নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
থবক শুফমদা নুপীশিং সেকচুয়েল হরাসমেন্ত চত্থবা
05 FEB 2021 4:26PM by PIB Imphal
ওর্গনাইজ অমসুং অনওর্গনাইজ সেক্তরদা থবক শুরিবা নুপীশিং অসিদা হেন্না শাফবা এনবাইরোনমেন্ত অমা লৈহন্নবগী পান্দমদা “থবক শুফমদা নুপীশিংদা চৎথবা সেকচুয়েল হরাসমেন্ত(ঙাকথোক্নবা, থিংনবা অমসুং চুমথোক্নবা) এক্ত,২০১৩(এস.ঐচ.) ” ভারত সরকারনা চৎনখ্রে৷ থবক শুফমদা চৎথরিবা সেকচুয়েল হরাসমেন্তগী ৱাকৎশিং লৌশিন্নবগীদমক ইন্তরনেল কম্মিতী(আই.সি.)/লোকেল কম্মিতীশিং(এল.সি.শিং) শেম্নবা এক্ত অসিনা হোৎনৈ৷
ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিভেলপমেন্ত মন্ত্রালয়না হেন্দবুক অমা শেমখ্রে অমসুং এস.ঐচ. এক্ত অসি মাই পাক্না চৎননবা/এৱার্নেস পীনবা ত্রেনিং মোদ্যুল অমা শেমখ্রে৷ অসিগীসু মথক্তা এক্ত অসি য়াম্না ইফেক্তিব ওইনা চৎননবা মতম মতমগী মতুং ইন্না রাজ্য সরকার পুম্নমক/য়ু.তি. শাসনশিং, ভারত সরকারগী মন্ত্রালয়শিং/দিপার্তমেন্তশিং অমসুং ব্যুজিনেস এসোসিয়েসনশিং/চেম্বরশিং অসিদা সরকারনা এদভাইজরীশিং ফোংই৷ মখাতানা থবক শুফমদা নুপীশিং অসিদা চৎথবা সেকচুয়েল হরাসমেন্তগা মরী লৈনবা ৱাকৎশিং রেজিস্তর তৌননবগীদমক সেকচুয়েল হরাসমেন্ত ইলেক্ত্রোনিক-বোক্স(শি-বোক্স, www.shebox.nic.in) হায়না মমিং থোনবা ওনলাইন কমপ্লেন্ত মেনেজমেন্ত সিস্তেম অমা মফম চানা থমখ্রে৷ হরাসমেন্ত অসিগী মতাংদা থিজিল্লিবা অসি মতম চানা লোইশিন্নবা অমসুং এস.ঐচ. এক্তকী মখাদা মখোয় মখোয়গী চহীগী ওইবা রিপোর্ততা ফাইল তৌরকখিবা/মাংহনখিবা ফাইল মশিংশিং অদুগা মরী লৈনবা ই-পাউশিং অদু য়াওহন্নবা কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়শিং/দিপার্তমেন্তশিং পুম্নমক্তা ভারত সরকারগী পর্সোনেল অমসুং ত্রেনিং দিপার্তমেন্ত অসিনা এদভাইজরীশিং ফোংখ্রে৷
মসিদগী হেন্দোক্তুনা ২০১৮গী জুলাই ৩১দা এস.ঐচ. এক্ত অসিগী মখাদা আই.সি.গী কন্সতিত্যুসন অসিগা মরী লৈনবা প্রোভিজনশিং অসিগী মতাংদা দাইরেক্তরশিংগী বোর্দকী রিপোর্ততা স্তেতমেন্ত অমা শুংশোই শোইদনা য়াওহন্নবগীদমক কোর্পোরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রালয় অসিনা ২০১৪গী কম্পেনীস(একাউন্তস) রুলশিং শেমদোকখ্রে৷
1. রেপকী কেসশিং অসি নিয়ম চুম্না লোইশিনবদা মতেং পাংনবা লৈবাক অসি শিনবা থুংনা ফাস্ত ত্রেক স্পিসিয়েল কোর্ত ১০২৩ শেমগৎনবগী স্কিম অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অসি মতেং পাংননবগীদমক পি.ও.সি.এস.ও. এক্তকী মখাদা ত্রাইয়েলগীদমক পন্দুনা লৈরিবা ওফেন্সশিং অদু য়েংশিনখ্রে৷
মসিগী ৱারোল অসি ঙসি লোক সভাদা ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিভেলপমেন্তগী মন্ত্রী শ্রী সমৃতি জুবিন ইরানিনা অইবা চেরোল অমা ওইনা পীশিনখি৷

Ministry of Women and Child Development
Sexual Harrassment of Women at Workplace
05 FEB 2021 4:26PM by PIB Delhi
The Government of India enacted ‘The Sexual Harassment of Women at Workplace (Prevention, Prohibition and Redressal) Act, 2013’ (SH Act) with the aim to provide safe and secure work environment to women working in organised or unorganised sector. The Act casts an obligation to constitute Internal Committee (IC)/ Local Committees (LCs) for receiving complaints of sexual harassment at workplace.
The Ministry of Women and Child Development has developed a handbook and a training module for effective implementation/ awareness of the SH Act. In addition, government issues advisories from time to time to all State Governments/ UT Administrations, Ministries/ Departments of Government of India and business associations/ Chambers to ensure effective implementation of the Act. Further, an online complaint management system titled the Sexual Harassment electronic–Box (SHe-Box, www.shebox.nic.in) has been put in place for registering complaints related to sexual harassment of women at workplace. The Department of Personnel and Training, Government of India has also issued advisories to all the Central Ministries/ Departments to complete the inquiry in a time bound manner and to include the information related to number of cases filed/ disposed under the SH Act in their annual report.
Apart from this, on 31st July 2018, the Ministry of Corporate Affairs has amended the Companies (Accounts) Rules, 2014 for mandatory inclusion of a statement in the Report of the Board of Directors about compliance with the provisions relating to the constitution of IC under the SH Act .
1. scheme for setting up of 1023 Fast Track Special Courts (FTSCs) across the country to help adjudicate cases of Rape, and offences pending for trial under POCSO ct has also been appraised for assisting States/ UTs.
This information was given by the Minister of Women and Child Development, Shri Smriti Zubin Irani, in a written reply in the Lok Sabha today.