নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
ইন্তিগ্রেতেদ চাইল্দ দিবেলপমেন্ত সর্বিসশিংদা কোবিদ-১৯গী শাফু
05 FEB 2021 4:20PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ মনুংদা, মতম-মতমগী ওইনা সরকারনা ইশু তৌবা গাইদলাইনশিংগী মতুং ইন্না অঙ্গনৱাদি সেন্তরশিং মথৌ তৌবা য়াহনখি। মদুগী মতুং ইন্না অঙ্গনৱাদি ৱার্করশিংনা ফুদ আইতেমশিং অমসুং ন্যুত্রিসন সপোর্ত য়েন্থোকপগী থবক বেনেফিসরীশিং হায়বদি অঙাংশিং, নুপীশিং অমসুং খোম পিথক্লিবা নুপীশিংগী থোংজিন্দা নুমিৎ ১৫গী মনুংদা অমুকতং পাংথোকখি। অঙ্গনৱাদি ৱার্করশিং অমসুং হেল্পরশিংবু কোবিদ-১৯ এৱারনেস দ্রাইবতা শিজিন্নখি অমদি অখন্ননা অঙাংশিং অমসুং মখোয়গী মমা-মপাশিংদা প্রোপর সেনিতেসন অমসুং হেল্থ এজুকেসনগী মতাংদা এৱারনেস জেনরেৎ তৌনবা, কমুনিতী সর্ভিলেন্সনচিংবা পাংথোক্নবা থৌদাং শিন্নখি। চহি ২০১৪ -২০২০গী মরক্তা অঙ্গনৱাদি সর্বিস স্কিমগী মখাদা অঙাংশিং (থা ৬ – চহি ৬) অমসুং মীরোনবী নুপী অমদি খোম পীথক্লিবা মমা য়াওনা বেনেফিসরীশিংগী চহি – চহিগী ওইবা অকুপ্পরা ৱারোল এনেক্স তৌরি। ফংলিবা দেতা অসি দিজিতাইজ রেকোর্দকী মতুং ইন্ননি।
ভারত সরকারনা অঙ্গনৱাদি ৱার্করশিংগী ওনোরেরিয়ম থাগী ওইনা লুপা ৩,০০০দগী লুপা ৪,৫০০দা; মিনি-অঙ্গনৱাদি সেন্তরশিংদা লৈরিবা অঙ্গনৱাদি ৱার্করশিংগীনা থাগী ওইনা লুপা ২,৫০০দগী লুপা ৩,৫০০দা অমদি অঙ্গনৱাদি হেস্পরশিংগীনা থাগী ওইনা লুপা ১,৫০০দগী লুপা ২,৫০০দা হেনগৎলে।
ইনফোর্মেসন অসি ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিবেলপমেন্তকী মন্ত্রী শ্রীমতী স্মৃতি জুবিন ইরানিনা ঙসি হোক সভাদা অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।
এনেক্সর
অঙ্গনৱাদি সর্বিসশিংগী এস.এন.পি. বেনেফইসরীশিংগী চহি-চহিগী ওইবা অকুপ্পা ৱারোল
বেনেফিসরীশিংগী কেতেগোরী
২০১৪
২০১৫
২০১৬
২০১৭
২০১৮
২০১৯
২০২০
অঙাংশিং (থা ৬ – চহি ৬)
৮৪৯৪০৬০১
৮২৮৯৯৪২৪
৮২৮৭৮৯১৬
৮০০৭৩৪৭৩
৭১৯৪১৭১৭
৭০৩৭৪১২২
৬৮৬৩০১৭৩
মীরোনবী অমসুং খোম পীথক্লিবা মমাশিং অপুনবা
১৯৫৬৮২১৬
১৯৩৩৩৬০৫
১৯২৫২৩৬৮
১৮২৬৮৯১৭
১৭৩৩৫২১৬
১৭১৮৬৫৪৯
১৬৮৭৪৯৭৫
অপুনবা (অঙাংশিং অমসুং মীরোনবী অমসুং খোম পীথক্লিবা মমাশিং)
১০৪৫০৮৮১৭
১০২২৩৩০২৯
১০২১৩১২৮৪
৯৮৩৪২৩৯০
৮৯২৭৬৯৩৩
৮৭৫৬০৬৭১
৮৫৫০৫১৪৮
ফিগর অসি মার্চ লোইশিল্লকপগীনি।

Ministry of Women and Child Development
Impact of Covid-19 on Integrated Child Development Services
05 FEB 2021 4:20PM by PIB Delhi
During COVID-19, functioning of Anganwadi Centres were permitted as per guidelines issued by Government from time to time. Accordingly, the distribution of food items and nutrition support were provided by Anganwadi Workers (AWWs) once in 15 days at the doorstep of beneficiaries, e.g., children, women and lactating mothers. Anganwadi Workers and Helpers were engaged in COVID-19 awareness drive and specifically assigned responsibilities to generate awareness about proper sanitation and health education to children and their parents, conduct of community surveillance, etc. Year-wise details of beneficiaries including children (6 months - 6 years) and Pregnant Women & Lactating Mothers under Anganwadi Services Scheme between the years 2014 - 2020 is Annexed. Data available is as per digitized records.
1. of India has enhanced the honorarium of AWWs from ₹3,000/- to ₹4,500/- per month; AWWs at Mini- AWCs from ₹2,250/- to ₹3,500/- per month and AWHs from ₹1,500/- to ₹2,250/- per month.
This information was given by the Minister of Women and Child Development, Shri Smriti Zubin Irani, in a written reply in the Lok Sabha today.
Annexure
Year-wise details of SNP beneficiaries of Anganwadi Services
Beneficiaries Categories
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Children (6 month- 6 yrs)
84940601
82899424
82878916
80073473
71941717
70374122
68630173
Pregnant & Lactating Mothers Total
19568216
19333605
19252368
18268917
17335216
17186549
16874975
Total (Children & Pregnant & Lactating Mothers)
104508817
102233029
102131284
98342390
89276933
87560671
85505148
Figure as on March ending.