ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
আই. এন্দ বি.গী মন্ত্রী প্রকাশ জাবদেকরনা পুনেদা রাজ্য শিনবা থুংনা চত্থগদবা কোবিদ১৯ বেক্সিনেসন অমসুং আত্মানির্ভর ভারতকী এৱের্নেস কেম্পেন হৌদোকখ্রে
বেক্সিনেসনগী মরমদা মতিক চাবা এৱের্নেস পীবা অসিনা কেম্পেনগী হীরম ওইখি: প্রকাশ জাবদেকর
মহারাস্ত্র থুংনা মল্তিমীদিয়া একজিবিসন ভেনশিং চৎহন্নবা পুনেগী রিজনেল আউৎরীচ ব্যুরোগী থৌরাং অমা
07 FEB 2021 11:53AM by PIB Imphal
ইনফোর্মেসন এন্দ বোর্দকাস্তিংগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী প্রকাশ জাবদেকরনা ঙসি পুনেদা কোবিদ বেক্সিনেসন অমসুং আত্মানির্ভর ভারতকী মোবাইল একজিবিসন এৱের্নেস কেম্পেন অমা লমথাখ্রে।
কেম্পেন অসিগী মখাদা অখন্ননা শেম্বা ভেন ১৬না মীয়ামদা এৱের্নেস পীনবা মহারাস্ত্রগী জিলা ৩৬তা কোইনা চৎকনি। কেম্পেন অসি ৱর্ল্দ হেল্থ ওর্গনাইজেসন, য়ুনিসেফ অমসুং মহারাস্ত্রগী হকশেল বিভাগকী আই.ই.সি. দিবিজনগা লোইননা খুৎশম্নদুনা আই এন্দ বি মন্ত্রালয়গী পুনেগী রিজনেল আউৎরীচ ব্যুরোনা দিজাইন অমদি ইমপ্লিমেন্ত তৌখিবনি। ভেনশিং অসিনা এল.ই.দি স্ক্রীনশিংগী খুত্থাংদা পাউজেলশিং দিস্প্লে তৌগনি অমসুং ভেনশং অসি জি.পি.এস.কী খুত্থাংদা লাইফ ওইনা ত্রেক তৌগনি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী জাবদেকরনা হায়, “মালেম পুম্বনা কোরোনাগা লান্থেংনরি। অদুম ওইনমক মীশিং করোর ১৩০ লৈবগা লোইননা ভারতনা মসিগী চৈথেং অসি লেতিন অমেরিকা, য়ুরোপ নত্ত্রগা অেরিকাদগী হন্থহনবা ঙমখি।”
মন্ত্রীনা মখা তারদুনা হায় কোবিদকী বেক্সিন কাপ্পা হৌখিবগা লোইননা ঐখোয়না অনৌবা ই-পাউ ফাওনবগী তাঙ্কক অমদা চংশিল্লক্লে।
"ভারতকী বেক্সিন রোল আউৎ হৌখ্রে। কোবিদ বেক্সিন কাপ্পগী থৌরম অসি হৌদোকখিবদগী লৈবাক অসিগী হেল্থ অমসুং ফ্রন্তলাইন ৱার্কর লাখ। ৫০ হেন্না বেক্সিন কাপখ্রে। ফ্রন্তলাইন হেল্থ ৱার্করশিংগী মতুংদা চহি ৫০গী মথক্তা লৈবা মীওইশিং বেক্সিন কাপকনি মখা তারকপদা মীয়াম পুম্বা বেক্সিন কাপকনি" হায়না জাবদেকরনা ফোঙদোকখ্রে।
মন্ত্রীনা মখা তারদুনা হায় মোবাইল একজিবিসন ভেনশিং অসিনা নুমিৎ খুদিংগী বেক্সিনেসন প্রোগ্রামগী মতাংদা এৱের্নেস পীনবা কিমিম ৮০-১০০ থৌদুনা চৎকনি। কেম্পেন অসিনা মহারাস্ত্রগী কাচিন-কোয়া শিনবা থুংনা বেক্সিনেসন প্লানগী মতাংদা অমসুং কোবিদকা চুনবা চৎন-লোনচৎ ঙাক্না চৎনবা পাউজেল পুদুনা চৎকনি।
সোঙ্গ এন্দ দ্রামা দিবিজনগী কলচরেল আর্তিস্তশিংনা মহারাস্ত্রগী রিজন অমমমগী মমিং লৈবা নাৎকী ওইবা শগোই-ঈশৈগী খুত্থাংদা পাউজেল পীগনি।
"বেক্সিনশিংগী মরমদা অরানবা পাউ অমসুং তোকঙা শন্দোক্লিবা অসি থিংনবা অমসুং সরকারনা আত্মানির্ভর ভারত ওইনবা হোৎনরিবা অসিগী এৱের্নেস শন্দোকপা অসিনা কেম্পেন অসিগী অতোপ্পা পান্দম ওইগনি" হায়না মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে।
কোবিদ১৯ লাইচৎ লাকশিনবদা কম্ম্যুনিকেসন অসিনা অচৌবা থৌদাং অমা লৌখি। মসিগী মতুং ইন্না কেম্পেন অসিনা সরকারগী ই-পাউ অসি মীয়ামগী থোংজিলদা য়ৌহন্নবা পান্দম থম্লি।
মহারাস্ত্রদা লৈবা আই এন্দ বি মন্ত্রালয়গী তোঙান তোঙানবা মীদিয়া য়ুনিৎশিংগী মকোক থোংবশিং, রাজ্য সরকারগ, দবল্যু.ঐচ.ও. অমসুং য়ুনিসেফকী মীহুৎশিংনা শরুক য়াখি।

Ministry of Information & Broadcasting
I&B Minister Prakash Javadekar launches state wide awareness campaign on COVID19 vaccination and Aatmanirbhar Bharat in Pune
Creating proper awareness about vaccination is the theme of this campaign: Prakash Javadekar
A Regional Outreach Bureau, Pune initiative with travelling multimedia exhibition vans across Maharashtra
07 FEB 2021 11:53AM by PIB Mumbai
Pune, 7​​​​ February 2021
Union Minister for Information and Broadcasting Shri Prakash Javadekar today flagged off a mobile exhibition awareness campaign on covid vaccination and Aatmnirbhar Bharat in Pune.
Under this campaign 16 specially fabricated vans will travel across 36 districts of Maharashtra to spread awareness among people. The campaign has been designed and implemented by the Regional Outreach Bureau, Pune of Ministry of I&B in collaboration with the World Health Organization, UNICEF and the IEC Division of the Maharashtra Health Department. The vans will also display messages through LED screens and these vans will be live tracked through GPS.
Speaking on the occasion, Shri Javadekar said "Whole world is fighting Corona. However even with population of 130 crore India has managed to keep its losses lesser than Latin america, Europe or America.
The Minister further said that with Covid Vaccination, having begun, we have entered the new phase of communication.
"India’s vaccine roll out has begun. Ever since the launch of COVID vaccination programme, more than 50 lakh health and frontline workers have been vaccinated in the country. After frontline health workers, people who are over 50 years of age will be vaccinated and thereafter whole population will be vaccinated " Shri Javadekar said.
Minister further said that the Mobile Exhibition Vans will travel 80-100 kms every day to create awareness about vaccination program. The campaign intends to take message of vaccination plan and COVID appropriate behaviour to the last mile in Maharashtra.
The cultural artistes of Song & Drama Division will convey messages through folk performances popular in respective regions of Maharashtra.
"Curbing misinformation and rumors surrounding vaccines and spreading awareness about Government’s efforts towards Aatmanirbhar Bharat will be other objectives of this campaign" said the Minister
Communication has played a big role in containing the COVID19 pandemic. In this effort, the campaign aims to take the Government’s communication to people’s doorsteps.
Heads of various Media Units of I&B Ministry in Maharashtra, representatives of State Government, WHO and UNICEF were present.