Prime Minister's Office
PM to visit Assam and West Bengal on 7th February
PM to dedicate to the Nation and lay the Foundation Stone of key infrastructure projects in West Bengal
PM to launch ‘Asom Mala’ and lay Foundation Stone of two Hospitals in Assam
05 FEB 2021 6:25PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit the states of Assam and West Bengal on 7th February 2021. At around 11:45 AM, Prime Minister will lay the Foundation Stone of two hospitals and launch ‘Asom Mala’, a programme for state highways and major district roads, at Dhekiajuli in Sonitpur District, Assam. Thereafter, at around 4:50 PM, he will dedicate to the Nation and lay the Foundation Stone of key infrastructure projects in Haldia, West Bengal.
PM in West Bengal
PrimeMinister will dedicate to thenation the LPG import terminal built by Bharat Petroleum Corporation Limited. It has been constructed with an investment of around Rs. 1100 crore and has a capacity of 1 Million Metric Tonne Per Annum. It will cater to the growing requirement of LPG in West Bengal and other states in Eastern and North-Eastern India and is an important step towards realizing the vision of the Prime Minister to provide clean cooking LPG to every household.
Prime Minister will dedicate to the nation the 348 km Dobhi – Durgapur Natural Gas Pipeline section, which is part of the Pradhan Mantri Urja Ganga project. It marks an important milestone towards achieving ‘one nation, one gas grid’. Constructed with an investment of about Rs. 2400 crore, the pipeline will help revival of HURL Sindri (Jharkhand) fertilizer plant, supply gas to Matix Fertilizer Plant in Durgapur (West Bengal) and cater to gas demand of industrial, commercial and automobile sectors, and city gas distribution across all major towns in the State.
Prime Minister will lay the foundation stone of the second Catalytic-Isodewaxing unit of Haldia Refinery of Indian Oil Corporation. This unit will have a capacity of 270 Thousand Metric Tonne per annum, and once commissioned, is expected to result in a saving of about US$ 185 Million in foreign exchange.
Prime Minister will also dedicate to the nation the 4 Lane ROB-cum-Flyover at Ranichak, Haldia on NH 41. It has been built at the cost of Rs 190 crore. The commissioning of this flyover will result in uninterrupted movement of traffic from Kolaghat to Haldia Dock Complex and other surrounding areas, resulting in substantial saving in travel time and operating cost of heavy vehicles plying in and out of the port.
These projects are in line with Prime Minister’s vision of Purvodaya, of driving growth of Eastern India. Governor and Chief Minister of West Bengal, and Union Minister for Petroleum and Natural Gas will be present on the occasion.
PM in Assam
Prime Minister will launch ‘Asom Mala’, aimed at helping improve state highways and major district roads network in the State. The programme is unique for its emphasis on effective maintenance through continuous field data collection and its linkage with the Road Asset Management System. ‘Asom Mala’ will provide quality inter-linkage roads between the National Highways and the rural roads network as well as facilitate seamless multi-modal transportation. It will interconnect economic growth centers with transportation corridors and improve inter-state connectivity. Chief Minister of Assam will be present on the occasion.
Prime Minister will also lay the Foundation Stone of two medical colleges and hospitals, which are being set up at Biswanath and Charaideo, at a total estimated project cost of over Rs 1100 crore. Each hospital will have 500 bed capacity and 100 MBBS seats capacity. The increase in the number of medical colleges and hospitals will not only mitigate the shortage of doctors in the State but also make Assam a hub for tertiary care and medical education for the entire North Eastern region.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ফেব্রুৱারি ৭তা প্রধান মন্ত্রী অসাম অমসুং নোংচুপ বঙ্গালদা চৎকনি
প্রধান মন্ত্রীনা নোংচুপ বঙ্গালদা মরুওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেকশিং মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা অসামদা ‘অসোম মালা’ হৌদোক্কনি অমসুং হোস্পিতাল অনি উরেপ-উয়ুং তমগনি
05 FEB 2021 6:25PM by PIB Imphal
ফেব্রুৱারি ৭,২০২১দা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অসাম অমসুং নোংচুপ বঙ্গালদা চৎকনি। অয়ুক্কী পুং ১১:৪৫ রোম তাবদা প্রধান মন্ত্রীনা হোস্পিতাল অনিগী উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং অসামগী সোনিতপুর জিলাগী ধেকিয়াজুলিদা রাজ্যগী হায়ৱেশিং অমসুং জিলাগী মরুওইবা লম্বীশিংগী থৌরম অমা, ‘অসোম মালা’ হৌদোক্কনি। মসিগী তুংদা, নুংথিলগী পুং ৪:৫০ রোম তাবা মতমদা প্রধান মন্ত্রীনা নোংচুপ বঙ্গালগী হালদিয়াদা মরুওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেকশিং মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি।
নোংচুপ বঙ্গালদা প্রধান মন্ত্রী
ভারত পেত্রোলিয়ম কোর্পোরেসন লিমিতেদনা শাবা এল.পি.জি ইমপোর্ত তর্মিনেল প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা কৎথোক্কনি। মসি লুপা কোতি ১১০০ রোম চঙনা শাবনি অমসুং চহি অমদা মিল্লিয়ন মেত্রিক তন ১গী কেপাসিতি লৈ। মসিনা নোংচুপ বঙ্গাল অমসুং ভারতকী অতোপ্পা নোংপোক থংবা অমসুং অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংগী দরকার ওইবা এল.পি.জি পীবা ঙমগনি অমসুং য়ুমথোঙ খুদিংদা চাক থোঙনবা এল.পি.জি ফংহন্নবা প্রধান মন্ত্রীগী মঙলান মঙফাওন্নবা মাইকৈদা থাংজিনবা মরুওইবা খোঙথাং অমনি।
প্রধান মন্ত্রী উর্জা গঙ্গা প্রোজেক্কী শরুক অমা ওইরিবা কিলোমিতর ৩৪৮ শাংবা দোভি-দুর্গাপুর নেচরেল গ্যাস পাইপলাইন সেক্সন প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা কৎথোক্কনি। লুপা কোতি ২৪০০ রোম চঙনা শেমগৎপা পাইপলাইন অসিনা ঐচ.য়ু.আর.এল সিন্দ্রি(ঝারখান্দ) ফর্তিলাইজর প্লান্ত হিঙ্গৎহনবদা মতেং পাংগনি, দুর্গাপুর(নোংচুপ বঙ্গাল)গী মেতিক্স ফর্তিলাইজর প্লান্তদা গ্যাস পীগনি অমসুং রাজ্য অসিগী মরুওইবা তাউনশিং, ইন্দস্ত্রি, ললোন-ইতিক অমসুং ওতোমোবাইলগী থবকশিংগী দরকার ওইবা গ্যাস পীবা ঙমগনি।
ইন্দিয়ান ওইল কোর্পোরেসনগী হালদিয়া রিফাইন্নরিগী অনিশুবা কেতালাইতিক আইসোদিৱেক্সিং য়ুনিত শানবা প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমগনি। য়ুনিত অসি চহি অমদা মেত্রিক তন লিশিং ২৭০ পুথোকপা ঙমগনি অমসুং মসি থবক হেক হৌবগা য়ু.এস দোল্লর মিল্লিয়ন ১৮৫গী ফোরেন একচেঞ্জ কনবা ঙমগনি হায়না পানরি।
নেসনেল হায়ৱে ৪১দা হালদিয়াগী রানিচক্তা লেন ৪গী আর.ও.বি-কম-ফ্লাইওভর প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা কৎথোক্কনি। মসি লুপা কোতি ১৯০ চঙনা শাবনি। মসিগী ফ্লাইওভর অসি থবক হৌবদগী কোলাঘাত্তগী হালদিয়া দোক কমপ্লেক্স ফাওবা অপনবা লৈতনা চৎথোক-চৎশিন য়ারগনি অমসুং হিথাংফম অসিগী মনুং অমসুং মপান্দা অচৌবা গারিশিং চেনবগী শেনফম অমসুং মতম কনবা ঙম্লগনি।
হায়রিবা প্রোজেকশিং অসি নোংপোক ভারত চাউখৎনবা প্রধান মন্ত্রীগী পুরভোদয়াগী পান্দম ফংনবা পায়খৎপনি। থৌরম অদুদা নোংচুপ বঙ্গালগী রাজ্যপাল অমসুং চীফ মিনিস্তর অমসুং পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শরুক য়াগনি।
অসামদা প্রধান মন্ত্রী
রাজ্য অসিগী হায়ৱেশিং অমসুং জিলাগী মরুওইবা লম্বীশিংগী ফিবম ফগৎনবা পান্দম থম্লিবা ‘অসোম মালা’ প্রধান মন্ত্রীনা হৌদোক্কনি। থৌরম অসিগী মখাদা ফিল্দ দেতা খোমজিন্দুনা অমসুং মদুগা রোদ এসেত মেনেজমেন্ত সিস্তেমগা শম্নহন্দুনা লেপ্তনা লম্বীশিং ফজনা শেমজিন-শাজিনগনি। ‘অসোম মালা’না নেসনেল হায়ৱেশিং অমসুং খুঙ্গংগী লম্বীশিংগী মরক্তা শম্নবা অফবা লম্বীশিং শেমগৎকনি অমসুং মখল কয়াগী চৎথোক-চৎশিনগী খুদোংচাবশিং ফংহনগনি। মসিনা লম্বীশিং শেন-থুমগী তান্নবগী মরুওইবা মফমশিংদা শম্নহনগনি অমসুং রাজ্যশিংগী মরক্তা চৎথোক-চৎশিনগী থবক ফগৎহনগনি। থৌরম অদুদা অসামগী চীফ মিনিস্তর শরুক য়াগনি।
বিশ্বনাথ অমসুং চারাইদিওদা মেদিকেল কোলেজ অনি অমসুং হোস্পিতালশিং শানবা প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ উয়ুং তমগনি। প্রোজেক অসি লুপা কোতি ১১০০ চঙগনি হায়না পানরি। হোস্পিতাল অমমমদা ফমুং ৫০০ অমসুং এম.বি.বি.এস সিত ১০০ লৈগনি। মেদিকেল কোলেজশিং অমসুং হোস্পিতালশিং মশিং হেনগৎলকপা অসিনা রাজ্য অসিগী দোক্তর ৱাৎলিবা অসি কোকহনবা খক নত্তনা অসাম অসি অৱাংবা থাক্কী অনা-লায়য়েংগী অমসুং অৱাং-নোংপোক পুম্নমক্কী মেদিকেল ইজুকেসনগী মফম অমা ওইহনগনি।