নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
রাস্ত্রিয়া য়ুব শসক্তিকারন কর্য়াক্রম
04 FEB 2021 5:44PM by PIB Imphal
রাস্ত্রিয়া য়ুব শসক্তিকারন কর্য়াক্রম য়োজনা অসি ঐচ.আর.দিগী পর্লিয়ামেন্তরি স্তেন্দিং কমিতিগী ৱারেপ অমসুং ফাইনান্স মিনিস্ত্রি অমসুং নিতি অয়োগকা খন্নদুনা শেমখিবা হৌজিক চৎথরিবা কেন্দ্রনা শেন পুথোকপা স্কিম অমনি।
স্কিম অসিগী মখা অতোপ্পা স্কিমশিং পুনশিন্দুনা থবকশিং মপুংফানা পাংথোক্নবা থবক পায়খৎলে। রাস্ত্রিয়া য়ুব শসক্তিকারন কর্য়াক্রম য়োজনাগী ২০২০-২১দা লুপা কোতি ৪৮৬.৪৮ কাইথোকখ্রে। রাস্ত্রিয়া য়ুব শসক্তিকারন কর্য়াক্রম য়োজনাগী মখাদা লৈরিবা সব-স্কিম ৭ অদুদি:
১. নেহরু য়ুব কেন্দ্র সঙ্গথান
২. নেসনেল য়ুথ কোর
৩. নেসনেল প্রোগ্রাম ফোর য়ুথ এন্দ এদোলেসসেন্ত দিবলপমেন্ত
৪. ইন্তরনেসনেল কোর্পোরেসন
৫. য়ুথ হোস্তেলশিং
৬. স্কাউতিং অমসুং গাইদিং ওর্গনাইজেসনশিংদা মতেং পাংবা
7. নেসনেল য়ং লিদরস প্রোগ্রাম
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী কিরেন রিজিজুনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Rashtriya Yuva Sashaktikaran Karyakram
04 FEB 2021 5:44PM by PIB Delhi
The Scheme Rashtriya Yuva Sashaktikaran Karyakram (RYSK) is an ongoing Central Sector Scheme which was formulated, as an umbrella scheme, in rationalization exercise undertaken on recommendation of Department related Parliamentary Standing Committee on HRD and in consultation with Ministry of Finance and NITI Aayog. The Objective was that the merger of the schemes under an umbrella scheme would effectively leverage the administrative structure of the scheme for effective implementation of the programmes. The budget allocation of the scheme RYSK for the year 2020-21 is Rs.486.48 Crores. The 7 sub-schemes under scheme RYSK are:
1. Nehru Yuva Kendra Sangathan.
2. National Youth Corps.
3. National Programme for Youth and Adolescent Development.
4. International Cooperation.
5. Youth Hostels.
6. Assistance to Scouting and Guiding Organisations.
7. National Young Leaders Programme.
This information was given by Minister of State for Youth Affairs & Sports Shri Kiren Rijiju in a written reply in Lok Sabha today.