নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
এন.এস.এফ.শিংগী মীহুৎশিংগা লোইননা মন্ত্রালয়না মীফম ফমখ্রে, স্পোর্ত কোদ চেকশিন্না ইল্লগনি হায়না অমুক হন্না হায়খ্রে
04 FEB 2021 6:30PM by PIB Imphal
নেস্নেল স্পোর্তস ফেদেরেসনশিং অসি স্পোর্তস কোদ প্রোভিজনশিং ঙাক্তুনা চৎননবগীদমক মখোয়গী কন্সতিত্যুসনশিং অমসুং বাই-লোশিং অসিদা তঙাই ফদবা এমেন্দমেন্তশিং শেমদোক্নবা অমসুং স্পোর্তস কোদকী প্রোভিজনশিং চেকশিন্না ইন্নবা য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রালয়না নেস্নেল স্পোর্তস ফেদেরেসনশিং(এন.এস.এফ.শিং) অসিদা হায়খ্রে৷
২০২১গী ফেব্রুৱারি ৪দা এন.এস.এফ.শিংগী মীহুৎশিংগা লোইননা জোইন্ত সেক্রেতরী(স্পোর্তস) শ্রী এল.এস. সিংহনা ভর্চুয়েল মীফম অমা পাংখোকখ্রে অমসুং স্পোর্তস কোদ প্রোভিজনশিংগী এন.এস.এফ.শিংনা ইনহল্লগনি হায়না অমুক হন্না হায়খ্রে অমসুং স্পোর্তস কোদ অসিগী মতুং ইন্না নিংথীনা চৎপা ঙম্নবা মখোয়না স্পোতস কোদতা য়াওরিবা প্রোভিজনশিং অসি ইনবা খক্তা নত্তনা মখোয়গী কন্সতিত্যুসনশিং/বাই-লোশিং অসিদা তঙাই ফদবা এমেন্দমেন্তশিং শেমদোক্নবা তঙাই ফদবা খোঙথাংশিংসু লৌখৎকদবনি হায়না অমুক হন্না হায়খ্রে৷
এন.এস.এফ.শিংগী রিকোগনিসন অসি রিন্যু তৌরিঙৈ চৈরক অসিদা মখোয়গী কন্সতিত্যুসনশিং/বাইলোশিং অদু স্পোর্তস কোদ অসিগা মান্ননবা শেমদোক্নবগী এন.এস.এফ. ৫দা স্পোর্তস মখল ৫গী অখন্নবা মওং মতৌ অসিনা মরম ওইরগা মতম চহী অমা পীখিবা এন.এস.এফ. ৫ অসি নত্তনা অতোপ্পা এন.এস.এফ.শিং অসিদা ফেদেরেসন অসিনা থা ৬কী মতম পীখ্রে৷ এমেন্দমেন্তশিং অসি মখাতাবা মতম লৌদুনা শেমদোকপা য়ারোই অমসুং পীরিবা মতম অসিগী মনুংদা লোইশিনগদবনি হায়না জোইন্ত সেক্রেতরী(স্পোর্তস)না ফোংদোকখ্রে৷ মতুং তারকপদা মখাতাবা মতম অমতা মসিগীদমক পীররোই হায়না এন.এস.এফ.শিং অসিদা খঙহনখ্রে৷ এন.এস.এফ. অমা হেক্তনা স্পোর্তস কোদ অসি ইন্দ্রবদি এন.এস.এফ. অদু দি-রিকোগনাইজ তৌগনি হায়নসু খঙহনখ্রে৷ এন.এস.এফ. খরদি মখোয়গী কন্সতিত্যুসনশিং/বাইলোশিং অদু মাংজৌননা শেমদোকখ্রে অমসুং মখোয়শিং অদু মন্ত্রালয় অসিনা য়েংলি হায়না জোইন্ত সেক্রেতরী(স্পোর্তস)না মীফম অমদা ফোংদোকখ্রে৷
মীফম অসি পাংথোকপগীদমক এন.এস.এফ.শিংগী মীহুৎশিং অদুনা স্পোর্তস মন্ত্রালয়বু থাগৎখ্রে অমসুং স্পোর্তস কোদ অসিগী মতুং ইন্না মখোয়গী কন্সতিত্যুসনশিং অদু মাংজৌননা শেমদোকখ্রে হায়না মন্ত্রালয় অসিনা ফোংদোকখ্রে অমসুং স্পোর্তস কোদ প্রোভিজনশিং অসিগী মতুং ইন্না মখাতানা তঙাই ফদবা এমেন্দমেন্তশিং মরু ওইরক্লবদি মখোয়না শেমদোক্কনি হায়না থাজবা পীখ্রে৷
স্পোর্তস কোদ প্রোভিজনশিং অসিগা মরী লৈনবা ই-পাউ অসি দিল্লী হাই কোর্তনা য়োংশিল্লিবনা মরম ওইদুনা দিল্লী হাই কোর্ততা খঙহন্নবগীদমক মন্ত্রালয় অসিদা চয়োল অনি খুদিংগী পাউশিং অসি খঙহনলক্নবা মন্ত্রালয় অসিনা এন.এস.এফ.শিং অসিদা হায়খ্রে৷

Ministry of Youth Affairs and Sports
Ministry holds meeting with representatives of NSFs, reaffirms strict compliance of Sports Code
04 FEB 2021 6:30PM by PIB Delhi
Ministry of Youth Affairs & Sports has asked the National Sports Federations (NSFs) to comply with the provisions of the Sports Code and carry out requisite amendments in their constitutions and bye-laws for bringing them in conformity with the Sports Code provisions.
Shri L.S. Singh, Joint Secretary (Sports) took a virtual meeting with representatives of NSFs on 4th February 2021 and reaffirmed to the NSFs that compliance of Sports Code provisions is binding on NSFs and they should not only follow the provisions outlined in the Sports Code in managing their affairs to the extent the Sports Code provisions are applicable, but also take immediate steps for making requisite amendments in their constitutions/bye-laws so that they are in sync with the Sports Code.
While renewing the recognition of NSFs, the Federations have been given time of 6 months except in case of 5 NSFs, who have been given a time period of one year due to the special nature of the 5 sports, to align their constitutions/bye-laws with Sports Code. Joint Secretary (Sports) stated categorically that the amendments should be carried out without any further delay and within the stipulated timelines. NSFs were also informed that no further extension in timeline would be possible hereafter. It was also reiterated that failure to comply with the Sports Code by any NSFs would lead to de-recognition of the NSFs concerned. At the meeting, Joint Secretary (Sports) acknowledged that some NSFs have already amended their constitutions/byelaws, which are being examined in the Ministry.
Representatives of the NSFs, while appreciating the efforts of the Sports Ministry for holding the meeting, informed the Ministry that they have already amended their constitutions in line with the Sports Code and also assured that they will make further amendments if needed, as per the provisions of the Sports Code.
NSFs have also been asked by the Ministry to furnish the information with regard to compliance of Sports Code provisions on fortnightly basis to the Ministry so that the Delhi High Court is also apprised of the same, as the matter is being monitored by the Delhi High Court.