হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
জনুৱারি ৩১,২০২১ ফাওবদা পি.এম শ্বানিধি স্কিমগী মখাদা লোন এপ্লিকেসন লাখ ৩৩.৭ হেন্না ফংলে
লোন লাখ ১৮.৪ হেন্না অয়াবা পীরে অমসুং লোন লাখ ১৩.৮ হেন্না য়েন্থোকখ্রে
04 FEB 2021 6:02PM by PIB Imphal
লায়রবা কোকহন্নবা অমসুং সহরগী লায়রবা ইমুংশিং খুদোংচাদবশিংদগী কন্নবা কেন্দ্র সরকারনা শেন পুথোকপা ‘দিনদয়াল অন্তয়োদয়া য়োজনা-নেসনেল অর্বান লাইভলিহুদ মিসন’(দি এ ৱাই-এন য়ু এল এম) হাওসিং অমসুং অর্বান এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিনা পায়খৎলি। মিসন অসিগী শরুক অমা ওইরিবা সপোর্ত তু অর্বান স্ত্রিৎ ভেন্দরস(এস য়ু এস ভি)না মতিক চাবা মফম পীদুনা, শেন্থং পীদুনা অমসুং ঙাকপী-শেনবীবগী খুদোংচাবা পীদুনা সহরগী লম্বী নাকলদা পোৎ য়োল্লিবশিংগী হিংনবা লম্বী পীনবা পান্দম থম্লি। জুন ১,২০২০দা মিনিস্ত্রিনা হৌদোকখিবা প্রধান মন্ত্রী স্ত্রিৎ ভেন্দরস অত্মানির্ভর নিধি(পি এম শ্বনিধি) স্কিম্না মখোয়গী ললোন-ইতিক্কি থবক অমুক হৌনবা লম্বী নাকলদা পোৎ য়োল্লিবা মীওই লাখ ৫০ রোমদা চহি অমদা গরেন্তর য়াওদনা লুপা ১০,০০০ লোন পীনবা খুদোংচাবা পীরি।লোন চাংনাইনা শিংলকপগী মনা ওইনা চহি অমদা চাদা ৭ শেন্দোয়গী সবসিদি পীরি অমসুং দিজিতেল ত্রান্সসেক্সনশিং পাংথোকপগীদমক চহি অমদা লুপা ১,২০০ ফাওবগী শেনফম হন্দোক্কনি। স্কিম অসিগী মখাদা পীখিবা ‘লেত্তর ওফ রিকমেন্দেসন(এল ও আর)না সর্ভেদা চিৎথরম্বা স্ত্রিৎ ভেন্দরশিং নত্রগা সর্ভে মতুংদা পোৎ য়োনবা হৌরকপশিং নত্রগা খুঙ্গংদগী লাক্লগা সহরগী মফমশিংদা পোৎ য়োনবশিং স্কিমগী কান্নবশিং ফংগনি। তোঙান-তোঙানবা সরকারগী য়াইফ-থৌরাংশিংগী ফংবা য়াবরা হায়বদু খঙদোক্নবা বেনিফিসরিশিং অমসুং মখোয়গী ইমুং-মনুংগী শেন-থুমগী ফিবম খঙদোক্নবা থবক হৌদোকখ্রে। স্কিমশিং অসিগী কান্নবশিং ফংনবা মখোয়গী মতেং পাংগনি। ই-কমর্স প্লেতফোর্মশিংদা স্ত্রিৎ ফুদ ভেন্দরশিং য়াওনবা মিনিস্ত্রিনা থবক পায়খৎলে।
দিনদয়াল অন্তয়োদয়া য়োজনা-নেসনেল অর্বান লাইভলিহুদ মিসনগী মখাদা শেনবা চহি ২০১৪-১৪দা লুপা কোতি ৩,৪৮৭.৩২ থাদোকখ্রে। পি.এম শ্বনিধি স্কিমগী কাইথোকলিবা শেনফম লুপা কোতি ৬০০নি। মসিগী মনুংদা লুপা কোতি ৬৬.৫৬ শীজিন্নখ্রে।
রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংদগী ফংবা পাউগী মতুংইন্না দিনদয়াল অন্তয়োদয়া য়োজনা-নেসনেল অর্বান লাইভলিহুদ মিসনগী মখাদা স্ত্রিৎ ভেন্দর লাখ ৪২ হেন্না মশক খঙদোক্লে। মখোয়গী মনুংদা স্ত্রিৎ ভেন্দর লাখ ২১.৭দা সর্তিফিগেত ওফ ভেন্দিং(সি ও ভি)পীখ্রে অমসুং স্ত্রিৎ ভেন্দর লাখ ২৪.৪ হেনবদা আই.দি কার্দশিং পীখ্রে।
জনুৱারি ৩১,২০২১ ফাওবদা পি.এম শ্বানিধি স্কিমগী মখাদা লোন এপ্লিকেসন লাখ ৩৩.৭ হেন্না ফংলে। মখোয়গী মনুংদা, লোন লাখ ১৮.৪ হেন্না অয়াবা পীরে অমসুং লোন লাখ ১৩.৮ হেন্না য়েন্থোকখ্রে।
মরোল অহুমগী মিসন মেনেজমেন্ত য়ুনিতশিং হায়বদি নেসনেল, স্তেৎ অমসুং অর্বান লোকেল বোদিগী থাক্কী খুৎথাংদা রাজস্থান য়াওনা লৈবাক শীনবা থুংনা দিনদয়াল অন্তয়োদয়া য়োজনা-নেসনেল অর্বান লাইভলিহুদ মিসন পায়খৎলে।
কেন্দ্রগী স্কিম অমা ওইনা স্মোল ইন্দস্ত্রি দিবলপমেন্ত বেঙ্ক(সিদবি)গা লোয়ন্না পি.এম শ্বানিধি স্কিম পায়খৎলি। স্ত্রিৎ ভেন্দরশিং মশক খঙদোকপা অমসুং মখোয়দা লোন য়েন্থোকপদা য়ু.এল.বিশিং অমসুং বেঙ্কশিংনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি।
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা হাওসিং অমসুং অর্বান এফেয়ার্সকী রাজ্য মন্ত্রী(ইন-চার্জ) শ্রী হরদিপ সিংহ পুরিনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Housing & Urban Affairs
More than 33.7 Lakh Loan Applications Received Under PM Svanidhi Scheme Till 31st January 2021
Over 18.4 Lakh Loans Sanctioned and Over 13.8 Lakh Loans Disbursed
04 FEB 2021 6:02PM by PIB Delhi
The Ministry of Housing and Urban Affairs is implementing a Centrally Sponsored Scheme, namely, ‘Deendayal Antyodaya Yojana- National Urban Livelihood Mission’ (DAY-NULM) to remove poverty and vulnerability of urban poor households. The Support to Urban Street Vendors (SUSV) component of the Mission aims at addressing livelihood concerns of the urban street vendors by facilitating access to suitable spaces, institutional credit, social security, etc.
Ministry has launched, on June 01, 2020, the Prime Minister Street Vendor’s AtmaNirbhar Nidhi (PM SVANidhi) Scheme to facilitate collateral free working capital loans up to ₹10,000 of 1 year tenure, to about 50 lakh street vendors to restart their business. It provides for incentives in the form of interest subsidy @ 7% per annum on regular repayment of loan and cash-back up to ₹1,200 per annum on undertaking prescribed digital transactions. ‘Letter of Recommendation’ (LoR) issued under the Scheme enablesthose Street vendors, who were either left out of the Survey or had started vending after completion of the survey or are from rural / peri-urban areas but vend in the urban areas, to avail the Scheme benefits. Socio-economic profiling of beneficiaries and their families has been launched to determine their eligibility for various government welfare schemes and to assist them in getting benefit of these schemes. Ministry is also facilitating Street Food Vendors to on-board e-commerce platforms.
Under DAY-NULM, funds released since FY 2014-15is 3,487.32 Cr.The approved outlay for PM SVANidhi scheme is 600 Cr. Out of this 66.56 Cr. has been utilized.
Under the DAY-NULM, more than 42 lakh street vendors have been identified, as reported by States/ UTs. Out of these, Certificates of Vending (CoVs) have been issued to over 21.7 lakh street vendors and ID Cards have issued to over 24.4 lakh street vendors.
Under PM SVANidhi Scheme more than 33.7 lakh loan applications have been received as on 31.01.2021. Out of these, over 18.4 lakh loanshave been sanctioned and over 13.8 lakhloans have been disbursed.
The DAY-NULM is implemented across the country, including Rajasthan, throughthe 3 tier Mission Management Units i.e. at the National, State and Urban Local Body (ULB) level.
The Small Industries Development Bank (SIDBI) is the implementation partner for the PM SVANidhi, a Central Sector Scheme.ULBs and Lending Institutions play an important role in identification of Street Vendors and disbursement of loans to them.
This information was given in a written reply by Shri Hardeep Singh Puri, Minister of State (I/C), Housing & Urban Affairs, in Lok Sabha today.