প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
চৌরি চৌরা থৌদোক্তা থৱায় কৎখ্রবা অথৌবশিং মতিক চাবা ইকায়খুম্নবা উৎপীদ্রে: প্রধান মন্ত্রী
04 FEB 2021 5:16PM by PIB Imphal
পুৱারিগী লমায়শিংদা চৌরি চৌরা থৌদোক্তা থৱায় কৎখ্রবা অথৌবশিং মতিক চাবা ইকায়খুম্নবা উৎপীদ্রে হায়না ঙসি প্রধান মন্ত্রীনা নুংঙাইতবা ফোঙদোকখ্রে। মহাক্না হায়খি শকখঙবীদ্রবা থৱায় কৎখ্রবা অথৌবশিং অমসুং নিংতম লান্মীশিংগী ৱারিশিং খঙহন্নবা ঐখোয়না পায়খৎলিবা থবকশিং অসি মখোয়গী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎপা ওইগনি। লৈবাক অসিনা নিংতম্বা চহি ৭৫ য়ৌরকপা অসিনা হেন্না চুনবা ওইরগনি। ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা উত্তর প্রদেসকী গোরাখপুরদা ‘চৌরি চৌরা’ থৌদোক্কী চহি ১০০শুবা নিংশিং থৌরম হৌদোক্লবা মতুংদা প্রধান মন্ত্রীনা ৱা ঙাংখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি চৌরি চৌরাগী থৌদোক্তা থৱায় কৎখ্রবশিংগী মরমদা খন্নদবা অসি লাইবক থিবনি। চৌরি চৌরা অসি মীচম মীয়াম মশা-মরোমদোম পুক্নিং থৌগৎখিবা ইহৌ ওইখি। পুৱারিগী লমায়শিংদা ইহৌ অসিগী য়াওল্লোইশিং মতিক চাবা ইকায়খুম্নবা উৎপীদ্রবশু মখোয়গী ঈ লমদম অসিগী লৈবাক লৈহাওদা তিনখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি নিংতম লালহৌগী থৌদোক অমদা নিংতম লান্মী ১৯ থৌরি য়ানখিবা তাঙ্কক অমা থিনবা হোৎনবা অসি অতাংবনি। মীওই ১৫০ থৌরি য়াল্লগা হাৎনবা হোৎনবদগী কনখিবা ববা রাগাবদাস অমসুং পন্দিৎ মদন মোহন মালভিয়াগী থবকশিং শ্রী মোদীনা নিংশিংখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি নিংতম লালহৌগী মীয়াম্না নিংথিনা খঙনদ্রবা শরুকশিং খঙহন্নবা খোঙজং অসিদা নহারোলশিং অমসুং মহৈরোয়শিং শরুক য়াবদা হরাওই। নিংতম লান্মীশিংগী মরমদা লাইরিক অমা ইনবা ইজুকেসন মিনিস্ত্রিনা নহা ওইরিবা অইবশিংদা চেবাউ পীখ্রে। মসিনা চৌরি চৌরাগী নিংতম লান্মী কয়াগী পু্ন্সি ৱারিশিং লৈবাক মীয়াম মমাঙদা খঙহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি 'চৌরি চৌরা’গী চহি ১০০শুবা কুমওন থৌরম অসিগা মফম অদুগী কলা অমসুং কলচর অমসুং অত্মানির্ভরতাগা শম্নবা অসি ঐখোয়গী নিংতম লান্মীশিংদা উৎপা অশেংবা ইকায়খুম্নবনি। থৌরম অসি শীনবগীদমক মহাক্না উত্তর প্রদেসকী চীফ মিনিস্তর য়োগী অদিত্যনাথ অমসুং উত্তর প্রদেস সরকার থাগৎখি।

Prime Minister's Office
Chauri Chaura martyrs have not been given due prominence: PM
04 FEB 2021 5:16PM by PIB Delhi
The Prime Minister today lamented the fact that martyrs of Chauri Chaura have not been given due prominence in the pages of history. He said our efforts to bring forth the stories of the lesser known martyrs and freedom fighters before the nation will be a real tribute to them. This is all the more relevant in the year when the country is entering 75th year of independence, he said. Shri Modi was speaking after inaugurating ‘Chauri Chaura’ Centenary Celebrations at Chauri Chaura, Gorakhpur, Uttar Pradesh today through video conference.
The Prime Minister said that it is unfortunate that martyrs of Chauri Chaura are not discussed as much as they should be. Chauri Chaura was self-motivated struggle of common people. “Even if revolutionaries of this struggle were not given due prominence in the pages of history, there blood is mingled with the soil of this nation” stressed the Prime Minister.
The Prime Minister said that it is rare to find a single episode in the freedom struggle where 19 freedom fighters were hanged for one event. Shri Modi remembered the efforts of Baba Raghavdas and Pandit Madan Mohan Malviya who saved about 150 people from the gallows.
The Prime Minister expressed happiness that the entire campaign is associating the students and youth in the efforts to explore the lesser known aspects of the freedom struggle. He mentioned the Education Ministry’s invitation to the young writers to write books on freedom fighters. Lives of the many freedom fighters of Chauri Chaura may be brought before the country, hoped the Prime Minister.
The Prime Minister said it is true tribute to our freedom fighters that these ‘Chauri Chaura’ Centenary Celebrations are being linked to local art and culture and AatamNirbharta. He also lauded the Chief Minister of Uttar Pradesh, Shri Yogi Adityanath and Uttar Pradesh Government for organizing the event.