Ministry of Civil Aviation
24 Routes Identified in Assam Under the 1st Phase of UDAN 4.0
04 FEB 2021 5:57PM by PIB Delhi
Broad salient features of the UDAN scheme are mentioned below:
i) Demand driven
ii) Affordability of airfare
iii) Viability Gap Funding (VGF) to Selected Airline Operators (SAOs)
iv) Minimum performance level of UDAN flights by the SAOs
v) Exclusivity of operation on UDAN routes.;
vi) Focus on priority areas i.e NER, Hilly Sates and Islands.;
Viability Gap Funding is provided to the Selected Airline Operators (SAOs) for operating UDAN flights under the scheme. Airports Authority of India, the implementing agency has disbursed Rs. 79,60,680/- to SAO for operating UDAN flights in Assam so far.;
AAI, the implementing agency, has identified following UDAN airports/heliports/water aerodromes for operation of UDAN flights in Assam: ;
Airports:
i. Jorhat
ii. Lilabari
iii. Tezpur
iv. Rupsi
Heliports:
i. Nagaon
ii. Misa
iii.Geleki
Water Aerodrome:
i. Guwahati River Front
ii. Umrangso Reservoir
AAI, the implementing agency, has identified 24 routes in Assam under the 1st phase of UDAN 4.0. (For List of these 24 routes, click here). The Selected Airline Operators (SAOs) under UDAN are obligated to commence RCS flight operations on a RCS-route within a period of six months from the issuance of Letter of Award or within two months from the readiness of airport, whichever is later, unless any extension is granted by the Implementing Agency.
This information was given in a written reply by Shri Hardeep Singh Puri, Minister of State (I/C) Civil Aviation, in Lok Sabha today.

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
উরান ৪.০গী অহানবা তাঙ্কক্কী মখাদা অসামদা লম্বী ২৪ মশক খঙদোক্লে
04 FEB 2021 5:57PM by PIB Imphal
উরান স্কিমগী মরুওইবা শক্তমশিং মখাদা পীরি:
১) দরকার লৈবা মফমশিং শেমগৎপা
২) মমল হোংবা ভারা
৩) সেলেক্তেদ এয়রলাইন ওপরেতরস( এস ই ও)দা ভাইএবিলিতি গেপ ফন্দিং(ভি জি এফ)
৪) এস.এ.ওশিংনা উরান ফ্লাইতশিং পাইনবগী খ্বাইদগী নেম্বা থাক
৫) উরান লম্বীশিংদা অখন্নবা ওপরেসন পাংথোকহনবা
৬) অৱাং-নোংপোক, চীংগী রাজ্যশিং অমসুং ইথৎশিংদা মরুওইবা মিৎয়েং চঙবা
স্কিমগী মখাদা উরান ফ্লাইতশিং পাইনবা সেলেক্তেদ এয়রলাইন ওপরেতর( এস ই ও)শিংদা ভাইএবিলিতি গেপ ফন্দিং(ভি জি এফ)পীরে। হৌজিক ফাওবদা, অসামদা উরান ফ্লাইতশিং পাইবগীদমক এয়রপোর্তস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়না ইমপ্লিমেন্তিং এজেন্সি ওইনা এস.এ.ওদা লুপা ৭৯,৬০,৬৮০ পীখ্রে।
অসামদা উরান ফ্লাইতশিং পাইনবা এয়রপোর্তস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়না ইমপ্লেমেন্তিং এজেন্সি ওইনা মখাগী উরান এয়রপোর্তশিং/হেলিপোর্তশিং/ৱাতর এরোদ্রোমশিং মশক খঙদোক্লে:
এয়রপোর্তশিং :
১. জোরহাত
২. লিলাবারি
৩. তেজপুর
৪. রুপসি
হেলিপোর্তশিং :
১. নাগাউন
২. মিসা
৩. জেলেকি
ৱাতরএরোদ্রোম
১. গুৱাহাতি রিভর ফ্রন্ত
২. উমরাংসো রিজার্বর
এয়রপোর্তস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়না ইমপ্লেমেন্তিং এজেন্সি ওইনা উরান ৪.০গী অহানবা তাঙ্কক্কী মখাদা অসামদা লম্বী ২৪ মশক খঙদোক্লে(হায়রিবা লম্বী ২৪গী মমিংগীদমক মফম অসিদা নম্বীয়ু)। করিগুম্বা ইমপ্লিমেন্তিং এজেন্সি অদুনা শাংদোক্ত্রবদি,লেত্তর ওফ এৱার্দ পীখিবা থা ৬গী মনুংদা নত্রগা এয়রপোর্ত থৌরাং তৌবা লোইরবা থা অনিগী মনুংদা আর.সি.এস-রুত অমদা আর.সি.এস ফ্লাইতশিং উরানগী মখাদা এস.এ.ওশিংনা পাইবা হৌগদবনি।
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা সিবিল এভিএসনগী রাজ্য মন্ত্রী(ইন-চার্জ) শ্রী হারদিপ সিংহ পুরিনা ফোঙদোকখিবনি।