Ministry of Education
'KAPILA' for patent awareness
04 FEB 2021 4:56PM by PIB Delhi
The Government has launched a campaign namely Kalam Program for Intellectual Property Literacy and Awareness Campaign (KAPILA) for Intellectual Property Literacy and creating patent awareness on 15th October, 2020. The objectives of the scheme include creating awareness regarding Intellectual Property Rights (IPR) in Higher Education Institutions(HEIs), enabling of IP protection of inventions originating from faculty and students of HEIs, development of Credit Course on IPR, training program on IPR for faculty and students of HEIs and sensitization and development of vibrant IP filing system. So far, total 46,556 users have been registered for KAPILA.
This information was given by the Union Minister for Education Ministry, Shri Ramesh Pokhriyal ‘Nishank’ in a written reply in the Rajya Sabha today.

হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
পেতেন্ত এৱের্নেসকীদমক্তা ‘কপিলা’
04 FEB 2021 4:56PM by PIB Imphal
সরকারনা ২০২০গী ওক্তোবর ১৫দা ইন্তেলেকচ্যুএল প্রোপর্তী লিতরেসীগী অমসুং পেতেন্ত এৱের্নেস পীনবা কলাম প্রোগ্রাম ফোর ইন্তেলেকচ্যুএল প্রোপর্তী লিতরেসী এন্দ এৱের্নেস কেম্পেন (কপিলা) কৌবা কেম্পেন অমা হৌদোকখি। স্কীম অসিগী পান্দমশিংদা হায়র এজুকেসন ইন্সতিত্যুসনশিং (ঐচ.ই.আই.শিং)দা ইন্তেলেকচ্যুএল প্রোপর্তী রাইৎস (আই.ই.আর.)কী মতাংদা এৱের্নেস পীবা, ঐচ.ই.আই.শিংগী ফেকল্তী অমসুং মহৈরোইশিংদগী ওরিজিনেৎ তৌরকপা ইনভেন্সনশিংগী আই.পি. প্রোতেক্সন পীবা ঙমহনবা, আই.পি.আর.দা ক্রেদিৎ কোর্স দেবেলপ তৌবা, ঐচ.ই.আই,শিংগী ফেকল্তী অমসুং মহৈরোইশিংগী আই.পি.আর.গী ত্রেনিং প্রোগ্রাম পাঙথোকপা অমসুং অফবা আই.পি. ফাইল তৌনবা সিস্তেম দেবেলপ তৌবা অমসুং সেন্সিতাইজেসন তৌবা য়াওখি। হৌজিক ফাওবদা কপিলাদা পুন্না য়ুজর ৪৬,৫৫৬না রেজিস্তর তৌখ্রে।
ই-পাউ অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা কেন্দ্রগী একুজেসন মন্ত্রালয়গী মন্ত্রী শ্রী রামেশ পোখ্রিয়ল ‘নিশঙ্ক’না পীখিবনি।