Election Commission
Bye Election to the Council of States from Assam -reg.
04 FEB 2021 2:17PM by PIB Delhi
There is one casual vacancy in the Council of States from Assam as per following details: -
State
Name of Members
Reason
Date of vacancy
Term Up to
Assam
Shri Biswajit Daimary
Resignation
21.11.2020
09.04.2026
2. The Commission has decided to hold bye-election to the Council of States from Assam to fill up the above said vacancy in accordance with the following schedule: -
S. No
Events
Dates
Issue of Notifications
11th February, 2021 (Thursday)
Last date of making nominations
18th February, 2021 (Thursday)
Scrutiny of nominations
19th February, 2021 (Friday)
Last date for withdrawal of candidatures
22nd February, 2021 (Monday)
Date of Poll
01st March, 2021 (Monday)
Hours of Poll
09:00 am-04:00 pm
Counting of Votes
01st March, 2021 (Monday) at 05:00 pm
Date before which election shall be completed
03rd March, 2021 (Wednesday)
3. Broad Guidelines to be followed during entire election process for all persons: -
I. Every person shall wear face mask during every election related activity
II. At the entry of hall/ room/ premises used for election purposes:
(a) Thermal Scanning of all persons shall be carried out:
(b) Sanitizer shall be made available at all locations
III. Social distancing shall be maintained as per the extant COVID-19 guidelines of the State Govt. and Ministry of Home Affairs.
4. The Chief Secretary, Assam is being directed to depute a senior officer from the State to ensure that the extant instructions regarding COVID-19 containment measures are complied with while making arrangements for conducting the election.
5. Further, the Commission has also appointed the Chief Electoral Officer, Assam as Observer for this election.

ভাৰতীয় নিৰ্বাচন আয়োগ
অসমৰ কাউঞ্চিল অফ ষ্টেটছৰ আসনৰ উপ-নিৰ্বাচন
04 FEB 2021 2:17PM by PIB Guwahati
১।তলত দিয়া সবিশেষ অনুসৰি অসমৰ কাউঞ্চিল অফ ষ্টেটছৰ এটা পদ অংশকালীন খালী হৈছেঃ-
ৰাজ্য
সদস্যৰ নাম
কাৰণ
খালী হোৱাৰ তাৰিখ
কাৰ্যকালৰ সীমা
অসম
শ্ৰী বিশ্বজিৎ দৈমাৰী
পদত্যাগ
২১-১১-২০২০
০৯-০৪-২০২৬
২। তলত দিয়া সূচী অনুসৰি ওপৰত উল্লেখিত খালী পদ পূৰাবলৈ আয়োগে অসমৰ কাউঞ্চিল অফ ষ্টেটছৰ উপ-নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত কৰিবলৈ সিদ্ধান্ত লৈছেঃ-
ক্ৰঃ নং
কাৰ্যক্ৰম
তাৰিখ
১
অধিসূচনা জাৰি
১১ ফেব্ৰুৱাৰী, ২০২১ (বৃহস্পতিবাৰ)
২
মনোনয়ন দাখিলৰ অন্তিম তাৰিখ
১৮ ফেব্ৰুৱাৰী, ২০২১ (বৃহস্পতিবাৰ)
৩
মনোনয়ন পৰীক্ষা
১৯ ফেব্ৰুৱাৰী,২০২১ (শুকুৰবাৰ)
৪
প্ৰাৰ্থিত্ব প্ৰত্যাহাৰৰ অন্তিম তাৰিখ
২১ ফেব্ৰুৱাৰী, ২০২১ (সোমবাৰ)
৫
ভোট গ্ৰহণৰ তাৰিখ
০১ মাৰ্চ, ২০২১ (সোমবাৰ)
৬
ভোট গ্ৰহণৰ সময়
দিনৰ ০৯:০০-০৪:০০বজা
৭
ভোট গণনা
০১ মাৰ্চ, ২০২১ (সোমবাৰ) সন্ধিয়া ০৫:০০ বজাত
৮
নিৰ্বাচন পূৰ্বে সম্পূৰ্ণ কৰাৰ তাৰিখ
০৩ মাৰ্চ, ২০২১ (বুধবাৰ)
৩৷ সমগ্ৰ নিৰ্বাচনী প্ৰক্ৰিয়াৰ সময়ছোৱাত সকলো লোকে বিস্তৃত পৰামৰ্শাৱলী মানি চলিব লাগিবঃ-
- প্ৰতিটো নিৰ্বাচন সম্পৰ্কীয় কামৰ সময়ত প্ৰতিজন লোকে মুখাৱৰণ (মাস্ক) পৰিধান কৰিব।
- নিৰ্বাচনৰ কামত ব্যৱহৃত গৃহ/কোঠা/চৌহদ প্ৰৱেশ কৰোতেঃ (ক) প্ৰতিজন লোকৰে থাৰ্মেল স্কেনিঙৰ ব্যৱস্থা কৰা হ'ব। (খ) সকলো স্থানতে ছেনিটাইজাৰ উপলব্ধ কৰোৱা হ'ব।
- ৰাজ্য চৰকাৰ আৰু গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ প্ৰসাৰিত কোভিড-১৯ গাইডলাইন অনুসৰি সামাজিক দূৰত্ব বজাই ৰাখিব লাগিব।
৪৷ নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হোৱাৰ সময়ছোৱাত কোভিড-১৯ সংক্ৰান্তীয় যাৱতীয় পদক্ষেপসমূহ পালন কৰাটো নিশ্চিত কৰিবলৈ অসমৰ মুখ্য সচিবক ৰাজ্যৰ এজন জ্যেষ্ঠ বিষয়াক মকৰল কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়া হৈছে।
৫৷ তদুপৰি, আয়োগে এই নিৰ্বাচনৰ বাবে পৰ্যবেক্ষক হিচাপে অসমৰ মুখ্য নিৰ্বাচনী বিষয়াক নিযুক্তি দিছে।