Election Commission
Bye Election to the Council of States from Assam -reg.
04 FEB 2021 2:17PM by PIB Delhi
There is one casual vacancy in the Council of States from Assam as per following details: -
State
Name of Members
Reason
Date of vacancy
Term Up to
Assam
Shri Biswajit Daimary
Resignation
21.11.2020
09.04.2026
2. The Commission has decided to hold bye-election to the Council of States from Assam to fill up the above said vacancy in accordance with the following schedule: -
S. No
Events
Dates
Issue of Notifications
11th February, 2021 (Thursday)
Last date of making nominations
18th February, 2021 (Thursday)
Scrutiny of nominations
19th February, 2021 (Friday)
Last date for withdrawal of candidatures
22nd February, 2021 (Monday)
Date of Poll
01st March, 2021 (Monday)
Hours of Poll
09:00 am-04:00 pm
Counting of Votes
01st March, 2021 (Monday) at 05:00 pm
Date before which election shall be completed
03rd March, 2021 (Wednesday)
3. Broad Guidelines to be followed during entire election process for all persons: -
I. Every person shall wear face mask during every election related activity
II. At the entry of hall/ room/ premises used for election purposes:
(a) Thermal Scanning of all persons shall be carried out:
(b) Sanitizer shall be made available at all locations
III. Social distancing shall be maintained as per the extant COVID-19 guidelines of the State Govt. and Ministry of Home Affairs.
4. The Chief Secretary, Assam is being directed to depute a senior officer from the State to ensure that the extant instructions regarding COVID-19 containment measures are complied with while making arrangements for conducting the election.
5. Further, the Commission has also appointed the Chief Electoral Officer, Assam as Observer for this election.

ইলেক্সন কমিসন
অসামদগী কাউন্সিল ওফ স্তেৎসকী মরক্কী মীখল
04 FEB 2021 2:17PM by PIB Imphal
কাউন্সিল ওফ স্তেৎসতা অসামকী কেজুএল ওইবা অহাংবা অমা লৈরে। অহাংবা অসিগী অকুপ্পা মরোল মখাদা পীরি: -
রাজ্য
মেম্বরশিংগী মমিং
মরম
ফম হাংখিবা তাং
তর্ম লোয়বগী মতম
অসাম
শ্রী বিস্বাজিৎ দৈমারী
রিজাইন তৌখিবা
২১.১১.২০২০
০৯.০৪.২০২৬
২. কম্মিসন্না মখাদা পীরিবা সেদ্যুল অসিগী মতুং ইন্না হায়রিবা অহাংবশিং অসি মেনশিন্নবা অসামদগী কাউন্সিল ওফ স্তেৎসকী মরক্কী মীখল পাংথোক্নবা ৱারেপ লৌখ্রে:-
মশিং
থৌরম
তাং
নোতিফিকেসন থোকপা
ফেব্রুৱারী ১১, ২০২১ (শগোলশেন)
মীরেপ-চে পীশিনবগী অরোয়বা নুমিৎ
ফেব্রুৱারী ১৮, ২০২১ (শগোলশেন)
মীরেপ-চে য়েংশিনবা নুমিৎ
ফেব্রুৱারী ১৯, ২০২১ (ইরাই)
মীরেপ-চে লৌথোকপগী অরোয়বা নুমিৎ
ফেব্রুৱারী ২২, ২০২১ (নিংথৌকাবা)
মীখলগী নুমিৎ
মার্চ ১, ২০২১ (নিংথৌকাবা)
মীখল পাংথোকপগী পুংফম
অয়ুক্কী পুং ৯দগী নুংথিলগী পুং ৪ ফাওবা
ভোৎ মশিং থীবা
মার্চ ১, ২০২১ (নিংথৌকাবা)গী নুংথিল পুং ৫
নুমিৎ অসিগী মমাংদা মীখল পাংথোকপা লোয়শিনগদবনি
মার্চ ৩, ২০২১ (য়ুমশকৈশা)
৩. মীপুম খুদিংমক্না মীখলগী থবক থৌরম মনুংদা ঙাক্না চৎকদবা গাইদলাইনশিং: -
I. মীখলগা মরী লৈনবা থবক থৌরমশিংদা মীপুম খুদিংমক্না ফেস মাস্ক উপকদবনি
II. মীখলগা মরী লৈননা শিজিন্নবা হোল/কা/মফমশিংগী চংফমদা:
(a) মীওই খুদিংমক্কী থর্মেল স্কেনিং তৌবা:
(b) মফম পুম্নমক্তা সেনিতাইজর ফংহনবা
III. রাজ্য সরকার অমসুং গৃহ মন্ত্রালয়গী কোবিদ-১৯ গাইদলাইনশিংগী মতুং ইন্না সোসিএল দিস্তেন্সিং থম্বা
৪. অসামগী চীফ সেক্রেতরীদা মরক্কী মীখল পাংথোক্নবা শিল-লাংবগা লোইননা কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবগী চেকশিল থৌরাংশিংগী ঙাক্না চৎহন্নবা রাজ্য সরকারগী মকোক থোংবা ওফিসার অমা খন্নবসু য়াথং পীখ্রে।
৫. মখা তানা কম্মিসন্না হায়রিবা মীখল অসি য়েংশিন্নবা অসামগী চীফ ইলেক্তোরেল ওফিসরবু ওবজর্বর ওইনা খনখ্রে।