Ministry of Commerce & Industry
Spices Board organizes a virtual BSM for the turmeric
03 FEB 2021 5:40PM by PIB Delhi
With the approaching harvest season of the golden spice, turmeric, Spices Board conducted a virtual Buyer Seller Meet(BSM) to strengthen market linkages and promoting exports. A total of 122 participants were part of this interactive event. The BSM aimed at giving accessibility to farmers and farmer producer groups for better price realization for their produce.
The immunity boosting properties of turmeric have played a key role in boosting the demand of the spice during the COVID 19 pandemic situation, which in turn contributed to a significant growth of 42 per cent in quantity (99,000 MT) and 35 per cent in value
(Rs. 85,810 lakhs)of turmeric exports during the first half of the current financial year (April-September 2020).
Inaugurating the BSM, Shri Arvind Dharmapuri, Hon’ble MP Nizamabad, observed that the region is known for cultivation of turmeric and there is scope for enhancing exports from the region by focusing on processing and value addition in the crop as the spice is known for its health properties. He also suggested that guidance may be given to farmers for improving the quality of turmeric.
Turmeric is mainly grown in Telangana, Andhra Pradesh, Tamil Nadu, Karnataka, Kerala,Maharashtra, Odisha, West Bengal and the North Eastern states. Telangana is the largest producer of the spice in the country in which four districts viz. Nizamabad, Karimnagar, Warangal and Adilabad account for around 90 per cent of the production of turmeric in the State.
Apart from giving extension support, conducting activities for post harvest improvement and export promotion, and bringing together stakeholders on synergistic platforms, Spices Board has constituted a Turmeric Task Force Committee (TTFC) to augment collaborative efforts by various stakeholders for effectively tapping the full commercial prospects of Turmeric. The Committee has conducted three meetings so far and has addressed issues on purity of seed material, post harvest practices and so on for assuring clean and quality spices from the region.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
স্পাইসেস বোর্দনা য়াইঙংগী ভর্চুএল ওইবা বি.এস.এম. অমা শিনখ্রে
03 FEB 2021 5:40PM by PIB Imphal
সনাগী স্পাইস, য়াইঙংগী লৌরোক পান্থানা য়ৌশিল্লকপা অসিদা স্পাইসেস বোর্দনা মার্কেতকী মরী ফগৎনবা অমসুং মপাল লমদা থাদোকপা হেনগৎনবা ভর্চুএল বায়র সেল্লর মীত (বি.এস.এম.)অমা পাংথোকখ্রে। থৌরম অসিদা মীওই ১২২না শরুক য়াখি। বি.এস.এম. অসিনা লৌমীশিং অমসুং ফার্মর প্রোদুসর গ্রুপশিংদা মখোয়গী পোত্থোক্কী হেন্না ফবা মমল খঙনবা পান্দমদা হোৎনবনি।
য়াইঙংদা য়াওরিবা হকচাংগী ইন্দ্রীবু কনখৎহনবা মচাক অসিনা কোবিদ-১৯গী লায়চৎ মনুংদা স্পাইস অসিবু ময়াম্না পাম্ননবগী চাওরবা থৌদাং অমা লৌরি, হায়রিবা অসিনা মশক থোক্না হেনগৎতুনা চাদা য়াইঙং অসি ৪২ অমা (মেত্রীক তোন ৯৯,০০০) অমসুং মমল ওইনা চাদা ৩৫ (লুপা লাখ ৮৫,৮১০) অসি ফাইনান্সিএল ওইবা চহি (২০২০গী এপ্রিলদগী সেপ্তেম্বর ফাওবা) অসিগী তঙখায় ফাওবগী মনুংদা মপালদা থাদোকখি।
বি.এস.এম. অসি হৌদোকপদা, শ্রী আর্বিন্দ ধর্মাপুরি, ইকাই খুম্নরবা নিজামাবাদকী এম.পি.না হায়খি মদুদি মফম অসি য়াইঙং থাবগীদমক মমিং লৈরি অমসুং স্পাইস অসি হকচাংদা কান্নবা মচাক য়াম্না য়াওবা মরম্না মফম অসিদা হেন্না মিৎয়েং চংদুনা মপাল লমদা থাদোকপগী ওইথোকপা য়াম্না ৱাংনা লৈ। মহাক্না হায়খি মদুদি লৌমীশিং অসিদা য়াইঙংগী মগুন অসি হেনগৎনবা লমজিং লমতাক পীবা য়াই।
য়াইঙং অসি মরুওইনা তেলঙ্গানা, আন্ধ্র প্রদেশ, তামিল নাদু, কর্নাতকা, কেরলা, মহারাস্ত্রা, ওরিশা, ৱেস্ত বেঙ্গাল অমসুং অৱাং নোংপোক লমদমদা হৌই। লৈবাক অসিদা তেলঙ্গানা অসি স্পাইস পুথোকপদা খ্বায়দগী চাওবা মফম্নি হায়রিবা অসিদা দিস্ত্রীক্ত মরি মদুদি নিজামাবাদ, করিমনগর, ৱারঙ্গল অমসুং অদিলাবাদ অসিনা স্তেত অসিগী চাদা ৯০ য়াইঙং অসি পুথোকই।
মতেং য়াম্না পীবী ঙমদ্রবশু, লৌ লোকপা মতুগী থৌওংশিং অমসুং মপালদা থাদোকপা অমসুং থৌবুশিং অসি ফম্বাক অমদা পুরকপা অসিনা স্পাইস বোর্দ অসিনা তর্মেরিক তাস্ক ফোর্স কম্মিতি (তি.তি.এফ.সি.) অমা শেমদুনা মতেং পাংনবা হেনগৎহল্লি। কম্মিতি অসিনা হৌজিক ফাওবদা মিতিং অহুম পাংথোকখ্রে অমসুং মরুশিংগী অশেংবা হিরমদা য়েংনবা, লৌরোক মতুংগী থবক অমসুং মফম অসিদগী অশেংবা অমসুং অফবা স্পাইসকীদমক থাজবা পীরি।