Ministry of Social Justice & Empowerment
Scholarship Schemes for SC Students
03 FEB 2021 4:51PM by PIB Delhi
The Department of Social Justice & Empowerment is implementing the National Overseas Scholarship for Scheduled Caste and other candidates to enable them to study abroad. Under the scheme financial assistance is provided to the selected students from Scheduled Castes, De-notified Nomadic & Semi - Nomadic Tribes, landless agricultural labourers and traditional artisan categories for pursuing higher studies at Masters and Ph.D level courses abroad. From 2014-15, a total of 100 slots per year are available under the Scheme as against 60 slots available earlier. The Scheme provides for payment of tuition fees charged by the institutions as per actuals, maintenance allowance, air passage, visa fee, insurance premium, annual contingency allowance and incidental journey allowance.
The details of the number of Scheduled Caste candidates who went abroad for studying under the scheme and funds allocated during the last five years is as under:
Year
Number of candidates selected
Number of candidates who went abroad in the Financial Year
Funds Allocated
(Budget Estimate)
(Rs. in Crore)
2015-16
50
19
6.12
2016-17
108*
23
15.00
2017-18
183*
32
15.00
2018-19
100
56
15.00
2019-20
100
63
20.00
* Vacant slots of previous year were carried over.
This information was given by Minister for Social Justice and Empowerment Shri ThaawarchandGehlotin a written reply in RajyaSabha today.

সোসিয়েল জস্তিস অমসুং ইম্পৱার্মেন্ত মন্ত্রালয়
এস.সি মহৈরোয়শিংগী স্কোলারশিপ স্কিমশিং
03 FEB 2021 4:51PM by PIB Imphal
মহৈরোয়শিং মপান লৈবাকশিংদা লাইরিক তম্বা ঙম্নবা সেদুল কাস্ত অমসুং অতোপ্পা মহৈরোয়শিংগীদমক সোসিএল জজতিস অমসুং ইমপ্বারমেন্ত দিপার্তমেন্তনা নেসনেল ওভরসিজ স্কোলারশিপ পীরি। স্কিম অসিগী মখাদা খনগৎলবা সেদুল কাস্ত, দি-নোতিফাইদ নোমাদিক অমসুং সেমি-নোমাদিক ত্রাইবশিং, লম লৈতবা লৌবুক্তা থবক শুবা শিন্মীসিং অমসুং মহৌশাদগী লৈরক্লবা খুৎহৈবা মহৈরোয়শিং মপান লৈবাকশিংদা মাস্তর অমসুং পি.ঐচ.দি থাক্কী মহৈ-মশিং তম্নবা শেন্থং পীখ্রে
স্কিম অসিগী মখাদা মমাংদা স্লোত ৬০ লৈরম্বগী মথক্তা ২০১৪-১৪দগী হৌনা চহি অমদা স্লোত ১০০ ফংলে। ইন্সতিতুসনশিংনা লৌরিবা তুইসন ফিশিং, মেন্তেনেন্স এল্লাউয়েন্স, মথক্তা পাইবগী ভারা, ভিসা ফি, ইন্সুরেন্স প্রেমিয়ম, চহিগী কন্তিজেন্সি এল্লাউয়েন্স অমসুং ইন্সিদেন্তেল জর্নি এল্লাউয়েন্স স্কিম অসিনা পুথোক্লি।
হৌখিবা চহি ৫দা স্কিম অসিগী মখাদা মপান লৈবাকশিংদা লাইরিক তম্বা চৎখিবা সেদুল কাস্ত মহৈরোয় মশিং অমসুং কাইথোকখিবা শেনফমশিংগী অকুপ্পশিং মখাদা পীরি:
চহি
খনখিবা কেন্দিদেত মশিং
শেনবা চহিদা মপান্দা চৎখিবা কেন্দিদেত মশিং
কাইথোকখিবা শেনফম
(বজেত ইস্তিমেত)
(লুপা কোতি)
২০১৫-১৬
৫০
১৯
৬.১২
২০১৬-১৭
১০৮*
২৩
১৫.০০
২০১৭-১৮
১৮৩*
৩২
১৫.০০
২০১৮-১৯
১০০
৫৬
১৫.০০
২০১৯-২০
১০০
৬৩
২০.০০
* মমাং চহিগী অহাংবশিং মখা চৎথরকখি।
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা সোসিএল জজতিস অমসুং ইমপ্বারমেন্তগী মিনিস্তর শ্রী থাৱারচান্দ গেহলোতনা ফোঙদোকখিবনি।