Ministry of Steel
Boosting Steel Production in Light of Covid-19 Lockdown
03 FEB 2021 3:26PM by PIB Delhi
The measures taken by the Government to boost steel production in light of the COVID-19 lockdown are as following:-
Ministry of Steel has held several rounds of consultations during the lockdown period with various stakeholders including industry associations and leaders of domestic steel industry to address their issues by taking up the same with the concerned Ministries/Departments of the Central Government and State Governments. Ministry of Steel also notified a nodal officer in the Ministry to receive representations from the steel industry on issues arising out of lock down for speedy redressal. Guidelines issued by the Ministry of Home Affairs from time to time have facilitated speedy resumption of steel production. The Ministry of Steel has also organized the following Webinars with relevant stakeholders to enhance the overall demand for steel in the country:
1. Oil and Gas Sector, 16th June, 2020.
2. Ispati Irada, Enhancing Steel Usage, 30th June, 2020.
3. Housing and Civil Aviation Sector, 18th August, 2020.
4. Agriculture, Rural Development, Dairying and Food Processing Sectors, 20thOctober 2020.
Domestically Manufactured Iron & Steel Products (DMI&SP) Policy, has been suitably amended vide notification dated 31st December, 2020, in order to align it to the revised Public Procurement (Preference to Make in India) Order 2017. The minimum value addition has been enhanced from 15% to 20% and the policy is now applicable to all procurement above Rupees 5 lakhs and includes EPC contracts among other changes.
The details of month wise crude steel production during the period March-December, 2020 are as under:
Month
Crude Steel Production
(in million tonnes)
Mar.-20
8.09
Apr.-20
3.29
May.-20
6.26
Jun.-20
7.71
Jul.-20
8.69
Aug.-20
9.10
Sep.-20*
8.89
Oct.-20*
9.54
Nov.-20*
9.45
Dec.-20*
9.80
Source: Joint Plant Committee; *provisional
This information was given by the Union Minister for Steel Shri Dharmendra Pradhan in a written reply in the Rajya Sabha today.

স্তীল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ লোকদাউন লাকপদা স্তিলগী পোৎথোক হেনগৎহনবা
03 FEB 2021 3:26PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ লোকদাউন লাকপদা স্তিলগী পোৎথোক হেনগৎহন্নবা সরকারনা মখাগী থবকশিং অসি পায়খৎখি:
স্তিল মিনিস্ত্রিনা লোকদাউন মনুংদা ইন্দস্ত্রি এসোসিএসনশিং অমসুং লৈবাক অসিগী স্তিল ইন্দস্ত্রিশিংগী লুচিংবশিংগা মখোয়গী খুদোংচাদবশিং কোকহন্নবা মীফম কয়ারক পাংথোকখি অমসুং অসিগুম্বা মীফমশিং অসি কেন্দ্র সরকার অমসুং রাজ্য সরকারশিংগী মরী লৈনবা মিনিস্ত্রিশিং/দিপার্তমেন্তশিংগশু পাংথোকখি। লোকদাউন্না মরম ওইদুনা থেংনবা অৱাবশিং য়েংশিন্নবা স্তিল মিনিস্ত্রিনা নোদেল ওফিসার অমা মিনিস্ত্রিদা অসি থমখি। অথুবা মতমদা স্তিল পুথোকপা হৌনবা মতম মতমগী মতুংইন্না হোম এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিনা থোকপা চৎন-কাংলোনশিং পীখি। লৈবাক অসিদা স্তিল দরকার ওইবা হেনগৎহন্নবা মরী লৈনবশিংগা লোয়ন্না স্তিল মিনিস্ত্রিনশু মখাগী ৱেবিনারশিং অসি পাংথোকখি:
১. থাউ অমসুং গ্যাস, জুন ১৬,২০২০
২. ইসপাতি ইরাদা, স্তিল শীজিন্নবা হেনগৎহনবা, জুন ৩০,২০২০
৩. হাওসিং অমসুং সিবিল এভিএসন সেক্তর, অগস্ত ১৮,২০২০
৪. লৌউ-শিংউ, খুঙ্গং চাউখৎহনবা, শঙ্গোম পুথোকপা অমসুং চীঞ্জাক শেম-শাবা, ওক্তোবর ২০,২০২০
শেমদোক্লবা পব্লিক প্রোকিউরমেন্ত ওর্দর ২০১৭গা চুন্না থবক পায়খৎপা য়ানবা দিশেম্বর ৩১,২০২০দা নোতিস থোক্তুনা চুনবা মওংদা দোমেস্তিকেল্লি মেনুফেকচর আইরন এন্দ স্তিল প্রদক্স(সি এম আই এন্দ এস পি) পোলিসি শেমদোক্লে। মিনিমম ভেলু এদিসন চাদা ১৫দগী চাদা ২০দা হেনগৎলে অমসুং থৌশিল অসি হৌজিক লুপা লাখ ৫গী মথক্তা লৈবা খুদিংমক কোনশিল্লে অমসুং ই.পি.সি কন্ত্রেকশিং য়াওহল্লে।
মার্চ-দিশেম্বর,২০২০গী মনুংদা থা খুদিংগী ক্রুদ স্তিল পুথোকপগী অকুপ্পশিং মখাদা লৈরে:
থা
ক্রুদ স্তিল পুথোকপা
(মিল্লিয়ন তন)
মার্চ-২০
৮.০৯
এপ্রিল-২০
৩.২৯
মে-২০
৬.২৬
জুন-২০
৭.৭১
জুলাই-২০
৮.৬৯
অগস্ত-২০
৯.১০
সেপ্তেম্বর-২০*
৮.৮৯
ওক্তোবর-২০*
৯.৫৪
নবেম্বর-২০*
৯.৪৫
দিশেম্বর-২০*
৯.৮০
পাউগী লিখুন: জোইন্ত প্লান্ত কমিতি; *প্রোভিসন্নেল
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা স্তিলগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী ধরমেন্দ্র প্রধান্না ফোঙদোকখিবনি।