Ministry of Social Justice & Empowerment
The Government has revised the Post Matric Scholarship Scheme for SC students: Shri Rattan Lal Kataria
02 FEB 2021 5:33PM by PIB Delhi
The Government has revised the funding pattern of the Post Matric Scholarship scheme for SC students and has adopted a ratio of 60:40 sharing between the Centre and States/UTs (90% in case of North Eastern States) of the average demand for the scheme for three years period 2017-18 to 2019-20, with a 5 %annual increase each year.
The total annual assistance to be provided to students under the scheme would be the entire non-refundable tuition fees of the course, and academic allowance as per the rates fixed for the course group.
The revised scheme is aimed at creating an impact on the poorest SC households to be identified by the States/UTs.
Starting from 2021-22, the Central share in the scheme would be released on DBT mode directly into the bank accounts of the students, which will minimise frauds. The scheme is based on the principles of timely delivery, comprehensive accountability, continuous monitoring and total transparency and shall be run through an online platform with robust cyber security measures eliminating any chance of misappropriation of the funds. Further, awareness drives shall also be undertaken by the State Governments/UT Administrations about the scheme through the Gram Panchayats’ notice boards, school committees, discussions in the parent- teacher association meetings and other public awareness measures which will also prevent misuse.
This information was given by Minister of State for Social Justice and Empowerment Shri Rattan Lal Katariain a written reply in Lok Sabha today.

সোসিয়েল জস্তিস অমসুং ইম্পৱার্মেন্ত মন্ত্রালয়
এস.সি মহৈরোয়শিংগীদমক সরকারনা পোস্ত মেত্রিক স্কোলারসিপ স্কিম শেমদোক্লে: শ্রী রত্তন লাল কাতারিয়া
02 FEB 2021 5:33PM by PIB Imphal
এস.সি মহৈরোয়শিংগীদমক পোস্ত মেত্রিক স্কোলারসিপ স্কিমগী ফন্দ পীবগী মওং সরকারনা শেমদোক্লে অমসুং কেন্দ্রনা চাদা ৬০ অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংনা চাদা ৪০ পুথোক্লগনি। মসি অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংগী ওইনা কেন্দ্রনা চাদা ৯০ পুথোক্কনি। স্কিম অসি চহি অহুমগী মতম হায়বদি ২০১৭-১৮দগী ২০১৯-২০ ফাওবগী মনুং অসিদা চহিগী ওইনা চাদা ৫ হেনগৎলে।
স্কিম অসিগী মখাদা মহৈরোয়শিংদা চহিগী ওইনা পীরিবা অপুনবা শেনফম অসিদা কোর্সকী নন-রিফন্দেবল তুইসন ফি, কোর্স গ্রুপকী একাদেমিক এল্লাউয়েন্স য়াওরি।
শেমদোক্লবা স্কিম অসিনা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংনা মশক খঙদোক্লবা খ্বাইদগী লাইরবা এস.সি ইমুংশিং কান্নবা পীনবা পান্দম থম্লি।
২০২১-২২দগী হৌদুনা, নমথাক তৌবা হন্থহন্নবা স্কিম অসিগী কেন্দ্রনা পীফম থোকপা শেনফম দি.বি.দি ওইনা হকথেংন্না মহৈরোয়শিংগী বেঙ্ক একাউন্তশিংদা হাপ্লগনি। মতম চানা ফংহন্নবা, মরম চানা থবক পাংথোক্নবা,লেপ্তনা য়েংশিন্নবা অমসুং মনুং-মপান ফাওনা উবা ঙম্নবা পান্দমশিংগী মখাদা স্কিম অসি পায়খৎলি অমসুং মসিনা ফন্দশিং লান্না শীজিন্নবা ঙমদনবা অকনবা সাইবর সেকুরিতিগী চেকশিন-থৌরাংশিংগা লোয়ন্না ওনলাইন প্লেতফোর্ম অমগী মখাদা পাংথোক্কনি। গ্রাম পঞ্চায়তশিংগী নোতিস বোর্দশিং, স্কুল কমিতিশিং, মমা-মপা অমসুং ওজাশিংগী এসোসিএসনগী মীফমশিং অমসুং অতোপ্পা মীয়াম ৱাখল তাহন্নবা থবকশিংগী খুৎথাংদা স্কিম অসি লান্না শীজিন্নবা থিংনবা মীয়াম খঙহনবগী থবকশিং রাজ্য সরকারশিং অমসুং য়ু.তি লৈঙাকশিংনা পাংথোক্কনি।
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা সোসিএল জজতিস অমসুং ইমপ্বারমেন্তগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী রত্তন লাল কাতারিয়ানা ফোঙদোকখিবনি।