শেল-থুম মন্ত্রালয়
ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা কোলকাতাদা থি-হুম্বগী থবক চৎথখ্রে
01 FEB 2021 6:13PM by PIB Imphal
ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা ২৯.০১.২০২১দা কোলকাতাদা বেজ তৌবা য়োৎ অমসুং স্তীল অমসুং চা-মনাগী ব্যুজিনেস তৌবা কাংবু অমগী মথক্তা থি-হুম্বগী অমসুং অফা অপুনগী থবক চৎথখ্রে। কেস অসি দিপার্তমেন্তেল দেতাবেজ, মখোয়গী ফাইনান্সিএল ওইবা স্তেতমেন্ত, মার্কেতকী ইন্তিলিজেন্স অমসুং ফিল্দদা থিগৎতুনা শাগৎলকপনি। থি-হুম্বগী থবক অসি মফম ২৫ হায়বদি কোলকাতা, জমশেদপুর, ভুবনেস্বর, হায়দ্রাবাদ, মুম্বাই অমসুং অতৈ মফমশিংদগী ফংলকপনি।
থি-হুম্বা অসিনা লান্না তৌবা থবক কয়া অমা ফোংদোরক্তুনা কাংবু অসিনা অশাবা শেয়র কেপিতেল/ঙাক্তবা লোন কয়া অমা খুদম ওইনা ফংখি। বুক য়াওদনা ত্রান্সসেক্সন তৌবগী খুদম কয়া অমশু ফংখি। থি-হুম্বগী থবক অসি চৎথরিঙৈ মনুংদা, ৱহং-পাহং চৎথবদা, কাংবু অসিগী মীওইশিংনা চে/শেল অসিনা মখোয়গী কম্পনিদগী থীবদা য়াওদবা পৈশা অসি হল্লক্নবা শাগৎলমখি। অপুনবা লোৎতুনা থম্বা ইনকম পৈশা ওইনা লুপা করোর ৩০৯ লোম ফংবা ঙমখি। এসেসিনা হায়দোক্তবা ইনকম শেল ওইনা লুপা করোর ১৭৫ য়ানা চংজরকখি।
মখা তানা থি-হুম্বা চৎথরি।

Ministry of Finance
Income Tax Department conducts searches in Kolkata
01 FEB 2021 6:13PM by PIB Delhi
The Income Tax Department carried out search and seizure action on 29.01.2021 on the group based in Kolkata, engaged in the business of manufacturing of iron & steel and tea.The cases were developed based on the available data in the departmental database, analysis of their financial statements, on market intelligence and field enquiries. Search and seizure action was carried out at more than 25 premises of Kolkata, Jamshedpur, Bhubaneswar, Hyderabad, Mumbai and other places.
The search action has resulted in unearthing of incriminating evidences revealing various shell entities being used for raising bogus share capital/unsecured loans. Evidence of out of the books cash transactions has also been found. During the course of search proceedings, as a result of enquiries conducted, it is established that the persons of the group have used paper/shell companies to route back their own unaccounted money. A total concealment of income amounting to Rs. 309 crore has been detected so far. The assessees have made an admission of undisclosed income amounting to Rs. 175 crore.
Further investigations are in progress.