প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সংসদৰ বাজেট অধিৱেশনৰ ওপৰত সৰ্বদলীয় বৈঠক সম্বোধন কৰে
কৃষি আইনৰ ওপৰত চৰকাৰৰ স্থিতি ২২ জানুৱাৰীত থকাৰ দৰে একেই আছে, আৰু কৃষি মন্ত্ৰীয়ে দিয়া প্ৰস্তাৱটো এতিয়াও আছেঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
সংসদৰ কাৰ্যকলাপ সুচাৰুৰূপে চলাৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
30 JAN 2021 3:04PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৩০ জানুৱাৰী, ২০২১ তাৰিখে সংসদৰ বাজেট অধিৱেশনৰ ওপৰত অনুষ্ঠিত সৰ্বদলীয় বৈঠকত সম্বোধন কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মহাত্মা গান্ধীক তেওঁৰ পূণ্য তিথিত শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে আৰু কয় যে আমি তেওঁৰ সপোন পূৰণ কৰাৰ বাবে চেষ্টা কৰিব লাগিব। তেওঁ আজি ৰাতিপুৱা আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰত মহাত্মা গান্ধীৰ প্ৰতিমূৰ্তি ক্ষতি কৰা ঘটনাৰ নিন্দা কৰি কয় যে এনে ঘৃণাৰ পৰিৱেশ আমাৰ বিশ্বৰ বাবে স্বাগতম জনাবলগীয়া নহয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আশ্বাস দিয়ে যে চৰকাৰে মুকলি মনৰে কৃষি আইনৰ বিষয়টোৰ ওচৰলৈ আহিছে। তেওঁ কয় যে চৰকাৰৰ স্থিতি ২২ জানুৱাৰীত থকাৰ দৰে একেই আছে আৰু কৃষিমন্ত্ৰীয়ে দিয়া প্ৰস্তাৱ এতিয়াও আছে। তেওঁ পুনৰ কয় যে কৃষিমন্ত্ৰীক কেৱল মাত্ৰ এটা ফোন কৰি আলোচনা আগুৱাই নিব পাৰি।
২৬ জানুৱাৰীত হোৱা দুৰ্ভাগ্যজনক ঘটনাৰ ওপৰত নেতাসকলে উল্লেখ কৰা প্ৰসংগৰ বিষয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে আইনে নিজৰ পথ ল'ব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে বৈঠকত নেতাসকলে উত্থাপন কৰা বিষয়বোৰৰ ওপৰত বিতং আলোচনাৰ বাবে চৰকাৰ প্ৰস্তুত। তেওঁ সংসদৰ কাৰ্যকলাপ সুচাৰুৰূপে চলাই নিয়া আৰু সদনৰ মজিয়াত ব্যাপক বিতৰ্কৰ গুৰুত্বৰ ওপৰত জোৰ দিয়ো। তেওঁ লগতে কয় যে সঘনাই হোৱা বাধাৰ ফলত সৰু দলবোৰ ক্ষতিগ্ৰস্ত হয় কিয়নো তেওঁলোকে নিজকে পৰ্যাপ্তভাৱে প্ৰকাশ কৰিব নোৱাৰে। তেওঁ কয় যে ডাঙৰ ৰাজনৈতিক দলসমূহে এয়া নিশ্চিত কৰিব লাগে যাতে সংসদৰ মজিয়াত কাম-কাজ সুচাৰুৰূপে সম্পন্ন হয়, কোনো বাধা নাথাকে আৰু এনেদৰে সৰু দলবোৰে সংসদত তেওঁলোকৰ মতামত ব্যক্ত কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বহুতো খণ্ডত বিশ্বব্যাপী ভালৰ বাবে ভাৰতে কিধৰণৰ ভূমিকা পালন কৰিব পাৰে তাৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। তেওঁ দেশবাসীৰ দক্ষতা আৰু সাহসৰ বিষয়ে উল্লেখ কৰে, যি বৈশ্বিক সমৃদ্ধি গুণাত্মক ৰূপত বৃদ্ধি কৰাৰ বাবে এক শক্তি হ'ব পাৰে।

Prime Minister's Office
PM addresses All-Party Meeting on Budget Session of Parliament
Govt’s stand on farm laws is the same as it was on 22nd January, and the proposal given by the Agriculture Minister still stands: PM
PM reaffirms the importance of smooth functioning of Parliament
30 JAN 2021 3:04PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the All-Party Meeting on Budget Session of Parliament on 30th January, 2021.
Prime Minister paid tributes to Mahatma Gandhi on his Punya Tithi and said that we must strive towards fulfilling his dreams. He also condemned the desecration of Mahatma Gandhi’s statue in USA this morning, saying that such an atmosphere of hate is not welcome for our planet.
Prime Minister assured that the government is approaching the issue of farm laws with an open mind. He said that the government's stand is the same as it was on 22nd January, and the proposal given by the Agriculture Minister still stands. He reiterated that the Agriculture Minister is just a phone call away for taking forward the talks.
On references made by the leaders on the unfortunate incident on 26th January, Prime Minister said that the law will take its own course.
Prime Minister said that the government is open to detailed discussion on issues raised by the leaders in the meeting. He reaffirmed the importance of smooth functioning of Parliament and comprehensive debates on the Floor of the House. He added that frequent disruptions mean smaller parties suffer as they can’t express themselves adequately. He said that it is for the bigger parties to ensure that Parliament functions smoothly, there are no disruptions and thus, the smaller parties are able to voice their views in Parliament.
Prime Minister highlighted the role India can play to further global good in many sectors. He referred to the skills and prowess of our people, which can be a force multiplier for global prosperity.