প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা পারলিয়ামেন্তকী বজেৎকী সেসন্দা পার্তী পুম্বগী মীফমদা ৱা ঙাংখ্রে
সরকারনা ফার্মগী আইনগী মতাংদা লেপ্লিবা অসি জনুৱারি ২২দা লেপখিবা অদুগা দুমক মান্নরি অমসুং লৌউ-শিংউনা পীখিবা ৱাহৌদোক অদুসু অদুমক চৎনরিঃ প্রধান মন্ত্রী
প্রধান মন্ত্রীনা পারলিয়ামেন্তনা নীংথিনা মথৌ তৌবগী মরু ওবগী মতাংদা নৌহৌননা ৱাফম থমখ্রে
30 JAN 2021 3:04PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জনুৱারি ৩০, ২০২১গী পারলিয়ামেন্তকী বজেৎকী সেসন্দা পার্তী পুম্বগী মীফমদা ৱা ঙাংখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা মহাত্মা গান্ধীনা লৈখিদবা নুমিৎ অসিদা মহাক্কী মফমদা ইকায় খুম্নবা উৎলদুনা ঐখোয় পুম্নমক্না মহাক্কী মঙলানবু মঙফাওনহন্নবা পুন্না হোৎনমিন্নগদবনি হায়খ্রে। ঙসিগী অয়ুক্তা য়ু.এস.এ.দা মহাত্মা গান্ধীগী মুর্তিবু মাংহন-তাকহনখিবা থৌদোক অদুবু য়ানিংদবা ফোংদোক্লদুনা অসিগুম্বা নুংশীনদবগী অকোয়বগী ফিভম অসি গ্রহ অসিদা তরাম্না ওক্তে হায়নসু ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা সরকার অসিনা চাওথোকপা ৱাখল্লোনগা লোয়ননা ফার্মগী আইনগী হীরমদা মায়োক্নরি হায়বগী থাজবসু পীখি। মহাক্না হীরম অসিগী মতাংদা সরকারগী ওইবা ৱারেপ অসি জনুৱারি ২২দা ওইখিবা অদুগা চপ মান্নরি অমসুং লৌউ-শিংউ মন্ত্রীনা থমখিবা ৱাহৌদোক অদুসু হৌজিকসু চৎনরি হায়না ফোংদোকখি। মসিগা মতাংদা ৱারী শানববু খুমাং চাউশিলহন্নবা লৌউ-শিংউগী মন্ত্রী অসি শুপ্নতগী তেলিফোন কোল অমা তৌরগা য়াগনি হায়বগী ৱাফমসু থমখি।
জনুৱারি ২৬তা থোকখিবা লাইবক থিবা থৌদোক্কী মতাংদা লুচিংবশিংনা ফোংদোকখিবা ৱাফম্বু পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা মসিগী মতাং অসিদা আইন্না তৌফম থোকপা অদুম তৌরক্কনি হায়না ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মীফম অসিদা লুচিংবশিংনা হৌদোরকপা হীরম খুদিংগী মতাংদা সরকার অসিনা কুপ্না ৱারী শানবা শেম-শাদুনা লৈরি হায়খি। মহাক্না পারলিয়ামেন্তনা নীংথিনা মথৌ তৌবা অমসুং হাউস অসিগী মনুংদা পাক শনবা ৱারী ৱাতাই শাবগী মরু ওইবগী মতাংদা নৌহৌননা অমুক পনখি। য়াম্না তোয়না অয়েৎপা পীরকপা মতমদা অপিকপা পার্তীশিংনা অৱাবা কয়া মায়োক্নৈ মরমদি মখোয়না মশাবু নীংথিজনবা ফোংদোকপা ঙমজদে হায়নসু মহাক্না মখা তাখি। মরম অদুনা পারলিয়ামেন্তনা নীংথিনা মথৌ পাংথোকহনবা, অয়েৎপা লৈহন্দবা অমসুং অপিকপা পার্তীশিংনা মখোয়গী ৱাখল্লোনশিংবু ফোংদোকপা ঙমহন্নবা অচৌবা পার্তীশিংনা থৌদাং লৌগদবনি হায়না মহাক্না হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা সেক্তর কয়াদা মালেমগী অফবা পুরক্নবা ভারতনা লৌবা য়াবা থৌদাং কয়াগী মতাংদসু পনখি। মহাক্না ঐখোয়গী মীয়ামগী মহৈ-মশিং অমসুং থবক তৌবা ঙম্বা মীওইশিংগী মতাংদা পনখি অমসুং মসিনা মালেম্বু নুংঙাই-য়াইফনা লৈহন্নবা অহেনবা শাফু অমা ওইহনবা য়াগনি হায়নসু ফোংদোকখি।

Prime Minister's Office
PM addresses All-Party Meeting on Budget Session of Parliament
Govt’s stand on farm laws is the same as it was on 22nd January, and the proposal given by the Agriculture Minister still stands: PM
PM reaffirms the importance of smooth functioning of Parliament
30 JAN 2021 3:04PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the All-Party Meeting on Budget Session of Parliament on 30th January, 2021.
Prime Minister paid tributes to Mahatma Gandhi on his Punya Tithi and said that we must strive towards fulfilling his dreams. He also condemned the desecration of Mahatma Gandhi’s statue in USA this morning, saying that such an atmosphere of hate is not welcome for our planet.
Prime Minister assured that the government is approaching the issue of farm laws with an open mind. He said that the government's stand is the same as it was on 22nd January, and the proposal given by the Agriculture Minister still stands. He reiterated that the Agriculture Minister is just a phone call away for taking forward the talks.
On references made by the leaders on the unfortunate incident on 26th January, Prime Minister said that the law will take its own course.
Prime Minister said that the government is open to detailed discussion on issues raised by the leaders in the meeting. He reaffirmed the importance of smooth functioning of Parliament and comprehensive debates on the Floor of the House. He added that frequent disruptions mean smaller parties suffer as they can’t express themselves adequately. He said that it is for the bigger parties to ensure that Parliament functions smoothly, there are no disruptions and thus, the smaller parties are able to voice their views in Parliament.
Prime Minister highlighted the role India can play to further global good in many sectors. He referred to the skills and prowess of our people, which can be a force multiplier for global prosperity.