শেল-থুম মন্ত্রালয়
তেলঙ্গনানা কেপিতেল এক্সপেন্দিচরগী অহেনবা লুপা করোর ১৭৯ ফংখ্রে; অহেনবা শেন্ফম অসি মীয়ামগী য়াইফনবা লম মরিগী মনুংদা অহুমদা অওনবা মপুং ফানা পুরকখৎবগী ইন্সেন্তিব ওইনা পীবনি
মধ্য প্রদেশকী মতুংদা তেলঙ্গনানা অপীবা হীরম ৪গী মনুংদা ৩দা মপুং ফানা অওনবা পুরকখিবা ২শুবা স্তেত ওইরে
30 JAN 2021 10:05AM by PIB Imphal
শেলথুম মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ এক্সপেন্দিচরনা তেলঙ্গনাদা লুপা করোর ১৭৯গী অহেনবা শেন্ফমগী কেপিতেল প্রোজেক্ত অয়াবা পীখ্রে‍। মসি স্তেত অসিগী মমাঙদা অয়াবা পীখিবা লুপা করোর ১৭৯গী কেপিতেল প্রোজেক্তকী মথক্তনি‍। স্তেত অদুগী অহেনবা প্রোজেক্তশিং অসি মীয়ামগী য়াইফনবা হীরম মরিগী মনুংদা অহুমদা হায়বদি ৱন নেসন ৱন রেসন কার্দ, ইজ ওফ দুইং বিজিনেস, অমসুং অর্বান লোকেল বোদিজ রিফোর্ম হায়রিবশিং অসিদা অওনবা পুরকপগী থবক পায়খৎখিবগী মনা ওইনা পীবনি। প্রোজেক্তশিং অসি নৌনা হৌদোকখিবা “ফাইনান্সিএল এসিস্তেন্স তু স্তেতস ফোর কেপিতেল প্রোজেক্তস” স্কিমগী মখাদা অয়াবা পীবনি।
তেলঙ্গনানা স্কিম অসিগী মখাদা অহেনবা ফন্দ ফংবা অনিসুবা স্তেত ওইরে। মমাঙদা মধ্য প্রদেশতা খন্দোক্লবা হীরম মরিসিগী মনুংদা অহুমদা অওনবা পুরকপগী থবক পায়খৎখিবগীদমক লুপা করোর ৬৬০গী অহেনবা কোপিতেল প্রোজেক্তশিং সেংসন তৌখিবনি‍। স্তেতশিংনা অওনবা পুরক্নবা ভারত লৈঙাক্না খন্দোকখিবা মীয়ামগী য়াইফনবা হীরম মরিদুদি ৱন নেসন ৱন রেসন কার্দ রিফোর্ম্স, ইজ ওফ দুইং বিজিনেস রিফোর্ম্স, পৱার সেক্তর রিফোর্ম্স অমসুং অর্বান লোকেল বোদিজ রিফোর্ম্সনি‍।
অয়াবা পীখিবা লুপা করোর ১৭৯গী অহেনবা শেন্ফম অসিগী মনুংদা লুপা করোর ৮৯.৫০দি স্তেত অসিদা ১বা ইন্সতোলমেন্ত ওইনা থাদোকখ্রে‍। অহেনবা ফন্দ অসিনা পায়খৎকদবা তেলঙ্গনা স্তেত লৈঙাক্না খন্দোক্লবা কেপিতেল প্রোজেক্ত পুম্নমক লম্বী থোংগী সেক্তরদনি‍।
“স্পিসিএল এসিস্তেন্স ফোর কেপিতেল এক্সপেন্দিচর” স্কিম অসি শেলথুম মন্ত্রীনা আত্ম নিরভর ভারত পেকেজকী শরুক অমা ওইনা ওক্তোবর ১২, ২০২০দা লাউথোকখিবনি‍।
স্কিম অসি কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইরগা খাজনা কারকপা হন্থবদগী শেলথুমগী অৱাবা মায়োক্রিবা স্তেত লৈঙাকশিংগী কেপিতেল এক্সপেন্দিচর হেনগৎহন্নবা পান্দমদা পায়খৎপনি‍। কেপিতেল এক্সপেন্দিচর অসিদা হেন্না ৱাংবা মল্তিপ্লাইয়র ইফেক্ত, শেন্মিৎলোনগী তুংগী মতিং হেনগৎহনগদবা, অমদি শেন্মিৎলোন হেন্না চাউখৎহনগদবা মচাকশিং য়াওরি‍। মরম অদুনা, কেন্দ্র লৈঙাক্তা শেলথুমগী খুদোংচাদবা ফীভম মায়োক্নজরবসু, শেনবা চহী ২০২০-২১গী ওইনা কেপিতেল এক্সপেন্দিচরগী লমদা অখন্নবা তেংবাং পীননবা ফিরেপ লৌখিবনি‍।
স্কিম অসি স্তেত লৈঙাকশিংনা তরাম্না ওক্নখি‍। হৌজিক ফাওবদা স্তেত ২৭তগী লুপা করোর ১০৮৩৫.৫০গী কেপিতেল এক্সপেন্দিচরগী প্রোপোজেল শেলথুম মন্ত্রালয়না অয়াবা পীখ্রে‍। স্কিম অসিগী মখাদা অহানবা ইন্সতোলমেন্ত ওইনা স্তেতশিংদা লুপা করোর ৫৪১৭.৭০কী শেন্ফম থাদোকখ্রে‍। স্তেত স্তেতকী ওইনা অয়াবা পীখিবা অমদি থাদোকখিবা শেন্ফমশিং মসিদা হাপ্লি‍। তামিল নাদুনা স্কিম অসিগী কান্নবা লৌদ্রি‍।
কেপিতেল এক্সপেন্দিচর প্রোজেক্তশিং অসি হকশেল, খুঙ্গঙ চাউখৎহনবা, ঈশিং পীবা, লম্বী অমসুং থোং, ঈথৈ-লৌখোং, মৈ, ত্রান্সপোর্ত, মহৈ মশিং অমসুং ময়োল্লম চাউখৎহনবনচিংবা শেন্মিৎলোনগী তোঙান তোঙানবা হীরমশিংদা অয়াবা পীবনি।
স্কিম অসিগী শরুক অহুম লৈ‍। স্কিমগী অহানবা শরুক্না অৱাং-নোংপোক অমসুং চীংগী স্তেতশিং কোনশিল্লি‍। শরুক অসিগী মখাদা অৱাং-নোংপোক স্তেত ৭ মক্তা (অরুনাচল প্রদেশ, মেঘালয়া, মনিপুর, মিজোরাম, নগালেন্দ, সিক্কিম অমসুং ত্রিপুরা) লুপা করোর ২০০ অমসুং চীংগী স্তেত খুদিংদা (হিমাচল প্রদেশ অমসুং উত্তরাখন্দ) লুপা করোর ৪৫০গী শেন্ফম এলোকেত তৌখ্রে‍। মীশিং য়ামবা অমদি লম পাক চাউবগী য়েংলগা অসামদা লুপা করোর ৪৫০গী শেন্ফম স্কিম অসিগী মখাদা থুংলি‍।
স্কিম অসিগী ২শুবা শরুক্না ১বা শরুক্তা য়াওদবা স্তেত পুম্নমক্কীনি‍। শরুক অসিগী লুপা করোর ৭৫০০গী শেন্ফম খাক্তুনা থমখি‍। শেনফম অসি হায়রিবা স্তেতশিং অসিদা ২০২০-২১গী ১৫শুবা ফাইনান্স কম্মিসননা পীখিবা মরক্কী এৱার্দকী মতুং ইন্না মখোয় মখোয়গী কেন্দ্রগী খাজনাগী শরুক্কা চাননা থুংলি‍।
স্কিম অসিগী ৩শুবা শরুক্না স্তেতশিংদা তোঙান তোঙানবা মীয়ামগী য়াইফনবা অওনবা পুরকপদা থৌননবা পান্দম থম্লি‍। শরুক অসিগী মখাদা লুপা করোর ২০০০গী শেন্ফম খাক্তুনা থমখি‍। হায়রিবা শেনফম অসি অহেনবা শেন্ফম পুবগী অয়াবা পীননবা অওনবা পুরকপগা মরী লৈনননা মে ১৭, ২০২০দা শেলথুম মন্ত্রালয়গী চেরোলদা পনখিবা অওনবা পুরক্কদবা হীরম ৪গী মনুংদা য়ামদ্রবদা ৩দা ফেব্রুৱারী ১৫, ২০২১ ফাওবগী মনুংপা থবক পায়খৎপা স্তেতশিংদা ফংহনগদবনি‍।
স্কিম ফোর স্পিসিএল এসিস্তেন্স তু স্তেতস ফোর কেপিতেল এক্সপেন্দিচর
(লুপা করোরগী খুজিংদা)
সেরিএল মশিং
স্তেত
থুংলিবা শেনফম
অয়াবা পীরবা শেনফম
থাদোকখ্রবা শেনফম
১
অন্দ্র প্রদেশ
৬৮৮.০০
৩৪৪.০০
১৭২.০০
২
অরুনাচল প্রদেশ
২৩৩.৬৬
২৩৩.৬৬
১১৬.৮৩
৩
অসাম
৪৫০.০০
৪৫০.০০
২২৫.০০
৪
বিহার
৮৪৩.০০
৮৪৩.০০
৪২১.৫০
৫
ছত্তিসগর
২৮৬.০০
২৮৬.০০
১৪৩.০০
৬
গোৱা
৬৫.৬৬
৬৫.৬৬
৩২.৮৩
৭
গুজরাত
২৮৫.০০
২৮৫.০০
১৪২.৫০
৮
হরিয়ানা
৯১.০০
৯১.০০
৪৫.৫০
৯
হিমাচল প্রদেশ
৪৫০.০০
৪৫০.০০
২২৫.০০
১০
ঝার্খন্দ
২৭৭.০০
২৭৭.০০
১৩৮.৫০
১১
কর্নাতকা
৩০৫.০০
৩০৫.০০
১৫২.৫০
১২
কেরলা
১৬৩.০০
১৬৩.০০
৮১.৫০
১৩
মধ্য প্রদেশ
১৩২০.০০
১৩২০.০০
৬৬০.০০
১৪
মহারাস্ত্র
৫১৪.০০
৫১৪.০০
২৫৭.০০
১৫
মনিপুর
২৩৩.৬৬
২৩৩.৬৬
১১৬.৮৩
১৬
মেঘালয়া
২০০.০০
২০০.০০
১০০.০০
১৭
মিজোরাম
২০০.০০
২০০.০০
১০০.০০
১৮
নগালেন্দ
২০০.০০
২০০.০০
১০০.০০
১৯
ওরিসা
৩৮৮.০০
৩৮৮.০০
১৯৪.০০
২০
পঞ্জাব
১৫০.০০
১৪৬.৫০
৭৩.২৫
২১
রাজস্থান
৫০১.০০
৫০১.০০
২৫০.৫০
২২
সিক্কিম
২০০.০০
২০০.০০
১০০.০০
২৩
তামিল নাদু
০.০০
০.০০
০.০০
২৪
তেলঙ্গনা
৩৫৮.০০
৩৫৮.০০
১৭৯.০০
২৫
ত্রিপুরা
২০০.০০
২০০.০০
১০০.০০
২৬
উত্তর প্রদেশ
১৫০১.০০
১৫০১.০০
৭৫০.৫০
২৭
উত্তরাখন্দ
৪৫০.০০
৪৫০.০০
২২৫.০০
২৮
ৱেস্ত বেঙ্গল
৬৩০.০০
৬৩০.০০
৩১৫.০০
অপুনবা
১১১৮৩.০
১০৮৩৫.৫
৫৪১৭.৭

Ministry of Finance
Telangana gets additional Rs.179 crore for capital expenditure ; Additional amount is given as incentive for completing reforms in three out of four citizen-centric areas
Telangana has become the 2nd State after Madhya Pradesh to complete reforms in 3 out of 4 stipulated areas
30 JAN 2021 10:05AM by PIB Delhi
The Department of Expenditure, Ministry of Finance has approvedcapital projects of an additional amount of Rs.179 crore in Telangana. This is in addition to the capital projects of Rs.179 crore approved in the State earlier. Additional projects have been approved in the State as an incentive for undertaking reforms in three out of the four stipulated citizen-centric areas, i.e. One Nation One Ration Card, Ease of Doing Business, and Urban Local Bodies Reforms. The projects have been approved under the newly launched scheme of “Financial Assistance to States for capital projects”.
Telangana has become the second State to get additional funds under the Scheme. Earlier, Madhya Pradesh was sanctioned additional capital projects of Rs. 660 crore as an incentive for undertaking reforms in three out of four stipulated areas. The citizen-centric areas identified by the Government of India for undertaking reforms by the States are One NationOne Ration Card Reforms, Ease of Doing Business Reforms, Power Sector Reforms and Urban Local Bodies Reforms.
Out of the additional approved amount of Rs.179 crore, an amount of Rs.89.50 crore has been released to the State as 1st instalment. All the capital projects identified by the State Government of Telangana to be taken up from the additional funds are in the road sector.
The scheme of “Special Assistance to States for capital expenditure was announced by the Finance Minister on 12th October, 2020 as part of Aatma Nirbhar Bharat package.
The Schemeis aimed at boosting capital expenditure by the State Governments who are facing difficult financial environment this year due to the shortfall in tax revenue arising from the COVID 19 pandemic. Capital Expenditure has a higher multiplier effect, enhancing the future productive capacity of the economy, and results in a higher rate of economy growth. Therefore, despite the adverse financial position of the Central Government, it was decided to extend a special assistance to the State Governments in respect of capital expenditure, in financial year 2020-21.
The Scheme has got very warm response from the State Governments. So far capital expenditure proposals of Rs.10835.50 crore of 27 States have been approved by the Ministry of Finance. An amount of Rs.5417.70 crore has already been released to the States as the first instalment under the scheme. State-wise allocation, approval granted and funds released is attached. Tamil Nadu has not availed the benefit of the scheme.
The capital expenditure projects have been approved in diverse sectors of economy like, Health, Rural Development, Water Supply, Roads and Bridges, Irrigation, Power, Transport, Education, Urban Development.
The Scheme has three parts. Part–I of the scheme covers the north-eastern and hill States. Under this part, Rs.200 crore is allocated to each of the 7 north-eastern States (Arunachal Pradesh, Meghalaya, Manipur, Mizoram, Nagaland, Sikkim and Tripura) and Rs.450 croreis allocated to each of the hill States (Himachal Pradesh and Uttarakhand). In view of higher population and geographical area, the State of Assam has been provided enhanced allocationof Rs.450 crore under the scheme.
Part-II of the Scheme is, for all other States not included in Part-I.An amount of Rs.7,500 crore is earmarked for this part. This amount has been allocated amongst these States in proportion to their share of central tax as per the interim award of the 15th Finance Commission for the year 2020-21.
Part-III of the Scheme is aimed at pushing various citizen-centric reforms in the States. Under this Part, an amount of Rs.2000 crore is earmarked. This amount is available only to those States who carry out by 15th February, 2021, at least 3 out of the 4 reforms specified by the Ministry of Finance in its letter dated 17th May, 2020 regarding reform linked additional borrowing permissions.
Scheme for Special Assistance to States for Capital Expenditure
(Rs. In crore)
S.No.
State
Amount Allocated
Amount Approved
Amount Released
1
Andhra Pradesh
688.00
344.00
172.00
2
Arunachal Pradesh
233.66
233.66
116.83
3
Assam
450.00
450.00
225.00
4
Bihar
843.00
843.00
421.50
5
Chhattisgarh
286.00
286.00
143.00
6
Goa
65.66
65.66
32.83
7
Gujarat
285.00
285.00
142.50
8
Haryana
91.00
91.00
45.50
9
Himachal Pradesh
450.00
450.00
225.00
10
Jharkhand
277.00
277.00
138.50
11
Karnataka
305.00
305.00
152.50
12
Kerala
163.00
163.00
81.50
13
Madhya Pradesh
1320.00
1320.00
660.00
14
Maharashtra
514.00
514.00
257.00
15
Manipur
233.66
233.66
116.83
16
Meghalaya
200.00
200.00
100.00
17
Mizoram
200.00
200.00
100.00
18
Nagaland
200.00
200.00
100.00
19
Odisha
388.00
388.00
194.00
20
Punjab
150.00
146.50
73.25
21
Rajasthan
501.00
501.00
250.50
22
Sikkim
200.00
200.00
100.00
23
Tamil Nadu
0.00
0.00
0.00
24
Telangana
358.00
358.00
179.00
25
Tripura
200.00
200.00
100.00
26
Uttar Pradesh
1501.00
1501.00
750.50
27
Uttarakhand
450.00
450.00
225.00
28
West Bengal
630.00
630.00
315.00
Total
11183.0
10835.5
5417.7