কম্পিতিসন কম্মিসন ওফ ইন্দিয়া
ইন্দোরমা ইন্দিয়া প্রাইবেৎ লিমিতেদনা ইন্দো গল্ফ ফর্তিলাইজর্স লৌশিনবদা সি.সি.আই.না অয়াবা পীখ্রে
29 JAN 2021 12:06PM by PIB Imphal
কম্পিতিসন এক্ত, ২০০২গী সেক্সন ৩১(১)গী মখাদা ইন্দোরমা ইন্দিয়া প্রাইবেৎ লিমিতেদ (আই.আই.পি.এল.)বু ইন্দো গল্ফ ফর্তিলাইজর্সনা লৌশিনবদা কম্পিতিসন কম্মিসন ওফ ইন্দিয়া (সি.সি.আই.)না ঙসি অয়াবা পীখ্রে।
পুনশিন্নবগী প্রপোজ তৌরিবা অসি হৌজিক লৈরিবা স্লম্প সেল বেসিসকা মরী লৈননা ইন্দো গল্ফ ফর্তিলাইজর্স (তার্গেৎ বিজিনেস’) মদুদি গ্রাসিম ইন্দস্ত্রী ইন্দস্ত্রীস লিমিতেদ (জি.আই.এল/সেল্লর)গী ফর্তিলাইজর দিবিসন আই.আই.পি.এল.না লৌশিনবগা মরী লৈনৈ।
আই.আই.পি.এল. অসি মপুং ওইনা হারশিং পুথোকপা, ললোনবা অমসুং য়োনবাগী থবক তৌই, মরু ওইনা ফোস্ফেতিক ফর্তিলাইজরশিং অমসুং স্পেসিএলিতী প্লান্ত ন্যুত্রেন্তশিং।
জি.আই.এল. অসি বিসকোস স্তেপল ফাইবর, ক্লোরালকালি, হার (তার্গেৎ বিজিনেসকী খুত্থাংদা), তেক্সতাইলশিং অমসুং ইনসুলেতরশিং পুথোকপগী থবক তৌই। মসিনা সিমেন্ত পুথোকপা অমসুং মখোয়গী সবসিদিয়রীশিংগী খুত্থাংদা ফাইনান্সিএল সর্ভিসশিংসু ফংহনবগী থবক তৌই।
তার্গেৎ বিজিনেস অসি মপুং ওইনা য়ুরিয়া, কস্তমাইজ ফর্তিলাইজরশিং, এগ্রি-ইনপুৎশিং, ক্রোপ প্রোতেক্সন, পাম্বী অমসুং লৈহাওগী হেল্থ প্রদক্তশিং অমসুং স্পেসিএলিতী ফর্তিলাইজরশিং শাবা, ললোনবা অমসুং য়োনবগী থবক তৌই।
সি.সি.আই.গী অকুপ্পা মরোল য়াওবা ওর্দর থোরকখিগনি।

Competition Commission of India
CCI approves acquisition of Indo Gulf Fertilisers by Indorama India Private Limited.
29 JAN 2021 12:06PM by PIB Delhi
The Competition Commission of India (CCI) approves acquisition of Indo Gulf Fertilisers by Indorama India Private Limited (IIPL) under Section 31(1) of the Competition Act, 2002, today.
The proposed combination relates to the acquisition by IIPL of Indo Gulf Fertilizers (‘Target Business’) viz. fertiliser division of Grasim Industries Limited (‘GIL/Seller’), as a going concern on a slump sale basis.
IIPL is principally engaged in manufacture, trading and sale of fertilisers, primarily, phosphatic fertilisers and speciality plant nutrients.
GIL is engaged in production of viscose staple fibre, chloralkali, fertiliser (through Target Business), textiles and insulators. It is also engaged in producing cement and providing financial services through its subsidiaries.
The Target Business is principally engaged in manufacture, trade and sale of urea, customised fertilisers, agri-inputs, crop protection, plant and soil health products and specialty fertilizers.
Detailed order of the CCI will follow.