কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
অনৌবা এদজুকেস্নেল পোলিসী অসিনা লৌউ-শিংউ সেক্তর অসি হেন্না চাওখৎহনবদা অমসুং হেন্না থবক ফংহনবদা মতেং ওইরগনি: শ্রী তোমার
লোউ-শিংউগী মতাংদা পাংথোকপা রিসর্চ অমসুং এদজুকেসনদা আই.সি.এ.আর.না য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং লৌখ্রে: শ্রী পিয়ুশ গোয়াল
আই.সি.এ.আর. সোসাইতীগী ৯২শুবা চহীগী ওইবা জেনেরেল মীফম পাংথোকখ্রে
27 JAN 2021 8:19PM by PIB Imphal
ঙসি আই.সি.এ.আর. সোসাইতীগী ৯২শুবা চহীগী ওইনা পাংথোকপা জেনেরেল মীফমদা লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ থৌরাংগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা ৱা ঙাংখ্রে৷ ২০২০ ফাওবগী মনুংদা লৌমীশিংগী চাগা অসি শরুক অনি হেনগৎনবা সরকারগী স্কিমশিং অসিগা লোইননা লৌউবদা লৌমীশিংনা থেংনরিবা তোঙানবা তোঙানবা প্রোব্লেমশিং অসি থেংননবা আই.সি.এ.আর.না শেম্বা সাইন্স দ্রিভন পাথ অদুগী মতাংদা তেন্তক্না শ্রী তোমারনা ফোংদোকখ্রে৷ লৌউ-শিংউগী সাইন্তিস্তশিং, কাউন্সিল অসিগা মরী লৈনবা ওজাশিং, মহৈরোইশিং অসিনা হোৎনরিবশিং অসি কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা থাগৎখ্রে৷ লৌমীশিং অসিনা য়াম্না কন্না হোৎনবা অমসুং লৌউ-শিংউগী সাইন্তিস্তশিং অসিনা অনৌ অনৌবা তেক্নেলোজীশিং শেম্লকপা অসিনা লৈবাক অসিনা মালেমগী ওইবা থাক্তা শঙ্গোম পুথোকপদা অমসুং ঙা য়োকপগী সেক্তরদা য়াম্না মরু ওইবা মফম অমা কন্নবা হোৎনবদা মতেং পাংখ্রে হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷
লৈবাক অসিগী লৌউ-শিংফগী খোঙচৎ অসি ফগৎনবা অমসুং লৌমীশিং অসি হেন্না য়োকখৎতুনা পোত্থোক হেন্না পুথোক্নবগীদমক কেন্দ্র সরকারনা তোঙান তোঙানবা স্কিমশিং চৎনখিবা অসিগী মতাংদা কেন্দ্রগী মন্ত্রী অসিনা পনখ্রে৷ লৈবাক অসিদা লৈরিবা লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংনা থেংনরিবা প্রোব্লেমশিং অসি থেংনবদা ফার্মর্স প্রদ্যুসর্স ওর্গনাইজেসনশিং অসিনা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং লৌরগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷ কোবিদ-১৯গী লুরবা মতম অসি ফাওবদা তোঙান তোঙানবা মহৈ-মরোংশিং চাং ৱাংনা পুথোক্তুনা কাউন্সিল অসিনা মহাক্কী রিলিভেন্স অদু কাইহন্দনা থম্বা ঙমখ্রে হায়না শ্রী তোমারনা ফোংদোকখ্রে৷
এগ্রিকল্চরেল য়ুনিভর্সিতীশিং অমসুং কাউন্সিল অসিনা লৌরিবা মমল নাইদ্রবা থৌদাংশিং অসি পল্লদুনা লৌউ-শিংউগী সেক্তর অসি অনৌবা এদজুকেস্নেল পোলিসী অসিগী মতেংদগী হেন্না থবক পীবা ঙমহন্নবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী অসিনা হায়খ্রে৷ পুন্না থৌদাং লৌমিন্নদুনা হোৎনবা অসিনা লৈবাক অসিগী লৌউ-শিংউ সেক্তর অসি চাওখৎপদা, লৌমীশিং য়োকখৎপদা অমসুং মখোয়গী চাগা হেনগৎহনবদা মতেং ওইরগনি হায়না শ্রী তোমারনা ফোংদোকখ্রে৷
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী খোল্লাউ “জাই কিসান, জাই কিসান, জাই বিগ্যান, জাই অনুসন্ধন” অসি পল্লদুনা লৌউ-শিংউবগী মতাংদা পাংথোকপা রিসর্চ অমসুং এদজুকেসন অসিদা কাউন্সিল অসিনা লৌরিবা মরু ওইবা থৌদাং অদু রেল্ৱেজ, কম্মর্জ অমসুং ইন্দস্ত্রী অমসুং কঞ্জুমর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী কেন্দ্রী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা ফোংদোকখ্রে৷ অত্মনির্ভর ভারত অভিয়নদা আই.সি.এ.আর.গী তৎনা থানবা য়াদ্রবা থৌদাং অদুসু শ্রী গোয়লনা পনখ্রে৷ ইশিং-নুশিৎকী ফিভম হোংলকপা অসিগী মতুং ইন্না চান্নবা তোঙানবা তোঙানবা মহৈ-মরোংশিং অসিগী মতাংদসু কেন্দ্রগী মন্ত্রী অসিনা পনখ্রে৷
তোঙান তোঙানবা আই.সি.এ.আর. পোত্থোকশিং অমসুং পব্লিকেসনশিং অদুসু থৌরম অসিদা পুথোকখ্রে৷

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
New Education Policy will be helpful in making agricultural sector more prosperous and employment-oriented: Shri Tomar
ICAR has played a pivotal role in agricultural research and education: Shri Piyush Goyal
92nd Annual General Meeting of ICAR Society organized
27 JAN 2021 8:19PM by PIB Delhi
Shri Narendra Singh Tomar, Union Minister of Agriculture & Farmers’ Welfare addressed the 92nd Annual General Meeting of the ICAR Society today.Shri Tomar briefed about the science driven path developed by ICAR to resolve the various agricultural and farming problems along with the government's schemes for doubling the farmers' income by 2022. The Union Minister applauded the invincible efforts of the agricultural scientists, teachers, students and farmers associated with the Council. He also stressed that the farmers' hard work and latest technologies developed by the agricultural scientists have helped the country to achieve an important place in milk production and fisheries sector at the global level.
The Union Minister underlined the Central Government's implementation of several comprehensive schemes for enhancing the production and productivity to accelerate the growth rate of agriculture and empower the farmers of the country. He emphasized that the Farmers’ Producers’ Organizations will play a pivotal role in resolving the various agricultural and farming problems in the country. Shri Tomar stressed that even during the challenging times of COVID-19 Pandemic; the Council maintained its relevance by achieving considerable growth in the production of various necessary food crops. He stated about the development of various new varieties of crops by the Council that is rewarding the country in many ways.
Underlining the un-parallel contributions of the Council and Agricultural Universities, the Union Minister urged to make the agricultural sector to be more employment-oriented with the help of the New Education Policy. Shri Tomar accentuated that the joint efforts will help in growth of the country's agricultural sector, empower the farmers and enhance their income.
Quoting the Prime Minister, Shri Narendra Modi’s slogan of “Jai Kisan, Jai Kisan, Jai Vigyan, Jai Anusandhan”, Shri Piyush Goyal, Union Minister of Railways, Commerce & Industry and Consumer Affairs, Food and Public Distribution emphasized on the pivotal role played by the Council in agricultural research and education. Shri Goyal underlined the ICAR’s indispensable role in Aatmanirbhar Bharat Abhiyan. The Union Minister stressed on diversification of crops in accordance with the climate change.
Shri Parshottam Rupala, Union Minister of State for Agriculture & Farmers' Welfare stressed that the agricultural sector not only achieved record production of various necessary food crops, but also provided the employment opportunities during the COVID-19 Pandemic Lockdown period.
Shri Kailash Choudhary, Union Minister of State for Agriculture & Farmers' Welfare stressed on the importance of agriculture for the development of a nation. The Minister stressed on the importance of improved varieties of seeds, storage facilities, lower cost of production, availability of proper fertilizers and efficient marketing systems for enhancing the farmers’ income. Shri Choudhary emphasized on organizing the various programmes to encourage the farmers to adopt organic farming.
Dr. Ramesh Chand, Member, NITI Aayog, Shri Sanjay Agarwal, Secretary, Department of Agriculture, Cooperation & Farmers’ Welfare, Ministry of Agriculture & Farmers’ Welfare, Government of India were also present during the occasion.
Dr. Trilochan Mohapatra, Secretary (DARE) & Director General (ICAR) outlined the Council's major achievements for the year. Dr. Mohapatra stressed that along with the agricultural research and education, the Council is also dedicated to promote the newest and latest agricultural technologies to the farmers.
The various ICAR Products and Publications were also released on the occasion.
The Ministers of Agriculture, Horticulture, Livestock and Fisheries of the various State Governments; Senior Officials of ICAR Society, Members of ICAR Governing Body, Shri Sanjay Kumar Singh, Additional Secretary (DARE) & Secretary (ICAR) along with the Senior Officials of the Council, Agricultural Scientists, and Staff Members also virtually participated in the Meeting.