Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
New Education Policy will be helpful in making agricultural sector more prosperous and employment-oriented: Shri Tomar
ICAR has played a pivotal role in agricultural research and education: Shri Piyush Goyal
92nd Annual General Meeting of ICAR Society organized
27 JAN 2021 8:18PM by PIB Delhi
Shri Narendra Singh Tomar, Union Minister of Agriculture & Farmers’ Welfare addressed the 92nd Annual General Meeting of the ICAR Society today.Shri Tomar briefed about the science driven path developed by ICAR to resolve the various agricultural and farming problems along with the government's schemes for doubling the farmers' income by 2022. The Union Minister applauded the invincible efforts of the agricultural scientists, teachers, students and farmers associated with the Council. He also stressed that the farmers' hard work and latest technologies developed by the agricultural scientists have helped the country to achieve an important place in milk production and fisheries sector at the global level.
The Union Minister underlined the Central Government's implementation of several comprehensive schemes for enhancing the production and productivity to accelerate the growth rate of agriculture and empower the farmers of the country. He emphasized that the Farmers’ Producers’ Organizations will play a pivotal role in resolving the various agricultural and farming problems in the country. Shri Tomar stressed that even during the challenging times of COVID-19 Pandemic; the Council maintained its relevance by achieving considerable growth in the production of various necessary food crops. He stated about the development of various new varieties of crops by the Council that is rewarding the country in many ways.
Underlining the un-parallel contributions of the Council and Agricultural Universities, the Union Minister urged to make the agricultural sector to be more employment-oriented with the help of the New Education Policy. Shri Tomar accentuated that the joint efforts will help in growth of the country's agricultural sector, empower the farmers and enhance their income.
Quoting the Prime Minister, Shri Narendra Modi’s slogan of “Jai Kisan, Jai Kisan, Jai Vigyan, Jai Anusandhan”, Shri Piyush Goyal, Union Minister of Railways, Commerce & Industry and Consumer Affairs, Food and Public Distribution emphasized on the pivotal role played by the Council in agricultural research and education. Shri Goyal underlined the ICAR’s indispensable role in Aatmanirbhar Bharat Abhiyan. The Union Minister stressed on diversification of crops in accordance with the climate change.
Shri Parshottam Rupala, Union Minister of State for Agriculture & Farmers' Welfare stressed that the agricultural sector not only achieved record production of various necessary food crops, but also provided the employment opportunities during the COVID-19 Pandemic Lockdown period.
Shri Kailash Choudhary, Union Minister of State for Agriculture & Farmers' Welfare stressed on the importance of agriculture for the development of a nation. The Minister stressed on the importance of improved varieties of seeds, storage facilities, lower cost of production, availability of proper fertilizers and efficient marketing systems for enhancing the farmers’ income. Shri Choudhary emphasized on organizing the various programmes to encourage the farmers to adopt organic farming.
Dr. Ramesh Chand, Member, NITI Aayog, Shri Sanjay Agarwal, Secretary, Department of Agriculture, Cooperation & Farmers’ Welfare, Ministry of Agriculture & Farmers’ Welfare, Government of India were also present during the occasion.
Dr. Trilochan Mohapatra, Secretary (DARE) & Director General (ICAR) outlined the Council's major achievements for the year. Dr. Mohapatra stressed that along with the agricultural research and education, the Council is also dedicated to promote the newest and latest agricultural technologies to the farmers.
The various ICAR Products and Publications were also released on the occasion.
The Ministers of Agriculture, Horticulture, Livestock and Fisheries of the various State Governments; Senior Officials of ICAR Society, Members of ICAR Governing Body, Shri Sanjay Kumar Singh, Additional Secretary (DARE) & Secretary (ICAR) along with the Senior Officials of the Council, Agricultural Scientists, and Staff Members also virtually participated in the Meeting.

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
লৌউ-শিংউগী থবক হেন্না চাউখৎনবা অমসুং থবক পীবা ঙম্নবা শেমগৎপদা অনৌবা ইজুকেসন পোলিসিনা মতেং পাংগনি: শ্রী তোমার
লৌউ-শিংউগী লমদা থিজিনবা অমসুং লাইরিক তাকপী তম্বীবদা আই.সি.এ.আরনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি
আই.সি.এ.আর সোসাইতিগী ৯২শুবা চহিগী মীফম পাংথোকখ্রে
27 JAN 2021 8:18PM by PIB Imphal
ঙসি পাংথোকখিবা আই.সি.এ.আর সোসাইতিগী ৯২শুবা চহিগী মীফমদা এগ্রিকলচর অমসুং ফার্মরস ৱেলফিয়ারগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমার ৱা ঙাংখ্রে। ইং ২০২২ ফাওবগী মনুংদা লৌমীশিংগী শেন্থোক শরুক অনিদা হেনগৎনবা সরকারগী স্কিমশিংগা লোয়ন্না লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী তোঙান-তোঙানবা খুদোংচাদবশিং কোকহন্নবা আই.সি.এ.আরনা পায়খৎলিবা সাইন্সনা লমজিংবা থবকশিংগী মতাংদা শ্রী তোমারনা পাউদমখি। কাউন্সিল অসিগী মরী লৈনবা লৌউ-শিংউগী সাইন্তিস্তশিং, ওজাশিং, মহৈরোয়শিং অমসুং লৌমীশিংগী থবকশিং য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা থাগৎখি। মালেমগী থাক্তা শঙ্গোম অমসুং ঙা পুথোকপদা মরুওইবা মফম অমা কন্নবা লৌমীশিংনা থবক কন্না শুদুনা অমসুং লৌউ-শিংউগী সাইন্তিস্তশিংগী খ্বাইদগী নৌবা তেক্নোলোজিশিংনা লৈবাক অসিগী মতেং পাংনবা মহাক্না তকশিনখি।
য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা হায়খি লৌউ-শিংউগী থবক চাউখৎপা খোঙজেল য়াংনবা অমসুং লৈবাক অসিগী লৌমীশিং ফিবম ফগৎহন্নবা পোৎথোক হেনগৎহন্নবা কেন্দ্র সরকারনা তোঙান-তোঙানবা স্কিম কয়া পায়খৎলে। লৈবাক অসিদা থেংনরিবা লৌউ-শিংউগী তোঙান-তোঙানবা খুদোংচাদবশিং কোকহনবদা ফার্মরস প্রদুসর ওর্গনাইজেসনশিংনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌগনি। কোবিদ-১৯গী অৱাবা মতমদা ফাওবদা তোঙান-তোঙানবা চানবা মহৈ-মরোংশিং পুথোকপদা কাউন্সিলনা মাইপাক্না থবক পাংথোকখি। কাউন্সিল অসিনা পুথোকপা তোঙান-তোঙানবা মখলগী অনৌবা মহৈ-মরোশিংনা হিরম কয়াদা লৈবাক অসি কান্নবা পীরি।
য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা হায়খি কাউন্সিল অমসুং এগ্রিকলচরেল য়ুনিভর্সিতিশিংগী থবকশিংনা লৌউ-শিংউগী হিরম অসিনা থবক হেন্না ফংহনবদা অনৌবা ইজুকেসন পোলিসিনা মতেং পাংগনি। অপুনবা থবকশিং অসিনা লৈবাক অসিগী লৌউ-শিংউ চাউখৎহনবা, লৌমীশিং ফিবম ফগৎহনবা অমসুং মখোয়গী শেন্থোক হেনগৎহনবদা মতেং পাংগনি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী খোল্লাউ “জয় কিসান, জয় বিগ্যান, জয় অনুসন্ধান” পল্লদুনা, রেলৱেজ, কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রি অমসুং কঞ্জুমর এফেয়ার্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিবুসনগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী পিয়ুস গোয়ালনা হায়খি লৌউ-শিংউগী লমদা থিজিনবা অমসুং লাইরিক তাকপী তম্বীবদা কাউন্সিলনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি। অত্মানির্ভর ভারত অভিয়ানদা আই.সি.এ.আরনা মরুওইবা থৌদাং লৌরি। অইং-অশাগী খল হোংলকপগা লোয়ন্না তোঙান-তোঙানবা মখলগী মহৈ-মরোংশিং থানবা য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা তকশিনখি।
এগ্রিকলচর অমসুং ফার্মরস ৱেলফিয়ারগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী পারসোত্তাম রুপালানা হায়খি কোবিদ-১৯ লোকদাউন মনুংদা লৌউ-শিংউগী থবক্তা রেকোর্দ ওইনা তোঙান-তোঙানবা দরকার ওইবা মহৈ-মরোংশিং পুথোকপা খক নত্তনা থবক ফংনবা খুদোংচাবশিংশু পীখি।
এগ্রিকলচর অমসুং ফার্মরস ৱেলফিয়ারগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী কাইলাস চৌধুরিনা হায়খি লৌমীশিংগী শেন্থোক হেনগৎহনবদা চাথোক লৈবা মরুশিং, পোৎথোকশিং ফজনা থম্বা, লৌ উবদা চঙবা শেনফম হন্থহনবা, হার ফংহনবা অমসুং য়োনফম ফংহনবা অসি য়াম্না মরুওই। লৌমীশিংনা ওর্গনিক লৌউ মখল পায়খৎনবা পুক্নিং থৌগৎনবা সরকারনা তোঙান-তোঙানবা থৌরম কয়া পাংথোক্লি।
থৌরম অদুদা নিতি অয়োগকী মেম্বর দোক্তর রমেস চান্দ অমসুং ভারত সরকারগী এগ্রিকলচর অমসুং ফার্মরস ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিগী এগ্রিকলচর, কোওপরেসন অমসুং ফার্মরস ৱেলফিয়ার দিপার্তমেন্তগী সেক্রেতরি সঞ্জয় অগরৱালশু শরুক য়াখি।
সেক্রেতরি(দি এ আর ই) অমসুং দিরেক্তর জেনেরেল (আই সি এ আর) দোক্তর ত্রিলোচান মোহাপত্রানা চহি অসিদা কাউন্সিলগী মরুওইবা মাইপাকপশিং ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়খি লৌউ-শিংউগী লমদা থিজিনবা অমসুং লাইরিক তাকপী-তম্বগী মথক্তা, লৌমীশিংদা খ্বাইদগী নৌবা তেক্নোলোজিশিং য়ৌহন্নবা কাউন্সিল অসিনা কৎথোক্লি।
থৌরম অদুদা আই.সি.এ.আরগী তোঙান-তোঙানবা পোৎথোকশিং অমসুং চেফোঙশিংশু ফোঙখি।
তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিংগী এগ্রিকলচর, হোর্তিকলচর, শা-ষন লোইবা অমসুং ঙা য়োকপগী মিনিস্তরশিং, আই.সি.এ.আর সোসাইতিগী সেনিয়র ওফিসিএলশিং, আই.সি.এ.আর গভর্নিং বোদিগী মেম্বরশিং, এদিসেনেল সেক্রেতরি(দি এ আর ই) অমসুং দিরেক্তর জেনেরেল (আই সি এ আর), শ্রী সঞ্জয় কুমার সিংহ অমসুং কাউন্সিলগী সেনিয়র ওফিসিএলশিং, লৌউ-শিংউগী সাইন্তিস্তশিং অমসুং স্তাফ মেম্বরশিং ভর্চুএল ওইনা মীফম অদু শরুক য়াখি।