রেলৱে মন্ত্রালয়
রেলৱেজ অমসুং কম্মর্স এন্দ ইন্দস্ত্রী অমসুং কঞ্জুমর এফিয়র্স, ফুদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী মন্ত্রীশ্রী পিয়ুশ গোয়লনা ঙসি ইস্ত অমসুং ৱেস্ত কোরিদোর অনিমক্তা দি.এফ.সি.গী শাবা লোইদ্রিবা তোঙান তোঙানবা সেক্সনশিংগী থবক্কী ফীভম য়েংশিনখ্রে
মন্ত্রীনা দি.এফ.সি.গী কান্নবা মপুং ফানা ফংহন্নবা মতম অমত্তদা লাস্ত মাইল কন্নেক্তিবিতী অমসুং ফীদর রুৎশিং লোইশিনবা মথৌ তাই ফোঙদোকখ্রে
প্রোজেক্ত অসি জুন ২০২২ ফাওবদা লোইশিন্দুনা জাতিদা খুৎশিন্ননবা নুমিৎ খুদিংগী য়েংশিনবা মথৌ তাই
আত্মা নির্ভর ভারত কেম্পেনদা কান্নবা পীনবা দি.এফ.সি.শিংগী কন্তেনর ত্রাফিক পুম্নমক ইন্দিজিনাইজেসন মিসন মোদতা থৌগৎপা মথৌ তাই
25 JAN 2021 6:45PM by PIB Imphal
রেলৱেজ অমসুং কম্মর্স এন্দ ইন্দস্ত্রীঅমসুং কঞ্জুমর এফিয়র্স, ফুদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা ঙসি ইস্ত অমসুং ৱেস্ত কোরিদোর অনিমক্তা দি.এফ.সি.গী শাবা লোইদ্রিবা তোঙান তোঙানবা সেক্সনশিংগী থবক্কী ফীভম য়েংশিনখ্রে।
রেলৱেজ ওফিসিএলশিংনা সেক্সন পুম্নমক্তা থবক্কী ফীভমগী মতাংদা অমসুং সেক্সন খরা থবক লোইশিন্নবা হোৎবদা রেলৱেজনা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিংগী ইনপুৎশিং পীখ্রে।
মন্ত্রীনা হায় দি.এফ.সি.গী কান্নবা মপুং ফানা ফংহন্নবা মতম অমত্তদা লাস্ত মাইল কন্নেক্তিবিতী অমসুং ফীদর রুৎশিং লোইশিনবা মথৌ তাই ফোঙদোকখ্রে। মন্ত্রীনা হায় প্রোজেক্ত দেবেলপমেন্তগী অসিগুম্বা হিরম অসি পুকচেক শেংনা য়েংশিনবা মথৌ তাই।
মন্ত্রীনা হায় আত্মা নির্ভর ভারত কেম্পেনদা কান্নবা পীনবা দি.এফ.সি.শিংগী কন্তেনর ত্রাফিক পুম্নমক ইন্দিজিনাইজেসন মিসন মোদতা থৌগৎপা মথৌ তাই। মহাক্না হায় ভারত্তা লৈরিবা দোমেস্তিক ইন্দস্ত্রী অসি অসিগুম্বা কন্তেনরশিং শাবা ঙমগনি।
ইন্দিয় রেলৱেজনা পোৎচৈ পুবা ত্রেনশিং খোঙজেল য়াংশিন্নবা অখন্নবা মুফমেন্ত ফংহন্নবা দেদিকেতেদ ফ্রৈৎ কোরিদোরশিং লৈহল্লি।
অহানবা ফেসতা, দি.এফ.সি.সি.আই.এল.না ৱেস্তর্ন দি.এফ.সি. (কি.মি. ১৫০৪গী রুৎ) অমসিং ইস্তর্ন দি.এফ.সি. (সোননাগর-দানকুনি সেক্সনগী পি.পি.পি. সেক্সন য়াওনা কি.মি. ১৮৫৬কী রুৎ) শারি।
লুধিয়ানা (পঞ্জাব)কী মনাক্তা লৈবা সহনেৱালদগী হৌরিবা ই.দি.এফ.সি. অসিনা পঞ্জাব, হরিয়ানা, উত্তর প্রদেশ, বিহার অমসুং ঝার্খন্দ রাজ্যশিং অসি ফাওনা চৎতুনা ৱেস্ত বেঙ্গলগী দানকুনিদা থুংগনি। উত্তর প্রদেশকী দাদ্রিগা মুম্বাইগী জৱাহরলাল নেহরু পোর্ত (জে.এন.পি.তি.) ফাওনহল্লিবা ৱেস্তর্ন কোরিদোর অসিনা দবল্যু.দি.এফ.সি. অমসুং ই.দি.এফ.সি.গী য়ু.পি., হরিয়ানা, রাজস্থান, গুজরাত অমসুং মহারাস্ত্র রাজ্যশিং অসি ফাইদুনা চৎকনি (সোননাগর-দানকুনি পি.পি.পি. সেক্সন য়াওদনা) মদুদি জুন ২০২২দগী কি.মি. ২৮০০গী রুৎ অসি চেনবা হৌরগনি।
দেদিকেতেদ ফ্রৈৎ কোরিদোর অসি ভারতকী শেন্মীৎলোন চাউখৎহনবদা অওনবা পুরক্লিবা গেম চেঞ্জর ওইনা উরি।
ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হন্দক্তা ইস্তর্ন অমসুং ৱেস্তর্ন কোরিদোরশিংদা দি.এফ.সি.সি.এল.গী দেদিকেতেদ সেক্সন অনি জাতিদা কত্থোকখ্রে। মখোয় অদুদি ৱেস্তর্ন কোরিদোরগী রেৱারী-মদর সেক্সন অমসুং ইস্তর্ন দেদিকেতেদ ফ্রৈৎ কোরিদোরগী ন্যু খুর্জা – ন্যু বৌপুর সেক্সন অসিনি।

Ministry of Railways
Shri Piyush Goyal Minister for Railways and Commerce & Industry and Consumer Affairs, Food & Public Distribution reviews the progress of various sections under completion in DFC on both East and West corridor
Minister said that last mile connectivity and feeder routes need to be completed simultaneously so as to ensure delivery of maximum benefits from DFC
Project needs to be monitored on daily basis to ensure that completed project is handed over to the nation by June 2022
To ensure Atma Nirbhar Bharat campaign gets a boost, for indigenisation of all container traffic on DFCs needs to promoted on a mission mode
25 JAN 2021 6:45PM by PIB Delhi
Shri Piyush Goyal Minister for Railways and Commerce & Industry and Consumer Affairs, Food & Public Distribution today reviewed the progress of various sections under completion in DFC on both East and West corridors.
‌Railway officials gave inputs about the progress being made in all the sections and also some of the challenges being faced by the Railways in getting work completed in certain sections.
Minister said that last mile connectivity and feeder routes need to be completed simultaneously as well so as to ensure delivery of maximum benefits from DFC. He said that this aspect of project development needs to be monitored sincerely.
The Minister said to ensure Atma Nirbhar Bharat campaign gets a boost, indigenisation of all container traffic on DFCs needs to promoted on a mission mode. He said that domestic Industry in India is quiet capable of manufacturing such containers.
Indian Railways is making dedicated freight corridors to provide exclusive movement on fast speeds for goods trains.
In the first phase, DFCCIL is constructing the Western DFC (1504 Route km) and Eastern DFC (1856 route km including PPP section of Sonnagar-Dankuni Section.
The EDFC starting from Sahnewal near Ludhiana (Punjab) will pass through the states of Punjab, Haryana, Uttar Pradesh, Bihar and Jharkhand to terminate at Dankuni in West Bengal. The Western Corridor connecting Dadri in Uttar Pradesh to Jawaharlal Nehru Port (JNPT) in Mumbai will traverse through the states of UP, Haryana, Rajasthan, Gujarat and Maharashtra of WDFC & EDFC (excluding the Sonnagar – Dankuni PPP section) i.e. 2800 route Km will be commissioned by June 2022.
Dedicated Freight corridor is being seen as a game changer in Economic Development of India.
Hon'ble Prime Minister Shri Narendra Modi had recently dedicated two sections of DFCCL on Eastern and Western Corridors to the nation . These are Rewari - Madar section on Western corridor and New Khurja- New Bhaupur section on Eastern Dedicated Freight Corridor.