কল্চর মন্ত্রালয়
পি.এম.না কোলকতাদা নেতাজী সুভাস চন্দ্র বোসকী ১২৫শুবা মপোক কুমওনদা শরুক য়াখ্রে
নেতাজী অসি ভারতকী থৌনা অমসুং ইথিলগী খুদম অমনি: পি.এম.
মোদী সরকারনা নেতাজীদা পীফম থোকপা ইকাই খুম্নবা অদু উৎখ্রে: শ্রী প্রহলাদ সিংহ পতেল
23 JAN 2021 9:12PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কোলকতাদা নেতাজি সু্ভাস চন্দ্র বসকী ১২৫শুবা মপোক কুমওনদা শরুক য়াখ্রে। মহাক্না কোলকতাগী বিক্তোরিয়া মেমোরিএলদা ‘পরাক্রম দিৱস’কী হৌদোকপগী থৌরমদা ময়াই তাংবল লৌখ্রে। থৌরম অসিদা নেতাজীগী পর্মিনেন্ত একজিবিসন অমসুং প্রোজেক্সন মেপিং সো হৌদোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা নীংশিং শেনয়েক অমসুং পোস্তেজ স্তাম্পসু ফোঙখ্রে। নেতাজীদা য়ুম্ফম ওইবা থিমদা নাৎকী ওইবা প্রোগ্রাম “আমরা নুতোন জৌবোনেরি দুৎ”সু পাঙথোকখ্রে।
থৌরম অসিগী মমাংদা প্রধান মন্ত্রীনা এলগিন রোদতা লৈবা নেতাজী সুভাস বোসকী নেতাজী ভৱনদা চৎখি। মতুং তারকপদা “রি-বিজিতিং দি লেগাসী ওফ নেতাজী সুভাস ইন দি ২১ সেনচুরী”দা ইন্তরনেস্নেল কনফরেন্স অমসুং আর্তিস কেম্প পাঙথোক্লিবা কোলকতাগী নেস্নেল লাইবেরীদা মহাক্না চৎখি। প্রধান মন্ত্রীনা ভিক্তোরিয়া মেমোরিএলদা পরাক্রম দিৱস শরুক য়াদ্রিঙৈগী মাংওইননা আর্তিস্তশিং অমসুং কনফরেন্সতা শরুক য়ারিবশিংগসু উনখি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় ঙসি অসি নিংখাতম্বা ভারতকী মংলান অমগী অনৌবা মাইয়োল অমা পীখিবা ভারত ইমাগী মথৌনা লৈরবা মপারী অমগী মপোক নুমিৎনি। ঙসি অসি মীনাই নাইথাংগী অমম্বা অদুদগী থোরক্লগা ঐহাক্না নিংতম্বা অসি নিরোই, মসি ঐনা তানগনি হায়বা ৱাহৈশিং অসিনা মালেমগী খ্বাইদগী পাঙ্গল লৈরবা অদুগা শিংনখিবা ৱাখল তারকপা নুমিৎ অদুনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় লৈবাক অসিনা নেতাজীগী মপোক কুমওন হায়বদি চহি খুদিংগী জনুৱারী ২৩ অসি ‘পরাক্রম দিৱস’ হায়না নেতাজীগী চাংদমনিংঙাই লৈত্রবা থৌনা অমসুং লৈবাক অসিগী মহাক্না কত্থোক্লম্বা অদু ইকাই খুম্নবা উৎপা ওইনা পাংথোক্লগনি হায়না ফোঙদোকখি। শ্রী মোদীনা মখা তারদুনা নেতাজী অসি ভারতকী থৌনা অমসুং ইথিলগী খুদম অমনি হায়না থমখি।
থৌরম অসিদা কলচর অমসুং তুরিজমগী রাজ্যগী মন্ত্রী (আই.সি.) প্রহলাদ সিংহ পতেলনা নেতাজী সুভাস চন্দ্র বোসপু নিংশিংলদুনা ভারতকী নিংতম ইহৌগীদমক মমালৈবাকপু নুংশিজবা, লুচিংবা, অমসুং কত্থোকখিবা অদুগীদমক ইকাই খুম্নবা উৎখি। তিল্লিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংলদুনা মন্ত্রীনা হায় নেতাজীগী অসি ভারতকী নিংতম ইহৌদা ফংফম থোকপা ফীদা অদু ফংখিদে। অদুবু প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা মঙোন্দা পীফম থোকপা ইকাই খুম্নবা অদু উৎলি। শ্রী পতেলনা হায় হৌজিক হৌজিক হিংলিবা অজাদ হিন্দ ফোজগী লান্মীশিং অসি ঐখোয়গী লৈবাক্কী হৌজিক হিংলিবা মশক নাইবা মীওইশিংনি। মহাক্না মখা তারদুনা নেতাজীনা কোলকতাদগী “দিল্লীচলো” হায়বা খোলাও অসি লাওখি অদুবু ঙসিদি ঐখোয়না লুচিংবা অসিদা মতিক চাবা ইকাই খুম্নবা উৎনবা দিল্লীদগী কোলকতাদা লাক্লে।
শ্রী পতেলনা মখা তারদুনা হায় পেত্রোলিয়ন অমসুং নেচরেল গ্যাসকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না মহাক্কী পোক্নফম লমদম ওইরিবা ওরিশাগী কত্তক্তা ঐকৎ লৈকৎ তমখ্রে। গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী বিজে রপানিনা নেতাজীবু ইন্দিয়ন নেস্নেল কোংগ্রেসকী প্রসিদেন্ত ওইনা খনখিবা সুরৎ জিলাগী হরিপুরাদা নেতাজীদা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে।

Ministry of Culture
PM attends the celebration of 125th Birth Anniversary year of Netaji Subhas Chandra Bose in Kolkata
Netaji is embodiment of India's might and inspiration:PM
Modi Government has bestowed upon Netaji the respect he deserves: Shri Prahlad Singh Patel
23 JAN 2021 9:12PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi attended the celebration of 125th Birth Anniversary year of Netaji Subhas Chandra Bose in Kolkata. He presided over the inaugural function of the ‘Parakram Diwas’ celebrations at Victoria Memorial in Kolkata. A permanent exhibition and a Projection Mapping Show on Netaji was inaugurated on the occasion. A commemorative coin and postage stamp was also released by the Prime Minister. A cultural programme "AmraNutonJouboneriDoot", based on the theme of Netaji, was also held.
Before this event, the Prime Minister visited Netaji Bhawan, Netaji Subhas Bose’s home at Elgin Road, to pay his respect to Netaji. Later he proceeded to the National Library, Kolkata, where an International Conference “Re-visiting the legacy of Netaji Subhas in the 21st century” and an Artists' Camp were organized. The Prime Minister also interacted with the artists and conference participants, before attending the celebration of Parakram Divas at Victoria Memorial.
Speaking on occasion, the Prime Minister said that today is the birthday of that brave son of Maa Bharti who gave new direction to the dream of independent India. Today is the day we celebrate the consciousness that tore through the darkness of slavery and challenged the mightiest power of the world with the words that I will not beg for freedom, I will take it.
The Prime Minister conveyed that the country has decided to celebrate Netaji's birth anniversary, i.e. 23 January every year as 'Parakram Divas' in order to honour and remember Netaji’s indomitable spirit and selfless service to the nation. Shri Modi asserted that Netaji is embodiment of India's might and inspiration.
On this occasion the Minister of State (IC) for Culture and Tourism Shri Prahlad Singh Patel remembered Netaji Subhas Chandra Bose and saluted his devotion to the motherland, leadership and sacrifices for liberating India. Addressing the audience, the Minister said that Netaji was not given his due place in the history of Indian freedom struggle. However, under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi we have given him the respect he deserves. Shri Patel said that the soldiers of Azad Hind Fauz who are still alive are living legends of our nation. He further said that Netaji had given the slogan “DilliChalo” from Kolkata but today we have come all the way from Delhi to Kolkata to pay befitting tribute to the great leader.
Shri Patel further informed that the Union Minister for Petroleum and Natural Gas Shri Dharmendra Pradhan has paid floral tributes to Netaji at his birthplace in Cuttack, Odisha. The Chief Minister of Gujarat Shri Vijay Rupani paid homage to Netaji at Haripura in Surat district where Netaji was elected the President of Indian National Congress.