য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত শাহনা অনৌবা রেলৱেগী ওভরব্রিদজ থালতেজ-শিলাজ-রানচন্দ্র, লুপা করোর ৫৫ চংনা শাবা, গুজরাতকী অহমেদবাদতা ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা হৌদোকখ্রে
প্রধান মন্ত্রী ওইরবা মতুংদা শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নোংমদা চংদ্রবা য়াদবা পোৎলমদগী হৌরগা লৈবাক অসিনা থেংনরিবা অৱাবাশিং অসি থেংননবা কেম্পেইন হৌদুনা লাক্লি
ওভরব্রিদজ অমসুং আন্দরব্রিদজ শারিবা অসিদা রেলৱে লাখ অমা লানবা হৌখ্রে
২০০৯দগী ২০১৪ ফাওবদা, চাওরাক্না মী য়াওদনা মপুং ফানা ৯০০ লানখি অমদনা ২০১৪দগী ২০২০ ফাওবদা মী য়াওদনা ৩,৫৮৪ লানখি
কোরোনানা মরম ওইদুনা মালেমগী ইকোনোমি ইন্দিয়াশু য়াওনা চাওখৎপা তপথরি, অদুবু ইন্দিয়াগী ইকোনোমীগী ফিবম অসি য়াম্না য়াংনা চংশিল্লক্লি, হায়রিবা অসিনা মালেম পুম্বদা হিরম অসিদা ৱারী শান্নফম ওইরি
মালেমদা খ্বায়দগী চাওবা ভেক্সিন্নেসনগী থৌরম অসি শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হৌদোকখি। মসি লোইশিল্লকপদা, ঐখোয়না লৈবাক অসিগী চাওখৎপা অসি কোবিদকী লায়চৎ অসি মায় পাক্তুনা মপুং ফাবা ঙমগনি
21 JAN 2021 8:38PM by PIB Imphal
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত শাহনা অনৌবা রেলৱেগী ওভরব্রিদজ থালতেজ-শিলাজ-রানচন্দ্র, লুপা করোর ৫৫ চংনা শাবা, গুজরাতকী অহমেদবাদতা ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা হৌদোকখ্রে। গুজরাতকী দিপুতি চীফ মিনিস্তর শ্রী নিতিন পতেল য়াওনা দিগিনতরি কয়া অমা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।
থৌরম অসিদা মহাক্কী ৱা ঙাংবদা, শ্রী অমিত শাহনা হায় মদুদি প্রধান মন্ত্রী ওইরবা মতুংদা শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নোংমদা চংদ্রবা য়াদবা পোৎলমদগী হৌরগা লৈবাক অসিনা থেংনরিবা অৱাবাশিং অসি থেংননবা কেম্পেইন হৌদুনা লাক্লি। মতম অমদা লৈবাক অসিদা রেলৱে লানবা অসিদা লাখ অমা হেনবগী অৱাবা থেংনরম্মী। রেলৱে গেতশিং অসি নোংমদা ১০০ লোনখিরম্মী অমসুং মরম অসিদগী মমল য়াম্লবা থাউ অমসুং মতম কয়া অমা মাংখি। মসি য়েংলগা শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা রেলৱে মিনিস্তর শ্রী পিয়ুশ গোয়ালগী লুচিং মখাদা ওভরব্রিদজ অমসুং আন্দরব্রিদজ শারিবা লাখ অমা লানবা হৌনবা কেম্পেইন তৌখ্রে। ঙসিদি মসিগী ওভরব্রিদজ অসি চপ মান্নবা স্কীম অমগী মখাদা হৌদোক্লি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি ঐহাক্না গান্ধীনাগরগী ভোতরশিংবু থাগৎপা ফোংদোক্লি মদুদি মরম অসিনা ইন্দিয়া সরকার অমসুং গুজরাত সরকারনা য়াম্না চাওবা চাওখৎপা পুরক্কপা ঙম্বনি।
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায়খ্রে মদুদি রেলৱেনা মী য়াওদবা গেতশিং লৌথোক্নবা কন্না হোৎনরি, ২০২২ ফাওবদা লৈবাক অসিদা মী য়াওদবা গেত অমফাওবা লৈররোই।শ্রী অমিত শাহনা হায় মদুদি ২০০৯দগী ২০১৪ ফাওবদা, চাওরাক্না মী য়াওদনা মপুং ফানা ৯০০ লানখি অমদনা ২০১৪দগী ২০২০ ফাওবদা মী য়াওদনা ৩,৫৮৪ লানখি। চাওরাক্না শরুক ৩.৫থোক্না থবকশিং অসি তৌখ্রে অমসুং হৌজিক ফাওবদা ওভরব্রিদজ অমসুং আন্দরব্রিদজ ৮,৯০০গী মথক্তা লৈখ্রে।
শ্রী অমিত শাহনা হায় মদুদি নিং-খা তম্লবা চহি ৭০গী মতুং অসি ফাওবা খুঙ্গং ২০,০০০ হেন্না মৈ ফংদনা লৈরম্মী, চহি অনিগী মনুংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইন্দিয়াদা লৈরিবা খুঙ্গং পুন্বা ২০১৭গী মনুংদা মপুং ফানা মৈ ফংহনখি। মীওই করোর ৬০রোম মশাগী একাউন্ত লৈরমদে। অদুবু ঙসিদি ঐহাক্না চাওথোক্না হায়বা ঙম্মী মদুদি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইন্দিয়াদা লৈরিবা খুঙ্গংগী য়ুম খুদিংগী একাউন্ত অমমম পীবা ঙমখ্রে। মীশিং করোর ৩০ রোম অমসুং ইমুং করোর ১০রোম য়ুম লৈতবগী অৱাবা থেংনরম্মী। ঙসিদি হাওশিং প্রোজেক্তকী থৌজালনা খুঙ্গং অমসুং সহরগী মফমশিংদা, ঐহাক্না য়াম্না থাজনা হায়বা ঙম্মী মদুদি ২০২২গী ওগস্তকী ১৫ ফাওবদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী সরকারনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা মীপুম খুদিংদা য়ুম পীরগনি। য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায় মদুদি করিগুম্বা লায়রবা ইমুং অমদা নারক্লবা, মতৌ করম্না লায়েংনবা অচৌবা শেনফম পুথোক্কনি। অদুবু প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী সরকারনা লৈবাক অসিদা আয়ুশমান ভারত স্কীম অসিনা লায়ররবা মীওই করোর ৬০রোম লায়েংনবা লুপা লাখ ৫ ফাওবা লেম্না পীরি।
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায় মদুদি গুজরাত অসিনা ইন্দিয়াদা স্কীমগী কান্নবা অসি খ্বায়দগী য়াম্না ফংই। মসিগী মরুওইবা মরমদি য়াম্না থুনা ফিরেপ লৌবা অমসুং মসিবু শিজিন্নবা অসিনি। মখল কয়াগী ইনফ্রাস্ত্রকচর কয়া অমা গুজরাত্তা ফজনা পাংথোক্লি। হন্দক্তা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সুরত মেত্রো অমসুং অহমেদবাদ মেত্রো ফেজ-২গী থবক হৌখ্রে। অতোপ্পা থবকশিং হায়বদি বি.আর.তি.এস. প্রোজেক্ত অসিবুসু অহমেদবাদতা অঙকপা ফংনা ফজনা পাংথোক্লি। থক্নবা ঈশিং, লম্বী শম্নবা, পুং ২৪ মৈ থাবা অমসুং লৌমীদা মৈ পীবা পুম্নমক অসি গুজরাত্তা ফজনা পাংথোক্লি। মসিনা মরম ওইদুনা মোদী সরকারনা চহি তরুক অসিদা থবকশিং অসি ফজনা পাংথোক্লি।
শ্রী অমিত শাহনা হায় মদুদি কোরোনানা মরম ওইদুনা মালেম পুম্বদা ইকোনোমিদা ইন্দিয়া য়াওনা থিন্থহল্লি, অদুবু ইন্দিয়াগী ইকোনোমি অসি য়াম্না থুনা চাওখৎলক্লি। খ্বায়দগী নৌনা ফংবা দেতাগী মতুং ইন্না, মমাং থাগী মৈ শিজিন্নবা অসি, হায়রিবা অসি ইকোনোমী চাওখৎপদা য়াম্না মরুওইবা অমা ওইরিবা অসি, মতম পুম্বা ৱাংনা ফংহনখি। মসিনা তাকপদি ইকোনোমি অসি অমুক হন্না চাওখৎলে তাকপনি। মালেমদা খ্বায়দগী চাওবা ভেক্সিন্নেসনগী থৌরম অসি শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হৌদোকখি। মসিসু গুজরাত্তা ফজনা চংশিল্লি। মসি লোইশিল্লকপদা, ঐখোয়না লৈবাক অসিগী চাওখৎপা অসি কোবিদকী লায়চৎ অসি মায় পাক্তুনা মপুং ফাবা ঙমগনি।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister Shri Amit Shah inaugurated the new 4-lane Thaltej-Shilaj-Rancharda railway overbridge, built at a cost of Rs 55 crore, in Ahmedabad city of Gujarat through video conferencing
After becoming Prime Minister, Shri Narendra Modi has started a campaign to address the problems faced in the country in basic utilities
Construction of overbridges or underbridges at one lakh railway crossings started
From 2009 to 2014, about 900 unmanned crossings had been completed while from 2014 to 2020, about 3,584 unmanned crossings were covered
Due to Corona, the growth of the world economy including India slowed down, but India’s economy is poised to take off at a fast pace, which has become a topic of discussion all over the world
The largest vaccination programme in the world has been started by Shri Narendra Modi. With its completion, we will be able to accelerate the country’s progrese by achieving complete victory over the Covid epidemic
21 JAN 2021 8:38PM by PIB Delhi
The Union Home Minister Shri Amit Shah inaugurated the new 4-lane Thaltej-Shilaj-Rancharda railway overbridge, built at a cost of Rs 55 crore, in Ahmedabad city of Gujarat through video conferencing from New Delhi today. Several dignitaries including Gujarat Deputy Chief Minister Shri Nitin Patel were present at the programme.
In his address on the occasion, Shri Amit Shah said after becoming Prime Minister, Shri Narendra Modi has started a campaign to address the problems faced in the country in basic utilities. There was a big problem of traffic on more than one lakh railway crossings in the country. Railway gates would open and close more than a 100 times a day, due to which the costly fuel and precious time was wasted. In view of this, Prime Minister Shri Narendra Modi decided and under the leadership of Railway Minister Shri Piyush Goyal, a huge campaign was started in which the work of constructing overbridges or underbridges at these one lakh railway crossings was started. Today, this overbridge has been inaugurated under the same scheme. Shri Shah said that I want to congratulate all the voters of Gandhinagar Lok Sabha constituency, that today the Government of India and the Government of Gujarat have done the work to overcome a huge bottleneck on the path of development.
The Union Home Minister said the Railways are working to eliminate all unmanned gates, under which by 2022 there will be almost no unmanned gates in the country, which will reduce accidents. Giving comparative figures of the newly constructed overbridges, Shri Amit Shah said that from 2009 to 2014, about 900 unmanned crossings had been completed while from 2014 to 2020, about 3,584 unmanned crossings were covered. About 3.5 times more work has been done and till now more than 8,900 overbridges and underbridges have been almost completed.
Shri Amit Shah said that even after 70 years of Independence, there were more than 20,000 villages which did not have electric supply; within two years, Prime Minister Shri Narendra Modi completed the task of providing electricity to all villages in India by 2017. There were 60 crore people who did not have a single bank account in their family. Today I can say with pride that the Prime Minister of India, Shri Narendra Modi has done the task of providing at least one bank account to all families. A population of about 30 crore and more than 10 crore families had a housing problem. Today, with the kind of housing project work that is going on in rural and urban areas, I can say with full confidence that by 15th August 2022, the Government of Shri Narendra Modi can arrange to give houses to all the citizens of the country. The Union Home Minister said that if somebody fell sick in a poor family, how to afford expensive treatment is a big problem. But by bringing Ayushman Bharat scheme, Prime Minister Shri Modi ensured for all 60 crore poor people to get all health services up to Rs. 5 lakh for free.
The Union Home Minister said Gujarat has received the biggest benefit of all the schemes of the Government of India. The root cause of this is the method of fast decision making and the implementation i.e. rapid working system. Many types of infrastructure works have been done in Gujarat in a beautiful way. Recently, Prime Minister Shri Narendra Modi started work of Surat Metro and Ahmedabad Metro Phase-2. Many other works such as the BRTS project are also going on wonderfully in Ahmedabad. Be it drinking water facilities, connecting roads to ports, connecting pilgrimage sites with roads, providing 24-hour power and providing electricity to farmers during the day, the Gujarat Government has done a very excellent job in all areas. As a result of this, the Modi Government has completed all infrastructure works in six years as much was done in this sector during the 20 years prior to that.
Shri Amit Shah said that due to Corona, the growth of the world economy including India slowed down, but the India’s economy is poised to take off at a fast pace, which has become a topic of discussion all over the world. According to the latest data, last month’s electricity consumption, which is considered to be a very important index for the development of the economy, reached an all-time high. This means that our economy has bounced back. The largest vaccination programme in the world has also been started by Shri Narendra Modi. It is also going on smoothly in Gujarat. Shri Shah said he is confident that with the completion of this vaccination process, we will be able to accelerate the progress of the country by achieving complete victory over the Covid pandemic.