কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজরগী কেন্দ্র মন্ত্রীনা আর.এফ.সি.এল.গী প্রোজেক্তশিংগী হৌজক্কী ওইরিবা ফিভমশিং য়েংশিনখ্রে
21 JAN 2021 5:49PM by PIB Imphal
কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজরগী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী দি.ভি. সদানন্দ গৌদানা হৌজিক শেমগৎলিবা রামাগুন্দম ফর্তিলাইজরস অমসুং কেমিকেল লিমিতেদ (আর.এফ.সি.এল.)কী উরিয়া প্লান্তকী হৌজিক্কী ওইরিবা ফিভমশিং অসি শ্রী নিরলেপ সিংহ, সি.ই.ও., আর.এফ.সি.এল.গা লোয়ননা ঙসি ফম্মিন্নবা মীফম অমদা য়েংশিনখ্রে। ঙসিগী মীফম অসিদা ফর্তিলাইজরগী সেক্রেতরী, শ্রী আর.কে. চতুর্বেদী, এদিস্নেল সেক্রেতরী, শ্রী ধরম পাল অমসুং অতোপ্পা সেনিয়র ওফিসরশিংনা শরুক য়াখি।
তেলঙ্গানাগী রামাগুন্দমদা পায়খৎলিবা আর.এফ.সি.এল.গী হৌজিক্কী ওইরিবা ফিভম অসিদা মন্ত্রীনা অপেনবা ফোংদোকখি। প্রোজেক্ত অসি ৯৯.৮৫%গী চাংদা লোইশিল্লে অমসুং লৈবাক্কী মফমদা অথুবা মতমদা শিন্নরগনি। আর.এফ.সি.এল.গী প্রোজেক্ত অসিনা হেক লোইবগা লৈবাক অসিগী য়ুরিয়া পুথোকপগী চাংবু লাখ এম.তি. ১২.৭তা হেনগৎহল্লগনি অমসুং মসিনা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা য়ুরিয়া পুথোকপদা ৱাত্ত-পাদবা হায়বা মঙলান অসিবু মঙফাওনবগী খোঙ্কাপ অমা থাংজিনবা ওইরগনি।
আর.এফ.সি.এল.গী সি.ই.ও., শ্রী নিরলেপ সিংহনা মীফম অসিদা প্রোজেক্ত অসিবু থবক ওইনা পাংথোকপা ঙম্নবা থবকশিংগী মতাংদা শম্লপ্না পাউদমখি অমসুং প্রোজেক্ত অসি অথুবা মতমদা লৈবাক্তা শিন্নবা য়ারগনি হায়বগী থাজবসু ফোংদোকখি।
প্রোজেক্ত অসিগী উরেপ-উয়ুং অসি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা তেলঙ্গানাদা ওগস্ত ৭, ২০১৬তা তমখিবনি। রামাগুন্দম ফর্তিলাইজর অমসুং কেমিকেল লিমিতেদ (আর.এফ.সি.এল.) অসি তেলঙ্গানাগী রামাগুন্দমদা লৈবা চহিদা য়ুরিয়া লাখ এম.তি. ১২.৭ পুথোকপা ঙমগদবা হৌজিক-হৌজিক শেম শারিবা য়ুনিৎ অমনি। মসি নেস্নেল ফর্তিলাইজর লিমিতেদ (এন.এফ.এল.), ইঞ্জিন্যর্স ইন্দিয়া লিমিতেদ (ই.আই.এল.), ফর্তিলাইজর কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদ (এফ.সি.আই.এল.), তেলঙ্গানা সরকার, জি.এ.আই.এল. (ইন্দিয়া) লিমিতেদ অমসুং ঐচ.তি.এ.এস. কন্সোর্তিয়ম্না পুন্না পায়খৎমিন্নবা খোঙথাং অমনি। আর.এফ.সি.এল.গী প্রোজেক্ত অসিনা হেক লোইশিনবগা ভারতনা মীরমদগী পুশিল্লকপা য়ুরিয়াদা মীপান তাঙলিবা অসি হন্থহনগনি অমসুং মসিনা হকথেংননা অমসুং নাকোইননা থবক কয়া অমসু পীগনি।

Ministry of Chemicals and Fertilizers
Union Minister for Chemicals & Fertilizers reviews the progress of RFCL project
21 JAN 2021 5:49PM by PIB Delhi
Union Minister of Chemicals and Fertilisers Shri D.V. Sadananda Gowda, today reviewed the progress of construction of upcoming Ramagundam Fertilisers & Chemicals Ltd.’s (RFCL) ureaplant during a meeting with Shri Nirlep Singh, CEO, RFCL. The meeting was attended by Shri R.K. Chaturvedi, Secretary (Fertilisers), Shri Dharam Pal, Additional Secretary and other senior officers.
The Minister expressed his satisfaction about the progress of the RFCL project at Ramagundam, Telangana. The project is 99.85 % complete and will be dedicated to the nation very soon. The RFCL project once completed will enhance domestic production by 12.7 Lakh MT of urea, and will be a stepping stone towards fulfilment of vision of Prime Minister Shri Narendra Modi of achieving self sufficiency in urea production.
During the meeting, Shri Nirlep Singh, CEO, RFCL gave a brief regarding ongoing commissioning activities of the project, and expressed confidence that the project could be dedicated to the nation very soon.
The Foundation Stone of this urea plant was laid by Prime Minister Shri Narendra Modi on August 7, 2016 in Telangana. Ramagundam Fertilisers & Chemicals Ltd. (RFCL) is an upcoming urea unit of 12.7 Lakh MT per annum capacity at Ramagundam, Telengana. It is a Joint Venture Company (JVC) with equity participation ofNational Fertilizers Limited (NFL), Engineers India Limited (EIL), Fertilizer Corporation of India Limited (FCIL), Government of Telangana, GAIL (India) Ltd, and HTAS Consortium. Once completed, RFCL project will reduce India’s dependency on imported urea, and will also create hundreds of direct and indirect employments.