পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
দিসেম্বরগী থাগী ওইবা প্রদক্সন রিপোর্ত, ২০২০
21 JAN 2021 1:08PM by PIB Imphal
. ক্রুদ ওইল পুথোকপা
ক্রুদ ওইল পুথোকপা অসি দিসেম্বর ২০২০গী ওইনা তি.এম.তি. ২৫৫৫.৬৬ পুথোকখি, হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদুদগী ৬.৮৫% হন্থরে অমসুং দিসেম্বর ২০১৯গা চাংদম্নবদা ৩.৫৯% হন্থরে। এপ্রিল-দিসেম্বর, ২০২০গী ওইনা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ ওইল অসি তি.এম.তি. ২২৯৮২.১৬নি হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ৫.২৭% অমসুং ৫.৭২% হন্থখ্রে। য়ুনিৎকী ওইনা অমসুং রাজ্যগী ওইনা পুথোকখিবা ক্রুদ ওইল অসি এনেক্সর-১ দা পীরি। দিসেম্বর, ২০২০দা য়ুনিৎকী ওইবা ক্রুদ ওইল পুথোকখিবা অমসুং মমাংগী চহী মতম অসিমক্তা পুথোকখিবা অদুগা এপ্রিল-দিসেম্বর, ২০২০গী খেৎনবা অদু তেবল-১দা অমসুং থাগী ওইনা পুথোকপনা ফিগর-১ দা উৎলি।
তেবল-১: ক্রুদ ওইল পুথোকখিবা (তি.এম.তি.)
ক্রুদ ওইল কম্পেনী
তার্গেৎ
দিসেম্বর (থা)
এপ্রিল-দিসেম্বর (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
হৌখিবা চহিগী%
২০২০-২১
২০১৯-২০
হৌখিবা চহিগী%
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
ও.এন.জি.সি.
২০৯৩১.৬৮
১৭৮৫.১৫
১৭০০.৫৪
১৭৪৮.৬৫
৯৭.২৫
১৫৮০৭.৯৫
১৫২০৯.০৯
১৫৩৮৬.৯৬
৯৮.৮৪
ও.আই.এল.
৩১২১.০০
২৬৭.৭৩
২৪১.৩৫
২০৭.৭৪
১১৬.১৮
২৩৩৪.১৯
২২২৬.৬৯
২৩৫৪.৭৪
৯৪.৫৬
পি.এস.সি. ফিল্দশিং
৮২৬৫.০০
৬৯০.৭২
৬১৩.৭৬
৬৯৪.৪৪
৮৮.৩৮
৬১১৭.৬৫
৫৫৪৬.৩৮
৬৬৩৩.৮৬
৮৩.৬১
অপুনবা
৩২৩১৭.৬৮
২৭৪৩.৬০
২৫৫৫.৬৬
২৬৫০.৮৩
৯৬.৪১
২৪২৫৯.৭৯
২২৯৮২.১৬
২৪৩৭৫.৫৭
৯৪.২৮
খঙজিনগদবাঃ ১. রাউন্দিং তৌবনা মরম ওইরগা অপুনবা অসি তেলী তৌদবা য়াই। *: প্রোবিজনেল
ফিগর-১: থাগী ওইবা নেচরেল গ্যাস পুথোকপা
শোর্তফোলগী মরমশিংগা লোইননা য়ুনিৎ অমমমগী পুথোকপগী অকুপ্পা মরোল মখাদা পীরি:
. ও.এন.জি.সি.না নোমিনেসন ব্লোক্তা দিসেম্বর, ২০২০গী মনুংদা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাং অসি তি.এম.তি.১৭০০.৫৪ নি হায়রিবা অসি তার্গেৎদগী ৪.৭৪%হন্থরে অমসুং দিসেম্বর, ২০১৯গা চাংদম্নবা মতমদা ২.৭৫% হন্থরে। ও.এন.জি.সি.না এপ্রিল-দিসেম্বর, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা নেচরেল গ্যাস অসি তি.এম.তি. ১৫২০৯.০৯নি, হায়রিবা অসি মতম অসিগী থমখিবা তার্গেৎদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ৩.৭৯% অমসুং ১.১৬% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• কোবিদ-১৯গী অথিংবশিং/লোকদাউন্না মরম ওইরগা জি.পি.সি. য়ার্দ অবু ধবিগী থবক থৌরমশিংদা অকাইবা থোকপনা এম.ও.পি.য়ুদা (সগর সমরৎ) থেংথরকপা অসিনা দবল্যু.ও.১৬ ক্লস্তরদগী পুথোক্কনি পান্নরম্বা ওইথোকখিদবা।
• কোবিদ-১৯গী অপনবশিংনা মর ওইদুনা খোং শাবা লোইশিন্নবা ই.এস.পি.শিং (ইলেক্ত্রিকেল সবমর্সিবল পম্পশিং) ফংদবনা মর ওইরগা রত্না ফিল্দদা লৈবা অনৌবা খোংশিংদগী পুথোক্কনি পান্নরম্বা ওইথোকখিদবা।
• ইনস্তোল তৌরিঙদা দি-৩০-২ প্লেৎফোর্ম জেক্কেৎ তোপপ্লিং তৌবনা মরম ওইরগা থেংথরকপবা অমসিং কোবিদকী অপনবশিংনা মরম ওইরগা অনৌবা প্লেৎফোর্মশিং ইনস্তোল তৌবদা মখা তানা থেংথবনা ক্লস্তর-৮ দিবেলপমেন্ত প্রোজেক্তশিংগী মখাদা থৌরাং তৌখিবা অনৌবা খোংশিংদা থেংথরকপা।
২. ও.আই.এল.না নোমিনেসন ব্লোক্তা দিসেম্বর, ২০২০গী মনুংদা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাং অসি তি.এম.তি. ২৪১.৩৫নি হায়রিবা অসি থাগী ওইবা তার্গেৎদগী ১৬.১৮% হেনগৎখ্রে অদুবু দিসেম্বর, ২০১৯গা চাংদম্নবদা ৯.৮৫% হন্থরে। ও.আই.এল.না এপ্রিল-দিসেম্বর ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা নেচরেল গ্যাস অসি তি.এম.তি. ২২২৬.৬৯নি, হায়রিবা অসি মতম অসিগী থমখিবা তার্গেৎদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ৪.৬১% অমসুং ৫.৪৪% হন্থখ্রে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• ৱার্কওভর ৱেলশিং, দ্রিলিং ৱেলশিং অমসুং অরিবা খোংশিংদগী পুথোক্কনি পান্নরম্বদগী হন্থখিবা
• বঘজান ব্লোআউদ , প্রোতেস্তশিং/এজিতেসন অসিনচিংবগী মতুংদা লোকেল মীয়াম্না অমসুং এসোসিএসনশিংনা বন্দ অমসুং ব্লোকেদ তৌখিবা ।
৩. প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংনা পি.এস.সি. (প্রদক্সন সিয়রিং কন্ত্রেক্ত) রেজিমদা দিসেম্বর, ২০২০গী মনুংদা ক্রুদ ওইল পুথোকপগী চাং অসি তি.এম.তি. ৬১৩.৭৬নি হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎগা চাংদম্নবদা ১১.১৪% হন্থরে অমসুং দিসেম্বর, ২০১৯দগী ১১.৬২% হন্থরে। প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংনা এপ্রিল-দিসেম্বর ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ ওইল অসি তি.এম.তি. ৫৫৪৬.৩৮ নি, হায়রিবা অসি মতম অসিগী থমখিবা তার্গেৎদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ৯.৩৪% অমসুং ১৬.৩৯% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• আর.জে.- ও.এন.-৯০/১ (সি.ই.আই.এল.):মংগ্লা অপগ্রেদেসন প্রোজেক্ততা থেংথরকপা, পোলীমর ইঞ্জেক্সনগী স্তার্ত-অপতা থেংথবা (বাগ্যম অমসুং আইস্বারিয়া), এ.বি.ঐচ. ফীল্দদা স্তেজ-২গী খোঙ অনিদা হুক-অপ থেংথরকপা, সেতলাইৎ ফীল্দশিংদা হোঙশিংদা ফ্লো থিংবা। লোইননা তুকারম, কাম-১ অমসুং জি.এস.ভি. ফীল্দশিংদা খোঙ অমসুং সর্ফেস ফেসিলিতীশিংগী প্রোজেক্তশিংদা কোবিদ-১৯না অকাইবা পীবা।
• বি-৮০ (হিন্দুস্তান ওইল এক্প্লোরেসন কম্পনী লিমিতেদ): কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা ফীল্দ দেবেলপমেন্তগী থবক-থৌরমশিংদা লোইশিনবা মপুং ফাদবনা মরম ওইরগা পুথকপা হৌদবা।
• আর.এ.ভি.ভি.এ. (সি.ই.আই.এল.): পুথোক্লিবা খোঙশিংদগী পুথোকপা হন্থরকপা।
• সি.বি.-ও.এন.এন-২০০৩/১ (ও.এন.জি.সি.): কোবিদ-১৯গী ফীভমনা মরম ওইরগা পুথোকপা হন্থবা, রিগ মোবিলাইজেসন থেংথরকপনা অনৌবা খোংশিংগী দ্রিলিং তৌবা অমসুং ক্রুদ তেকওফ হন্থহনবা।
• সি.বি.-ও.এন.এন-২০০৪/২(ও.এন.জি.সি.): মথং শিৎনবা ক্যু১এন্দক্যু২এফ.ৱাই.২০২০-২১দা থৌরাং তৌখিবগুম্না দিবেলপমেন্ত ৱেলশিং দ্রিল তৌবা ঙমখিদে।
• সি.বি.-ও.এন.এন-২০০০/১(সন পেত্রোকেমিকেল প্রাইবেৎ লিমিতেদ): কোবিদ-১৯গী ফীভমনা মরম ওইরগা অনৌবা খোংশিংগী দ্রিলিং তৌবা অমসুং ক্রুদ তেকওফ হন্থবনা মরম ওইরগা পুথোকপা হন্থবা
২. নেচরেল গ্যাস পুথোকপা
• নেচরেল গ্যাস পুথোকপা অসি দিসেম্বর, ২০২০দা এম.এম.এস.সি.এম. ২৪২৪.৯০ ওইখি হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎ থমখিবদুদগী ২২.৯৪% হন্থরে অমসুং দিসেম্বর ২০১৯গা চাংদম্নবদা ৭.১১% হন্থরে। এপ্রিল-দিসেম্বর২০২০গী ওইনা পুথোকখিবা অপুনবা নেচরেল গ্যাস অসি এম.এম.এস.সি.এম. ২১১২৮.৯২নি হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ১৩.৩৮% অমসুং ১১.৩০% তারে। য়ুনিৎকী ওইনা অমসুং রাজ্যগী ওইনা পুথোকখিবা ক্রুদ ওইল অসি এনেক্সর-II দা পীরি। য়ুনিৎকী ওইবা ক্রুদ ওইল দিসেম্বর, ২০২০দা পুথোকখিবা অমসুং এপ্রিল-দিসেম্বর, ২০২০গী ওইবা অপুনবা মসিগা চপ মান্ননা মমাঙ চহীগী চপ মান্নবা মতমদা পুথোকখিবদু তেবল-২দা অমসুং থাগী ওইনা পুথোকপনা ফিগর-২ দা উৎলি।
তেবল-২: নেচরেল গ্যাস পুথোকপা (এম.এম.এস.সি.এম.দা)
ওইল কম্পনী
তার্গেৎ
দিসেম্বর (থা)
এপ্রিল-দিসেম্বর (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
হৌখিবা চহিগী %
২০২০-২১
২০১৯-২০
হৌখিবা চহিগী %
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
ও.এন.জি.সি.
২৩৯৮২.৯৮
২০৫৩.২৯
১৮৫৭.৭৩
১৯৯৮.৩৭
৯২.৯৬
১৮০৩০.০২
১৬৫৪৪.৩২
১৭৯১৮.২৮
৯২.৩৩
ও.আই.এল.
২৭৬১.৭৩
২৬১.৪৭
২০১.৬৩
১৯৫.৫৭
১০৩.১০
২০০৬.৮৫
১৮৬৯.৮৩
২০৪৭.৩৭
৯১.৩৩
পি.এস.সি. ফিল্দশিং
৬৮২৬.৮২
৮৩২.১৮
৩৬৫.৫৫
৪১৬.৪৪
৮৭.৭৮
৪৩৫৬.৯০
২৭১৪.৭৭
৩৮৫৪.২৯
৭০.৪৪
অপুনবা
৩৩৫৭১.৫৩
৩১৪৬.৯৪
২৪২৪.৯০
২৬১০.৩৮
৯২.৮৯
২৪৩৯৩.৭৭
২১১২৮.৯২
২৩৮১৯.৯৪
৮৮.৭০
খঙজিনগদবাঃ ১. রাউন্দিং তৌবনা মরম ওইরগা অপুনবা অসি তেলী তৌদবা য়াই। *: প্রোবিজনেল
ফিগর-২: থাগী ওইবা নেচরেল গ্যাস পুথোকপা
. ও.এন.জি.সি.না নোমিনেসন ব্লোক্তা দিসেম্বর, ২০২০গী মনুংদা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাং অসি এম.এম.এস.সি.এম. ১৮৫৭.৭৩নি হায়রিবা অসি তার্গেৎদগী ৯.৫২% হন্থরে অমসুং দিসেম্বর ২০১৯গা চাংদম্নবা মতমদা ৭.০৪% হন্থরে। ও.এন.জি.সি.না এপ্রিল-দিসেম্বর, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা নেচরেল গ্যাস অসি এম.এম.এস.সি.এম. ১৬৫৪৪.৩২ নি, হায়রিবা অসি মতম অসিগী থমখিবা তার্গেৎদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ৮.২৪% and অমসুং ৭.৬৭% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• মোবাইল ওফশোর প্রদক্সন য়ুনিৎ (এম.ও.পি.য়ু)তা থেংথরকপা মরম ওইরগা দবল্যু.ও.১৬ ক্লস্তরদগী গ্যাস পুথোকপা হন্থবা।
• হজারিকা প্লান্ত লোনখ্রবা মতুংদা ওফশোরদগী গ্যাস হোন্দোকপা হন্থবা।
• ই.ও.এ.(ইস্তর্ন ওফশোর এসসেৎস)গী ভাসিস্থা/এস.১ খোঙদা সজর্বরগা মরী লৈনবা সমস্যাশিংনা মরম ওইদুনা পুথোকপগী হন্থবা।
• কাবেরী এসেৎতা কঞ্জুমরশিংনা ওফ-তেক হন্থরকপনা মরম ওইরগা গ্যাস পুথোকপা হন্থবা।
২. ও.আই.এল.না নোমিনেসন্দা দিসেম্বর, ২০২০গী মনুংদা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাং অসি এম.এম.এস.সি.এম. ২০১.৬৩ নি হায়রিবা অসি থাগী ওইবা তার্গেৎদগী ২২.৮৯% হন্থরে অমসুং দিসেম্বর, ২০১৯গা চাংদম্নবদা ৩.১০% হেনগৎখ্রে। ও.আই.এল.না এপ্রিল-দিসেম্বর২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা নেচরেল গ্যাস অসি এম.এম.এস.সি.এম. ১৮৬৯.৮৩ নি, হায়রিবা অসি মতম অসিগী থমখিবা তার্গেৎদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ৬.৮৩% অমসুং ৮.৬৭% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• মরু ওইবা কস্তমরশিংনা গ্যাসকী দিমান্দ তৌবদা হন্থরকপা।
• বঘজান ব্লোআউদ , প্রোতেস্তশিং/এজিতেসন অসিনচিংবগী মতুংদা লোকেল মীয়াম্না অমসুং এসোসিএসনশিংনা বন্দ অমসুং ব্লোকেদ তৌখিবা ।
৩. প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংনা পি.এস.সি. (প্রদক্সন সিয়রিং কন্ত্রেক্তস) রেজিমদা দিসেম্বর, ২০২০গী মনুংদা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাং অসি এম.এম.এস.সি.এম. ৩৬৫.৫৫নি হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎগা চাংদম্নবদা ৫৬.০৭% হন্থরে অমসুং দিসেম্বর, ২০১৯দগী ১২.২২% হন্থরে। প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংনা এপ্রিল-দিসেম্বর ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ ওইল অসি এম.এম.এস.সি.এম. ২৭১৪.৭৭ নি, হায়রিবা অসি মতম অসিগী থমখিবা তার্গেৎদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ৩৭.৬৯% অমসুং ২৯.৫৬% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• কে.জি.-দি.দবল্যু.এন.-৯৮/৩ (আর.আই.এল.): কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা আর-ক্লস্তর (দি-৩৪) প্রোজেক্ত থেংথরকপা।
• আর.জে.- ও.এন./৬ (এফ.ই.এল.):কস্তমরনা গ্যাস ওফতেক তৌবা হন্থরকখিবা।
• আর.জে.- ও.এন.৯০/১ (সি.ই.আই.এল.): অনৌবা আর.দি.জি.প্লান্ত স্তার্ত অপতা কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা থিন্থবা।
• কে.জি.-দি.দবল্যু.এন.-৯৮/২ (ও.এন.জি.সি.): খোঙগী ৱাতর কৎ হেনগৎলকপনা মরম ওইরগা পুথোকপা হন্থবা ।
• রনিগঞ্জ ইস্ত (ই.এস.এস.এ.আর.): জি.এ.আই.এল. পাইপলাইন্দা থেংথরকপা অমসুং অকক্নবা সেল্স ওফ-তেক অমসুং ফ্রেরিং তৌদনবা হোৎনবনা পুথোকপদা অপনবা পীখি।
. ক্রুদ ওইল প্রোসেস (ক্রুদ থ্রুপুৎ)
• ক্রুদ ওইল প্রোসেস অসি দিসেম্বর, ২০২০দা তি.এম.তি. ২১০২৪.৪০ ওইখি হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎ থমখিবদুদগী ৪.০২% হন্থরে অদুবু দিসেম্বর ২০১৯গা চাংদম্নবদা ০.৯৩% হেনগৎখ্রে। এপ্রিল-দিসেম্বর ২০২০গী ওইনা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি তি.এম.তি ১৬০৩৬১.৫০ নি হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ১৪.৪৬% অমসুং ১৫.৭৭% তারে। দিসেম্বর, ২০২০গী মনুংদা পুথোকখিবা রিফাইনরীগী ওইনা ক্রুদ থ্রুপুৎ তৌবা অমসুং কেপাসিতী য়ুতিলাইজেসনগা দিসেম্বর, ২০১৯গীগা চাংদম্নবসি এনেক্সরs-III অমসুং এনেক্সরs -IVদা পীরি। কম্পেনীগী ওইবা ক্রুদ থ্রুপুৎ দিসেম্বর, ২০২০দা পুথোকখিবা অমসুং এপ্রিল-দিসেম্বর, ২০২০গী ওইবা অপুনবা মসিগা চপ মান্ননা মমাঙ চহীগী চপ মান্নবা মতমদা পুথোকখিবদু তেবল-৩দা অমসুং থাগী ওইনা পুথোকপনা ফিগর-৩ দা উৎলি।
তেবল ৩: ক্রুদ ওইল প্রোসেস (ক্রুদ থ্রুপুৎ) (তি.এম.তি.দা)
ওইল কম্পনী
তার্গেৎ
দিসেম্বর (থা)
এপ্রিল-দিসেম্বর (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
হৌখিবা চহিগী %
২০২০-২১
২০১৯-২০
হৌখিবা চহিগী %
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
সি.পি.এস.ই.
১৪৭৩৭৭.৪৩
১৩১৩৭.৯৮
১২১৪১.০৪
১১৬৬২.০৭
১০৪.১১
১০৯৩৩৮.২৬
৮৯৭২৮.৬৩
১০৭৮৯২.৩৩
৮৩.১৬
আই.ও.সি.এল.
৭২৪০০.০৪
৬৩৬৮.৫৪
৫৯৮৭.৫৬
৫৩৬৩.৪৬
১১১.৬৪
৫৪০৬৯.৪৫
৪৪৭৫৮.৫৭
৫২৩১৬.৪৪
৮৫.৫৫
বি.পি.সি.এল.
৩৩০০০.০০
২৭৫০.০০
২৫২৯.২৯
২৭৫৩.৮০
৯১.৮৫
২৪৭৫০.০০
১৭৮৯৫.১১
২৩৩৩৯.৭৬
৭৬.৬৭
ঐচ.পি.সি.এল.
১৬৯৯৯.২৮
১৫৭০.৫৬
১২৮৪.৪৮
১২৪৬.১৭
১০৩.০৭
১৩০৭০.৯২
১২০২৫.৭০
১২৬৩৯.৩৬
৯৫.১৪
সি.পি.সি.এল.
১০২৯০.০০
৯২০.০০
৭৬৬.২৭
৯৩৬.৭৮
৮১.৮০
৭৬১০.০০
৫৬০৪.২৯
৭৬২৫.২৬
৭৩.৫০
এন.আর.এল.
২৫৪৯.৮৬
২১৮.২৭
২৫৯.৭৮
০.০০
১৯১৬.১৬
১৯৯০.৫০
১৭৫৯.৪৮
১১৩.১৩
এম.আর.পি.এল.
১২০৭৪.৪২
১৩০৫.০০
১৩০৬.৫৬
১৩৫৪.৭৫
৯৬.৪৪
৭৮৭৪.৪২
৭৩৯৫.৯৬
১০১৪৬.৩৮
৭২.৮৯
ও.এন.জি.সি.
৬৩.৮৩
৫.৬১
৭.১১
৭.১০
১০০.০৭
৪৭.৩০
৫৮.৫০
৬৫.৬৫
৮৯.১১
জে.ভি.শিং
১৪৭৭২.০০
১৪২৮.০০
১৬৫২.০৬
১৮২৭.৬৭
৯০.৩৯
১০৬০৩.০০
১২৫২৩.৮৭
১৪৯৬৯.০৯
৮৩.৬৬
বি.ও.আর.এল.
৭৮০০.০০
৬৬০.০০
৬২৫.৩৪
৭১৭.৪৫
৮৭.১৬
৫৮৬০.০০
৪২৯১.৫৯
৫৮২১.০২
৭৩.৭৩
ঐচ.এম.ই.এল.
৬৯৭২.০০
৭৬৮.০০
১০২৬.৭২
১১১০.২৩
৯২.৪৮
৪৭৪৩.০০
৮২৩২.২৯
৯১৪৮.০৭
৮৯.৯৯
প্রাইবেৎ
৮৯৫১৫.১৬
৭৩৪০.১১
৭২৩১.৩০
৭৩৪০.১১
৯৮.৫২
৬৭৫২৩.৪৮
৫৮১০৯.০০
৬৭৫২৩.৪৮
৮৬.০৬
আর.আই.এল.
৬৮৮৯৪.৯৯
৫৬৩৫.১৫
৫৬৮৭.৬৬
৫৬৩৫.১৫
১০০.৯৩
৫১৯৭৫.৬৪
৪৫৬১০.২৬
৫১৯৭৫.৬৩
৮৭.৭৫
এন.ই.এল.
২০৬২০.১৮
১৭০৪.৯৬
১৫৪৩.৬৪
১৭০৪.৯৬
৯০.৫৪
১৫৫৪৭.৮৫
১২৪৯৮.৭৪
১৫৫৪৭.৮৫
৮০.৩৯
অপুনবা
২৫১৬৬৪.৬১
২১৯০৬.০৯
২১০২৪.৪০
২০৮২৯.৮৫
১০০.৯৩
১৮৭৪৬৪.৭৪
১৬০৩৬১.৫০
১৯০৩৮৪.৮৯
৮৪.২৩
খঙজিনগদবাঃ ১. রাউন্দিং তৌবনা মরম ওইরগা অপুনবা অসি তেলী তৌদবা য়াই। *: প্রোবিজনেল
ফিগর ৩: ক্রুদ ওইল প্রোসেস (ক্রুদ থ্রুপুৎ)
.১ সি.পি.এস.ই. রিফাইনরীগী ক্রুদ ওইল প্রোসেস তৌবসি দিসেম্বর, ২০২০গী মনুংদা তি.এম.তি. ১২১৪১.০৪নি হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎদগী ৭.৫৯% হন্থরে অদুবু দিসেম্বর, ২০১৯গা চাংদম্নবা মতমদা ৪.১১% হেনগৎখ্রে। সি.পি.এস.ই.না এপ্রিল-দিসেম্বর ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি তি.এম.তি. ৮৯৭২৮.৬৩ নি, হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা ক্রুদ থ্রুপুৎকী চাংদগী মথংশিৎনা ১৭.৯৩% অমসুং ১৬.৮৪% তারে। ক্রুদ ওই প্রোসেস তৌবগী মরু ওইবা মরমদি কোবিদ-১৯ লোকদাউন্না মরম ওইদুনা দিমান্দ হন্থরকপননি। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরমশিং মখাদা পীরি:
• আই.ও.সি.এল.- বারৌনি, কোয়ালি অমসুং পনিপৎ : কোবিদকী শাফুনা মরম ওইদুনা লো প্রদক্তকীদমক রিগুলেৎ তৌবা ক্রুদ প্রোসেস তৌবা হন্থবা।
• আই.ও.সি.এল.- হলদিয়া: গ্যাস তর্বাইন-৩(জি.তি.-৩)/স্তী, তর্বাইন গ্যাস (এস.তি.জি.-২) লেপখিবনা মরম ওইরগা ক্রুদ প্রোসেস তৌবা হন্থবা।
• আই.ও.সি.এল.- দিগবোই: থৌরাং তৌখিবা থিংজিনবগী দিফর তৌখিবনা মরম ওইদুনা ক্রুদ প্রোসেস তৌবা হন্থবা।
• আই.ও.সি.এল.- বোঙ্গাইগাও: ক্রুদ এভাইলেবিলিতী/ইমপোর্তেদ ক্রুদ পাইপলাইন শিংজিনখিবা।
• আই.ও.সি.এল.- পরাদিপ: ইন্দমেক্স য়ুনিৎ থিংজিনখিবনা মরম ওইরগা ক্রুদ প্রোসেস তৌবা হন্থবা।
• বি.পি.সি.এল.-কোচি: ভি.জি.ও. হাইদ্রো-ত্রীৎতর য়ুনিৎ খুদক্তা থিংজিনখিবনা মরম ওইরগা ক্রুদ প্রোসেস তৌবা হন্থবা।
• ঐচ.পি.সি.এল.-মুম্বাই: ফ্ল্যুদ কেতলাইতিক ক্রেকিং য়ুনিৎ (এফ.সি.সি.)গী থৌরাং তৌরগা থিংজিনবনা ক্রুদ প্রোসেস তৌবা হন্থবা।
• ঐচ.পি.সি.এল.-বাইজাগ: প্রআইমী য়ুনিৎশিং থৌরাং তৌদনা থিংজিনবনা ক্রুদ প্রোসেস তৌবা হন্থবা।
• সি.পি.সি.এল.-মনালি অমসুং এম.আর.পি.এল.–মেঙ্গলোর : কোবিদ-১৯গী লোকদাউন্না মরম ওইদুনা দিমান্দ হন্থবনা ক্রুদ প্রোসেস তৌবা হন্থবা।
.২ জে.ভি. রিফাইনরীগী ক্রুদ ওইল প্রোসেস তৌবা অসি দিসেম্বর, ২০২০গী মনুংদা তি.এম.তি ১৬৫২.০৬নি হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎদগী ১৫.৬৯% হেনগৎলে অদুবু দিসেম্বর, ২০১৯গা চাংদম্নবা মতমদা ৯.৬১% হন্থখি। এপ্রিল-দিসেম্বর, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি তি.এম.তি. ১২৫২৩.৮৭ নি, হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা ক্রুদ থ্রুপুৎকী চাংদগী মথংশিৎনা ১৮.১২% হেনগৎলে অমসুং ১৬.৩৪% তারে।
৩.৩ প্রাইবেৎ রিফাইনরীগী ক্রুদ ওইল প্রোসেস তৌবা অসি দিসেম্বর, ২০২০গী মনুংদা তি.এম.তি. ৭২৩১.৩০নি হায়রিবা অসি মমাং চহীগী হায়রিবা থা অসিগী চাংদগী ১.৪৮% হন্থরে। এপ্রিল-দিসেম্বর ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি তি.এম.তি. ৫৮১০৯.০ নি, হায়রিবা অসি মমাং চহীগী হায়রিবা থা অসিগী চাংদগী ১৩.৯৪% হন্থরে।
৪. পেত্রোলিয়মগী পোত্থোক পুথোকপা
পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিংগী রিফাইনরী পুথোকপসি দিসেম্বর, ২০২০গী ওইনা তি.এম.তি. ২১৪৮০.৩০ পুথোকখি, হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎ থমখিবদুদগী ৬.৮০% হন্থরে অদুবু দিসেম্বর ২০১৯গা চাংদম্নবদা ২.৭৮% হন্থরে। এপ্রিল- দিসেম্বর, ২০২০গী ওইনা পুথোকখিবা অপুনবসি তি.এম.তি. ১৬৯০৭০.৮৫ নি হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ১২.১০% অমসুং ১৩.৫০% তারে। য়ুনিৎকী ওইনা পুথোকখিবা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকসি এনেক্সর-V দা পীরি। কম্পেনীগী ওইনা পেত্রোলিয়ম প্রদক্ত দিসেম্বর, ২০২০দা পুথোকখিবা অমসুং এপ্রিল-দিসেম্বর, ২০২০গী ওইবা অপুনবা মসিগা চপ মান্ননা মমাঙ চহীগী চপ মান্নবা মতমদা পুথোকখিবদু তেবল-৪দা অমসুং থাগী ওইনা পুথোকপনা ফিগর-৪ দা উৎলি।
ফিগর ৪: থাগী ওইবা পেত্রোলিয়ম প্রদক্তকী রিফাইনরী পুথোকপা
তেবল ৪: রিফাইনরী প্রদক্সম (তি.এম.তি.দা)
ওইল কম্পনী
তার্গেৎ
দিসেম্বর (থা)
এপ্রিল - দিসেম্বর (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
হৌখিবা চহিগী%
২০২০-২১
২০১৯-২০
হৌখিবা চহিগী%
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
সি.পি.এস.ই.
১৩৮৭৫৩.৯৫
১২৪০৬.৯২
১১৪৪৫.১৯
১১১১৭.১০
১০২.৯৫
১০৩০১০.৮৩
৮৪৯৪৪.৬৭
১০১৭৮৬.৪৯
৮৩.৪৫
আই.ও.সি.এল.
৬৮৭৬০.৫০
৬০২৫.৯৬
৫৭৫৬.৯৬
৫১৪৩.০৮
১১১.৯৪
৫১৩২৭.৫০
৪২৯২১.৬৭
৪৯৭৮৩.৭৭
৮৬.২২
বি.পি.সি.এল.
৩১৩১৯.০০
২৬৩২.০০
২৩৯৯.৭২
২৭১৬.২২
৮৮.৩৫
২৩৫০৫.০০
১৭১৫১.৯৩
২২২৩৩.৯১
৭৭.১৪
ঐচ.পি.সি.এল.
১৫৯১৪.৫৩
১৪৬৭.২৬
১১৫৭.১৬
১২২৭.২৮
৯৪.২৯
১২২৪০.০৪
১১১৬০.২৪
১১৭৮৩.৭২
৯৪.৭১
সি.পি.সি.এল.
৯৫২৭.০২
৮৫৫.২৮
৬৮৩.২৯
৮৫৫.১৯
৭৯.৯০
৭০৩৪.৮২
৫১৩০.৫৮
৬৯৮৩.৪৪
৭৩.৪৭
এন.আর.এল.
২৫৫৪.৪৬
২২০.১০
২৫৬.৩২
৪.১৪
-
১৯১২.৫৪
২০১৪.৭২
১৭০২.২০
১১৮.৩৬
এম.আর.পি.এল.
১০৬১৮.৪৪
১২০১.০৬
১১৮৪.৯৩
১১৬৪.৩১
১০১.৭৭
৬৯৪৬.৪৭
৬৫০৯.৪৫
৯২৩৭.৯২
৭০.৪৬
ও.এন.জি.সি.
৬০.০০
৫.২৭
৬.৮০
৬.৯০
৯৮.৬১
৪৪.৪৬
৫৬.০৮
৬১.৫৩
৯১.১৫
জে.ভি.শিং
১৩৫৯০.৪০
১৩১৮.৪৮
১৫১৫.৯৫
১৬৫৬.৫৪
৯১.৫১
৯৭৪০.০৮
১১৬২৩.২০
১৩৯৯০.১১
৮৩.০৮
বি.ও.আর.এল.
৬৯৫৮.৪০
৫৮৮.৪৮
৫৭৮.৭৩
৬৪২.১৪
৯০.১৩
৫২২৮.০৮
৩৭৬৯.৯৩
৫৩১৩.৫৬
৭০.৯৫
ঐচ.এম.ই.এল.
৬৬৩২.০০
৭৩০.০০
৯৩৭.২২
১০১৪.৪০
৯২.৩৯
৪৫১২.০০
৭৮৫৩.২৭
৮৬৭৬.৫৬
৯০.৫১
প্রাইবেৎ
১০২১৫৪.৫০
৮৯১০.৭০
৮১৪৬.৪৯
৮৯১০.৭০
৯১.৪২
৭৬০৯৬.২০
৬৯৩০২.৫৬
৭৬০৯৬.২০
৯১.০৭
আর.আই.এল.
৮২৩৭৪.১২
৭২৭৭.৪০
৬৬১০.২৩
৭২৭৭.৪০
৯০.৮৩
৬১২৩৫.৬৬
৫৭১৭২.৭৩
৬১২৩৫.৬৬
৯৩.৩৭
এন.ই.এল.
১৯৭৮০.৩৮
১৬৩৩.৩০
১৫৩৬.২৬
১৬৩৩.৩০
৯৪.০৬
১৪৮৬০.৫৪
১২১২৯.৮৩
১৪৮৬০.৫৪
৮১.৬২
অপুনবা রিফাইনরীশিং
২৫৪৪৯৮.৮৬
২২৬৩৬.১০
২১১০৭.৬৩
২১৬৮৪.৩৪
৯৭.৩৪
১৮৮৮৪৭.১১
১৬৫৮৭০.৪২
১৯১৮৭২.৮০
৮৬.৪৫
ফ্রেক্সনেতরশিং
৪৫২৩.২৮
৪১১.৪১
৩৭২.৬৬
৪০৯.৯১
৯০.৯১
৩৪৮৭.৬০
৩২০০.৪৩
৩৫৯১.৫৬
৮৯.১১
অপুনবা
২৫৯০২২.১৩
২৩০৪৭.৫১
২১৪৮০.৩০
২২০৯৪.২৫
৯৭.২২
১৯২৩৩৪.৭১
১৬৯০৭০.৮৫
১৯৫৪৬৪.৩৬
৮৬.৫০
খঙজিনগদবাঃ ১. রাউন্দিং তৌবনা মরম ওইরগা অপুনবা অসি তেলী তৌদবা য়াই। *: প্রোবিজনেল
. পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং ওইল রিফাইনরীনা পুথোকপসি দিসেম্বর ২০২০গী ওইনা তি.এম.তি. ২১১০৭.৬৩ পুথোকখি, হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎ থমখিবদুদগী ৬.৭৫% হেনগৎখি অদুবু দিসেম্বর ২০১৯গা চাংদম্নবদা ২.৬৬% হন্থরে। এপ্রিল-দিসেম্বর২০২০গী ওইনা রিফাইনরীশিংনা পুথোকখিবা অপুনবসি তি.এম.তি. ১৬৫৮৭০.৪২ নি হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ১২.১৭% অমসুং ১৩.৫৫% তারে।
. ফ্রেক্সনরীশিংনা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং পুথোকপসি দিসেম্বর ২০২০গী ওইনা তি.এম.তি. ৩৭২.৬৬ পুথোকখি, হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎ থমখিবদুদগী ৯.৪২% হন্থরে অমসুং দিসেম্বর ২০১৯গা চাংদম্নবদা ৯.০৯% হন্থরে। এপ্রিল-দিসেম্বর ২০২০গী ওইনা ফ্রেক্সনেতরশিংনা পুথোকখিবা অপুনবসি তি.এম.তি. ৩২০০.৪৩ নি হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ৮.২৩% অমসুং ১০.৮৯% তারে।
এনেক্সরশিং য়েংনবা মসিদা নম্বীয়ু

Ministry of Petroleum & Natural Gas
Monthly Production Report for December,2020
21 JAN 2021 1:08PM by PIB Delhi
1. Production of Crude Oil
Crude oil production during December,2020 was2555.66 TMT which is6.85% lower than target and3.59% lower when compared with December, 2019.Cumulative crude oil production during April-December, 2020 was 22982.16 TMT which is 5.27% and 5.72% lower than target for the period and production during corresponding period of last yearrespectively. Unit-wise and State-wise crude oil production is given at Annexure-I. Unit-wise crude oil production for the month of December, 2020 and cumulatively for the period April-December, 2020 vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-1 and month-wise in Figure-1.
Table-1: Crude Oil Production (in TMT)
Oil Company
Target
December (Month)
April-December (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020
2019
% over last year
2020
2019
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
ONGC
20931.68
1785.15
1700.54
1748.65
97.25
15807.95
15209.09
15386.96
98.84
OIL
3121.00
267.73
241.35
207.74
116.18
2334.19
2226.69
2354.74
94.56
PSC Fields
8265.00
690.72
613.76
694.44
88.38
6117.65
5546.38
6633.86
83.61
Total
32317.68
2743.60
2555.66
2650.83
96.41
24259.79
22982.16
24375.57
94.28
Note: Totals may not tally due to rounding off. *: Provisional
Figure-1: Monthly Crude Oil Productionhttp://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001SD0A.png
Unit-wise production details with reasons for shortfall are as under:
1. Crude oil production by ONGC(Oil and Natural Gas Corporation) in nomination blocksduring December, 2020 was 1700.54TMT which is 4.74%lower than target and 2.75%lower when compared with December 2019. Cumulative crude oil production by ONGC during April-December, 2020 was 15209.09 TMT which is 3.79%and 1.16% lower than target for the period andproduction during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• Production planned from WO-16 cluster could not be realized due to delay in Mobile Offshore Production Unit (MOPU) (Sagar Samrat) as activities at Gulf piping company (GPC) yard Abu Dhabi got affected due to COVID-19 restrictions/lockdown
• Production planned from new wells in Ratna field affected due to non- availability of electric submersible pumps (ESPs) for well completion due to implications of COVID-19.
• New wells planned under Cluster-8 development project delayed due to delay in installation of new platforms due to COVID-19 implications.
1. Crude oil production by OIL(Oil India Ltd) in the nominationblock during December, 2020 was241.35 TMT which is 16.18% % higher than the production during December, 2019 but9.85% lower than the monthly target. Cumulative crude oil production by OIL during April-December, 2020 was 2226.69 TMT which is 4.61% and 5.44% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• Less than planned contribution from workover wells, drilling wells and old wells.
• Bandhs /blockade by local people and associations etc. after the Baghjan Blowout, protests/agitation etc.
1. Crude oil production by Pvt/JVscompanies in the PSC (Production Sharing Contract) regime during December, 2020 was 613.76 TMT which islower by 11.14% than the monthly target and 11.62%lowerthanDecember, 2019.Cumulative crude oil production by Pvt/JVs companies during April-December, 2020 was 5546.38 TMT which is 9.34% and 16.39% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.Reasons for shortfall in production are as under:
• RJ-ON-90/1 (Cairn Energy India Ltd): Delay in Mangla upgradation project, delayed startup of polymer injection (Bhagyam & Aishwarya), delay in hook-up of stage-2 wells in ABH field, ceasing of flow in wells at Satellite fields. Also, well and surface facilities Projects impacted by COVID-19 at Tukaram, Kaam-1 and GSV Fields.
• B-80 (Hindustan Oil Exploration Company Ltd): Production not commenced due to delay in completion of field development activities due to COVID-19.
• RAVVA (Cairn Energy India Ltd): Decline in production from producer wells.
• CB-ONN-2004/2 (Oil & Natural Gas Corporation): Production is less due to COVID-19 situation, rig mobilization got delayed resulting in drilling of new wells and less crude offtake.
• CB-ONN-2004/2 (Oil & Natural Gas Corporation): Development wells could not be drilled as planned.
• CB-ONN-2003/1 (Sun Petrochemical Pvt. Ltd): Lower production due to delay in drilling of new wells due to COVID-19 situation and less crude offtake.
1. Production of Natural Gas
Natural gas production during December,2020 was 2424.90MMSCM which is 22.94% lower than the monthly target and 7.11% lower when compared with December, 2019. Cumulative natural gas production during April-December, 2020 was 21128.92MMSCM which is 13.38% and 11.30% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Unit-wise and state-wise natural gas production is given at Annexure-II. Unit-wise natural gas production for the month of December, 2020 and cumulatively for the period April-December, 2020 vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-2 and month-wise in Figure-2.
Table-2: Natural Gas Production (inMMSCM)
Oil Company
Target
December (Month)
April-December (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020
2019
% over last year
2020
2019
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
ONGC
23982.98
2053.29
1857.73
1998.37
92.96
18030.02
16544.32
17918.28
92.33
OIL
2761.73
261.47
201.63
195.57
103.10
2006.85
1869.83
2047.37
91.33
PSC Fields
6826.82
832.18
365.55
416.44
87.78
4356.90
2714.77
3854.29
70.44
Total
33571.53
3146.94
2424.90
2610.38
92.89
24393.77
21128.92
23819.94
88.70
Note: Totals may not tally due to rounding off. *: Provisional
Figure-2: Monthly Natural Gas Productionhttp://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image002YO2A.png
1. Natural gas production by ONGC in the nominationblocks during December, 2020 was 1857.73MMSCM which is 9.52% lower than target and 7.04% lower when compared with December 2019. Cumulative natural gas production by ONGC duringApril-December, 2020 was 16544.32 MMSCM which is 8.24% and 7.67% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.Reasons for shortfall in production are as under:
• Less gas production from WO16 cluster due to delay in MOPU.
• Less gas dispatch from offshore post Hazira Plant shutdown.
• Less than planned production from Vasistha/S1 wells in Eastern Offshore Assets (EOA) due to certain reservoir related issues.
• Less gas production due to less off-take by consumers in Cauvery Asset.
1. Natural gas production by OILin the nomination block during December, 2020 was 201.63 MMSCM which is 22.89% lower than monthly target and 3.10% higher than December, 2019. Cumulative natural gas production by OIL during April-December, 2020 was 1869.83 MMSCM which is 6.83% and 8.67% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• Low upliftment/demand of gas by the major customers.
• Bandhs /blockade by local people and associations etc. after the Baghjan Blowout, protests/agitation etc.
1. Natural gas production by Pvt/JVs companiesin the PSC (production sharing contracts) regime during December,2020 was 365.55MMSCM which is 56.07% lowerthan monthly target and 12.22% lower than December, 2019. Cumulative natural gas production by Pvt/JVs during April-December, 2020 was 2714.77 MMSCM which is 37.69% and 29.56% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• KG-DWN-98/3 (Reliance Industries Ltd): Delay in R-Cluster (D34) projectdue to COVID-19.
• RJ-ON/6 (Focus Energy Limited): Reduced gas offtake by the Customer.
• RJ-ON-90/1 (Cairn Energy India Ltd): Delay in new Rageshwari Deep Gas plant start up due to Covid-19.
• KG-DWN-98/2 (Oil & Natural Gas Corporation.): Lower production due to increase in water cut of well.
• Raniganj East (Essar Oil and Gas Exploration & Production Ltd): Production curtailed due to limited sales off-take and to avoid flaring.
1. Crude Oil Processed (Crude Throughput)
Crude Oil Processed during December, 2020 was 21024.40 TMT which is 4.02% lower than the target for the month but 0.93% higher when compared with December, 2019. Cumulative crude throughput during April-December, 2020 was160361.50 TMT which is 14.46% and 15.77% lower than target for the period and crude throughput during corresponding period of last year respectively. Refinery-wise details of the crude throughput and capacity utilization during the month of December, 2020 vis-à-vis December, 2019 are given at Annexure-III and Annexure-IV. Company-wise crude throughput for the month of December, 2020 and cumulatively for the period April-December, 2020vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-3 and month-wise in Figure-3.
Table 3: Crude Oil Processed (Crude Throughput) (in TMT)
Oil Company
Target
December (Month)
April-December (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020
2019
% over last year
2020
2019
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
CPSE
147377.43
13137.98
12141.04
11662.07
104.11
109338.26
89728.63
107892.33
83.16
IOCL
72400.04
6368.54
5987.56
5363.46
111.64
54069.45
44758.57
52316.44
85.55
BPCL
33000.00
2750.00
2529.29
2753.80
91.85
24750.00
17895.11
23339.76
76.67
HPCL
16999.28
1570.56
1284.48
1246.17
103.07
13070.92
12025.70
12639.36
95.14
CPCL
10290.00
920.00
766.27
936.78
81.80
7610.00
5604.29
7625.26
73.50
NRL
2549.86
218.27
259.78
0.00
0
1916.16
1990.50
1759.48
113.13
MRPL
12074.42
1305.00
1306.56
1354.75
96.44
7874.42
7395.96
10146.38
72.89
ONGC
63.83
5.61
7.11
7.10
100.07
47.30
58.50
65.65
89.11
JVs
14772.00
1428.00
1652.06
1827.67
90.39
10603.00
12523.87
14969.09
83.66
BORL
7800.00
660.00
625.34
717.45
87.16
5860.00
4291.59
5821.02
73.73
HMEL
6972.00
768.00
1026.72
1110.23
92.48
4743.00
8232.29
9148.07
89.99
Private
89515.16
7340.11
7231.30
7340.11
98.52
67523.48
58109.00
67523.48
86.06
RIL
68894.99
5635.15
5687.66
5635.15
100.93
51975.64
45610.26
51975.63
87.75
NEL
20620.18
1704.96
1543.64
1704.96
90.54
15547.85
12498.74
15547.85
80.39
TOTAL
251664.61
21906.09
21024.40
20829.85
100.93
187464.74
160361.50
190384.89
84.23
Note: Totals may not tally due to rounding off. *: Provisional
Figure 3: Crude Oil Processed (Crude Throughput) http://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image003PMQT.png
3.1 CPSE Refineries’ crude oil processed during December, 2020 was 12141.04TMT which is 4.11% higher when compared with December, 2019 but 7.59% lower than the target for the month.Cumulative crude throughputby CPSE refineries during April-December, 2020 was 89728.63 TMT which is 17.93% and 16.84% lower than target for the period and crude throughputduring corresponding period of last year respectively.Reasons for shortfall in production are as under:
• IOCL-Barauni, Koyali & Panipat: Crude processed regulated for low product demand due to COVID-19 impact.
• IOCL-Haldia: Crude processed lower due to gas turbine-3 (GT-3)/steam turbine gas (STG-2) interruption.
• IOCL-Digboi: Crude processed lower due to planned shutdown deferred.
• IOCL-Bongaigaon: Inline with crude availability /imported crude pipeline shutdown.
• IOCL-Paradip: Crude processed lower due to Indmax unit shutdown.
• BPCL-Kochi: Crude processed lower due to shutdown of Diesel Hydrotreating (DHDT) unit.
• HPCL-Mumbai: Crude processed lower due to planned shutdown of Fluid catalytic cracking unit (FCC).
• HPCL-Visakh: Crude processed lower due to unplanned shutdown of primary units.
• CPCL-Manali &MRPL-Mangalore: Crude processed lower due to low demand due to impact of COVID-19 lockdown.
3.2 JV refineries’ crude oil processed during December, 2020 was 1652.06 TMT which is 15.69% higher than the target for the month but 9.61% lower when compared with December, 2019. Cumulative crude throughput during April-December, 2020 was12523.87TMT which is 18.12% higher than target for the period but 16.34% lower when compare with the corresponding period of last year respectively.
3.3 Private refineries’ crude oil processed during December, 2020 was 7231.30 TMT which is 1.48% lower than the corresponding month of last year. Cumulative crude throughputduring April-December, 2020 was 58109.0 TMT which is 13.94% lower than thecorresponding period of last year.
1. Production of Petroleum Products
Production of Petroleum Products during December, 2020 was 21480.30 TMT which is 6.80% lower than the target for the month and 2.78% lower when compared with December, 2019. Cumulative production during April-December, 2020 was 169070.85 TMT which is 12.10% and 13.50% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Unit-wise production of petroleum products is given at Annexure-V. Company-wise production for the month of December, 2020 and cumulatively for the period April-December, 2020 vis-à-Vis same period of last year has been shown in Table-4 and month-wise in Figure-4.
Figure 4: Monthly Refinery Production of Petroleum Productshttp://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image004MK29.png
Table 4: Production of Petroleum Products (TMT)
Oil Company
Target
December (Month)
April-December (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020
2019
% over last year
2020
2019
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
CPSE
138753.95
12406.92
11445.19
11117.10
102.95
103010.83
84944.67
101786.49
83.45
IOCL
68760.50
6025.96
5756.96
5143.08
111.94
51327.50
42921.67
49783.77
86.22
BPCL
31319.00
2632.00
2399.72
2716.22
88.35
23505.00
17151.93
22233.91
77.14
HPCL
15914.53
1467.26
1157.16
1227.28
94.29
12240.04
11160.24
11783.72
94.71
CPCL
9527.02
855.28
683.29
855.19
79.90
7034.82
5130.58
6983.44
73.47
NRL
2554.46
220.10
256.32
4.14
-
1912.54
2014.72
1702.20
118.36
MRPL
10618.44
1201.06
1184.93
1164.31
101.77
6946.47
6509.45
9237.92
70.46
ONGC
60.00
5.27
6.80
6.90
98.61
44.46
56.08
61.53
91.15
JVs
13590.40
1318.48
1515.95
1656.54
91.51
9740.08
11623.20
13990.11
83.08
BORL
6958.40
588.48
578.73
642.14
90.13
5228.08
3769.93
5313.56
70.95
HMEL
6632.00
730.00
937.22
1014.40
92.39
4512.00
7853.27
8676.56
90.51
Private
102154.50
8910.70
8146.49
8910.70
91.42
76096.20
69302.56
76096.20
91.07
RIL
82374.12
7277.40
6610.23
7277.40
90.83
61235.66
57172.73
61235.66
93.37
NEL
19780.38
1633.30
1536.26
1633.30
94.06
14860.54
12129.83
14860.54
81.62
Total Refinery
254498.86
22636.10
21107.63
21684.34
97.34
188847.11
165870.42
191872.80
86.45
Fractionators
4523.28
411.41
372.66
409.91
90.91
3487.60
3200.43
3591.56
89.11
TOTAL
259022.13
23047.51
21480.30
22094.25
97.22
192334.71
169070.85
195464.36
86.50
Note: Totals may not tally due to rounding off. *: Provisional
1. Production of petroleum Products by Oil’s Refineries during December, 2020 was 21107.63 TMT which is 6.75% lower than the target for the month and 2.66% lower when compared with December, 2019. Cumulative production of petroleum products by refineries during April-December, 2020 was 165870.42 TMT which is 12.17% and 13.55% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.
1. Production of petroleum Products by Fractionators during December, 2020 was 372.66 TMT which is 9.42% lower than the target for the month and 9.09% lower when compared with December, 2019. Cumulative production by Fractionators during April-December, 2020 was 3200.43 TMT which is 8.23% and 10.89% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.
Click here to see all Annexures