রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
গাদকারীনা ২০২৫কী চহিদা লম্বীগী এক্সিদেন্ত অসি তংখাই অমা হন্থনবা পুক্নিং চিংশিল্লি
১৯শুবা নেস্নেল রোদ শেফতী কাউন্সিলগী মিতিং পাংথোকখ্রে
20 JAN 2021 2:53PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী নিতিন গাদকারীনা ২০২৫কী চহিদা লম্বীগী এক্সিদেন্ত অসি তঙখাই অমা হন্থনবা পুক্নিং চিংশিনখ্রে। মহাক্না ৱাফমশিং ফোংদোকখি মদুদি লম্বীদা অশোক অপন নংদনবা পাওজেল পীনবা লম্বী শেম্বগী মরী লৈনবা মখল কয়াগী এজেন্সিশিং মিনিস্ত্রী, এন.ঐচ.এ.আই., পি.দবল্যু.দি.শিং অসি নুমিৎ হুম্নি শোইদনা ত্রেনিং লৈগদবনি। ১৯শুবা নেস্নেল রোদ শেফতী কাউন্সিল (এন.আর.এস.সি.)গী মিতিংদা ঙরাং মিনিস্তরনা হায় মদুদি এক্সিদেন্ত হন্থহনবা অসি তপ্না তৌগদবা নত্তে, থৌবু খুদিংনা মসি খ্বায়দগী মরু ওইবা অমসুং খুদক্তা থবক ওন্থোক্কদবনি।মহাক্না স্বীদেনগী খুদম পীরদুনা লম্বীগী এক্সিদেন্ততা জেরো তোলেরেন্স লৈখিবা অসি পল্লি। মসিদা আন্ধ্র প্রদেশ অমসুং বিহার স্তেতকী ত্রান্সপোর্ত মিনিস্তরশিং অমসুং দি.জি.পি.শিং অমসুং মখোয়গী মীহুৎশিং, অতোপ্পা ওফিসিএল কয়া অমা অমসুং নন-ওফিসিএল কয়া অমা য়াওরি।
মিনিস্তরনা হায় মদুদি ইন্দিয়ানা নুমিৎ খুদিংগী কিলোমিতর ৩০ লম্বী শেমগৎলি মসিনা লায়চৎ মনুং অসিদা য়াম্না চাওনা মায় পাকপা অমা ওইরি। মহাক্না স্তেত সরকারদা মীয়াম্বু লম্বীদা শোই-ঙামদনা চৎনবগী পুক্নিং থৌগৎনবা হায়খি হায়রিবা অসিদা এন.জি.ও.শিংনা য়াওশিনবিরবদি হেন্না কান্নবা পুরক্কনি। মহাক্না সোসিএল মেদিয়ানা য়াম্না চাওবা পাওজেল অমসুং লম্বীদা শোই-ঙামদনা চৎনবগী তাকপদা য়াওহন্নিংবগী অপাম্বা ফোংদোকখি।
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজকী য়ুনিয়ন মিনিস্ত্রীনা নেস্নেল রোদ শেফতী কাউন্সিল অমা শেমদুনা মরী লৈনবা থৌরাংশিং অমসুং পোলিসিশিং, মওং তাবা অমসুং শোই ঙামদবা রোদ ত্রান্সপোর্ত সিস্তেম অসিদা পাওতাক পীনবা, রোদ সেফতি অসিদা শিজিন্নবা অমসুং য়েংশিন্নবা স্তেত রোদ সেফতী ওর্গানাইজেসন লৈরি, রিসর্স অমসুং দিবলপমেন্তগী মফমশিং, রোদ এক্সিদেন্তকী স্তেতেতিক্স য়াওনা অমসুং মখোয়দী এনালাইসিস, ময়াম পুম্বগী ওইনা য়েংনবা সেন্ত্রেলগী থাক য়ৌনা, অমসুং স্তেত অ্মসুং য়ু.তি.শিং অসিনা য়েংশিনবা অসিনি।
শ্রী ভিবেক কিশোর, দাইরেক্তর (রোদ সেফতী), রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজকী য়ুনিয়ন মিনিস্ত্রীনা মহাক্কী প্রজেন্তেসন উৎপদা ব্লেক স্পোত রেক্তিফিকেসন প্রোসেদ্যুরগী মরমদা ৱা ঙাংখি অমসুং নেস্নেল হায়ৱে শেমদোকপগী ফিবম অসিশু হায়খি। রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজকী য়ুনিয়ন মিনিস্ত্রীনা মখল কয়াগী খোঙথাং কয়া অমা এক্সিদেন্ত অমসুং অশি-অনা অসি হন্থনবা লৌখৎলি। মিনিস্ত্রী অসিগী স্কীমশিং অমসুং মোতোর ভেহিকল (এমেন্দমেন্ত) এক্ত ২০১৯ অসি মপাঙ্গল কন্নবা দাইরেক্তর মশানা শন্দোক্না তাকখি। অপিকপা প্রজেন্তেসন অমা ইন্তেগ্রেতেৎ রোদ এক্সিদেন্ত দেতা বেজ (আই.আর.এ.দি.)গী থবকক্তা দিবলপমেন্ত অমসুং ইমপ্লিমেন্তেসন অসিদা আই.আই.তি, মদ্রাস অমসুং এন.আই.সি.আই. না সেন্ত্রেল রেপোসিতরি অমা রোদ এক্সিদেন্তগী দেতা রিপোর্ত, মেনেজমেন্ত অমসুং এনালাইসিসকীদমক লৈরি।
বিহারগী ত্রান্সপোর্ত মিনিস্তরনা স্তেতনা লৌখৎলিবা খোঙথাং মদুদি “সনয়ুক্ত জনচ দল” (য়ুনিফাইদ ইনভেস্তিগেসন এজেন্সি) অসি রোদ সেফতি ওদিতকীদমক, ওতোমেতেৎ দ্রাইবিং ত্রেন্নিং সেন্তর, হোস্পিতাল ৪০ অসিশু ত্রাওমা সেন্তরদা হাংদোক্লে অমসুং মীওই ৪৩৪ অমসু অফবা সামারিতান হায়না এৱার্দ পীখি।
স্তেত-আর.তি. অমসুং ঐচ.গী মিনিস্তর জেন, (রিতদ.) দাঃ ভি. কে. সিংহনা স্তেতশিংদা মখোয়না ঙম্বা থাক্তা মখল কয়াগী খোঙথাং লৌখৎনবা হায়খি। মহাক্না এন.আর.এস.সি.গী মেম্বরশিদা থাজবা পীখি মদুদি মখোয়না পীরক্লিবা অপাম্বশিং অসি য়েংশিনগনি অমসুং লৌখৎপা য়াবশিং মতাং চানা লৌখৎকনি।

Ministry of Road Transport & Highways
Gadkari calls for halving road accidents by the year 2025
19th Meeting of National Road Safety Council held
20 JAN 2021 2:53PM by PIB Delhi
Union Minister for Road Transport & Highways Shri Nitin Gadkari has called for reducing road accidents by half by the year 2025. He suggested that there should be a 3-days mandatory training of engineers of ministry, NHAI, PWD and various agencies related to road construction for awareness about road safety. Addressing the 19th Meeting of National Road Safety Council (NRSC) yesterday, the Minister said that reducing accidents is not a gradual process, every stakeholder should take it on top priority with immediate effect. He gave the example of Sweden where zero tolerance towards road accident reduction is adopted. It was attended by Transport Ministers from the States of Andhra Pradesh and Bihar, DGPs or their representatives from states/UTs, and various other official and non-official members of NRSC.
The Minister said, India is constructing 30 kilometres of roads everyday which is a great achievement during this pandemic time. He asked the State governments to motivate people for safer movement on road, the involvement of NGOs should be appreciated in this concern. He suggested involving social media on major basis for awareness and education about road safety measures. He highlighted that there is a committee of MPs related to road safety, and requested all the MLAs to also focus on the issue of accident reduction in their constituencies.
Ministry of Road Transport & Highways has formulated National Road Safety Council to advise on all the matters pertaining to planning and coordination of policies, standards of safety in the road transport sector, to formulate and recommend road safety programme for implementation by the State Road Safety Organization, to suggest areas for research and development to improve safety aspects in the road transport sector including maintenance of statistics of road accident and their analysis, to generally oversee and monitor at the central level the road safety measures undertaken by the State/UT agencies.
Shri Vivek Kishore, Director (Road Safety), Ministry of Road Transport & Highways explained in his presentation about the black spot rectification procedure and the status of rectification on National Highways. Various measures taken by Ministry of Road Transport & Highways to reduce accidents and fatalities, Schemes of the Ministry and Features added in Motor Vehicles (Amendment) Act 2019 for Strengthening Road Safety was also explained by Director him. A small presentation was also done on the work of development and implementation of Integrated Road Accident Data base (iRAD) through IIT, Madras and NICSI to establish a central repository for reporting, management and analysis of road accidents data.
The Transport Minister from Bihar explained about various initiatives taken by the state government like “Sanyukt Jaanch Dal” (Unified Investigation Agency) for road safety audit, automated driving training centre, 40 hospitals are upgraded to trauma centres and 434 people are awarded as Good Samaritans. Other members of NRSC gave suggestions about improvement of road safety situation by taking various measures including changes in the law, etc.
The Minister of State-RT&H Gen (Retd) Dr V K Singh asked the states to enforce various measures as best practices in their states at their own level also. He assured all the members of NRSC that the suggestions submitted by them would be looked into and their implementation will be taken accordingly.