হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হেলথ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়রগী য়ুনিয়ন মিনিস্ত্রীগী মল্তি-দিসিপ্লিনরি তীম অমা লক্ষদ্বীপ এদমিনিস্ত্রেসন্দা কোবিদ-১৯ মেনেজমেন্ত মতেং পাংনবা চংশিনখ্রে
19 JAN 2021 8:22PM by PIB Imphal
লক্ষদ্বীপকী য়ুনিয়ন তেরিতোরিদা অহানবা ওইনা কোবিদ-১৯ কেস অসি ১৮.০১.২০২১দা রিপোর্ত ফংখি। হায়রিবা কেস অসি কেরলাগী কোচিদগী ২০২১গী জানুৱারীগী ৪দা লক্ষদ্বীপ্তা জহাজ তোংদুনা লাকপা মীওই অমনি। কেস অসি কোবিদ-১৯গী লায়ওং উবদগী হোস্পিতালদা রিপোর্ত তৌখিবনি অমসুং তেস্ত তৌবদা পোজিতিব ওইরম্বনি। অহানবদা মহাক্কা শম্নরুবা মীওই ৩১ থীদোকখ্রে ক্বারিন্তিন তৌদুনা লৈবা ১৪ অমসু পোজিতিব ওইবা থেংনরে অমসুং মখোয়বু নাইতোম থমখ্রে। হৌজিক ফাওবদা পোজিতিব কেস ৫৬ থেংনরে অমসুং মখোয়বুশু ক্বারিন্তিন তৌদুনা থমখ্রে। য়ু.তি. এদমিনিস্ত্রেসন অসিনা দিসইনফেক্সনগী থৌওং হৌখ্রে অমসুং খুদোংথিবা থোক্লক্তনবা থবক পুম্বা পাযখৎখ্রে।
হেলথ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়রগী য়ুনিয়ন মিনিস্ত্রীগী মল্তি-দিসিপ্লিনরি তীম অমা লক্ষদ্বীপ এদমিনিস্ত্রেসন্দা কোবিদ-১৯ মেনেজমেন্ত মতেং পাংনবা চংশিনখ্রে। তীম অসিদা পুদুচেরীগী. জাৱাহরলাল ইন্সতিত্যুৎ ওফ পোস্তগ্রেজুএত মেদিকেল এজুকেসন অমসুং রিসর্স; নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ওফ ভাইরোলোজি, পুনে, অমসুং রিজনেল ওফিস ওফ হেলথ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়রগী এক্সপার্তশিংনা পুনবনি। তীম অসিনা য়ু.তি. এদমিনিস্ত্রেসন্দা কোবিদ-১৯ লাকশিনবদা মতেং পীগনি।
হেলথ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়রগী মিনিস্ত্রীনাফিবম অসি য়েংশিনগনি অমসুং য়ু.তি. এদমিনিস্ত্রেসন্না তঙাইফদবশিংদা মতেং পীগনি।

Ministry of Health and Family Welfare
Union Ministry of Health & Family Welfare rushes a multi-disciplinary team to assist Lakshadweep Administration in COVID-19 management
19 JAN 2021 8:22PM by PIB Delhi
The Union Territory of Lakshadweep has reported its first ever case of COVID-19 on 18.01.2021. The index case is a traveler who had come to Lakshadweep from Kochi in Kerala on 4th January 2021 by a ship. The case had reported to hospital with symptoms suggestive of COVID-19 and was tested positive. Initially 31 primary contacts of the index case have been traced and quarantined of which 14 have now been found to be positive and have been isolated. 56 contacts of positive cases detected so far have also been traced and quarantined. The UT Administration has initiated disinfection procedures and intensive risk-communication activity has been operationalized.
Ministry of Health & Family Welfare has rushed a Central multi-disciplinary team to Lakshadweep. The team comprises of experts drawn from Jawaharlal Institute of Postgraduate Medical Education and Research, Puducherry; National Institute of Virology, Pune and Regional Office of Ministry of Health & Family Welfare. The team shall assist UT Administration in COVID-19 containment activities.
Ministry of Health & Family Welfare continues to monitor the situation and the UT Administration will be provided with requisite support.