য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত শাহনা, ঙসি নই দিল্লীগী, দিল্লী পুলিশ হেদক্বাচর চৎপদা দিল্লী পুলিশকী থৌনা লৈরবা মখোয়না মশাগী পুন্সিবু লৈবাক্কী অমসুং সমাজগী য়াইফনবগীদমক কত্থোকখ্রবা কোরোনাগী লান্মীশিংদা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে
শ্রী অমিত শাহনা দিল্লী পুলিশকী কোরোনাগী লান্মীশিং ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে অমসুং মখোয়গী মপা লৈত্রবা থবকশিং অসিগীদমক রেঙ্কশিং পীখ্রে
মালেমগী খ্বায়গদী চাওবা ভেক্সিন্নেসনগী থৌরম অসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা হৌদোকখ্রে অমসুং ঐখোয়না থেংনরিবা অৱাবা অসি মীওইবা জাতিনা মপুং ফানা কোরোনা অসিগী মথক্তা মায় পাক্লবা মতমদা ওইগনি
২০২০ অসি অৱাবা কয়া অমা মাইয়োক্নখি অদুবু দিল্লী পুলিশনা থেংনরিবা অৱাবাশিং অসি য়াম্না ফজনা মাইয়োক্নখি
মসি অৱাং নোংপোক দিল্লীগী রাইওত ওইগেরা নত্ত্রগা লোকদাউন্দ, অনলোক নত্ত্রগা কোইনা চৎপা থবক শুবা মী ওইগেরা নত্ত্রগা লৌমীগী পেন্দবা ফোংদোকপা ওইগেরা, দিল্লী পুলিশনা মফম খুদিংদা থেংনরি
দিল্লী পুলিশপু ২০২২দা চহি ৭৫ শুবা ইন্দিয়াগী ইন্দিপেন্দেন্সতা মখোয়গী পান্দম থম্নবা কৌরি
পুলিস স্তেসন পুম্বা অমসুং পুলিস পর্সোন্নেল পুম্বা, কন্সতেবলদগীনা পুলিস কম্মিস্নর ফাওবা, মখোয়গী ২০২২গী পান্দম শেমগদবনি
মসিনা খ্বায়দগী চাওবা খুমাং চাওশিনবা অমা ওইরগনি অমসুং দিল্লী পুলিশনা চাওখৎপা পুরকপদা কনাগুম্বা অমত্তনা অথিংবা পীবা ঙম্লোই অমসুং কোনুং অসিগী অৱাবাশিং অসি কোকহনবদা
করিগুমন্বা ম
19 JAN 2021 8:18PM by PIB Imphal
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত শাহনা, ঙসি নই দিল্লীগী দিল্লী পুলিস হেদক্বাচর চৎপদা দিল্লী পুলিশকী থৌনা লৈরবা মখোয়না মশাগী পুন্সিবু লৈবাক্কী অমসুং সমাজগী য়াইফনবগীদমক কত্থোকখ্রবা কোরোনাগী লান্মীশিংদা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে। থৌরম অসিদা , দিল্লী পুলিশকী কোরোনাগী লান্মীশিং ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে অমসুং মখোয়গী মপা লৈত্রবা থবকশিং অসিগীদমক রেঙ্কশিং পীখ্রে। অতেনবা ফিল্ম ‘২০২০ কা সফর’ অমসুং ‘বিজয়াপাথ – কাহানি খাকি য়াদোন কি’ থৌরম অসিদা উৎখি। হোম এফিয়র্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর ওফ স্তেত, শ্রী জি. কিশান রেদি, য়ুনিয়ন হোম সেক্রেতরী শ্রী অজয় কুমার ভাল্লা, ইন্তিলিজেন্স ব্যুরোগী দাইরেক্তর, শ্রী আর্ভিন কুমার অমসুং দিল্লী পুলিস কম্মিস্নর শ্রী এস.এন. শ্রীবাস্তাবা অমসুং হোম এফিয়র্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্ত্রীগী মকোক থোংবা ওফিসরশিং অমসুং দিল্লী পুলিসনা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।
মহাক্না ৱা ঙাংবদা, য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা হায় মদুদি ২০২০ অসি অৱাবা কয়া অমা মাইয়োক্নখি অদুবু দিল্লী পুলিশনা থেংনরিবা অৱাবাশিং অসি য়াম্না ফজনা মাইয়োক্নখি। মসি অৱাং নোংপোক দিল্লীগী রাইওত ওইগেরা নত্ত্রগা লোকদাউন্দ, অনলোক নত্ত্রগা কোইনা চৎপা থবক শুবা মী ওইগেরা নত্ত্রগা লৌমীগী পেন্দবা ফোংদোকপা ওইগেরা, দিল্লী পুলিশনা মফম খুদিংদা থেংনরি। দিল্লী পুলিসনা কোরোনাগী লায়চৎ অসিদা তৌরিবা থবকশিং অসি থাগৎপা ফোংদোক্তুনা শ্রী অমিত শাহ হায় মদুদি ফোর্সশিং অসিনা লোকদাউন্দ মনুংদা, দ্রোন্দগী কুপ্না য়েংশিনবা, অহল ওইরবশিংদা হিদাক পীবা, থবক শুরিবশিংবু চানবা য়েনবা অমসুং মীরোনবীশিং হোস্পিতাল য়ৌনা থীনবা অসিনচিংবা তৌখি।
লায়চৎ অসিগী মনুংদা, পুলিসমেন ৭,৬৬৭ অমা কোরোনা মহিক্না নাখি অমসুং কোরোনা লান্মী ৩০ মথ্বায় থাখি, অদুবু দিল্লী পুলিসনা কৈদৌনুংদা হনবা লৈখিদে। মহাক্না থম্মোয় শেংনা দিল্লী পুলিসপু থাগৎপা ফোংদোক্তনা হায় মদুদি মখোয়গী কন্না হোৎনরিবা অসি হিস্ত্রীদা সনাগী ময়েক্না ইদুনা লৈহৌরগনি। শ্রী অমিত শাহনা হায় মদুদি মালেমগী খ্বায়গদী চাওবা ভেক্সিন্নেসনগী থৌরম অসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা হৌদোকখ্রে অমসুং ঐখোয়না থেংনরিবা অৱাবা অসি মীওইবা জাতিনা মপুং ফানা কোরোনা অসিগী মথক্তা মায় পাক্লবা মতমদা ওইগনি
দিল্লী পুলিশপু ২০২২দা চহি ৭৫ শুবা ইন্দিয়াগী ইন্দিপেন্দেন্সতা মখোয়গী পান্দম থম্নবা কৌরি। পুলিস স্তেসন পুম্বা অমসুং পুলিস পর্সোন্নেল পুম্বা, কন্সতেবলদগীনা পুলিস কম্মিস্নর ফাওবা, মখোয়গী ২০২২গী পান্দম শেমগদবনি। মহাক্না হায় মদুদি পুলিস পর্সোন্নেল পুম্বা পান্দম মঙা শেমগদবনি অমসুং ফিরেপ অসি মশানা লৌজগনি অমসুং মশানা য়েংশিনজগনি। মসিনা খ্বায়দগী চাওবা খুমাং চাওশিনবা অমা ওইরগনি অমসুং দিল্লী পুলিশনা চাওখৎপা পুরকপদা কনাগুম্বা অমত্তনা অথিংবা পীবা ঙম্লোই অমসুং কোনুং অসিগী অৱাবাশিং অসি কোকহনবদা করিগুমন্বা মীওই করোর ১৩০না ফিরেপ অসি লৌরবা, অদু ওইরবদি লৈবাক অসি চাওখৎপদা অচৌবা খোঙথাং অমা ওইরগনি ।
শ্রী অমিত শাহ না হায় মদুদি নেস্নেল ফোরেন্সিক সাইন্স য়ুনিভর্সিতি অমসুং দিল্লী পুলিসকা য়াম্না মরুওইবা এম.ও.য়ু. অমা সহি তৌনখ্রে। নেস্নেল ফোরেন্সিক সাইন্স য়ুনিভর্সিতি অসি শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী ওইরিঙৈ মতমদা লিংখৎখিবনি। গুজরাত্তা মালেমগী ওইনা অহানবা ফোরেন্সিক সাইন্স য়ুনিভর্সিতি অমা থম্বা অসি প্রধান মন্ত্রীগী য়াম্না আশা লৈবা মংলান অমনি। শ্রী অমিত শাহ না হায় মদুদি ক্রাইম নমথবা অসি ক্রীমিনেল অসিবু ফা-পুনবা খক্তা নত্তে, মখোয় অসি অহকপা চৈরাক অমা পীগদবনি হায়রিবা অসি ফোরেন্সিক অমসুং সাইন্তিফিক ওইবা খুদম অমা কোর্তকী মমাংদা পুথোক্লবা মতমদা পীবী ঙমগনি। শ্রী অমিত শাহ না হায় মদুদি মহাক্না স্তেত কয়াগী মুখ্য মন্ত্রীশিংগা ৱারি শান্নরে অমসুং মখোয়না নেস্নেল ফোরেন্সিক সাইন্স য়ুনিভর্সিতি অসিদা এফিলেৎ তৌবা কোলেজ হাংনিংবগা অপাম্বা ফোংদোরকখি।
শ্রী অমিত শাহনা হায় মদুদি খুমাং চাওশিনবা ফ্রেমৱার্ক অমা শেম্বনা দিল্লীগী মফমশিং অসিদা শাফগনি।মহাক্না হায় মদুদি মালেমগী থাক্তা লৈবা দিল্লী পুলিশকী দেতা সেন্তর অসি দিল্লীদা থমগদৌরিবা কেমেরা ১৫,০০০গা শম্নগনি অমসুং কেমেরাশিং অসিনা ক্রাইম হন্থহনবদা হকথেংননা মতেং পাংগনি। লাক্কদৌরিবা নুমিৎশিংদা রেলৱেদা থম্লিবা কেমেরাশিং অসি দেতা সেন্তরগা শম্নহল্লগনি।মসিনা দিল্লী অসি সেফ ওইবা সিতি অমনি হায়বা খুদম অমা ওইরগনি।
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায় মদুদি দিল্লী পুলিসনা থা অহুম অসিদা মাংখিবা অঙাং ৫৫ মমা-মপাদা শিন্নদুনা থাগৎপা য়াবা থবক কয়া অমা তৌখ্রে। শ্রী শাহনা হায় মদুদি লো অমসুং ওর্দর অসি স্তেতশিংদা ফরবা মতমদা চাওখৎপা অমা পুরক্কনি। ইচম চম্বা কন্সতেবল অমসু পুম্নমক অসিগী মরুওইহনি হায়বা অসি ৱাখলদা থমগদবনি। মহাক্না হায় মদুদি পুলিসকী য়াইফনবা চেকশিন থৌরাং কয়া অমশু পায়খৎলি। পুলিসগী য়াইফনবা চেকশিন থৌরাংশিংশু লৌখৎলি। হোৎনরিবা অসিনা হাওশিংগী অপেনবা অসি রেসিওদা ১৯%দগী ৪০% ফাওবা পায়খৎলি। পুলিসনা মখোয়গী পর্সোন্নেলগী য়ুম ৭০০ অমশু শাগৎৃলি। লুপা করোর ৪৬৭ চংগদবা এম.আই.জি. ফ্লেত ৫০০ অমসু অয়াবা পীরে।
ফংসন অসিগী মতুংদা, য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত শাহনা দিল্লী পুলিশ কম্মিস্নর শ্রী এস.এন. শ্রীবাস্তবা লোয়ননা দিল্লী পুলিশকী থবকশিং হন্না য়েংশিনখি অমসুং মপাঙ্গল কনখৎনবা তঙাইফদবা পীখি। মসিগী মথক্তা য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত শাহনা দিল্লীদা ক্রাইমগী থৌদোকশিংগী অপুনবা য়েংশিনখি অমসুং চেখশিন্নবা পাওতাক পীখি।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister Shri Amit Shah, while visiting the Delhi Police Headquarters in New Delhi today, paid homage to brave Corona Warriors of Delhi Police who laid down their lives for welfare of society and nation
Shri Amit Shah honoured Corona Warriors of Delhi Police and also presented ranks to policemen who were promoted out of turn in recognition of their outstanding work
World's largest vaccination programme has been started under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and our challenge will conclude only when mankind achieves complete victory over Corona
The year 2020 brought many challenges but Delhi Police faced every challenge very well
Whether it was the riots in North East Delhi, or the Lockdown, Unlock or return of migrant labourers to their homes or farmers agitation, Delhi Police has come off with flying colours in all tests
Calls upon Delhi Police to set their targets on the completion of 75 years of India’s Independence in 2022
Every Police Station and all police personnel, from Constable to Police Commissioner, should set their targets for 2022
This would be the biggest improvement ever and nothing will come in the way of improving the public perception about Delhi Police and solving problems of the capital
If 130 crore people make this resolution, then it will spur greater momentum towards development of the country
National Forensic Science University was established when Shri Narendra Modi was Chief Minister of Gujarat. It was a very ambitious dream of the Prime Minister to establish the world's first Forensic Science University in Gujarat
Crime control does not simply mean just apprehending the criminal, they should also get the harshest punishment which is possible only when forensic and scientific evidence is placed before the court
A world-class data center of the Delhi Police linking more than 15,000 cameras would be set up in Delhi and these cameras would directly help in crime control
Police welfare is also being taken care of. Efforts are being made to double the housing satisfaction ratio from about 19 percent to 40 percent
After the function, Union Home Minister Shri Amit Shah reviewed functioning of Delhi Police with Delhi Police Commissioner and other senior officers and issued necessary directions for its strengthening
Shri Amit Shah undertook a full review of the incidents of Crime in Delhi and gave directions to check them and make Delhi Police a model police force
19 JAN 2021 8:18PM by PIB Delhi
The Union Home Minister Shri Amit Shah, while visiting the Delhi Police Headquarters in New Delhi today, paid homage to the brave Corona Warriors of the Delhi Police who laid down their lives for the welfare of society and the nation. On this occasion, Shri Amit Shah honoured the Corona Warriors of Delhi Police and also presented ranks to policemen who were promoted out of turn in recognition of their outstanding work. Short films '2020 ka safar’ and 'Vijaypath - kahani khaki yoddhaon ki' were screened on the occasion. The Union Minister of State for Home Affairs, Shri G. Kishan Reddy, Union Home Secretary Shri Ajay Kumar Bhalla, Director of Intelligence Bureau, Shri Arvind Kumar and Delhi Police Commissioner Shri SN Srivastava and many senior officers of the Union Ministry of Home Affairs and Delhi Police were present during the function.
In his address, the Union Home Minister said that the year 2020 brought many challenges but Delhi Police faced every challenge very well. Whether it was the riots in North East Delhi, or the Lockdown, Unlock or the return of migrant labourers to their homes or the farmers agitation, the Delhi Police has come off with flying colours in all tests. Praising the work done by the Delhi Police during the Corona pandemic, Shri Amit Shah said the force played an exemplary role during the Lockdown, including surveillance from drones, providing medicines to the elderly, feeding labourers and transporting pregnant mothers to hospital. During this pandemic, 7,667 policemen were also infected and 30 Corona Warriors martyred, but the Delhi Police never ever wavered. Expressing heartfelt gratitude to all the personnel and officers of Delhi Police, the Union Home Minister said that this endeavour will always be written in golden letters in the history of the Delhi Police. Shri Amit Shah said the world's largest vaccination programme has been started under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and our challenge will conclude only when mankind achieves complete victory over Corona. We cannot rest comfortably until every needy person gets vaccinated.
Calling upon the Delhi Police to set their targets on the completion of 75 years of India’s Independence in 2022, Shri Amit Shah said every Police Station and all police personnel, from Constable to the Police Commissioner, should set their targets for 2022. He said every organization and each police personnel will have to set five goals and resolutions for themselves and they will also monitor its progress themselves. The Union Home Minister said this would be the biggest improvement ever and nothing will come in the way of improving public perception about the Delhi Police and solving the problems of the capital. Shri Amit Shah also said that if 130 crore people make this resolution, then it will spur a greater momentum towards development of the country.
Shri Amit Shah said a very important MoU has been signed between the National Forensic Science University and Delhi Police. Shri Shah said the National Forensic Science University was established when Shri Narendra Modi was the Chief Minister of Gujarat and he was the State’s Home Minister. It was a very ambitious dream of the Prime Minister to establish the world's first Forensic Science University in Gujarat. Shri Shah also said that crime control does not simply mean just apprehending the criminal, they should also get the harshest punishment which is possible only when forensic and scientific evidence is placed before courts. The Union Home Minister said that he had talks with Chief Ministers of several states and they all want to set up Affiliated Colleges of the National Forensic Science University in their respective states. Many people want to make different fields of forensic science a center of excellence in their areas, this will provide a skilled manpower in the field of forensic science within the country and only then can we turn forensic science evidence as legally compulsory in all criminal cases. The Union Home Minister also expressed happiness over the agreement between Delhi Police and Delhi-based Indraprastha Institute of Information Technology, saying that its main objective is to make the procedure and functioning of the police transparent and efficient by applying IT in policing.
Shri Amit Shah said efforts will be made to prepare a comprehensive framework keeping in mind new challenges so that Delhi can also be made a Safe City. He said a world-class data center of the Delhi Police, linking more than 15,000 cameras would be set up in Delhi and these cameras would directly help the headquarters in crime control. In the coming days, all cameras at railway stations and those installed by the Delhi government will be linked to the data center. This will prove to be a huge effort in making Delhi a Safe City.
The Union Home Minister said the Delhi Police has done a commendable job by reuniting more than 55 missing children with their families within three months. Shri Shah said when the law and order situation within a state is good, only then the pace of development gets boosted and the reality is that even an ordinary constable of the Delhi Police is the backbone of the entire machinery of the nation’s development, bear this always in mind. He said police welfare is also being taken care of. Efforts are being made to double the housing satisfaction ratio from about 19 percent to 40 percent. Under this, Rs 230 crore has been allocated to buy around 800 DDA flats in Narela. The police is also constructing more than 700 houses for its personnel. The proposal of 500 MIG flats which are ready at a cost of Rs 467 crores has also been approved.
After the function, the Union Home Minister Shri Amit Shah reviewed the functioning of Delhi Police with the Delhi Police Commissioner Shri SN Srivastava and other senior officers and issued necessary directions for its strengthening. Besides, the Home Minister Shri Amit Shah undertook a full review of the incidents of Crime in Delhi and gave directions to check them and make Delhi Police a model police force.