ন্যু অমসুং রিন্যুএবল মন্ত্রালয়
কেবিনেৎনা ভারত অমসুং উজবেকিস্তানগী মরক্তা সোলার ইনর্জীগী লমদা য়ানচেরোল খুৎয়েক পীনববদা অয়াবা পীখ্রে
20 JAN 2021 11:51AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী কেবিনেৎনা ভারত অমসুং উজবেকিস্তানগী মরক্তা সোলার ইনর্জীগী লমদা য়ানচেরোল খুৎয়েক পীনবগী মতাংদা পুথোকখি।
মসিদা মরুওইনা লৌরিবা থবকশিংদি রিসর্চ/দিমোন্সত্রেসন/পাইলোৎ প্রোজেক্তশিং নেসনেল ইন্সতিত্যুৎ ওব সোলার ইনর্জী (নিসে), ন্যু অমসুং রিন্যুএবল ইনর্জী মন্ত্রালয়, ভারত অমসুং ইন্তর্নেসনেল সোলার ইনর্জী ইন্সতিত্যুৎ (ইসৈ), উজবেকিস্তানগী মরক্তা নাকল অনিমক্না য়ানরবা হীরমশিংদা থিদোকপনিঃ
১. সোলার ফোতোভোলতেক
২. স্তোরেজ তেক্নোলোজীশিং
৩. তেক্নোলোজী লান্নবা।
নাকল অনিমক্না য়ানবদা য়ুম্ফম ওইরগা, নাকল অনিমক্না ইন্তর্নেসনেল সোলার এলাইন্সেস (আই.এস.এ.)গী মীহুৎ ওইরিবা লৈবাকশিংদা অহানবগী প্রোজেক্তশিং পায়খৎনবা অমসুং থাদনবা থবক তৌমিন্নগনি।