য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা কোইল মাইনিং সেক্তরদা ‘সিঙ্গল ৱিন্দো ক্লিয়রেন্স সিস্তেম ৱেব পোর্তেল’ হৌদোকখ্রে; অমসুং লৈবাক অসিগী ইহান হানবা কম্মর্সিয়েল কোইল মাইনিং ওক্সনদা মাই পাক্লবা বিদ্দরশিং অসিদা চার্তর ওফ লেত্তরশিং খুৎশিন্নখ্রে
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা কোইল সেক্তরনা অত্মনির্ভর ভারত অসিগী মংলান অদু মংফাওনহনবদা য়াম্না মরু ওইবা থাক অমা লানবা ঙমখ্রে
২০২২ ফাওবগী মনুংদা ইকোনোমী দোলর ত্রিলিয়ন মঙা ফংবা ঙম্নবা পান্দম থম্লিবা অসিদা কোইল সেক্তর অসিনা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং লৌরগনি
মতম কুইনদগী হৌনা কোইল সেক্তরদা নিয়ম চুম্না ময়েক শেংনা তৌদবগী শেমদোকপা তঙাই ফদনা লাক্লিবা অসি মোদী সরকার অসিনা মাই পাক্না পাংথোকখ্রে
কম্মর্সিয়েল কোইল মাইনিং ওক্সনশিং অসিনা হৌজিক্তি অপিকপা অমসুং ময়াই ওইরপ চাওবা ইন্দস্ত্রীশিংনা মখোয়না শিজিন্নগদবা কোইল সপ্লোইশিং অদু য়াম্না লাইনা ফংবা ঙম্লগনি
২০১৪দা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা সরকার অসিনা কোইল সেক্তরদা অহোংবা কয়া অমা পুরকখ্রে অমসুং ঙসিদি সেক্তরগী থবক থৌরমশিং কা হেন্না ময়েক শেংহল্লে অমসুং চপ মান্নবা খুদোংচাবশিং ময়ামদা ফংহল্লে
লৈবাক অসিগী ইহান হানবা কম্মর্সিয়েল কোইল মাইনিং ওক্সন অসিদা মাই পাক্লবা বিদ্দর ১৯ অসিদা খানিশিং য়েন্থোনখ্রে; মসিনা চহী খুদিংগী ওইনা রাজ্যশিং অসিদা চাওরাক্না লুপা কোতি ৬,৫০০গী রেভিনিয়ু ফংহল্লগনি অমসুং মীওই ৭০,০০০ হেন্না থবক পী
11 JAN 2021 6:41PM by PIB Imphal
ঙসি ন্যু দিল্লীদা কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা কোইল মাইনিং সেক্তরদা ‘সিঙ্গল ৱিন্দো ক্লিয়রেন্স সিস্তেম ৱেব পোর্তেল’ হৌদোকখ্রে৷ লৈবাক অসিগী ইহান হানবা কম্মর্সিয়েল কোইল মাইনিং ওক্সনদা মাই পাক্লবা বিদ্দরশিং অসিদা চার্তর ওফ লেত্তরশিং শ্রী অমিত শাহনা খুৎশিন্নখ্রে৷ থৌরম অসিদা কোইল অমসুং মাইনিং অমসুং পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়র্স্কী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী প্রলহাদ জোশি অমসুং সেনিয়র ওফিসিয়েলশিং অসিনা শরুক য়াখি৷
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা কোইল সেক্তরনা অত্মনির্ভর ভারত অসিগী মংলান অদু মংফাওনহনবদা য়াম্না মরু ওইবা থাক অমা লানবা ঙমখ্রে হায়না থৌরম অসিদা শ্রী অমিত শাহনা ফোংদোকখ্রে৷ লৈবাক অসিনা মনিং মখা তম্বা চহী ৭২ মপুং ফারকপা চহী ২০২২ ফাওবগী মনুংদা ইকোনোমী দোলর ত্রিলিয়ন মঙা ফংবা ঙম্নবা পান্দম থম্লিবা অসিদা কোইল সেক্তর অসিনা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং লৌরগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷ মতম কুইনদগী হৌনা কোইল সেক্তরদা নিয়ম চুম্না ময়েক শেংনা তৌদবগী শেমদোকপা তঙাই ফদনা লাক্লিবা অসি মোদী সরকার অসিনা মাই পাক্না পাংথোকখ্রে হায়না শ্রী শাহনা ফোংদোকখ্রে৷ কম্মর্সিয়েল কোইল মাইনিং ওক্সনশিং অসিনা হৌজিক্তি অপিকপা অমসুং ময়াই ওইরপ চাওবা ইন্দস্ত্রীশিংনা মখোয়না শিজিন্নগদবা কোইল সপ্লোইশিং অদু য়াম্না লাইনা ফংবা ঙম্লগনি৷
কোইল অমসুং মাইনিং অমসুং পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়র্স্কী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী প্রলহাদ জোশিনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা য়াম্না মশক থোকপা থবক কয়া পাংথোকখ্রে হায়না শ্রী অমিত শাহনা ফোংদোকখ্রে অমসুং মতুং তারকপদা লৈবাক অসি শোইদনা চাওখৎপা পুরক্লগনি হায়না মহাক্না থাজবা পীখ্রে৷ লৈবাক অসিগী ইহান হানবা কম্মর্সিয়েল কোইল মাইনিং ওক্সন অসিদা মাই পাক্লবা বিদ্দর ১৯ অসিদা খানিশিং য়েন্থোনখ্রে৷ মসিনা চহী খুদিংগী ওইনা রাজ্যশিং অসিদা চাওরাক্না লুপা কোতি ৬,৫০০গী রেভিনিয়ু ফংহল্লগনি অমসুং মীওই ৭০,০০০ হেন্না থবক পীরগনি৷ অসিগীসু মথক্তা মসিনা হান্না লুপা কোতি ৮০০০ থাদরম্বা অদুদগী হেনগৎতুনা লুপা কোতি ১০,০০০ য়ৌনা থাদরগনি৷ লাক্কদৌরিবা চহী খুজিং অসিদা কোইলাগী পি.এস.য়ু প্লানগী মখাদা লুপা কোতি লাখ ২.৫০গী চাংদা থাদরগনি অমসুং পি.এস.য়ু.-প্রাইভেৎ প্লান অসিগী মখাদা লুপা কোতি লাখ ৪রোমগী চাংদা থাদরবা য়াই হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷ হায়রিবা অসিগী রোদমেপ অদু শেম শাবা লোইরে৷
২০২০ চহী অসিদা মালেম অসি শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎ অসিনা শন্দোক্তুনা মীওইবা জাতি অসিদা ক্রাইসিস অসিনা অশুক্কী মতিক অৱাবা নঙহল্লে৷ প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা ভারত সরকার অসিনা হিরম অনি মাই পাক্না লান্থেংনখ্রে,- অমনা কোরোনা অমসুং অতোপ্পা অমা অদুনা ক্রাইসিস অসিনা মরম ওইদুনা শেল-থুমগী ফিভম ফৎচিল্লক্তবা অসিনি৷ সরকার অসিনা তোঙান তোঙানবা পোলিসী শেমখ্রে, লৌউ-শিংউবা, মহৈ-মশিং, স্পেস, ইকোনোমী অমসুং হারশিং য়াওনা তোঙান তোঙানবা সেক্তরদা য়াম্না মরু ওইবা ৱারেপশিং লৌখ্রে৷ ইনফ্রাস্ত্রকচর সেক্তর অসি হেন্না ফনা লৈনবা স্তিম কয়া অমা পুথোকখ্রে অমসুং ‘করবার তৌবদা লাইননবা’ স্ত্রকচর অদুসু শেমখ্রে৷ স্কিমশিং অসিগী মনুংদা অয়াম্বনা চৎনখ্রে অমসুং ৱাৎহৌরিবা স্কিমশিং অসি তপ্না তপ্না চৎনরক্লি৷ ঙসি পুথোক্লিবা স্তিম অসিসু পোলিসী অসিগী শরুক অমনি হায়না শ্রী শাহনা ফোংদোকখ্রে৷

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister Shri Amit Shah inaugurated 'Single Window Clearance System Web Portal' in Coal Mining sector; also handed over the Charter of letters to the successful bidders in the country's first Commercial Coal Mining Auction
Coal Sector has crossed important milestone towards fulfilling dream of Aatmanirbhar Bharat under leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi
Coal Sector would play very important role in achieving target of a five trillion Dollar economy by 2022
For a long time, need was felt to remove uncertainty in the Coal Sector and bring in transparency, which has been fulfilled by the Modi Government
Commercial coal mining auctions will now facilitate Small and Medium Industries to receive coal supplies easily
In 2014, Government under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi made many changes and today with full transparency in the Coal Sector, equal opportunities are available for all
19 successful bidders allotted mines under the country's first Commercial Coal Mining Auction; this will provide an estimated revenue of about Rs 6,500 crore to States every year and also create more than 70,000 jobs
Commercial Coal Mining Auction process will open the way for development in Central and Eastern tribal areas of the country
Rs. 46,000 crore District Mineral Development Fund created for people living near mines; has led to development of tribal, Dalit, backward and poor people living in these areas
Under leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, Government of India successfully fought on two fronts in this crisis, - one against Corona, and the other against economic recession
Government made several policy changes, taking important decisions in many sectors including Agriculture, Education, Space, Economy and Fertilizers; this scheme launched today is also a part of this policy
11 JAN 2021 6:41PM by PIB Delhi
The Union Home Minister Shri Amit Shah inaugurated the 'Single Window Clearance System Web Portal' in the Coal Mining sector in New Delhi today. Shri Amit Shah also handed over the Charter of letters to successful bidders of the country's first Commercial Coal Mining Auction.Union Minister of Coal & Mining and Parliamentary Affairs, Shri Pralhad Joshi and senior officers were also present in the programme.
On this occasion, Shri Amit Shah said that the Coal Sector has crossed an important milestone towards fulfilling the dream of Aatmanirbhar Bharat under the leadership of the Prime Minister Shri Narendra Modi. He said that the Coal Sector would play a very important role in achieving the target of a five trillion Dollar economy by 2022, the year marking the completion of 75 years of Independence. Shri Shah said that for a long time the need was felt to remove uncertainty in the Coal Sector and bring in transparency; which has been fulfilled by the Modi Government.Commercial coal mining auctions will now facilitate Small and Medium Industries to receive coal supplies easily.
The Union Home Minister said that till 2014, the Coal Sector seemed entangled in bureaucracy and lack of transparency amidst many allegations of corruption. Till that time it was extremely difficult to work in this field. But in 2014, the Government under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi made many changes and today with full transparency in the Coal Sector, equal opportunities are available for all. We have the most intelligent and educated youth, hardworking labour force as well as a transparent democracy.
Shri Amit Shah said that if we assess the work done in the Coal Sector since Independence, it would emerge that unprecedented work has been done under the leadership of Modi ji in the last six years. The maximum increase in production has taken place within the same six years since Independence. Around 560 MT of coal was produced in 2014 while in 2020 it has reached 729 MT. Emphasizing on accelerating the pace of coal mining, Shri Shah said that the greater the pace of this sector, the faster the nation’s economy will grow, and it will help achieve the target of a five trillion Dollar economy.
Shri Amit Shah said that Union Minister of Coal & Mining and Parliamentary Affairs, Shri Pralhad Joshi has done remarkable work under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, and he feels assured that today the country is moving towards a new future. Today 19 successful bidders have been allotted mines under the country's first Commercial Coal Mining Auction. This will provide an estimated revenue of about Rs 6,500 crore to the States every year and will also create more than 70,000 jobs. Besides, it will also lead to an investment of Rs. 8,000 croreto Rs. 10,000 crore. He said that about Rs. 2.50 lakh crore will be invested in the next decade under the PSU plan of Coal and about Rs.4 lakh crore is expected to be invested under the PSU-Private plan. The roadmap for this is also ready.
The Union Home Minister also said that the Commercial Coal Mining Auctionprocess will open the way for development in the Central and Eastern tribal areas of the country. Prior to the Modi Government, Eastern India did not develop at the same pace as it should have, compared to Western India. The Modi Government has ensured the development of all regions of the country as well as all sections of society. The government has created the Rs. 46,000 crore District Mineral Development Fund for people living near the mines, with focus on the development of districts and especially the least developed villages amongst them. This has led to the development of tribal, Dalit, backward and poor people living in these areas.
Shri Amit Shah said that in the year 2020 the whole world was plagued by the COVID19 pandemic and the human race was troubled by this crisis. Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, the Government of India successfully fought on two fronts in this crisis, - one against Corona, and the other against the economic recession. The government made several policy changes, taking important decisions in many sectors including Agriculture, Education, Space, Economy and Fertilizers. Many schemes were also brought in to strengthen the Infrastructure Sector and the structure for ‘Ease of Doing Business’ was laid. Many of these schemes have been implemented and the rest are being implemented gradually. Shri Amit Shah said that this scheme launched today is also a part of this policy.