Ministry of Railways
High Speed Rail work gathers momentum
LiDAR (Aerial Ground) Survey for Delhi - Varanasi High Speed Rail Corridor begins
10 JAN 2021 7:59PM by PIB Delhi
High Speed Rail work gathers momentum. With the start of LiDAR (Aerial Ground) Survey today, High Speed Rail work gathered momentum for Delhi - Varanasi High Speed Rail Corridor.
The LiDAR survey for Delhi-Varanasi High Speed Rail Corridor started today from Greater NOIDA where a Helicopter fitted with state of art Aerial LiDAR and Imagery sensors took the first flight and captured the data related to ground survey.
National High Speed Rail Corporation Limited is adopting Light Detection and Ranging Survey (LiDAR) technology which provides all the ground details and data in 3-4 months wherein this process normally takes 10-12 months.
The ground survey is a crucial activity for any linear infrastructure project as the survey provides accurate details of areas around the alignment. This technique uses a combination of Laser data, GPS data, flight parameters and actual photographs to give accurate survey data.
During the Aerial LiDAR survey, 300 mtrs (150 mtrs on either side) of area around the proposed alignment is being captured for the survey purpose. After the collection of data, Three Dimensional (3D) Topographical map of 50 mtrs corridor on either side of the proposed alignment on a scale of 1:2500 will be available for designing of the vertical & horizontal alignment, structures, location of the stations and depots, Land requirement for the corridor, identification of project affected plots/structures, Right of Way etc
As per the nine (9) standard benchmarks set by the Survey of India in this field, 86 master control points and 350 secondary control points have been established and these coordinates are being used for flying the aircraft on Delhi-Varanasi HSR corridor alignment.
To provide clear pictures of the structures, trees and other minute ground details,60 megapixel cameras are being used for the LiDAR survey.
NHSRCL has been entrusted to prepare the Detailed Project Reports for seven (7) High Speed Rail Corridors and LiDAR survey technique will be used for ground survey in all the corridors.
Additional details:
Detailed project report for Delhi Varanasi High Speed Rail Corridor has been submitted to Ministry of Railways on 29th October 2020. The proposed plan for DVHSR Corridor will connect the National Capital Territory (NCT) of Delhi with major cities like Mathura, Agra, Etawah, Lucknow, Raebareli, Prayagraj, Bhadohi, Varanasi and Ayodhya. The main corridor from Delhi to Varanasi (Approx. 800 km) will also be connected to Ayodhya. The High Speed Rail (HSR) route will also connect the upcoming international airport at Jewar in Gautam Buddha Nagar District of Uttar Pradesh.
Link to download high resolution Lidar flight videos:
https://drive.google.com/drive/folders/1p1WF3veRiUM2_gKuzgHQY1YynoZl_9RN?usp=sharing
Previous press release on the same topic can be viewed here:
https://www.nhsrcl.in/en/media/press-release/nhsrcl-adopts-aerial-lidar-survey-technique-conduct-ground-survey-delhi

রেলৱে মন্ত্রালয়
হায় স্পিৎ রেল শেমগৎপগী থবক কনখৎলে
দিল্লি-বরানাসী হায় স্পিৎ রেল কোরিদোরগী লিদার(এরিএল গ্রাউন্দ) সর্ভে হৌরে
10 JAN 2021 7:59PM by PIB Imphal
য়াম্না য়াংবা রেল শেমগৎপগী থবক কনখৎলে। ঙসিদগী লিদার(এরিএল গ্রাউন্দ)সর্ভে হৌদুনা দিল্লি-বরানাসী হায় স্পিৎ রেল কোরিদোর শেমগৎপগী থবক কনখৎলে।
ঙসি গ্রেতর নোইদাদগী অফবা মখলগী এরিএল লিদার অমসুং ইমেজরি সেন্সরশিং য়াওরবা হেলিকোপ্তর অমা অহানবা ওইনা পাইদুনা গ্রাউন্দ সর্ভেগা মরী লৈনবা দেতা লৌদুনা দিল্লি-বরানাসী হায় স্পিৎ রেল কোরিদোরগী লিদার সর্ভে হৌখ্রে।
লৈমায়গী অকুপ্পা মরোলশিং খঙনবা নেসনেল হায় স্পিৎ রেল কোর্পোরেসন লিমিতেদনা লাইত দিতেক্সন এন্দ রেঞ্জিং সর্ভে(লিদার)তেক্নোলোজি শীজিন্নরি অমসুং থবক অসি মহৌশাদা থা ১০-১২গী মতম চঙলম্বা অদু হৌজিক থা ৩-৪গী মনুংদা পাংথোকপা ঙম্লে।
লাইনিয়র ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক অমগী ওইনা গ্রাউন্দ সর্ভে অসি য়াম্না মরুওইবা থবক অমনি অমসুং মসিনা পরিং চুম্না শেম্নবগী মফম অমগী অকুপ্পা মরোলশিং ফংবা ঙম্মি। তেক্নিক অসিদা লেজর দেতা, জি.পি.এস দেতা, ফ্লাইদ পেরামিতরশিং চপ চাবা ফোতোশিং সর্ভে দেতাদা পীরি।
এরিয়েল লিদার সর্ভে মনুংদা, রেল লম্বী শেমগদৌরিবা পরিং অদুগী মিতর ৩০০(নাকল অমমমদা মিতর ১৫০)গী অকোয়বা মফমশিং সর্ভে তৌগনি। দেতা লৌরবা মতুংদা, স্কেল ১:২৫০০দা রেল লম্বী শেমগদৌরিবা মিতর ৫০গী কোরিদোর অদুগী ৩-দি তোপোগ্রাফিকেল মেপ পুথোক্কনি অমসুং মসিনা অৱাংবা অমসুং লৈমায়গী ফিবম, স্তেসনশিং অমসুং দিপোতশিং শানবা মফমশিং, কোরিদোরগী দরকার ওইবা লম, প্রোজেক্না শোকহনগদবা মফমশিং খঙদোকপা ঙমহনগনি।
হিরম অসিদা সর্ভে ওফ ইন্দিয়ানা পীবা স্তেন্দার্দ বেঞ্জমার্ক ৯গী মতুংইন্না, মাস্তর কন্ত্রোল পোইন্ত ৮৬ অমসুং সেকেন্দরি কন্ত্রোল পোইন্ত ৩৫০ শেমগৎলে অমসুং হায়রিবা মফমশিং অসি দিল্লি-বরানাসী হায় স্পিৎ রেল কোরিদোর শেম্নবগী এয়রক্রাফ পাইনবা শীজিন্নরে।
য়ুম-কৈশিং, উ পাম্বীশিং অমসুং অতোপ্পা লৈমায়গী অকুপ্পশিংগী ময়েক শেংবা ফোতো লৌনবা লিদার সর্ভেদা মেগাপিকচেল ৬০গী কেমেরাশিং শীজিন্নরে।
হায় স্পিৎ রেল কোরিদোর ৭গী দিতেল প্রোজেক রিপোর্তশিং শেম্নবা এন.ঐচ.এস.আর.সি.এলদা থবক শীন্নরে অমসুং কোরিদোরশিংগী গ্রাউন্দ সর্ভেদা লিদার সর্ভে তেক্নিকশিং শীজিন্নগনি।
অহেনবা অকুপ্পা মরোলশিং:
দিল্লি-বরানাসী হায় স্পিৎ রেল কোরিদোর শেম্নবগী দিতেল প্রোজেক রিপোর্ত ওক্তোবর ২৯, ২০২০দা রেলৱেজ মিনিস্ত্রিদা পীশিনখ্রে। শেমগৎনবা থৌরাং তৌরিবা দিল্লি-বরানাসী হায় স্পিৎ রেল কোরিদোর অসিনা দিল্লিগী নেসনেল কেপিতেল তেরিতোরি(এন.সি.তি)গা মরুওইবা সহরশিং হায়বদি মথুরা, অগ্রা, ইতৱা, লখনৌ, রাইবারেলি, প্রায়াগ্রাজ, ভাদোহি, বরানাসী অমসুং অয়োধ্যাগা শম্নগনি। কিলোমিতর ৮০০ শাংবা দিল্লিদগী বরানাসী ফাওবগী কোরিদোর অসিনা অয়োধ্যাগা শম্নগনি। হায় স্পিৎ রেল কোরিদোর অসিনা উত্তর প্রদেসকী গৌতম বুধা নাগর জিলাদা লৈবা জেৱারদা শেমগৎকদৌরিবা ইন্তরনেসনেল এয়রপোর্তকা শম্নগনি।
ময়েক শেংবা লিদার ফ্লাইদ ভিদিওশিং লৌথনবা লিঙ্ক:
https://drive.google.com/drive/folders/1p1WF3veRiUM2_gKuzgHQY1YynoZl_9RN?usp=sharing
চপ মান্নবা তোপিক অসিগী মমাঙদা থোকখিবা প্রেস রিলিজ য়েংবা য়াগনি:
https://www.nhsrcl.in/en/media/press-release/nhsrcl-adopts-aerial-lidar-survey-technique-conduct-ground-survey-delhi