Ministry of Fisheries, Animal Husbandry & Dairying
Status report on Avian Influenza in Kerala in ducks and report of avian influenza in crows/wild/ migratory birds in the country
06 JAN 2021 8:12PM by PIB Delhi
This is regarding updated status of control and containment operation Avian Influenza in villages of Thalavady South, Thakazhi, Pallipad, Karuvattaindistrict of Alappuzha and village of Neendoor in district of Kottayam, Kerala.
As per the report received, a total of 5 RRTs have been deployed in above-said 4 epicentres of district of Alappuzha and 8 RRTs at epicentre Neendoorin district of Kottayam for culling.
A total of 17326 birds (9066 in Pallipad, 8260 in Karuvatta) have been culled and a total of 1570 kg feed have been destroyed in epicentres of district of Alappuzha. At epicenter in district of Kottayam 4229 birds have been culled and a total of 8 kg feed and 42 eggs have been destroyed on 6.01.2021 (Details annexed).
Further, some samples of crow from Kale Hanumanji Forest Nakka, Jaipur, Rajasthan found positive for H5N8 Avian influenza virus. Accordingly, advisories have been issued to the States so as to avoid further spread of disease to poultry. Unusual moralities have been found in 7111 domestic birds in Haryana, 150 wild birds in Madhya Pradesh, 10 crows in Gujarat, 336 migratory birds in Himachal Pradesh today.
As per report received from Haryana, a total of 430267 birds have been died in Barwala, panchkula in past 25 days and the samples have been sent to the designated laboratory for testing, the results are still awaited. State has constituted 59 RRTs to control and contain the disease.

ঙা য়োকপা, শা-শন য়োকপা অমসুং শঙ্গোম পুথোকপা মন্ত্রালয়
কেরলাগী ঙানুশিংদা এভিয়ান ইনফ্লুএঞ্জাগী ফিবমগী রিপোর্ত অমসুং লৈবাক অসিদা লৈরিবা ক্বাক/লমলক্কী শা/লমকোই উচেকশিংগী ওইবা এভিয়ান ইনফ্লুএঞ্জাগী রিপোর্ত
06 JAN 2021 8:12PM by PIB Imphal
মসি কেরলাগী, থালাবাদিগী খা-থংবা খুঙ্গং, অলাপ্পুঝা দিস্ত্রক্তকী থাকাঝি, পাল্লিপদ, কারুবত্তা অমসুং কোত্তায়াম দিস্ত্রীক্তক্কী নিন্দুর খুঙ্গংদা এভিয়ান ইনফ্লুএঞ্জা থিংবা অমসুং লাকশিনবগী অপদেৎকী ফিবম্নি।
রিপোর্ত ফংবগী মতুং ইন্না, অপুনবা আর.আর.তি.এস. ৫ হায়রিবা মথক্কী অলাপ্পুঝা দিস্ত্রক্তকী ইপিসেন্তর ৪দা মফম শেমদুনা লৈখ্রে অমসুং আর.আর.তি.এস. ৮ অমনা কোত্তায়াম দিস্ত্রীক্তক্কী নিন্দুরদা কল্লিং তৌনবা লৈখ্রে।
অপুনবা উচেক ১৭৩২৬ (পল্লিপদতা ৯০৬৬, কারুবত্তাদা ৮২৬০) হাৎখ্রে অমসুং অপুনবা মচিঞ্জাক মশিং কিলোগ্রাম ১৫৭০ অলাপ্পুঝা দিস্ত্রীক্তক্তা মাংহনখ্রে। কোত্তায়াম দিস্ত্রীক্তক্কী ইপিসেন্তরদা উচেক ৪২২৯ হাৎখ্রে অমসুং অপুনবা মচিঞ্জাক কিলোগ্রাম ৮ অমসুং য়েরুম ৪২ অসি ০৬.০১.২০২১দা মাংহনখ্রে। (মরিকচুম্বা এন্নেক্স তৌরি)
মখা তানা, রাজস্থানগী জয়পুরগী নাক্কাদা লৈবা কালে হানুমানজি উমংদগী ক্বাক্কী সেম্পলদা এভিয়ান ইনফ্লুএঞ্জা ভাইরস ঐচ৫এন৮ পোজিতিব ওইবা থেংনখি। লোয়ননা মখা তানা পোলত্রীদা শন্দোক্তনবা স্তেতশিং অসিদা পাউতাক পীখ্রে। হারিয়ানাদা য়ুমদা য়োকপা উচেক মহৌশাগা মান্নদবা মওংদা শিবা ৭১১১ থেংনরি, মধ্য প্রদেশতা উচেক ১৫০, গুজরাত্তা ক্বাক ১০, হিমাচল প্রদেশতা লমকোই উচেক ৩৩৬ শিবা ঙসি থেংনরি।
হারিয়ানাদগী ফংবা পাউ অমদা, নুমিৎ ২৫ অসিগী মনুংদা বার্ৱালা, পানচকুলাদা অপুনবা উচেক ৪৩০২৬৭ শিখি অমসুং সেম্পলশিং অসি মরী লৈনবা লেবতা তেস্তিংগীদমক থাখ্রে, মসিগী রিজল্ত ঙাইরি। স্তেতশিং অসিদা লাকশিন্নবা আর.আর.তি.এস. ৫৯ শেমগৎখ্রে অমসুং লায়না অসি নমথরি।