ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ইন্দিয়া-ইন্দোনেসিয়া কোওর্দিনেতেদ পেত্রোলগী ৩৫শুবা এদিসন
17 DEC 2020 7:30PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন নেভী অমসুং ইন্দোনেসিয়ন নেভী অনিনা পাংথোক্লিবা ইন্দিয়া-ইন্দোনেসিয়া কোওর্দিনেতেদ পেত্রোল(ইন্দ-ইন্দো কোর্পাত)গী ৩৫শুবা এদিসন অদু ২০২০গী দিসেম্বর ১৭তগী ১৮ ফাওবা পাংথোক্লগনি৷ ইন্দিজিনিয়র্স্লী শাজবা মিসাইল কোর্বেৎ ইন্দিয়ন নেভী শিপ(আই.এন.এস.) কুলিস অসিনা পি৮আই মেরিতাইম পেত্রোল এয়রক্রাফত(এম.পি.এ.)কা লোইননা কেপিতান পত্তিমুরা (পার্চিম I) ক্লাস কোর্বেৎ অমা ওইরিবা ইন্দোনেসিয়ন নেভেল শিপ কে.আর.আই. কত নায়ক দাইন অমসুং ইন্দোনেসিয়ন নেভীগী এম.পি.এ. অমগা লোইননা কোওর্দিনেতেদ পেত্রোল অসি পাংথোক্লগনি৷
ভারত সরকারগী ভিজন ওইরিবা সাগর(সেক্যুরিতী এন্দ গ্রোথ ফোর ওল ইন দি রিজন) অসিগী শরুক ওইনা ইন্দিয়ন নেভীনা অতোপ্পা লৈবাকশিংগা ইন্দিয়ন ওসিন রিজনদা পেত্রোলশিং খুৎথম্নদুনা পাংথোক্নবগীদমক, ই.ই.জেদ. সর্ভিলেন্সতা কোওপরেসন পীননবগীদমক, পাসেজ এক্সর্সাইজশিং অমসুং বাইলেতরেল/মল্তি-লেতরেল এক্সর্সাইজশিং পাংথোক্ননবগীদমকরিজনেল মিরিতাইম সেক্যুরিতী হেন্না নিংথীজনা লৈহন্ননবগীদমক লেপ্পা লৈতনা হোৎনদুনা লাক্লি৷ ইন্দিয়া অমসুং ইন্দোনেসিয়া লৈবাক অনি অসিনা হৌখিবা চহী কয়া অসিদা থৌবক থৌরম কয়ামরোম অমসুং ইন্তরেক্সন কয়ামরোম পাংথোক্তুনা য়াম্না অচেৎপা অমসুং মরুপ মপাং ওইবগী মরী অদু লৈনখ্রে৷
মেরিতাইম লিঙ্কশিং অসি রিইনফোর্স তৌনবা নেভী অনি অসিনা রিজন অসিদা সেফতী লৈহন্নবা অমসুং শিপিং অমসুং ইন্তরনেস্নেল ত্রেদতা সেক্যুরিতী লৈহন্নবগী পান্দমদা ২০২০দগী হৌদুনা মখোয়গী ইন্তরনেস্নেল মেরিতাইম বাউন্দরী লাইনগা লোইননা সি.ও.আর.পি.এ.তি. পাংথোক্তুনা লাক্লি৷ সি.ও.আর.পি.এ.তি.শিংনা নেভীশিং অসিগী মরক্তা আন্দরস্তেন্দিং অমসুং ইন্তিরোপেরেবিলিতী লৈহল্লি অমসুং ইল্লিগেল আনরিপোর্তেদ আনরিগুলেতেদ(আই.য়ু.য়ু.) ওইবা মওং অমদা ঙা ফাবা, দ্রগ ত্রাফিকিং তৌবা, মেরিতাইম তেরোরিজম, আর্ম রোবরী অমসুং পাইরেসী অশি ঙাকথোক্নবা অমসুং হন্থনবা খোঙথাংশিং লৌখৎপদা লাইহল্লি৷
৩৬শুবা ইন্দ-ইন্দো কোর্পাত অসিনা ইন্দো পেসিফিক্তা মরুপ মপাং ওইবগী অচেৎপা মরী থম্নবা অমসুং ইন্তর-ওপরেবিলিতী পুনশিন্নবা ইন্দিয়ন নেভীনা হোৎনরিবা ইফর্তশিং অসিদা কন্ত্রিব্যুত তৌরগনি৷

Ministry of Defence
35TH EDITION OF INDIA - INDONESIA COORDINATED PATROL
17 DEC 2020 7:30PM by PIB Delhi
The 35th edition of India-Indonesia Coordinated Patrol (IND-INDO CORPAT) between the Indian Navy and the Indonesian Navy is being conducted from 17 to 18 December 2020. Indian Naval Ship (INS) Kulish, an indigenously built missile corvette along with P8I Maritime Patrol Aircraft (MPA) will undertake coordinated patrol with Indonesian Naval Ship KRI Cut Nyak Dien, a Kapitan Pattimura (Parchim I) class corvette and a MPA of the Indonesian Navy.
As part of Government of India’s vision of SAGAR (Security And Growth for All in the Region), the Indian Navy has been proactively engaging with countries in the Indian Ocean Region for Coordinated Patrols, cooperation in EEZ Surveillance, Passage exercises and Bilateral/ Multi-lateral exercises, towards enhancing regional maritime security. India and Indonesia have especially enjoyed a close and friendly relationship covering a wide spectrum of activities and interactions, which have strengthened over the years.
To reinforce maritime links, the two navies have been carrying out CORPAT along their International Maritime Boundary Line since 2002, with the aim of ensuring safety and security of shipping and international trade in the region. CORPATs build up understanding and interoperability between navies and facilitate institution of measures to prevent and suppress Illegal Unreported Unregulated (IUU) fishing, drug trafficking, maritime terrorism, armed robbery and piracy.
The 35th IND - INDO CORPAT will contribute towards the Indian Navy’s efforts to consolidate inter-operability and forge strong bonds of friendship across the Indo Pacific.