লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
ফার্ম এক্তশিং অসি সরকারনা ২০২২ ফাওবদা লৌমীশিংগী ইনকম শরুক অনি হেনগৎহন্নবা খোঙথাংশিংনি - লৌউ-শিংউগী মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমর
লৈবাক শিনবা থুংবদগী ফার্মর প্রদ্যুসর ওর্গনাইজেসনশিংনা লৌউ-শিংউগী মন্ত্রীগা উন্নখ্রে অমসুং মখোয়না ফার্ম এক্তশিংগী কান্নবশিংগী মতাংদা পাউদমখি
17 DEC 2020 7:09PM by PIB Imphal
লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ থৌরাংগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমরনা ঙসি রাজ্য ১৫গী মীহুৎ ওইরিবা ফেদরেসন ওফ ইন্দিয়ন এফ.পি.ও.স এন্দ এগ্রিগেতর্স (এফ.আই.এফ.এ.)গী ফার্মর প্রদ্যুসর ওর্গনাইজেসনশিংগী মেম্বরশিং অমসুং এফ.পি.ও. ৫০০রোমগা ক্রিশি ভৱনদা উন্নখ্রে। মখোয়না ভারত সরকারগী অনৌবা এগ্রিকলচরেল রিফোর্মশিং অসি শৌগৎলি হায়না মখোয়না ফোঙদোকখি। এক্ত অসিনা অপীকপা অমসুং শোত্থরবা লৌমীশিংদা কান্নবা ফংহন্নবা এফ.পি.ও.শিংগী বিজিনেস চাউখৎহন্নবা ফীভম অমদা পুরক্লিবা অসিগীদমক মখোয়না মন্ত্রীবু থাগৎপা ফোঙদোকখি। মখোয়না হন্দক্কী অনৌবা রিফোর্মশিং অমসুং ফার্ম এক্তশিং অসিদগী অপীকপা লৌমীশিংনা করম্না কান্নবা ফংখিবগে হায়বগী মতাংদা মখোয়না থেংনখিবশিং অদু পাউদমখি।
লৌমীশিংগী ইনকমশিং হেনগৎহন্নবা মখোয় মশাগী কৈথেলশিং হাংদোক্নবা এফ.পি.ও.শিংবু শৌগৎলিবা হন্দক্কী এগ্রিকলচরেল রিফোর্মশিং অদুদি --: দি ফার্মর্স প্রদ্যুস ত্রেদ এন্দ কম্মর্স (প্রমোসন এন্দ ফেসিলিতেসন) এক্ত, ২০২০; দি ফার্মর্স (এম্পাৱরমেন্ত এন্দ প্রোতেক্সন) এগ্রীমেন্ত ওন প্রাইস এসুরেন্স এন্দ ফার্ম সর্ভিসেস এক্ত, ২০২০; ইসেন্সিএল কম্মোদিতীস এক্তকী মখাদা কন্ত্রোল ওর্দরশিং লিবরেলাইজেসন; এগ্রিকলচর ইনফ্রাস্ত্রকচর ফন্দ (এ.আই.এফ.) অমসুং এফ.পি.ও. ১০,০০০গী প্রোমোৎ তৌনবা ওপরেস্নেল গাইদলাইনশিং।
লৌউ-শিংউগী সেক্তরদা পুরক্লিবা রিফোর্মশিং অসিনা হোর্তিকলচরগী মহৈ-মরোংশিং অমসুং ভেল্যু-এদেদ কম্মোদিতীশিংগী পুথোকপগী মশিং হেনগৎহবা; অপীকপা লৌমীশিং অমসুং ফার্মর প্রদ্যুসর ওর্গনাইজেসনশিং (এফ.পি.ও.)শিং মপাঙ্গল কনখৎনবা ইন্সতিত্যুস্নেল ক্রেদিৎ তৌবা; অচৌবা মওং অমদা এগ্রি-লোজিস্তিক ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহনবা; ভারতকী কঞ্জুম্পসন জোন পুম্নমক্তা দিমান্দ ফংহন্নবা বেকৱার্দ অমসুং ফোর্ৱার্দ লিঙ্কেজশিং লৈহনবা; মসিনা ৱান নেসন ৱান মার্কেৎ লৈহনবা অমসুং এফ.পি.ও.গী ইহৌ অসি অচৌি ং এফ.পি.ও.গ নেসন ৱান মার্কেন পুম্নমক্তা দিমান্দ ফং ইহৌ অমা ওইহনবা ঙমগনি।
লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ থৌরাংগী মন্ত্রালয়গী এফ.পি.ও. ১০০০০গী প্রোগ্রাম অসি শেম্নবা অমসুং প্রমোৎ তৌনবা নেস্নেল ইমপ্লিমেন্তিং এজেন্সী অমা ওইনা এন.এ.এফ.ই.দি. (নেস্নেল এগ্রিকলচরেল কোওপরেতিব মার্কেতিং ফেদরেসন ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদ) দেজিকনেৎ তৌখি। এন.এ.এফ.ই.দি.না এফ.পি.ও.শিংগী প্রদ্যুসকীদমক্তা মার্কেৎ লিঙ্কেজ সপ্পোর্ত ফংহন্নবা এফ.আই.এফ.এ. লৈহনখ্রে অমসুং এন.এ.এফ.ই.দি. ই-কিসান মন্দি (এন.ই.কে.এম.)গী ব্রান্দগী মখাদা এফ.পি.ও.শিংগা খুৎশম্নদুনা কৈথেল শেম্বা এন.এ.এফ.ই.দি.না শেম্বা নেস্নেল দিজিতেল মার্কেতিং প্লেৎফোর্ম অসিগা মরী লৈহনগনি।
মখাদা পীরিবা রাজ্যশিং অসিদা ২০২১দা এন.ই.কে.এম. ৫০ লৈহল্লগনি:
- হরিয়ানা ৩
- পঞ্জাব ২
- রাজস্থান ৩
- মধ্য প্রদেশ ৩
- গুজরাত ৫
- মহারাস্ত্র ৮
- কর্নাতকা ৩
- তামিল নাদু ৪
- অন্ধ্র প্রদেশ ৩
- তেলঙ্গনা ১
- ঝার্খন্দ ২
- বিহার ২
- ছত্তিসগর ১
- ওরিশা ২
- উত্তর প্রদেশ ৪
- জে এন্দ কে ১
- নোর্তইস্ত ৩

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
The Farm Acts are steps taken by the Government towards doubling farmers income by 2022 -- Agriculture Minister Narendra Singh Tomar
Farmer Producer Organisations from across the country met Agriculture Minister and narrated the benefits of the Farm Acts
17 DEC 2020 7:09PM by PIB Delhi
Union Minister for Agriculture and Farmers Welfare Shri Narendra Singh Tomar met members of Farmer Producer Organisations of Federation of Indian FPOs and Aggregators (FIFA) representing 15 states and around500 FPOs at Krishi Bhawan today. They expressed their support for the recent Agricultural Reforms by the Government of India. They thanked the minister for the enabling environment which these Acts have created to scale business of FPOs to benefit the small and marginal farmers.They narrated their experiences in which they described how small farmers have benefitted from the recent reforms and Farm Acts.
The recent Agricultural Reforms, which can support FPOs to setup their own markets to enhance the incomes of farmers are --: the Farmers’ Produce Trade and Commerce (Promotion & Facilitation) Act, 2020;the Farmers (Empowerment & Protection) Agreement on Price Assurance and Farm Services Act, 2020; Liberalization of control orders under the Essential Commodities Act; Agriculture Infrastructure Fund (AIF)and operational guidelines for promotion of 10,000 FPOs.
These reforms in Agriculture sector will lead to increased volume of production of horticulture crops and value-added commodities; Institutional credit to strengthen small farmers and Farmer Producer Organizations (FPOs); will boost the agri-logistic infrastructure in a major way; will develop backward and forward linkages to meet demand of all consumption zones of India; will lead to One Nation One Market and will make the FPO movement a mass movement.
NAFED (National Agricultural Cooperative Marketing Federation of India Ltd.) has been designated as one of the National Implementing Agencies for formation and promotion of 10000 FPOs Programme of the Ministry of Agriculture and Farmers Welfare. NAFED has acquired FIFA to provide market linkage support to the FPOs for their produce and create markets in partnership with the FPOs under the brand of NAFED e-Kisan Mandi (NeKM) which will be connected to the National Digital Marketing platform being created by NAFED.
50 NeKMs will be created in 2021 in the following states:
• Haryana 3
• Punjab 2
• Rajasthan 3
• Madhya Pradesh 3
• Gujarat 5
• Maharashtra 8
• Karnataka 3
• Tamil Nadu 4
• Andhra Pradesh 3
• Telangana 1
• Jharkhand 2
• Bihar 2
• Chattisgarh 1
• Odisha 2
• Uttar Pradesh 4
• J&K 1
• NorthEast 3