Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
The All India Kisan Coordination Committee Members submit a memorandum to Agriculture Minister in favour of the Farm Acts
The intentions and policies of the Government are towards the welfare of the Farmers- Narendra Singh Tomar
14 DEC 2020 5:18PM by PIB Delhi
The office bearers from different States representing the All India Kisan Coordination Committee met Agriculture Minister Shri Narendra Singh Tomar in Krishi Bhavan today. Farmer leaders from Telangana, Maharashtra, Haryana, Tamil Nadu and Bihar spoke to the Agriculture Minister. All of them were convinced that the recent Farm Acts are for the benefit of farmers across India and will save farmers from the clutches of the middlemen who exploited farmers over the years. They were of the opinion that the laws would ensure freedom of choice to farmers in sale and purchase of agri-produce and allow barrier-free trade and commerce outside premises of Agriculture Produce Marketing Committees. They further added that giving farmers the right to enter into agreements with the buyer would enable prior price determination and transfer the risk of market unpredictability from the farmer to the sponsor. These farm reforms, they felt, would also enable farmers to access modern technology, better seeds and other inputs, besides attracting private investment into the agriculture sector.
More than seven thousand NGOs work under the umbrella of the All India Kisan Coordination Committee and their members will all rise up to support the recently enacted Farm Acts. This assurance was given to the Agriculture Minister by the All India Kisan Coordination Committee representatives. They expressed their gratitude to the Union Government for enacting these Farm Acts and urged not to give in to the demands of the agitators to roll them back. They also appealed that the Government should continue to educate the people about the benefit of these laws through advertisements and through training programmes.
Agriculture Minister Shri Narendra Singh Tomar clarified that the intention and policy of the government are clear and farmers are already benefiting from the pro-farmer reforms which will help in increasing the income of farmers. The Government is always ready to engage in dialogue.

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
ওল ইন্দিয়া কিসান কোওর্দিনেসন কম্মিতি মেম্বরস্না এগ্রীকলচর মিনিস্তরদা ফার্ম এক্তকী য়াইফনবা মেমোরেন্দম অমা পীশিনখ্রে
সরকারগী তৌনিংবা অমসুং থৌরাংশিং অসি লৌমীশিংগী য়াইফবগী মাইকৈরোমদনি- নরেন্দ্র সিংহ তোমার
14 DEC 2020 5:18PM by PIB Imphal
স্তেত কয়াগী ওফিস্তা থবক পুরিবশিংনা ঙসি ওল ইন্দিয়া কিসান কোওর্দিনেসন কম্মিতিনা কৃশি ভবন্দা এগ্রীকলচরগী মিনিস্তর শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারগা উন্নবদা শরুক য়াখ্রে। তেলঙ্গানা, মহারাস্ত্রা, হারিয়ানা, তামিল নাদু অমসুং বিহারগী লৌমীগী মকোকথোংবশিংনা এগ্রীকলচর মিনিস্তরগা ৱারি শাখি। হন্দক্তা শেমখিবা ফার্ম এক্ত অসি লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা লৌমীশিংগীদমক কান্ননবনি হায়না মখোয়বু খঙহনখি অমসুং লৌমীশিংবু মরক্তা লৈরিবশিং অসিনা চহি কয়া অমা মখোয়বু মাংহন্দুনা লাক্লিবা অসিদগী কন্নবনি হায়বা খঙহনখি। মসিনা মকোয়গী অপাম্বা ফংবন্দুনা মদুনা লৌমীশিংদা মখোয়গী লৌউ-শিংউবগী পোত্থোকশিং অসি মখোয়গী অপাম্বা অদু মনিং তমহনবা অমসুং অয়েৎপা লৈতনা ললোন-ইতিক তৌবা অসিনি। মখোয়না মখা তানা হায়খি মদুদি লৌমীশিং অসিনা পোৎ লৈরিবা মখোয়গী য়ান্নবা পীনবগী হক অসিনা মাংজৌননা মমল লেপথোকপা লৌমীদগী স্পোন্সর ফাওবদা লৈরিবা খুদোংথিবা হন্থগনি। মসিগী ফার্ম শেমদোকপা অসিনা, মখোয়না ফাওরি মদুদি লৌমীশিং অসিনা হৌজিক মতমগী ওইবা তেক্নোলোজি শিজিন্নবা , হেন্না ফবা মরু-মরাং অমসুং অতৈ অতোপ্পা লনাইগী ওইবা শেন্থংশিং এগ্রীকলচর সেক্তরদা পুক্নিং চিংশিন্নিংঙাই ওইগনি।
ঙসি ওল ইন্দিয়া কিসান কোওর্দিনেসন কম্মিতিগী মখাদা এন.জি.ও.লিশিং ৭ হেন্না থবক তৌরি অমসুং মখোয়গী মেম্বরশিং অসিনা হন্দক্তা লিংখৎখিবা ফার্ম এক্ত অসি শৌগৎলগনি। মসিগী থাজবা অসি এগ্রীকলচর মিনিস্তরদা ওল ইন্দিয়া কিসান কোওর্দিনেসন কম্মিতিগী মীহুৎশিংনা পীখিবনি। মখোয়না য়ুনিয়ন সরকারবু মসিগী ফার্ম এক্ত অসিবু লিংখৎখিবা অসিদা থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং অমুক হন্না অপাম্বা নিরক্লিবা কাংবু অসিদা পীখিদনবা তকশিনখি। মখোয়না অমুকসু হায়জখি মদুদি সরকার অসিনা শিনবিদুনা ৱায়েল অসিগী কান্নবা অসি মীয়ামদা এদবর্তাইজ অমসুং ত্রেনিংগী খুত্থাংদা তম্বিগদবনি।
এগ্রীকলচরগী মিনিস্তর শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা শেংদোকখি মদুদি সরকারনা তৌনিংলিবা অমসুং থৌরাংশিং অসি ময়েক শেংনা লৈরি অমসুং লৌমীশিংনা হান্না লৈরম্বা অদুদগী হেন্না কান্নবা ফংদুনা মখোয়গী ইনকম হেনগৎপদা মতেং ওইগনি। সরকার অসিনা মতম লৈবা খিবিক্তা ৱারি শান্নবা শেম শাদুনা লৈরি।