শেল-থুম মন্ত্রালয়
লুপা করোর ৬,০০০কী ৬শুবা ইন্সতোলমেন্ত অসি স্তেতশিংদা মথং মথং ওইনা লোন্দা জি.এস.তি.কম্পেসেসন্দা পুৎথখিবা মেনখৎনবা থাদোরক্লি
হৌজিক ফাওবদা লুপা করোর ৩৬,০০০কী শেনফম থাদোকখ্রে
মসি স্তেতশিংদা গ্রান্ত ওইনা লুপা করোর ১,০৬,৮৩০ অমা অহেনবা পুনবগী অয়াবা পীখিবা মদুগী মথক্তনি
09 DEC 2020 6:14PM by PIB Imphal
ফাইনান্স মিনিস্ত্রীনা চয়োলগী ওইবা ইন্সতোলমেন্ত ওইনা স্তেশিংদা লুপা করোর ৬,০০০ অমা জি.এস.তি.কম্পেসেসন্দা পুৎথখিবা মেনখৎনবা থাদোরক্লি। মসিগী মনুংদা লুপা করোর ৫,৫১৬.৬০ অমগী শেনফম অমনা স্তেত ২৩দা থাদোকখ্রে অমসুং লুপা করোর ৪৮৩.৪০ অমনা য়ু.তি. ৩দা লেজিসলেতিব এসেমব্লি (দিল্লী, জম্মু অমসুং কাশ্মির অমসুং পুদুচেরী) হায়রিবা অসি জি.এস.তি.কাউন্সিল ওইরিবা অসিগা লোয়ননা লৈরিবা অসিদা থাদোরক্লি। লেমহৌরিবা স্তেত মঙা হায়বদি অরুনাচল প্রদেশ, মনিপুর, মিজোরাম, নাগালেন্দ অমসুং সিক্কিম অসিদা জি.এস.তি.গী রেবিন্যুদা অৱাৎপা লৈত্রী।
ভারত সরকারনা হায়রিবা শেনফম অসি স্তেতশিং অমসুং য়ু.তি.শিংগীদমক অখন্নবা ৱিন্দো বোরোৱিং অমদা জি.এস.তি. একাউন্তদা পারিবা পুত্থরিবা লুপা করোর ১.১০ অসি মেনখৎনবনি।
হন্দক্কী চয়োল অসিদা থাদোরক্লিবা শেনফম অসি স্তেতশিংদা পীবা ৬শুবা ইন্সতোলমেন্ত ফন্দনি। হন্দক্কী চয়োল অসিদা পুরিবা শেনফম অসি শেন্দোই চাংচৎতা ৪.২০৮৯%নি। হৌজিক ফাওবদা সেন্ত্রেল সরকারনা পুরিবা শেনফম লুপা করোর ৩৬,০০০ অসি অখন্নবা বোরোৱিং ৱিন্দো অমগী মখাদা চাংচৎতা শেন্দোই ৪.৭১০৬% অসিদা পুবনি।
মখা তানা অখন্নবা বোরোৱিং ৱিন্দো অমগী মখাদা জি.এস.তি. রেবিন্যু একাউন্তদা পারিবা পুত্থরিবা অসি মেনখৎনবা, ভারত সরকারনা অহেনবা ০.৫%গা মান্নবা জি.এস.দি.পি. অসি ওপসন-১ খন্দুনা জি.এস.তি. কম্পেসেসনন্দা পুত্থবা অসি মেনখৎতুনা মখোয়বু পুক্নিং থৌদৎপদা মতেং পাংলি। হৌজিক ফাওবদা পৈশা পুবগী অয়াবা অসি অহেনবা ওইনা লুপা করোর ১,০৬,৮৩০ অসি স্তেত ২৮দা প্রোবিজন অসিগী মখাদা পীরি।
অহেনবা শেনফম পুবগী অয়াবা অসি স্তেত ২৮ অমসুং অখন্নবা ৱিন্দোগী মখাদা পীরিবা ফন্দগী শেনফম অমসুং স্তেতশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীখিবা অসি এন্নেক্সতা উৎলি।
স্তেত খাইনা জি.এস.দি.পি.গী অহেনবা০.০৫% দা পুবা য়াবা অমসুং অখন্নবা ৱিন্দোগী মখাদা ফন্দগী শেনফম অসি ০৯.১২.২০২০ ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি. অসিদা পীখিবা
(লুপা করোরদা)
স:ন:
স্তেত/য়ু.তি.গী মমিং
স্তেতশিংদা অহেনবা পুবদা অয়াবা পীরবা ০.৫০%
স্তেত/য়ু.তি.দা পাস তৌখ্রবা অখন্নবা ৱিন্দোগী ফন্দগী শেনফম
১
অন্ধ্র প্রদেশ
৫০৫১
৯২৯.৯৭
২
অরুনাচল প্রদেশ*
১৪৩
০.০০
৩
আসাম
১৮৬৯
৪০০.২৪
৪
বিহার
৩২৩১
১৫৭১.১৪
৫
ছত্তিসগর
১৭৯২
১৬৯.২৬
৬
গৌৱা
৪৪৬
৩৩৭.৯৩
৭
গুজরাত
৮৭০৪
৩৭১০.৮৭
৮
হারিয়ানা
৪২৯৩
১৭৫১.৩৩
৯
হিমাচল প্রদেশ
৮৭৭
৬৯০.৯৫
১০
ঝরখন্দ
১৭৬৫
৯১.৯৫
১১
কর্নাতকা
৯০১৮
৪৯৯২.৮৫
১২
কেরলা
৪,৫২২
৬৪২.১২
১৩
মধ্যা প্রদেশ
৪৭৪৬
১৮২৭.৭৯
১৪
মহারাস্ত্রা
১৫৩৯৪
৪৮২০.০৫
১৫
মনিপুর*
১৫১
০.০০
১৬
মেঘালায়া
১৯৪
৪৪.৯৯
১৭
মিজোরাম*
১৩২
০.০০
১৮
নাগালেন্দ*
১৫৭
০.০০
১
ওরিশা
২৮৫৮
১৫৩৮.০৮
২০
পঞ্জাব
৩০৩৩
৯৩০.৮৮
২১
রাজস্থান
৫৪৬২
১১৫৭.৭৭
২২
সিক্কিম*
১৫৬
০.০০
২৩
তামিল নাদু
৯৬২৭
২৫১১.০৯
২৪
তেলঙ্গানা
৫০১৭
৪২৯.৭৬
২৫
ত্রিপুরা
২৯৭
৯১.২০
২৬
উত্তর প্রদেশ
৯৭০৩
২৪১৭.৩৪
২৭
উত্তরাখন্দ
১৪০৫
৯৩২.১৯
২৮
ৱেস্ত বেঙ্গাল
৬৭৮৭
৪৯৪.৪৫
অপুনবা (এ)
১০৬৮৩০
৩২৪৮৩.৩৬
১
দিল্লী
লৈতবা
২৩৬০.০৪
২
জম্মু অমসুং কাশ্মির
লৈতবা
৯১৪.২২
৩
পুদুচেরী
লৈতবা
২৪২.৩৪
অপুনবা (বি)
লৈতবা
৩৫১৬.৬৪
গ্রান্দ অপুনবা (এ+বি)
১০৬৮৩০
৩৬০০০.০০
* মসিগী স্তেতশিং অসি ‘নিল’ জি.এস.তি. কম্পেসেসনগী অৱাৎপা লৈ

Ministry of Finance
6th Instalment of Rs.6,000 crore released to the States as back to back loan to meet the GST compensation shortfall
A total amount of Rs.36,000 crore released so far
This is in addition to additional borrowing permission of Rs.1,06,830 crore granted to the States
09 DEC 2020 6:14PM by PIB Delhi
The Ministry of Finance has released the weekly instalment of Rs. 6,000 crore to the States to meet the GST compensation shortfall. Out of this, an amount of Rs. 5,516.60 crore has been released to 23 States and an amount of Rs.483.40 crore has been released to the 3 Union Territories (UT) with Legislative Assembly (Delhi, Jammu & Kashmir & Puducherry) who are members of the GST Council. The remaining 5 States, Arunachal Pradesh, Manipur, Mizoram, Nagaland and Sikkim do not have a gap in revenue on account of GST implementation.
The Government of India is borrowing this amount on behalf of the States and UTs through a special borrowing window to meet the estimated shortfall of Rs.1.10 lakh crore in revenue arising on account of GST implementation.
The amount released this week was the 6th instalment of such funds provided to the States. The amount has been borrowed this week at an interest rate of 4.2089 %. So far, an amount of Rs. 36,000 crore has been borrowed by the Central Government through the special borrowing window at an average interest rate of 4.7106%.
In addition to providing funds through the special borrowing window to meet the shortfall in revenue on account of GST implementation, the Government of India has also granted additional borrowing permission equivalent to 0.5% of States’ GSDP to the states choosing option-I to meet GST compensation shortfall to help them in mobilising additional financial resources. So far, permission for borrowing an additional amount of Rs. 1,06,830 crore has been granted to 28 States under this provision.
The amount of additional borrowing permission granted to 28 States and the amount of funds raised through special window and released to the States and Union Territories so far is annexed.
State wise additional borrowing of 0.50 percent of GSDP allowed and amount of funds raised through special window passed on to the States/UTs till 09.12.2020
(Rs. in Crore)
S. No.
Name of State / UT
Additional borrowing of 0.50 percent allowed to States
Amount of fund raised through special window passed on to the States/ UTs
1
Andhra Pradesh
5051
929.97
2
Arunachal Pradesh*
143
0.00
3
Assam
1869
400.24
4
Bihar
3231
1571.14
5
Chhattisgarh
1792
169.26
6
Goa
446
337.93
7
Gujarat
8704
3710.87
8
Haryana
4293
1751.33
9
Himachal Pradesh
877
690.95
10
Jharkhand
1765
91.95
11
Karnataka
9018
4992.85
12
Kerala
4,522
642.12
13
Madhya Pradesh
4746
1827.79
14
Maharashtra
15394
4820.05
15
Manipur*
151
0.00
16
Meghalaya
194
44.99
17
Mizoram*
132
0.00
18
Nagaland*
157
0.00
19
Odisha
2858
1538.05
20
Punjab
3033
930.88
21
Rajasthan
5462
1157.77
22
Sikkim*
156
0.00
23
Tamil Nadu
9627
2511.68
24
Telangana
5017
429.45
25
Tripura
297
91.20
26
Uttar Pradesh
9703
2417.25
27
Uttarakhand
1405
932.19
28
West Bengal
6787
493.45
Total (A):
106830
32483.36
1
Delhi
Not applicable
2360.08
2
Jammu & Kashmir
Not applicable
914.22
3
Puducherry
Not applicable
242.34
Total (B):
Not applicable
3516.64
Grand Total (A+B)
106830
36000.00
* These States have ‘NIL’ GST compensation gap