লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
ই.এস.আই.সি.না শিন্মীদা হেন্না ফরবা হিদাক-লাংথক্কী কান্নবা পীনবা মপুং ওইবা পোলিসিগী খোঙথাং লৌখৎখ্রে
08 DEC 2020 8:04PM by PIB Imphal
এমপ্লোইজ স্তেত ইন্সুরেন্স কোরপোরেসন (ই.এস.আই.সি.)না ঙরাং লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্ত (আই./সি.)গী মিনিস্তর ওফ স্তেতকী চেয়রমেনশীপকী মখাদা পাংথোকখিবা ১৮৩শুবা মিতিং অসিগী মনুংদা শিন্মীদা হেন্না ফবা হিদাক-লাংথক্কী কান্নবা পীনবা অমসুং অতৈ অতোপ্পা কান্নবা কয়া অমা পীনবা মরুওইবা ৱারেপ কয়া অমা লৌখ্রে।
ইন্সুর ওইরিবা শিন্মীশিংগী হিদাক-লাংথক্কী কান্নবা পীনবা অমসুং মখোয়দা তাংদুনা লৈরিবশিং অসিদা ই.এস.আই.গী মখাদা স্তেত সরকারনা চলাইবা হোস্পিতাল অমসুং দিস্পেনসরিশিংগী খুত্থাংদা পীরি। হৌজিক্কী ওইনা চাওরাক্না ই.এস.আই. দিস্পেনসরিশিং ১৫২০ অমসুং হোস্পিতাল ১৫৯ লৈবাক অসিদা লৈরি, মসিগী মনুংদা দিস্পেনসরিশিং ৪৫ অমসুং হোস্পিতাল ৪৯ অমদি থকথেংননা ই.এস.আই.সি.না থবক তৌবনি অমসুং লেমহৌরিবা দিস্পেনসরিশিং অমসুং হোস্পিতালশিং অসিনা স্তেত সরকারনা তৌবনি।
শিন্মী অমসুং এমপ্লোইশিং অনিগী অপাম্ববগী য়েংলগা অমসুং বেনিফিসরিশিংদা অফবা হিদাক-লাংথক্কী হেন্না কান্নবা পীনবগী পান্দমদা, ই.এস.আই. কোরপোরেসন্না ৭.১.২০২০দা পাংথোকখিবা মিতিং অমদা নৌনা শাবা হোস্পিতাল অমা মশানা হকথেংননা তৌদুনা অমসুং মখোয় অসি তুংদা স্তেত সরকার অসিনা তৌদ্রিফাওবা অয়াবা পীনবা ৱারেপ লৌখি।
হৌখিবা চহি খর অসিদা ই.এস.আই.না কোনশিনবা অসি য়েংলগা অমসুং ই.এস.আই. অসিগী মশাগী হিদাক-লাংথক্কী ইনফ্রাস্ত্রকচর মফম কয়াদা লৈতবনা, ই.এস.আই. কোর্পোরেসন্না হৌজিক ৱারেপ লৌরে মদুদি ই.এস.আই.গী ইনফ্রাস্ত্রকচর ফংদবা কিলোমিতর ১০গী মনুংদা লৈবশিংদা বেনিফিসরিশিং অসিনা মেদিকেলগী ওইবা তান্নবা অসি হোস্পিতালদগী হকথেংননা ও.পি.দি.গী কান্নবা লৌবা য়াগনি। অসিগুম্বা থৌদোক অসিদা ইন্দোরগী ওইবা লায়েংবা ওইরক্লবদি, মতম খরগী ওইনা অয়াবা অসি ই.এস.আই.না ওনলাইন্দা সিস্তেমদা লৌবা য়াগনি।
কার্দিওলোজিগী য়াম্না মরু ওইবা থবকশিং নেফ্রোলোজি, য়ুরোলোজি অমসুং ওনকোলোজি য়াওনা খনগৎলবা দিল্লী/এন.সি.আর.গী ই.এস.আই.সি.দা মপাঙ্গল পীগনি অমসুং হায়রিবা অসি অতোপ্পা ই.এস.আই.সি. হোস্পিতালশিংদা লৈবাক অসিদা ফেজ মেন্নর ওইনা শন্দোক্কনি।
ই.এস.আই.সি.না হোস্পিতাল মেনেজরশিংবু স্পেসিএলাইজেসনগা লোয়ননা হোস্পিতাল মেনেজমেন্ত নত্ত্রগা হোস্পিতাল এদমিনিস্ত্রেসন নত্ত্রগা হেলথ কেয়র এদমিনিস্ত্রেসন ওফ মেন্তেনেন্স, হাউস কীপ্পিং, অনাবদা মতেং পীবা, অনাবা শাফবা অমসুং লৈবাক পুম্বগী ই.এস.আই.সি.গী থৌওংশিং অসি তৌগনি।
ই.এস.আই.সি.না প্রোজেক্ত মেনেজমেন্ত কনসল্তেন্ত ফোর হোস্পিতাল অমসুং দিস্পেনসরিশিংগী প্রোজেক্তশিং অসি থৌরাং কয়াদগী প্রোজেক্ত কম্মিসন ফাওবগী স্তেজদা থবক তৌরি।
ই.এস.আই.সি. কোর্পোরেসন্না পোত্থাবগী ফিবম অসি শাংদোক্তুনা অমসুং ৫০% কান্নবা চাংচৎতা পীদুনা নুমিৎ ৯০গী ওইবা অতল বীমিৎ ব্যাক্তি কালয়ান য়োজনাগী মখাদা কান্নবা পীরি হায়রিবা অসি কোবিদ ১৯গী থবক ফংদবশিং অসিদা ২০২১গী জুনগী ৩০ ফাওবা থা ৬কী ওইবা মতম ফাওবা পীগনি। অয়াবা পীরবা শিন্মীশিংনা মখোয়গী ৱাকৎ অসি ই.এস.আই.সি. পোর্তেল (www.esic.in) অসিদা মোবাইল নম্বর, আধার অমসুং বেঙ্কগী মচাকশিংগা পীশিনবা য়াগনি।

Ministry of Labour & Employment
ESIC takes Major Policy Initiatives for better medical services to Workers
08 DEC 2020 8:04PM by PIB Delhi
Employees’ State Insurance Corporation (ESIC) during its 183rd Meeting held yesterday under the chairmanship of Shri Santosh Kumar Gangwar, Minister of State for Labour & Employment (I/C) has taken several significant decisions to improve its delivery of medical services and other benefits to workers.
Medical services to the insured workers and their dependants under the ESI Scheme are provided primarily through hospitals and dispensaries run by the State Governments. There are, at present, around 1520 ESI dispensaries and 159 hospitals across the country, out of which 45 dispensaries and 49 hospitals are directly run by ESIC while remaining dispensaries and hospitals are run by the respective State Governments. Several representatives have been received about deficient services in ESI hospitals run by State Governments due to poor availability of equipment and doctors.
In view of demand from both workers and employees and with the objective to provide better medical services to beneficiaries, ESI Corporation in the meeting held on 7.1.2020 has decided to directly run by itself all newly constructed hospitals and those that are approved in future unless the State Government insists to run the hospital.
Keeping in view the increase in ESI coverage over the recent years and the absence of ESI’s own medical infrastructure in several areas, the ESI Corporation has now decided that in areas where ESI infrastructure is not available within a radius of 10 kms, the beneficiary can avail medical consultation for OPD services directly from a hospital empanelled with ESIC or with Ayushman Bharat without the need for referral from an ESI dispensary or hospital. In such cases if admission for indoor treatment is required, the empanelled hospital will obtain time bound permission from the ESI approving authority through an online system.
Super speciality services in cardiology including nephrology, urology and oncology will be strengthened in select ESIC hospitals in Delhi/NCR and this will be extended to other ESIC hospitals across the country in a phased manner.
ESIC will engage Hospital Managers with specialisation in hospital management or hospital administration or health care administration for maintenance, housekeeping, patient assistance, patient safety and other ancillary activities in ESIC hospitals across the country.
ESIC will also engage the services of project management consultant for monitoring and facilitating execution of hospital and dispensary construction projects of ESIC from the stage of concept plan to the commissioning of the project.
The ESI Corporation has also decided to extend the relaxed conditions and the enhanced benefit of 50% of the average per day earning upto a maximum of 90 days under the Atal Beemit Vyakti Kalyan Yojana to the insured workers who became unemployed due to COVID-19 induced lockdown for a further period of six months i.e. upto 30th June, 2021. The eligible workers can file their claims on the ESIC portal (www.esic.in) with the mobile number, Aadhaar and bank details.