ଭାରତୀୟ ପ୍ରତିଯୋଗିତା ଆୟୋଗ
ଓଡିଶା ହାଇଡ୍ରୋ ପାୱାର କର୍ପୋରେସନ୍ ଲିମିଟେଡ୍ (ଓଏଚ୍‍ପିସି) ଦ୍ୱାରା ଓଡିଶା ପାୱାର୍ ଜେନେରେସନ୍ କର୍ପୋରେସନ୍ ଲିମିଟେଡ୍ (ଓପିଜିସି) ର ସେୟାର ଅଧିଗ୍ରହଣକୁ ସିସିଆଇର ଅନୁମୋଦନ
08 DEC 2020 5:41PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରତିଯୋଗିତା ନିୟମ, 2002 ର ଧାରା 31 (1) ଅନୁଯାୟୀ ଓଡିଶା ହାଇଡ୍ରୋ ପାୱାର କର୍ପୋରେସନ୍ ଲିମିଟେଡ୍ (ଓଏଚ୍‍ପିସି) ଦ୍ୱାରା ଓଡିଶା ପାୱାର୍ ଜେନେରେସନ୍ କର୍ପୋରେସନ୍ ଲିମିଟେଡ୍ (ଓପିଜିସି) ର ସେୟାର ଅଧିଗ୍ରହଣକୁ ଭରତୀୟ ପ୍ରତିଯୋଗିତା ଆୟୋଗ (ସିସିଆଇ) ଅନୁମୋଦନ ପ୍ରଦାନ କରିଛି।
ଓଏଚ୍‍ପିସି ହେଉଛି ଏକ ପିଏସ୍‍ୟୁ ଯାହାର ସମ୍ପୁର୍ଣ୍ଣ ମାଲିକାନା ଏବଂ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ଅଧିକାର ଓଡିଶା ସରକାରଙ୍କ ପାଖରେ ରହିଛି। ଏହା ଅକ୍ଷୟ ଉତ୍ସରୁ ଜଳ ବିଦ୍ୟୁତ୍ ଏବଂ ସୌର ଶକ୍ତି ଯୁକ୍ତ ବିଦ୍ୟୁତ୍ ଉତ୍ପାଦନ ବ୍ୟବସାୟରେ ନିୟୋଜିତ ଅଛି।
ଓପିଜିସି ହେଉଛି ଏକ ରାଷ୍ଟ୍ରାୟତ୍ତ ମିଳିତ ଉଦ୍ୟୋଗ ଯାହାର 51% ସେୟାର ଓଡିଶା ସରକାର ଏବଂ ଅବଶିଷ୍ଟ 49% ସେୟାର ଏଇଏସ୍‍ ଓପିଜିସି ହୋଲଡିଂ ଏବଂ ଏଇଏସ୍‍ ଇଣ୍ଡିଆ ପ୍ରାଇଭେଟ ଲିମିଟେଡ୍ ମାଧ୍ୟମରେ ଆମେରିକୀୟ କମ୍ପାନି ଏଇଏସ୍‍ କର୍ପୋରେସନ ପଖରେ ରହିଛି। ଏହା କୋଇଲା ଭିତ୍ତିକ ତାପଜ ବିଦ୍ୟୁତ୍ ଉତ୍ପାଦନ ଏବଂ ମିନି ହାଇଡ୍ରୋ ବିଦ୍ୟୁତ୍ ପ୍ରକଳ୍ପରୁ ଶକ୍ତି ଉତ୍ପାଦନ ବ୍ୟବସାୟରେ ନିୟୋଜିତ |
ସେୟାର ବିକ୍ରୟ ଏବଂ କ୍ରୟ ଚୁକ୍ତିନାମା ଅନୁଯାୟୀ, ଏଇଏସ୍‍ ଓପିଜିସି ହୋଲଡିଂ ଏବଂ ଏଇଏସ୍‍ ଇଣ୍ଡିଆ ପ୍ରାଇଭେଟ ଲିମିଟେଡ୍ ଅଧିନରେ ଥିବା 49% ଇକ୍ୱିଟି ସେୟାରକୁ ଓଏଚ୍‍ପିସି ଅଧିଗ୍ରହଣ କରିବ।

Competition Commission of India
CCI approves acquisition of shares of Odisha Power Generation Corporation Ltd (OPGC) by Odisha Hydro Power Corporation Limited (OHPC)
08 DEC 2020 5:41PM by PIB Delhi
The Competition Commission of India (CCI) approves acquisition of shares of Odisha Power Generation Corporation Ltd (OPGC) by Odisha Hydro Power Corporation Limited (OHPC) under Section 31(1) of the Competition Act, 2002.
OHPC is a PSU wholly-owned and controlled by the Government of Odisha. It is engaged in the business of generation of power from renewable sources namely, hydroelectric and solar power.
OPGC is a state-owned joint venture enterprise with Government of Odisha holding 51% shareholding and the remaining 49% shareholding held by AES Corporation, U.S.A through AES OPGC Holding and AES India Private Limited. It is engaged in the business of generation of power from coal based thermal power plants as well as mini hydro power projects.
The proposed combination involves the acquisition by OHPC of 49% equity shares in OPGC from AES OPGC Holding and AES India, pursuant to the Share Sale and Purchase Agreement.
Detailed order of the CCI will follow.