Ministry of Communications
IMC 2020, Day 1 – The Virtual Event Flagged off with inaugural speech by PM Shri Narendra Modi; held five different sessions around emerging technology and network transformation in India
First session deliberated on ‘Industry 4.0 – Smart Workspaces and Industries, the Automation Way’
Hosted a CTO and CEO Conclave with discussions on ‘Networks of tomorrow’ and ‘bridging the digital divide’ respectively
A session on Telco Cloud in association with Accenture also held
A session in association with ETSI/INDICO was organised on ‘beyond 5G:Developing EU-IN Cooperation for the Next Generation of Standards’
08 DEC 2020 7:51PM by PIB Delhi
Echoing the reverberating success of its previous instalments, the Day 1 of Indian Mobile Congress 2020 started amid much fervour. The first day not only welcomed the attendees with an inaugural speech by the Indian Prime Minister, Shri Narendra Modi, but also witnessed a profound congregation of renowned industry leaders sharing industry insiders and deliberating on the future of Digital Technology. The day hosted five different sessions, deliberating on ‘Industry 4.0 – Smart Workspaces and Industries, the Automation Way’; ‘CTO Conclave – Networks of Tomorrow – Transforming Networks for 5G Enablement’; ‘CEO Conclave – Inclusive Innovation – Bridging the Digital Divide’; ‘Telco Cloud - Frontier for Network Transformation’ and ‘Beyond 5G : Developing EU-IN Cooperation for the Next Generation of Standards’.
The day kick started with an inspiring welcome by Shri Anshu Prakash, Chairman Digital Communications Commission & Secretary (T), Department of Telecommunications, which was followed by speeches from Mr. MukeshAmbani, Chairman, Reliance Industries Limited and Mr. Sunil Bharti Mittal, Chairman, Bharti Enterprises; Shri Sanjay Dhotre, Minister of State for Communications, Education and Electronics & Information Technology; Shri Ravi Shankar Prasad, Minister for Communications, Electronics &Information Technology and Law & Justice. The inaugural address was delivered by Prime Minister of India Shri Narendra Modi. This was followed by a thanksgiving talk by Lt Gen Dr SP Kochhar, DG, COAI.
After Prime Minister’s address, speeches were delivered by Mr. NunzioMirtillo, Sr. Vice President and Head of Market Area South East Asia, Oceania & India, Ericsson; Mr. Arun Kumar, Chairman and Chief Executive Officer, KPMG in India; Mr. Gopal Vittal, Managing Director & Chief Executive Officer (India & South Asia), Bharti Airtel Limited; Shri Sanjay Mashruwala, Managing Director, Reliance JioInfocomm; Shri RavinderTakkar, Managing Director and Chief Executive Officer, Vodafone Idea Limited and Vote of thanks by P. Ramakrishna, Chief Executive Officer, India Mobile Congress.
The inaugural session was followed by a sitting on Industry 4.0 – Smart Workspaces and Industries, the Automation Way. The session was moderated by SushantRabra from KPMG India and witnessed participation from Industry giants viz. Nokia Enterprise, Cisco System Inc., Dell EMC, Ericsson, Altran Technologies, Red Hat, Trumind software systems, Ciena India, KPMG India and Bharti Airtel Limited.
This was followed by a CTO Conclave Networks of tomorrow-Transforming network for 5G enablement. The session saw participation from organizations like Dell Technologies, Ribbon Communications, Ericsson, KPMG Asia Pacific, Red Hat Inc., Nokia India, Bharti Airtel Limited, Reliance JioInfocomm, Vodafone Idea Ltd., STL Facebook, Ityukt Digital Solutions.
Likewise, deliberating on the digital divide, the following session was around the topic – CEO Conclave – Inclusive Innovation – Bridging the Digital Divide. Along with various industry giants this session was attended by the Union Defence Secretary Dr. Ajay Kumar (IAS).
Delving deeper into network transformation, there yet another session themed on Telco Cloud – Frontier for Network Transformation, in association with Accenture. This session registered participants from industry stalwarts like Red Hat Inc.; Bharti Airtel Limited, Vi (Vodafone Idea limited), KPMG India, reliance JioInfocomm, Ericsson, Ribbon Communications, Mavenir, Nokia, Ciena India and STL.
Laying the ground work for the future of 5G, the last session of Day 1 hinged on the premise of ‘Beyond 5G: Developing EU-IN Cooperation for the Next Generation of Standards’. Representatives from various organizations viz DG Connect, NITI Aayog, ETSI, DDG(S-R-I), TSDSI, C-DOT, COAI, 5GIA and EU Delegation.
Another major highlight of the day was the launch of Thought Leader Report – CEO Outlook – Smart, Secure and Sustainable by Shri Ravi Shankar Prasad, Minister for Communications, Electronics & Information Technology and Law & Justice.
Sanjay Kaul, President-Asia Pacific & Japan, Service Provider Business, Cisco, said, “Cisco is excited to be a part of India Mobile Congress, one of the world’s biggest, most prestigious shows on all things mobile and beyond. Though this year’s India Mobile Congress 2020 is virtual, we’re all still looking forward to the gathering of top minds to discuss topics such as building the digital ecosystem, architecting and building cloud-based service, Artificial Intelligence (AI), and Internet of Things (IoT) offerings, – all while positioning for the inevitable shift to 5G which reflects aptly in this year’s theme all IP, Inclusive Innovation: Smart, Secure, Sustainable”
NunzioMirtillo, Head of Ericsson South east Asia , Oceania and India, said, “The Indian Government’s ‘Digital India‘ program, with its focus on empowerment, inclusion and digital transformation, relies on connectivity as its foundation - and the mobile networks in India continue to deliver on that promise. At Ericsson, we continue to stay close to our customers, communications service providers, to help them provide the best possible connectivity and network quality to Indian consumers.”
Anku Jain, Managing Director, MediaTek India said, “IMC 2020 is one of the biggest digital events, on a global scale, and MediaTek is happy to be a part of the first virtual edition. The inaugural session, featuring Prime Minister Narendra Modi, telecommunication sector ministers and industry players, shed light on several important aspects of ‘Digital India’ and reiterated the sector’s commitment towards enabling inclusive innovation. MediaTek has been at the forefront of the 5G revolution and is bringing 5G to everyone. As the 5G partner at IMC 2020, MediaTek wishes IMC a resounding success and looks forward to an insightful and engaging event.”
Neeraj Gupta, Sales Head- Wireless Solutions, India & SAARC, CommScope, said “The potential of 5G is not limited to enabling faster speeds than 4G, but it is also a combination of evolving technologies. The pandemic has led to people working from home; increasing the demand for sufficient bandwidth to support new technologies, driving a wholesale evolution of the network. This scenario has made supporting 5G networks and Wi-Fi 6 technology imperative. Investment in infrastructure including network densification, continued efforts in 4G/LTE capacity expansion and pragmatic investments to upgrade infrastructure to support 5G networks should be the focus for mobile network operators and industry at large. Meanwhile, LTE will continue to be around for years to come and LTE coverage and capacity are expected to increase even with the arrival of 5G.”
Dr.Anand Agarwal, Group CEO, STL, said, “IMC 2020 is a landmark event for STL as we are launching 3 extremely advanced access technologies with focus on programmability and virtualisation, across fibre, 5G and Wi-Fi. All of these will enable network providers to take their optical and wireless networks to all the parts of the country and to enable real-time applications for millions of users. This year culminates some longstanding efforts of STL, in terms of building a global ecosystem to develop world-class wired and wireless programmable access solutions and bringing them to market.”

কম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
আই.এম.সি. ২০২০, অহানবা নুমিৎ- প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদিনা ৱাহৌদোক ওইনা ৱা ঙাখিবগা লোইননা ভর্চুৱলগী খুথাংদা পাংথোকপা থৌরম অদুবু হৌদোকখি; ইন্দিয়াদা হৌদোরক্লিবা তেক্নোলোজী অমসুং নেতৱার্ক ত্রান্সফোর্মেশনগী মরমদা তোঙান-তোঙানবা সেসন ৫ পাংথোকখি
অহানবা সেসনদা ‘ইন্দস্ত্রী ৪.০ – স্মার্ত ৱার্কস্পেসেস এন্দ ইন্দস্ত্রীজ, দ ওতোমেসন ৱে’ হায়রিবা হীরম অসিদা চেকশিন্না খন্ন- নৈনখি
সি.তি.ও. অমসুং সি.ই.ও. কোনক্লেৱ পাংথোকপদা মথংশিৎনা ‘তুংগী নেতৱার্কশিং’ অমসুং ‘দিজিতেলগী খেৎনবা লৈহন্দবা’ হায়রিবা হীরমশিং অসিদা খন্ন-নৈনখি
এক্সেঞ্চরগা লোইননা তেল্কো ক্লাউদকী মতাংদসু সেসন অমা পাংথোকখি
ই.তি.এস.আই./আই.এন.দি.আই.সি.ও.গী মতেংনা ‘5জি.গী ৱাংমদা: স্তেন্দার্দকী মথংগী জেনেরেসনগীদমক য়ুরোপিয়ন য়ুনিয়ন (ই.য়ূ)-ইন্দীয়া (আই.এন.)গী মরক্তা তেংবাং পীনবা’গী মতাংদসু সেসন অমা পাংথোকখি
08 DEC 2020 7:51PM by PIB Imphal
মখোয়গী হান্নগী ইন্সতোলমেন্তশিং অদুগী লেপ্তনা মাইপাকখিবগী মতুং ইন্দুনা, ইন্দিয়ন মোবাইল কোংগ্রেস ২০২০গী অহানবা নুমিৎ অদু য়াম্না থৱায় য়াওনা হৌদকখ্রে। অহানবা নুমিত্তা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ৱাহৌদোক ওইনা ৱা ঙাংবগা লোইননা মদুদা শরুক য়ারিবশিংবু তরাম্না ওকপতা নত্তনা, ইন্দস্ত্রীগী মরমদা মনুং হুৎনা গ্যান পীরিবা ইন্দস্ত্রীগী সক্নাইরবা লুচিংবা কয়া তিনখি অমসুং দিজিতেল তেক্নলোজীগী তুংগী লম্বিগী মরম কয়াদসু খন্না নৈনখি।
অহানবা নুমিৎ অসিদা তোঙান-তোঙানবা সেসন মঙা পাংথোকখি, মদুদা অহানবা সেসনদা ‘ইন্দস্ত্রী ৪.০ - স্মার্ত ৱার্কস্পেসেস এন্দ ইনদস্ত্রীজ, দ ওতোমেসন ৱে’; ‘সি.তি.ও.কনক্লেব - তুংগী নেতৱর্কগীদমক – 5জি য়াহন্নবগীদমক নেতৱার্ক চাওখৎহনবা’; ‘সি.ই.ও. কনক্লেব – ইনক্লুসিব ইন্নোভেসন – দিজিতেলগী খেৎনবা লৈহন্দবা’; ‘তেল্কো ক্লাউদ – ফ্রন্তিয়র ফোর নেতৱার্ক ত্রান্সফোর্মেসন’ অমসুং ‘5জিগী ৱাংমদা: স্তেন্দার্দকী মথংগী জেনেরেসনগীদমক য়ুরোপিয়ন য়ুনিয়ন (ই.য়ূ)-ইন্দীয়া (আই.এন.)গী মরক্তা তেংবাং পীনবা’ হায়রিবা হিরমশিং অসিদা খন্না নৈনখি। নুমিৎ অসি দিজিতেল কম্যুনিকেসন্স কমিসনগী চেয়রমেন অমসুং কম্যুনিকেসন্স দিপার্তমেন্তকী সেক্রেতরী (তি.) শ্রী অনশু প্রকাশকী থৌনা পীবা ৱাহৌদোক্না তরাম্না ওক্তুনা হৌদোকখি। অসিগী মখা তাবা ওইনা রিলাইন্স এন্দস্ত্রীজ লিমিতেদকী চেয়রমেন, শ্রী মুকেস অম্বানি অমসুং ভারতি এন্তরপ্রাইসকী চেয়রমেন সুনিল মিত্তল; কম্যুনিকেসন্স, এজুকেসন অমসুং এলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইন্ফোর্মেসন তেক্নোলোজীগী মিনিস্তর, শ্রী সঞ্জয় ধোত্রে; কম্যুনিকেসন্স, এলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইন্ফোর্মেসন তেক্নোলোজী অমসুং লো অমসুং জস্তিসকী মিনস্তর, শ্রী রবিসঙ্কর প্রসাদনা ৱা ঙাঙখি। ভারতকী প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইনোগরেল এদ্রেস পীখি। অসিগী মতুংদা সি.ও.এ.আই.গী দি.জি., লেপ্তনেন্ত জেনরেল, দা. এস.পি. কোছরনা থেক্সগিভিং তোক পীখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ৱা ঙাংবা লোইরবা মতুংদা এরিকসনগী, মার্কেত এরিয়া সাউথ ইস্ত এসিয়া, ওসিয়ানিয়া অমসুং ইন্দিয়াগী সেনিয়র ভাইস প্রেসিদেন্ত অমসুং হেদ, শ্রী নুঞ্জিও মর্তিল্লো; ইন্দিয়াদা লৈরিবা কে.পি.এম.জি.গী চেয়রমেন অমসুং চীফ একজিক্যুতিব ওফিসর ওইরিবা, শ্রী অরুন কুমার; ভারতি এয়রতেল লিমিতেদ (ইন্দিয়া অমসুং সাউথ এসিয়া)গী মেনেজিং দাইরেক্তর অমসুং চীফ একজিক্যুতিব ওফিসর, শ্রী গোপাল মিত্তল; রিলাইন্স জিয়ো ইনফোকোমগী, মেনেজিং দাইরেক্তর, শ্রী সঞ্জয় মশ্রুৱালা; বোদাফোন আইদিয়া লিমিতেদকী, মেনেজিং দাইরেক্তর অমসুং চীফ একজিক্যুতিব ওফিসর, শ্রী রৱিন্দর তক্করনা য়াওনা মথং মথং ৱা ঙাংখি অমসুং ইনদিয়া মোবাইল কোংগ্রেসকী চীফ একজিক্যুতিব ওফিসর, পি. রামাকৃষ্ণনা ভোৎ ওফ থেংক্স পীখি ।
ইনোগরেল সেসন লোইরবা মতুংদা ইন্দস্ত্রী ৪.০-স্মার্ত ৱর্কস্পেসেস এন্দ ইন্দস্ত্রী, দ ওতোমেসন ৱে, গী মরমদসু মীফম অমা পাংথোকখি। সেসন অসি কে.পি.এম.জি. ইন্দিয়াদগী সুসান্ত রাব্রানা মোদরেতর ওইখি অমসুং মসিদা য়াম্না চাউরবা ইন্দস্ত্রীশিং খুদম ওইনা নোকিয়া এন্তর্প্রাইজ, সিস্কো সীস্তেম ইনক্লুসিভ, দেল ই.এম.সি., এরিক্সন, এলত্রন তেক্নোলোজীজ, রেদ হেত, ত্রুমাইন্দ সোফৱেয়র সীস্তেম্স, সিএনা ইন্দিয়া, কে.পি.এম.জি. ইন্দিয়া অমসুং ভারতি এয়রতেলনা শরুক য়াখি। অসিগী মখা তাবা ওইনা, তুংগী নেতৱার্কশিং - 5জি শিজিন্নবা য়াহন্নবগীদমক নেতৱার্ক ত্রান্সফোর্ম তৌবা হায়রিবা হিরম অসিদা সি.তি.ও.কনক্লেব অমা পাংথোকখি। সেসন অসিদা দেল তক্নোলোজীজ, রিবন কম্যুনিকেসন্স, এরিক্সন, কে.পি.এম.জি. এসিয়া পেসিফিক, রেদ হেত ইনক্লুসিব, নোকিয়া ইন্দিয়া, ভারতি এয়রতেল লিমিতেদ, রিলাইন্স জিয়ো ইন্ফোকোম, বোদাফোন আইদিয়া লিমিতেদ, এস.তি.এল. ফেসবুক, ইতয়ুক্ত দিজিতেল সোলুসন্সনা শরুক য়াখি।
অসুম্না, দিজিতেলগী খেৎনবা অসিগী মতাংদা - সি.ই.ও.কনক্লেব-ইনক্লুসিভ ইন্নোভেসন – ব্রিজিং দি দিজিতেল দিভাইদ’ খন্ন নৈনবা সেসন অমা মখা চৎথখি। অচৌবা ইন্দস্ত্রীশিংগা লোইনা-লোইননা কেন্দ্রগী দিফেন্স সেক্রেতরী, দা. অজয় কুমার (অই.এ.এস.)সু শরুক য়াখি। নেতৱার্ক ত্রান্সফোর্মেসনগী মতাংদা য়াম্না মুন্না খন্না নৈননবগীদমক এক্সেনচরগা খুৎশম্নদুনা, তেল্কো ক্লাউদ তেক্নো ক্লাউদ-ফ্রন্তিয়র ফোর নেতৱর্ক হায়রিবা হিরম অসিদা সেসন অমসু পাংথোকখি। সেসন অসিদা ইন্দস্ত্রীগী হেন্দোক থোইদোক্না সক্নাইরবশিং খুদম ওইনা রেদ হেত ইনক্লুসিব, ভারতি এয়রতেল লিমিতেদ, ভি (বোদাফোন আইদিয়া লিমিতেদ), কে.পি.এম.জি. ইন্দিয়া, রিলাইন্স জিয়ো ইন্ফোকোম, এরিক্সন, রিবন কম্যুনিকেসন্স, মাৱেনির, নোকিয়া, সিএনা ইন্দিয়া অমসুং এস.তি.এল.না চিংবা শরুক য়াখি।
5জিগী তুংগী য়ুম্ফম শেম্বা, হিরম অসিদা অহানবা নুমিৎকী অরো্বা সেসন ওইখি, মসিদা 5জিগী ৱাংমদা: স্তেন্দার্দকী মথংগী জেনেরেসনগী হেনগৎহন্নবগীদমক য়ুরোপিয়ন য়ুনিয়ন-ইন্দীয়াগী মরক্তা তেংবাং পীনবগী মতাংদা মরু ওইনা খন্ন-নৈনখি। তোঙান তোঙানবা ওর্গনাইজেসনগী মীহুৎ কয়া অমা খুদম ওইনা দি.জি. কনেক্ত, নিতি আয়োগ, ই.তি.এস.আই., দি.দি.জি. (এস-আর-আই), তি.এস.দি.এস.আই., সি.- দি.ও.ত., সি.ও.এ.আই., 5জি.আই.এ. অমসুং ই.য়ু. দেলিগেসন্না শরুক য়াখি। নুমিৎ অসিগী মরু ওইবা হাইলাইত অমনা, কম্যুনিকেসন্স, ইলেকত্রোনিক্স এন্দ ইন্ফোর্মেসন তেক্নোলোজী অমসুং লো এন্দ জস্তিসকী মন্ত্রী, শ্রী রবি শঙ্কর প্রসাদনা, সি.ই.ও. অউতলুক-স্মার্ত, সিক্য়োর এন্দ সস্তেনেবল – হায়রিবা থোত লীদর রিপোর্ত লোঞ্চ তৌখি।
সঞ্জয় কোল, প্রেসিদেন্ত-এসিয়া পেসিফিক অমসুং জাপান, সার্বিস প্রোভাইদর বিজনেস, সিস্কোনা হায়খি, “সিস্কোনা ভারত মোবাইল কোংগ্রেসকী শরুক ওইনবগীদমক য়াম্না হরাওই, মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা, পোৎ পুম্নমক্তা মোবাইল অমসুং মদুগী ৱাংমদা খ্বাইদগী ইজৎ লৈরবা শোশিংগী মরক্তা অমনি। হন্দক্কী মোবাইল কোংগ্রেস ২০২০ অসি ভর্চুৱলগী খুথাংদা পাংথোক্লবসু,ঐখোয় হৌজিকসু দিজিতেলগী একোসীস্তেম শেমগৎনবা, আর্কিতেকচর অমসুং ক্লাউদতা য়ুম্ফম ওইবা সেবা, আর্তিফিসিয়েল ইন্তেলিজেন্স (এ.আই.), অমসুং ইন্তর্নেত ওফ থিংসনা পীরিবা খুদোংচাবশিং- ময়াম পুম্নমক্না 5জিদা শুকশোই-শোইদনা ওন্থরক্কনি হায়বগী শেম-শাদুনা লৈরিবা অসি, হন্দক্কী চহি অসিগী হিরম অমা ওইরিবা আই.পি, ইনক্লুসিব ইন্নোভেসন: স্মার্ত, সেক্যোর, সস্তেনেবল পুম্নমক্তা ময়েক শেংনা মশক তাকই, মরম অদুনা হিরম কয়াদা হেন্দোক-থোইদোকপা মীওই কয়াগা খন্ন-নৈনবগী খুদোংচাবা অদুগীদমক খৌরাংনা ঙাইরি।” এরিক্সন সাউথ ইস্ত এসিয়া, ওসিনিয়া অমসুং ইন্দিয়াগী হেদ ওইরিবা নুঞ্জিয়োমির্তিল্লোনা হায়খি, “ভারত সরকারগী ‘দিজিতেল ইন্দিয়া’ প্রোগ্রাম অসিনা এম্পাৱরমেন্ত, ইনক্লুসন অমসুং দিজিতেল ত্রান্সফোর্মেসনদা মীৎয়েং থম্বগা লোইননা মসিগী ফাউন্দেশন অসি কনেক্তিভিতী ফবগী মখা পোলি অমসুং ইন্দিয়াদা মোবাইল নেতৱার্ক কনেক্তিভিতী পীবগী ৱাশক ঙাক্তুনা থবক তৌরি। এরিক্সনদা, ইন্দিয়ন কঞ্জুমরশিংদা য়ারিমখৈ খ্বাইদগী অফবা কনক্তিভিতী অমসুং নেতৱার্ক পীনবা মতেং পাংলি, মসিগীদমক ঐখোয়না ঐখোয়গী কস্তমরশিংদা, কম্যুনিকেসন্স সার্বিস প্রোভাইদরশিংগা নক্নবা মরি থম্লি।”
মীদিয়াতেক ইন্দিয়াগী, মেনেজিং দাইরেক্তর, অঙ্কু জেননা হায়খি, “আই.এম.সি. ২০২০ অসি মালেমগী থাক্তা লৈবা খ্বাইদগী চাউবা দিজিতেল ইভেন্তশিংগী মরক্তা অমনি, অমসুং মসিগী অহানবা ভর্চুৱল এদিসনগী শরুক অমা ওইবগীদমক মীদিয়াতেক্না য়াম্না হারাওই” । ইনোগরেল সেসনদা, প্রধান মন্ত্রী, নরেন্দ্র মোদী, তেলিকম্যুনিকেসন সেক্তর মিনিস্তরশিং অমসুং ইন্দস্ত্রীগী সক্নাইরবশিংনা ‘দিজিতেল ইন্দিয়া’গী মরু ওইবা হিরম কয়াদা ৱা ঙাংখি অমসুং সেক্তর অসিগী ইনক্লুসিব ইন্নোভেসনবু ফগৎলহন্নবগী মখোয়না অরেপ্পা ৱারেপ অদুগী হঞ্জিন-হঞ্জিন হায়খি। 5জিগী অওনবা পুরকপা অসিদা মীদিয়াতেক্না খ্বাইদগী মমাং থারি অমসুং ময়াম পুম্নমক্তা 5জি য়ৌহল্লি। আই.এম.সি.২০২০দা 5জি পার্তনর অমা ওইনা, মীদিয়াতেকনা আই.এম.সি.গী মাইপাক্নবগীদমক য়াইফ পাওজেল পীজরি অমসুং য়াম্না খঙনিংঙাই ওইরবা অমসুং পুক্নিং চিংশিনবা থৌরম অমগীদমক্তসু আশা থম্লি।”
ৱায়রলেস সোল্যুসন্স, ইন্দিয়া অমসুং এস.এ.এ.আর.সি., কোমস্কোপকী সেল্স হেদ, নীরজ গুপ্তনা হায়খি- “5জিগী শক্তি অসি স্পীদ হেনৎহনবদা নত্তনা, অহোংবা পোরক্লিবা তেক্নলোজীশিংনা পুন্সিনবা অমনি। লাইচৎ অসিনা মীয়ামদা য়ুমদগী থবক পাংথোকহল্লি; মসিনা অনৌবা তেক্নোলোজীবু সপোর্ত তৌনবা মতিক চাবা বেন্দৱিতকী দিমান্দসু হেনগৎহল্লি, নেতৱার্ক অসিগী শক্তমদা য়াম্না চাউনা অহোংবা অমা পুরক্লি।
মসিগী ওইরক্লিবা মতৌ অসিনা 5জি. নেতৱার্ক অমসুং ৱাই-ফাই 6 তেক্নোলোজী সপোর্ত তৌবনা কাহেনবা অমা ওইহল্লি। নেতৱার্ক দেন্সিফিকেশন য়াওনা ইনফ্রাস্তরকচরদা ইন্ভেস্তমেন্ত তৌবা, 4জি./এল.তি.ই. কেপাসিতী হেনগৎনবা লেপ্তনা হোৎনবা অমসুং 5জি নেতৱার্কশিং সপোর্ত তৌনবা ইন্ফ্রাস্ত্রকচর চাউখৎহন্নবগীদমক প্রেগ্মাতিক ইন্ভেস্তমেন্ত তৌবা হায়বসি মোবাইল নেতৱার্ক ওপরেতরশিং অমসুং নম্না ইন্দস্ত্রীগীদমক্তা মরু ওইনা মীৎয়েং চংগদবনি। মরক অসিদা, লাক্কদবা চাহিশিং অসিদা এল.তি.ই. মখা চত্থখিগনি অমসুং 5জি. লাক্লবসু এল.তি.ই.গী কোভরেজ অমসুং কেপাসিতী অসি হেনগৎলকপা য়ানা লৈ।
এস.তি.এল.গী, গ্রুপ সি.ই.ও., দা. আনন্দ অগরৱালনা হায়খি, “ঐখোয়না ফাইবরদা, 5জি অমসুং ৱাই-ফাইদা প্রোগ্রামেবিলিতী অমসুং ভর্চুৱেলাইজেশন তৌবগী মতাংদা মীৎয়েং থমদুনা য়াম্না এদভান্স ওইরবা তেক্নোলোজী ৩ লোঞ্চ তৌদৌবা মরম্না আই.এম.সি. ২০২০ অসি এস.তি.এল.গীদমক্তদি য়াম্না মশক নাইবা থৌরম অমনি। পুম্নমক অসিনা নেতৱার্ক প্রোভাইদরশিংদা মখোয়গী ওপ্তিকেল অমসুং ৱায়রলেস নেতৱার্কশিংবু লৈবাক অসিগী মফম খুদিংমক্তা পুবগী খুদোংচাবা পীগনি অমসুং য়ুজর ,ইলিয়ন কয়াগিদমক্তা মতম অমত্তা শিজিন্নবা য়াবগী খুদোংচাবা পীরি। হন্দক্কি চহি অসিদা মালেমগী চৎনবা থাক্কী ৱায়র শিজিন্নবা অমসুং শিজিন্নদবা প্রোগ্রামেবল এক্সেস সোল্যুসনশিং পুরক্নবা অমসুং মদুবু মার্কেত্তা পুরক্নবা গ্লোবল ইকোসীস্তেম শেমগৎপগী মতাংদা এস.তি.এল.না মতম কুইনদগী হোৎনজরকপা থবক খরা লোইশিনখি।”