Ministry of Defence
PASSING OUT OF OFFICER TRAINEES AT NAVAL BASE
05 DEC 2020 7:25PM by PIB Delhi
The 98th Integrated Officer Trainees Course passed out on 05 Dec 20 on completion of their afloat training onboard ships of First Training Squadron in a short but inspiring ceremony, curtailed due to the COVID-19 imposed restrictions. Rear Admiral Antony George, VSM, NM, Chief Staff Officer (Training) of Southern Naval Command awarded trophies to the meritorious officer trainees during the Passing Out Divisions held onboard the ships. The course consisted of 132 officer trainees, including 114 Naval, 13 Coast Guard and 05 foreign trainees (02 from Myanmar, 01 each from Maldives, Seychelles and Tanzania).The First Training Squadron based at Kochi comprises of Indian Naval Ships Tir, Magar, Shardul, Sujata, Indian Coast Guard Ship Sarathi and Sail Training Ships Tarangini and Sudarshini.
The coveted Chief of Naval Staff Trophy and Telescope for the Best All Round Sea Trainee was awarded to Sub Lieutenant Sushil Singh. Chief of Naval Staff Trophy and Binoculars for standing First in Overall Order of Merit was awarded to Sub Lieutenant Abhishek IngleAssistant Commandant Sonmale Suraj Krishant received the DG ICG Trophy for the Best Coast Guard Sea Trainee and Sub Lieutenant Kehsav Satyam Katti was awarded FOC-IN-C East Rolling Trophy for showing maximum progress in professional subjects during the term onboard. Sub Lieutenant Debsashish Singh Deo was awarded Flag Officer Commanding-in-Chief South Rolling Trophy for sports and extracurricular activities while also excelling in professional subjects.
The sea training of 24 weeks commenced on 29 Jun 20. During this phase of training, the Sea Trainees are imparted instructions on seamanship, navigation, ship handling, Officer of the Watch / Officer of the Day duties and technical aspects with emphasis on practical training. Designed to enable them to get their sea legs, the intensive sea training provides them an exposure to the rigours of life at sea in a conducive training environment that prepares young officers to undertake combat as well as ‘less than war’ functions effectively. The Sea Trainees spent 61 days at sea and visited various ports on the east and west Coast of India as well as the Straits of Malacca and Singapore. The trainees were also provided to sail training experience onboard the sail training ships, INS Tarangini and Sudarshini.
The officers will now join various frontline Indian Naval warships and Coast Guard patrol vessels on the western and eastern sea board for next phase of afloat training.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
নেভেল বেজদা ত্রেন তৌখিবা ওফিসরশিং পাস তৌখ্রে
05 DEC 2020 7:25PM by PIB Imphal
৯৮শুবা ইন্তিগ্রেতেদ ওফিসর ত্রেনিং কোর্স মখোয়গী অহানবা ত্রেনিং স্ক্বদ্রোনগী এফ্লোত ত্রেনিং ওনবোর্দ শিপ্স অদু মপুং ফাবদগী ২০২০গী দিসেম্বর ০৫দা পাস আউত তৌখ্রে অদুবু পাংথোকখিবা থৌরম অদু কোবিদ-১৯গী অথিংবশিং অসি লৈবনা মরম ওইরগা য়াম্না পীক্না পাংথোকখ্রে৷ জহাজ মথক্তা পাংথোকখিবা পাসিং আউত দিভিজনশিং অসিগী মনুংদা হৈ শিংলবা ওফিসর ত্রেনীশিং অসিদা রিয়র এদমাইরেল এন্তোনী জিওর্জ, ভি.এস.এম., এন.এম., অৱাংথংবা নেভেল কম্মান্দগী চীফ স্তাফ ওফিসর(ত্রেনিং)না ত্রোফীশিং খুৎশিন্নখ্রে৷ কোর্স অসিদা নেভেল ১১৪, কোস্ত গার্দ ১৩ অমসুং ফোরেন্দ ত্রেনী ০৫(ম্যানমারদগী ০২, মালদ্বীপ্স, সিচেলস অমসুং তাঞ্জানিয়দগী অমমম) য়াওনা ত্রেনী ওফিসর ১৩২না শরুক য়াখি৷ কোচিদা বেস তৌবা অহানবা ত্রেনিং স্ক্বদ্রোন অসিদা য়াওখিবশিং অদুদি ইন্দিয়ন নেভী শিপ্স তির, মগর, শার্দুল, সুজতা, ইন্দিয়ন কোস্ত গার্দ শিপ সরাথী অমসুং সেল ত্রেনিং শিপ্স তরঙ্গিনি অমসুং সুদরশিনিনি৷
দি বেস্ত ওল রাউন্দ সি ত্রেনীগীদমক খৌরাংনা ঙাইনরিবা চীফ ওফ নেভেল স্তাফ ত্রোফী অমসুং তেলিস্কোপ্কী মনা অদু সব লিয়ুতিনেন্ত সুসিল সিংহদা পীখি৷ মেরিতকী অপুনবা ওর্দরদা য়েংলগা অহানবা মফম কনবা ঙম্বগীদমক চীফ ওফ নেভেল স্তাফ ত্রোফী অমসুং বাইনোকুলর্স্কী মনা সব লিয়ুতিনেন্ত অবিশেক ইঙ্গলদা পীখ্রে৷ এসিস্তেন্ত কম্মান্দেন্ত সোনমেল সুরজ কৃশান্তনা খ্বাইদগী ফবা কোস্ত গার্দ সি ত্রনীগীদমক লৈরিবা দি.জি. আই.সি.জি. ত্রোফী অদু ফংখ্রে অমসুং সব লিয়ুতিনেন্ত কেহসব সত্যম কত্তিনা ওনবোর্দকী মতম অসিদা প্রোফেস্নেল সবজেক্তশিংদা ময়ামদগী খ্বাইদগী হেন্না প্রোগ্রেস উৎপা অসিগীদমক এফ.ও.সি.-আই.এন.-সি. ইস্ত রোলিং ত্রোফী লৌখ্রে৷ সব লিয়ুতিনেন্ত দেবসাশিশ সিংহ দিওনা প্রোফেস্নেস সবজেক্তশিং অমসুং স্পোর্তশিং অমসুং এক্সত্রাকুলিকুলর এক্তিবিতীশিং অসিগীদমক লৈরিবা ফ্লেগ ওফিসর কম্মান্দিং-ইন-চীফ সাউথ রোলিং ত্রোফী লৌখ্রে৷
চয়োল ২৪ চংনা পাংথোক্লিবা সমুদ্রগী ত্রেনিং অদু ২০২০গী জুন ২৯দগী হৌখি৷ ত্রেনিং তৌবগী মতম অসিদা সি ত্রনীশিং অসি সিমেনশিপ, নেভিগেসন, শিপ হেন্দলিং, ওফিসর ওফ দি ৱাতচ/ওফিসর ওফ দি দে দ্যুতিশিং অমসুং তেক্নিকেল এস্পেক্তশিং অদু প্রেক্তিকেল ত্রেনিং তৌদুনা খঙহনখি৷ সি ত্রেনীশিং অসিনা সমুদ্রদা নুমিৎ ৬১ লৈখি অমসুং ভারতকী নোংপোক অমসুং নোচুপ থংবা মাইকৈলোমদা লৈরিবা তোঙান তোঙানবা হিথাংফমশিং, মলাকাগী স্ত্রেত অমসুং সিঙ্গাপুরদা চৎখি৷ ত্রেনীশিং অসিদা ত্রনিং তৌনবা জহাজশিং আই.এন.এস. তরঙ্গিনি অমসুং সুদরশিনি থৌবগী ত্রেনিং অদুসু মখোয়দা ফংহনখি৷
হৌজিক্তি ওফিসরশিং অসিনা এফ্লোত ত্রেনিংগী মথংগী ফেস ওইনা তোঙান তোঙানবা ফ্রন্তলাইন্দা লৈরিবা ইন্দিয়ন নেভী ৱার্শিপশিং অমসুং নোংচুপ অমসুং নোংপোক থংবা সমুদ্রদা লৈরিবা কোস্ত গার্দ পেত্রোল ভেসেলশিং অসিদা জোইন্ত তৌরগনি৷