বিত্ত মন্ত্ৰালয়
আন্তৰ্জাতিক বিত্তীয় সেৱা কেন্দ্ৰ প্ৰাধিকৰণে (আই এফ এছ চি এ) ইণ্টাৰনেশ্যনেল এছ'চিয়েচন অৱ ইঞ্চিঅ’ৰেঞ্চ চুপাৰভাইজাৰছ (আইএআইএছ)ৰ সদস্যপদ লাভ কৰে
02 DEC 2020 7:08PM by PIB Guwahati
আন্তৰ্জাতিক বিত্তীয় সেৱা কেন্দ্ৰ প্ৰাধিকৰণে (আই এফ এছ চি এ) ইণ্টাৰনেশ্যনেল এছ'চিয়েচন অৱ ইঞ্চিঅ’ৰেঞ্চ চুপাৰভাইজাৰছ (আইএআইএছ)ৰ সদস্যপদ লাভ কৰিছে।
আইএআইএছৰ স্থাপন হৈছে ১৯৯৪ চনত। ইয়াৰ মুখ্য কাৰ্য্যালয় চুইজাৰলেণ্ডত। ই বীমা চুপাৰভাইজাৰৰ এক স্বেচ্ছামূলক সদস্য সংগঠন যত ২০০ৰো অধিক ন্যায়াধিকৰণৰ নিয়ামক, যি বিশ্বৰ বীমা প্ৰিমিয়ামৰ ৯৭%। ই হৈছে বীমা খণ্ডৰ তত্বাৱধানৰ বাবে নীতি, মানদণ্ড আৰু অন্যান্য সমৰ্থন সামগ্ৰী ৰূপায়ণ আৰু সহায় কৰাৰ বাবে দায়বদ্ধ আন্তৰ্জাতিক মানক নিৰ্ধাৰণ সংস্থা। আইএআইএছ-এ সদস্যসকলক বীমা পৰ্যবেক্ষণ আৰু বীমা বজাৰৰ অভিজ্ঞতা আৰু বুজাবুজি ভাগ বটোৱাৰা কৰিবলৈ এক মঞ্চ প্ৰদান কৰে। ইয়াৰ সামূহিক বিশেষজ্ঞতাৰ স্বীকৃতি স্বৰূপে, আইএআইএছক নিয়মীয়াকৈ জি-২০ দেশৰ নেতাসকল আৰু অন্যান্য আন্তৰ্জাতিক সংগঠনে নিয়মীয়াকৈ আমন্ত্ৰণ কৰে।
এই সদস্যতাৰ সৈতে আইএফএছচিএ-ৰ আইএআইএছ-ৰ বিশ্বব্যাপী নেটৱৰ্কলৈ প্ৰৱেশাধিকাৰ থাকিব আৰু অন্যান্য বিশ্বব্যাপী নিয়ামকসমূহৰ সৈতে ধাৰণা আৰু তথ্য বিনিময় কৰিবলৈ সক্ষম হ'ব। ই জিআইএফটি চহৰস্থিত আইএফএছচি-ক এক বৈশ্বিক বীমা হাব ৰূপত বিকশিত কৰাত সহায় কৰিব। বৰ্তমানে জিআইএফটি আইএফএছচিত বীমা ক্ষেত্ৰৰ সৈতে জড়িত ১৭টা অগ্ৰণী প্ৰতিষ্ঠানে বীমা আৰু ৰি-ইনচুৰেন্সৰ কাম কৰি আছে। এই সদস্যতাই আইএফএছচি-ক বিশ্বব্যাপী বীমা প্ৰতিষ্ঠানৰ সৈতে সংযোগ কৰাত যথেষ্ট সহায় কৰিব আৰু অন্যান্য বিশ্বব্যাপী কেন্দ্ৰৰ সৈতে বিশ্বব্যাপী বীমা ব্যৱসায়ৰ যুটীয়া বিকাশত আইএফএছচিএ-ক সহায় কৰিব।
আইএআইএছ-ৰ কিছুমান মুখ্য সদস্য হৈছে ইউনাইটেড কিংডম-ফাইনেন্সিয়েল কন্ডাক্ট অথৰিটি(এফচিএ),আমেৰিকা যুক্তৰাজ্য-ৰাষ্ট্ৰীয় বীমা কমিছনাৰ এছ'চিয়েচন (এনআইএচি), আমেৰিকা যুক্তৰাজ্য-কোষাগাৰ বিভাগৰ বীমাৰ ফেডাৰেল বীমা কাৰ্য্যালয় (এফআইঅ'), ছিংগাপুৰ-ছিংগাপুৰৰ বিত্তীয় কৰ্তৃপক্ষ (এমএএছ), ভাৰত-বীমা নিয়ামক আৰু বিকাশ কৰ্তৃপক্ষ (আইআৰডিএআই)।

Ministry of Finance
IFSCA obtains Membership of International Association of Insurance Supervisors (IAIS)
02 DEC 2020 7:08PM by PIB Delhi
The International Financial Services Centres Authority (IFSCA) obtained membership of International Association of Insurance Supervisors (IAIS).
Established in 1994, the IAIS headquartered in Switzerlandis a voluntary membership organization of insurance supervisors and regulators from more than 200 jurisdictions, constituting 97% of the world's insurance premiums. It is the international standard-setting body responsible for developing and assisting in the implementation of principles, standards and other supporting material for the supervision of the insurance sector. The IAIS also provides a forum for Members to share their experiences and understanding of insurance supervision and insurance markets. In recognition of its collective expertise, the IAIS is routinely called upon by the G20 leaders and other international standard setting bodies.
With this membership IFSCA would have access to IAIS’s global network and would be able to exchange ideas and information with other global regulators. This would help in developing a vibrant global Insurance hub in IFSC at GIFT City. Currently, 17 leading Insurance entities are operating from GIFT IFSC undertaking offshore Insurance and Reinsurance business. This membership would go a long way in connecting IFSC with global insurance institutions and would facilitate IFSCA in joint development of global insurance business with other global centres.
Some of the leading members of IAIS are United Kingdom- Financial Conduct Authority (FCA), USA- National Association of Insurance Commissioners (NIAC), USA- Federal Insurance Office of the Insurance of the United States Department of Treasury (FIO),Singapore- Monetary Authority of Singapore (MAS), India- Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI).