ঙাকশেল মন্ত্রালয়
১২ জাৎ. আই.এন.এস উৎক্রোশ অমসুং আই.এন.ঐচ.এচ. ধনবন্তরীদা য়ুনিৎ এপ্রিসিএসন এৱার্দ পীখ্রে
01 DEC 2020 6:19PM by PIB Imphal
লেফতিনেন্ত জেনরেল মনোজ পান্দে, কমান্দর-ইন-চীফ, অন্দমান অমসুং নিকোবর কমান্দ (সি.আই.এন.সি.এ.এন.)না থোইদোক হেন্দোকপা মথৌ পাংথোকপগীদমক্তা জাত রেজিমেন্তকী ১২শুবা বাতালিয়ন, ইন্দিয়ন নেভেল শিপ এয়র স্তেসন উৎক্রোশ অমসুং ইন্দিয়ন নেভেল হোস্পিতান শিপ ধনবন্তরীদা ঙসি দ্বীপিকা ওদিতোরিয়ম, হদ্দোদা পাংথোকখিবা ফোর্মেল সেরেমোনী অমদা য়ুনিৎ এপ্রিসিএসন ২০১৯-২৯গী এৱার্দ পীখ্রে।
মীয়ামদা মহাক্কী ৱারোল পীবদা, সি.আই.এন.সি.এন.না কমান্দগী পান্দমশিং অদু ফংননবা হোৎনবদা তীম অহুম অসিগী মীওইশিংনা উৎখিবা লৌশিং অমসুং হৈনীংবা মতৌ অদুগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি। কোবিদকী মতম অসিদা মখোয়গী মথৌগী মায়কৈদা উৎখিবা লাইনীং, কমিৎমেন্ত, অচেৎপা ৱাখল্লোন অমসুং থবক কনবগী মতৌ অদুগীদমক্তসু থাগৎপা ফোংদোকখি। প্রোফেস্নেল অমসুং স্পোর্তকী অথোই-অহেন তান্নবদা ১২শুবা জাতকী মায় পাকপা অদুদা থাগৎপা ফোংদোকখি। পুং ২৪গী এয়র ওপরেসন্দা, লেফতিনেন্ত জেনরেলনা ইন্দিয়ন নেভেল, এয়র ফোর্স অমসুং কোস্ত গার্দ এয়রক্রাফকী প্রাইমরী ওপরেতিং/স্তেজিং এরিয়াগা লোইননা অন্দমান অমসুং নিকোবর আইলেন্দগী মীয়ামগীদমক্তা লাইফ লাইন ওইখিবা আই.এন.এস. উৎক্রোশকী পর্সোনেলশিংবু থাগৎপা ফোংদোকখি। আই.এন.ঐচ.এস. ধনবন্তরীনা কোবিদনা নারবা অনাবা ৭০০ লায়েংখি অমসুং কেস পুম্নমক ফখি। মহাক্না হায়খি শুপ্নগী য়ুনিৎ অহুম অসিগী পর্সোনেলশিংনা মথৌ নীংথিজনা পাংথোকখিবতা নত্তনা, অন্দমান অমসুং নিকোবর আইলেন্দা কোবিদকী মায়োক্তা চংশিল্লিবা লাঞ্জংদা মপুন্সি খুদোংথিবগা মায়োক্নখিবা ফ্রন্তলাইন ৱারিয়র্শিংবুসু থাগৎপা ফোংদোকখি। মীফম অদু কোবিদকী চেকশিন-থৌরাং পুম্নমক পাংথোকপগা লোইননা পাংথোকখি।

Ministry of Defence
Unit Appreciation Awarded by CINCAN to 12 JAT, INS Utkrosh and INHS Dhanvantari
01 DEC 2020 6:19PM by PIB Delhi
Lt Gen Manoj Pande, Commander-in-Chief, Andaman and Nicobar Command (CINCAN) awarded Unit Appreciation 2019-20 for outstanding performance in the last one year to 12th Battalion of the JAT Regiment, Indian Naval Ship Air Station Utkrosh and Indian Naval Hospital Ship Dhanvantari in a formal ceremony held at Dweepika Auditorium, Haddo, today.
In his address to the gathering, CINCAN commended all personnel of the three units on their professionalism and alacrity shown in pursuance of the goals of the Command. The General Officer lauded the formidable spirit of the personnel of the units being awarded and their exceptional devotion to duty with utmost dedication, determination and hard work, especially in the COVID pandemic situation. He congratulated the personnel of 12 JAT for their achievements in the field of professional and sports competitions. He commended the personnel of INS Utkrosh for their round the clock involvement in conduct of air operations, playing the role of a “Life-line” to the populace of Andaman & Nicobar Islands, with the airfield being the primary operating/staging area for the Indian Navy, Air Force and Coast Guard aircraft on the islands. He particularly mentioned the involvement of INHSDhanvantari with its enviable record of treating over 700 COVID cases with full recovery in all cases. He also brought out that while these units were specially awarded, the others units are not far behind and the entire Command stands shoulder to shoulder with all the frontline warriors risking their lives towards fighting the pandemic in Andaman & Nicobar Islands. The ceremony was attended by personnel of all the four components of the Command. All COVID-19 precautions were adhered to at the gathering.