Vice President's Secretariat
Vice President greets the nation on the eve of Guru Nanak Jayanti
29 NOV 2020 8:39PM by PIB Delhi
The Vice President of India, Shri M. Venkaiah Naidu has greeted the nation on the eve of Guru Nanak Jayanti today. Following is the full text of his message -
“I extend my warm greetings and good wishes to the people of our country on the auspicious occasion of the Birth Anniversary of Guru Nanak Dev Ji.
The founder of Sikhism, Guru Nanak Dev Ji has remained an icon of truth, compassion, and righteousness through his noble life. He has a unique place among the spiritual leaders, preceptors, reformers and saints of India. His teachings have universal appeal and would forever inspire us to follow the path of compassion and humility and to show respect for all humankind, irrespective of caste, creed or religion.
Guru Nanak Jayanti is always an occasion for family and friends to come together and celebrate. But this year, given the unprecedented health emergency due to COVID-19, I urge my fellow citizens to celebrate the festival by adhering to COVID health and hygiene protocols.
On this joyous occasion, I pray for harmony and peace in the country.”

উপ-রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
উপ-রাস্ত্রপতিনা গুরু নানক্কী মপোক কুমওন নোংমা ৱাৎলিঙৈদা লৈবাক মীয়ামদা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে
29 NOV 2020 8:39PM by PIB Imphal
ভারতকী উপ-রাস্ত্রপতি, শ্রী এম. ভেনকৈয়া নাইদুনা ঙসি গুরু নানক্কী মপোক কুমওন নোংমা ৱাৎলিঙৈদা লৈবাক মীয়ামদা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে। মখাগী অসি মহাক্কী পাউজেলগী মপুং ফাবা ৱারোলনি -
গুরু নানক দেবজীগী শেংলবা মপোক কুমওনগী থৌরম অসিদা, ঐনা ঐখোয়গী লৈবাক অসিগী মীয়ম পুম্নমক্তা নুংঙাইবা ফোংদোকচরি।
মহাক ভারতকী ধর্মগী লুচিংবা, গুরু, শেমদোকলোই অমসুং লম্বোইবশিংগী মনুংদা অমনি। মহাক্না তম্বীরম্বশিং অদু মালেমগী ওইবা অপীলনি অমসুং ঐখোয়বু মীনুংশিং অমসুং নোল্লুকপগী লম্বীদা চৎননবা ইথিল পীনবীদুনা লৈরগনি অমসুং জাৎ, কাংলুপ নত্ত্রা লাইনীংগী খল্লুদনা মীওইবা কাংলুপ পুম্নমক্কী মান্নবা ইকাই খুম্নবা উৎকনি।
গুরু নানক্কী মকোক কুমও অসি মতম পুম্নমক্তা ইমুং মনুং অমসুং মরূপ-মপাংশিংগা লোইননা পুনমিন্নবা অমসুং কুম্মৈ পাংথোকমিন্নবগী থৌরম অমনি। অদুবু হন্দক্কী চহি অসিদি অমুক্তা ওইখিদ্রিবা কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা হেল্থ ইমর্জেন্সীগী য়েংদুনা, ঐনা ঐগী ইরৈবাকচা পুম্নমক্তা হকশেল অমদি লুবা নানবগী লমজিং-লমতাকশিং ইনবীনবা হায়জবগা লোইননা কোবিদ পাংথোকপীনবা নীংশিংজরি।
নুংঙাইরবা থৌরম অসিদা, ঐনা লৈবাক অসিদা নুংশি চান্নবা অমদি ইং তপ্পা পুরকপা ওইরসনু হায়না থৌনীজরি।”