ঙাকশেল মন্ত্রালয়
সাউথর্ন নেভেল কমান্দনা সম্বীধান দিৱাস পাংথোকখ্রে
26 NOV 2020 6:24PM by PIB Imphal
৭১সুবা সম্বীধান নুমিৎ থৌরমগী শরুক অমা ওইনা, সাউথর্ন নেভেল কমান্দ,কোচি, হেদক্বাতর্স সাউথর্ন নেভেল কমান্দগী মখাদা লৈবা য়ুনিত পুম্নমক, জহাজশিং অমসুং ত্রেনিং সেন্তরশিংনা, লান্মী অমসুং মীচম মীয়াম খুদিংমক্কী সম্বীধানদা য়াওরিবা প্রিয়েম্বল অমসুং মরুওইবা থৌদাংশিং পাথোকখ্রে।
সম্বীধানদা য়াওরিবা অচুম্বা ৱাখল্লোনশিং মখোয় অমুক হন্না খঙনবা অমসুং ভারতকী নাগরিক অমা ওইনা মখোয়গী থৌদাংশিং মখোয়দা নিংশিংহন্নবা নেভি চিন্দ্রেন স্কুল অমসুং কেন্দ্রিয়া বিদ্যলয়গী মহৈরোয়শিংগী অখন্নবা থৌরম অমা পাংথোকখি।
১৯৪৯গী নুমিৎ অসিদা ভারতকী কন্সতিতুয়েন্ত এশেমব্লিনা ভারতকী সম্বীধান চৎনবা হৌখিবা অদু নিংশিংবা ওইনা চহি খুদিংগী নবেম্বর ২৬দা লৈবাক শীনবা থুংনা সম্বীধান নুমিৎ পাংথোক্লি। ভারতকী সম্বীধান ১৯৫০গী জনুৱারি ২৬দগী চৎনবা হৌখি।

Ministry of Defence
SOUTHERN NAVAL COMMAND CELEBRATES SAMVIDHAN DIVAS
26 NOV 2020 6:24PM by PIB Delhi
As a part of 71st Constitution Day celebrations at Southern Naval Command, Kochi, all units under Headquarters Southern Naval Command, including ships and training establishments, carried out a reading of the Preamble and the Fundamental Duties enshrined in the Constitution for all serving and civilian personnel.
A special session for students of Navy Children School and Kendriya Vidyalaya was conducted online, to reiterate to them the principles enshrined in the Constitution and remind them of their duties as citizens of India.
Constitution Day, also known as Samvidhan Divas, is celebrated across the country on 26 November every year to commemorate the adoption of the Constitution of India on this day in 1949 by the Constituent Assembly of India. The Constitution of India came into effect on 26 January 1950.