নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মিনিস্ত্রিনা অর্চেরি এসোসিএসন ওফ ইন্দিয়া অমুক হন্না শকখঙলে
মসি পুৱারি ওইরবা ৱারেপ অমনি হায়না অর্চেরি এসোসিএসন ওফ ইন্দিয়াগী প্রসিদেন্ত শ্রী অর্জুন মুন্দানা তরাম্না ওক্লি
26 NOV 2020 3:23PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা অর্চেরি স্পোর্তস য়োকখৎনবা অমসুং কাংলোন শেম্নবা নেসনেল স্পোর্তস ফেদেরেসন অমা ওইনা য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মিনিস্ত্রিনা অর্চেরি এসোসিএসন ওফ ইন্দিয়া অমুক হন্না শকখঙলে। নেসনেল স্পোর্তস দিবলপমেন্ত কোদ ওফ ইন্দিয়া,২০১১(স্পোর্তস কোদ)গী মতুংইন্না এসোসিএসন অসিগী মীখলশিং পাংথোকপা ঙমদবদগী চহি ৮গী মমাংদা সরকারনা অর্চেরি এসোসিএসন ওফ ইন্দিয়া শকখঙবা তোকখিবনি। সরকারনা অর্চেরি এসোসিএসন ওফ ইন্দিয়া শকখঙবা অসি চহি অমা চৎনগনি।
য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মিনিস্ত্রিগী ৱারেপ অসি ত্রাইবেল এফেয়ার্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর অমসুং অর্চেরি এসোসিএসন ওফ ইন্দিয়াগী প্রসিদেন্ত শ্রী অর্জুন মুন্দানা তরাম্না ওকখ্রে। শ্রী অর্জুন মুন্দানা হায়খি ২০১২গী দিশেম্বর ৭দা অর্চেরি এসোসিএসন ওফ ইন্দিয়াদা থমখিবা অথিংবা লৌথোকপগীদমক ঐনা মিনিস্ত্রি থাগৎলি। তাঞ্জা অসি পুৱারি ওইবা অমসুং সনাগী ময়েক্না ইদুনা লৈহৌরগদবা নুমিৎ অমনি অমসুং ৱারেপ অসিনা ভারতকী অর্চেরিগী অনৌবা তাঙ্কক অমা হৌরগনি। ৱারেপ অসিনা তোকিও ওলেম্পিক্সতা মকোক থোংবা অর্চরশিংগা লাম্বা তৌনবা ঙম্নবা থৌরাং তৌনবা লুরবা তানফম অসিদা হেন্না ফজনা শান্ননবা ভারতকী তিম পুক্নিং থৌগৎলগনি।
অর্চরশিং, কোচশিং অমসুং অর্চেরিগী ইমুং-মনুং পুম্নমক মহাক্না থম্মোয় শেংনা থাগৎলদুনা শ্রী মুন্দানা হায়খি মতম শাংনা কোর্তকী কেসশিং থেংনবগী মহৈ ওইনা শকখঙবা ঙমখিবনি। এসোসিএসন অসিনা ভারত্তা অর্চেরি অৱাংবা থাকশিংদা পুখৎকনি। অর্চেরি মশান্না য়াইফনবা অমসুং তুংদা শান্নরোয়শিং খ্বাইদগী ৱাংবা থাক্তা থম্নবা অর্চেরি এসোসিএসন ওফ ইন্দিয়ানা য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মিনিস্ত্রিগা নকশিন্ননা থবক তৌমিন্নগনি।
দিল্লি হায় কোর্তনা হাপ্পা রিতর্নিং ওফিসার শ্রী পি.কে ত্রিপাথিনা ২০২০গী জনুৱারি ১৮দা অর্চেরি এসোসিএসন ওফ ইন্দিয়াগী থৌ পুবশিং অমসুং ইজুকিউতিপ কম্মিতিগী মীখলশিং পাংথোকখ্রে। স্পোর্তস কোদকী প্রোবিজনশিংদা য়াওরিবা চহি অমসুং থবক পায়বগী মতমগী অথিংবশিং অমসুং নেসনেল স্পোর্তস ফেদেরেসনশিংদা সরকারগী থবক তৌবা মীওইশিংনা মীখল থেংনদুনা ফম পায়বগী মতাংদা মিনিস্ত্রিনা থম্লিবা অথিংবা অসি য়েংদুনা মীখলগী ফলশিং অমসুং রিতর্নিং ওফিসারগী পাউদম য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মিনিস্ত্রিনা য়েংশিনখি। অর্জুন মুন্দা(প্রসিদেন্ত), প্রমোদ চান্দুরকার(সেক্রেতরি) অমসুং আর.এস তোমার(ত্রেজরর) ওইনা খনখিবা ২০২০গী জনুৱারি ১৮দা পাংথোকখিবা অর্চেরি এসোসিএসন ওফ ইন্দিয়াগী মীখলশিং অদু য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মিনিস্ত্রিনা অয়াবা পীখ্রে।
অদুবু, শ্রী পি.বি ৱার নোংব্রি(ভাইস প্রসিদেন্ত ওইনা খনখিবা);শ্রী কে.বি গুরুং অমসুং শ্রী কুমজুম রিবা(অনিমক জোইন্ত সেক্রেতরি ওইনা খনখিবা)গী মীখলশিং স্পোর্তস কোদকী প্রোবিজনশিং মতুংইন্না পাংথোকখিদে। মীখল থেংন্নবা সরকারগী মরী লৈনবা ওথোরিতিদগী মাংজৌন্না এন.ও.সি য়াওদনা মীখল থেংনখি। করিগুম্বা মখোয়গী অপাম্বা লৈরবদি, হায়রিবা ওফিসিএলশিং অসি ওফিস থাদোক্নবা অমসুং হায়রিবা ফমশিং অসিগীদমক নৌনা মীখল থেংন্নবা অর্চেরি এসোসিএসন ওফ ইন্দিয়ানা পাউতাক পীখ্রে। অমুক হন্না শকখঙবগী চেরোল পীখিবা থা ৬গী মনুংদা এসোসিএসন অসিগী সংবিধান্দা য়াওদবা স্পোর্তস কোদকী প্রোবিজনশিং চৎন্নবা অর্চেরি এসোসিএসন ওফ ইন্দিয়াদসু পাউতাক পীখ্রে।
ৱার্ল্দ অর্চেরি(অর্চেরিগী ইন্তরনেসনেল ফেদেরেসন)না অর্চেরি এসোসিএসন ওফ ইন্দিয়াগী অথিংবা লৌথোকখ্রে অমসুং হৌজিক ইন্দিয়ান ওলেম্পিক্স এসোসিএসন অমসুং ৱার্ল্দ অর্চেরি অনিমক্না অর্চেরি এসোসিএসন ওফ ইন্দিয়া শকখঙলে।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Ministry of Youth Affairs & Sports restores recognition of Archery Association of India
President of Archery Association of India Shri Arjun Munda welcomesit as a historic decision
26 NOV 2020 3:23PM by PIB Delhi
Ministry of Youth Affairs & Sports has restored the government recognition to Archery Association of India as a National Sports Federation for promotion and regulation of Archery Sport in the country. The Government recognition of AAI was withdrawn eight years back on account of failure to conduct its elections in accordance with the National Sports Development Code of India, 2011 (Sports Code).Government recognition of AAI will be valid for one year.
Union Minister for Tribal Affairs and President of Archery Association of India Shri Arjun Munda welcomed the decision of Ministry of Youth Affairs & Sports. Shri Arjun Munda said that I am thankful to the Ministry for revoking thesuspension of Archery Association of India imposed on 7th December, 2012. Terming the move as ‘historic and Golden day’, Shri Munda said it heralds the beginning of a new era for Indian Archery. It will be a great source ofencouragement for Indian team to perform better at this crucial juncture when, they are preparingto face the toughest challenge from the top Archers of the world in Tokyo-Olympics, Presidentadded.While conveying his heartiest congratulation to all the Archers, Coaches and the entire Archery family, Shri Munda stated that the recognition is the result of long struggle and court battles.The AAI is determined to take Archery in India to the new heights. AAI will work closely with Ministry of Youth affairs & Sportsfor the benefit of sport of Archery and for the sportspersons to uphold the highest standard of probity and ethic in future, President added.
Elections of Office Bearers and Executive Committee of AAI were conducted by Delhi High Court appointed Returning Officer Shri PK Tripathi on 18.01.2020. The election results and report of the Returning Officer havebeen examined by the Ministry of Youth Affairs & Sports in light of this Sports Code provisions on Age & Tenure restrictions and restriction on Government servant for holding elective posts in National Sports Federations and the Ministry of Youth Affairs & Sports has acceptedthe elections of AAI held on 18 January2020 in which Arjun Munda (President), Pramod Chandurkar (Secretary) and R.S. Tomar (Treasurer) were elected.
However, it is further informed that elections of Shri P.B. War Nongbri (elected asVice President); Shri K.B. Gurung and Shri KumjumRiba (both elected as JointSecretaries) have not been found in accordance to the provisions of Sports Code (electedin absence of prior NOC from the prescribed government authority to contest election).Accordingly, AAI has been advised to ask these officials to demit the office and conduct freshelection for these posts, if they wish so. AAI has also been advised to incorporate such provisions of the Sports Code which do not have any referral in its constitution, within 6 months of issue of letter of restoration of recognition.
World Archery (international federation for Archery sport) has also lifted the suspension of AAI and as such at present the AAI has the recognition both of Indian OlympicAssociation and the World Archery.