স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইম্প্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয়
২০২০গী ওক্তোবর থাগী রুরেল, অর্বান অমসুং কম্বাইনগী বেস ২০১২=১০০কী কঞ্জুমর প্রাইস ইন্দেক্স নম্বরশিং
12 NOV 2020 8:45PM by PIB Imphal
স্তেতিসতিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইমপ্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয় (এম.ও.এস.পি.আই.)গী নেস্নেল স্তেতিস্তিকেল ওফিস (এন.এস.ও.)না প্রেস নোৎ অসিদা ২০২০গী ওক্তোবর (প্রোবিজনেল) থাগী রুরেল (আর), অর্বান (য়ু) অমসুং কম্বাইন (সি)গী বেস ২০১২=১০০কী কঞ্জুমর প্রাইস ইন্দেক্স (সি.পি.আই.) ফোঙলি। মরী লৈনবা ভারত পুম্বগী অমসুং রাজ্য/য়ু.তি. পুম্নমক্কী সব-গ্রুপশিং অমসুং গ্রুপশিংগী সি.এফ.পি.আই.সু ফোঙখ্রে।
২. প্রাইস দেতা অসি অয়াম্বনা খনগৎলবা সহরগী কৈথেল ১১১৪ অমসুং খনগৎলবা খুঙ্গং ১১৮১দগী এন.এস.ও., এম.ও.এস.পি.আই.গী ফিল্দ ওপরেসন্স দিবিজনগী ফিল্দ স্তাফনা হকথেংননা চয়োল নায়না চৎতুনা খোমগৎখি। ২০২০গী ওক্তোবর থাগী মনুংদা খুঙ্গং ৯৮.১% অমসুং সহরগী কৈথেল ৯৭.৯%দগী এন.এস.ও.না প্রাইসশিং খোমগৎখি অমরোমদা প্রাইজ অসি খুঙ্গংগী ৮৪.৩% অমসুং সহরগী ৮৯.৩% ওই হায়না রিপোর্ত তৌরকখি।
৩. জেনরেল ইন্দেক্সশিং অমসুং সি.এফ.পি.আই.শিংদা য়ুম্ফম ওইবা ভারত পুম্বগী ইনফ্লেসনগী চাংশিং (পোইন্ত তু পোইন্ত বেসিসতা হায়বদি হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা থাদগী চৎলিবা থা, হায়বদি ওক্তোবর ২০১৯দগী ওক্তোবর ২০২০) মখাদা পীরি:
সি.পি.আই. (জেনরেল) অমসুং সি.এফ.পি.আই.দা বেজ তৌবা ভারত পুম্বগী ইনফ্লেসনগী চাংশিং (%)
ইন্দেক্সশিং
ওক্তোবর-২০২০ (প্রোভ.)
সেপ্তেম্বর-২০২০ (ফাইনেল)
রুরেল
অর্বান
রুরেল
অর্বান
সি.পি.আই. (জেনরেল)
৭.৬৯
৭.৪০
৭.৬১
৭.৩৬
৭.২৬
৭.২৭
সি.এফ.পি.আই.
১১.০৫
১১.১৯
১১.০৭
১০.৫৩
১০.৯৪
১০.৬৮
খঙজিনগদবাশিং: প্রোভ. – প্রোবিজনেল, অপুনবা - অপুনবা
৪. জেনরেল ইন্দেক্সশিং অমসুং সি.এফ.পি.আই.শিংগী থাগী ওইনা অহোংবশিং মখাদা পীরি:
ভারত পুম্বগী সি.পি.আই. (জেনরেল) অমসুং সি.এফ.পি.আই.গী থাগী ওইনা অহোংবশিং (%): ওক্তোবর-২০২০ দগী সেপ্তেম্বর-২০২০ ফাওবা
ইন্দেক্সশিং
রুরেল
অর্বান
কম্বাইন
ইন্দেক্স ভেল্যু
% অহোংবা
ইন্দেক্স ভেল্যু
ইন্দেক্স ভেল্যু
% অহোংবা
ওক্তোবর ২০
সেপ্তেম্বর ২০
ওক্তোবর ২০
সেপ্তেম্বর ২০
ওক্তোবর ২০
সেপ্তেম্বর ২০
সি.পি.আই. (জেনরেল)
১৫৯.৭
১৫৭.৫
১.৪০
১৫৬.৮
১৫৫.২
১.০৩
১৫৮.৪
১৫৬.৪
১.২৮
সি.এফ.পি.আই.
১৬৩.৮
১৫৯.৬
২.৬৩
১৬৮.৯
১৬৫.৩
২.১৮
১৬৫.৬
১৬১.৬
২.৪৮
খঙজিনগদবা: ওক্তোবর ২০২০গী মশিং অসি প্রোবিজনেলনি।
৫. প্রাইস দেতা অসি নেস্নেল ইনফোর্মেতিক্স সেন্তরগী ৱেব পোর্তেলশিংগী খুত্থাংদা লাকখিবনি।
মথংগী থাগী ফোঙনবগী তাং: নবেম্বর ২০২০গী অসিনা দিসেম্বর ১৪, ২০২০ (নিংথৌকাবা)দা ফোঙগনি।
এনেক্সকী লিস্ত
এনেক্স
তাইতল
I
রুরেল, অর্বান অমসুং কম্বাইনগী সেপ্তেম্বর অমসুং ওক্তোবর ২০২০ (পি)গী ভারত পুম্বগী জেনরেল (গ্রুপ পুম্নমক্কী), গ্রুপ অমসুং সব-গ্রুপকী থাক্কী সি.পি.আই. অমসুং সি.এফ.পি.আই.গী মশিংশিং।
II
রুরেল, অর্বান অমসুং কম্বাইনগী সেপ্তেম্বর অমসুং ওক্তোবর ২০২০ (পি)গী ভারত পুম্বগী ইনফ্লেসনগী চাংশিংগী জেনরেল (গ্রুপ পুম্নমক্কী), গ্রুপ অমসুং সব-গ্রুপকী থাক্কী সি.পি.আই. অমসুং সি.এফ.পি.আই.গী মশিংশিং।
III
রুরেল, অর্বান অমসুং কম্বাইনগী সেপ্তেম্বর অমসুং ওক্তোবর ২০২০ (পি)গী রাজ্যশিংগী জেনরেল সি.পি.আই.।
IV
রুরেল, অর্বান অমসুং কম্বাইনগী সেপ্তেম্বর অমসুং ওক্তোবর ২০২০ (পি)গী পোপুলেসন সেন্সস ২০১১গী মতুং ইন্না মীশিং লাখ ৫০দগী হেন্না লৈবা মরু ওইবা রাজ্যশিংগী ইনফ্লেসনগী চাংশিং।
এনেক্স I
ভারত পুম্বগী কঞ্জুমর প্রাইস ইন্দেক্সশিং
(বেজ: ২০১২=১০০)
গ্রুপ কোদ
সব-গ্রুপ কোদ
দেস্ক্রিপসন
রুরেল
অর্বান
কম্বাইন
অরুম্বা
সেপ্তেম্বর-২০ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ওক্তোবর-২০ ইন্দেক্স
(প্রোভ.)
অরুম্বা
সেপ্তেম্বর-২০ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ওক্তোবর-২০ ইন্দেক্স
(প্রোভ.)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
(৫)
(৬)
(৭)
(৮)
(৯)
(১০)
(১১)
(১২)
১.১.০১
সিরিএলশিং অমসুং মসিগী পোত্থোকশিং
১২.৩৫
১৪৬.০
১৪৫.১
৬.৫৯
১৫০.৬
১৪৯.৮
৯.৬৭
১৪৭.৫
১৪৬.৬
১.১.০২
শা-ঙা
৪.৩৮
১৮৬.৩
১৮৮.৮
২.৭৩
১৯৩.৭
১৯৫.৪
৩.৬১
১৮৮.৯
১৯১.১
১.১.০৩
য়েরুম
০.৪৯
১৫৯.২
১৭১.৬
০.৩৬
১৬৪.৮
১৭৭.০
০.৪৩
১৬১.৪
১৭৩.৭
১.১.০৪
শঙ্গোম অমসুং মসিগী পোত্থোকশিং
৭.৭২
১৫৩.৬
১৫৩.৮
৫.৩৩
১৫৩.৭
১৫৩.৯
৬.৬১
১৫৩.৬
১৫৩.৮
১.১.০৫
থাওশিং অমসুং ফেৎশিং
৪.২১
১৪২.৬
১৪৫.৪
২.৮১
১৩৫.৭
১৩৮.০
৩.৫৬
১৪০.১
১৪২.৭
১.১.০৬
উহৈশিং
২.৮৮
১৪৭.২
১৪৬.৬
২.৯০
১৫৫.৭
১৫০.৭
২.৮৯
১৫১.২
১৪৮.৫
১.১.০৭
মনা-মশিং
৭.৪৬
২০০.৬
২২১.৮
৪.৪১
২২৬.০
২৪৮.৩
৬.০৪
২০৯.২
২৩০.৮
১.১.০৮
হরাইশিং অমসুং মসিগী পোত্থোকশিং
২.৯৫
১৫০.৩
১৫৫.৯
১.৭৩
১৫২.২
১৫৮.৭
২.৩৮
১৫০.৯
১৫৬.৮
১.১.০৯
চিনি অমসুং অথুম অহাওশিং
১.৭০
১১৫.৩
১১৪.৮
০.৯৭
১১৮.১
১১৭.২
১.৩৬
১১৬.২
১১৫.৬
১.১.১০
মরু-মরাংশিং
৩.১১
১৬০.৯
১৬১.৯
১.৭৯
১৬১.৩
১৬১.৫
২.৫০
১৬১.০
১৬১.৮
১.২.১১
নন-অলকোহোলিক ওইবা থক্নবশিং
১.৩৭
১৪৭.৪
১৫০.০
১.১৩
১৩৯.২
১৪১.৫
১.২৬
১৪৪.০
১৪৬.৫
১.১.১২
শেম-শারবা চান্না থক্নবা, অহাও-অথুমনচিংবা
৫.৫৬
১৬১.৯
১৬২.৭
৫.৫৪
১৬৪.৮
১৬৫.১
৫.৫৫
১৬৩.২
১৬৩.৮
১
চান্না থক্নবশিং
৫৪.১৮
১৫৯.৬
১৬৩.৩
৩৬.২৯
১৬৪.৪
১৬৭.৪
৪৫.৮৬
১৬১.৪
১৬৪.৮
২
ক্বা, হিদাক মনা অমসুং নিশাশিং
৩.২৬
১৮২.৭
১৮৩.৫
১.৩৬
১৮৮.৭
১৮৮.৯
২.৩৮
১৮৪.৩
১৮৪.৯
৩.১.০১
ফিরোমশিং
৬.৩২
১৫৫.৭
১৫৬.৪
৪.৭২
১৫০.৫
১৫১.০
৫.৫৮
১৫৩.৭
১৫৪.৩
৩.১.০২
খোংউপ
১.০৪
১৫০.৬
১৫১.০
০.৮৫
১৩৬.১
১৩৬.৪
০.৯৫
১৪৪.৬
১৪৪.৯
৩
খোংউপ ফিরোমশিং
৭.৩৬
১৫৫.০
১৫৫.৬
৫.৫৭
১৪৮.৩
১৪৮.৮
৬.৫৩
১৫২.৩
১৫২.৯
৪
য়ুমকৈ
-
-
-
২১.৬৭
১৫৬.৫
১৫৮.০
১০.০৭
১৫৬.৫
১৫৮.০
৫
ফ্যুল অমসুং মৈ
৭.৯৪
১৪৬.৮
১৪৭.৭
৫.৫৮
১৩৭.১
১৩৭.৪
৬.৮৪
১৪৩.১
১৪৩.৮
৬.১.০১
ইমুং-মনুংগী পোৎলম চৈরমশিং
৩.৭৫
১৫২.০
১৫২.৭
৩.৮৭
১৪৫.১
১৪৫.১
৩.৮০
১৪৮.৭
১৪৯.১
৬.১.০২
হকশেল
৬.৮৩
১৫৯.৫
১৬০.৪
৪.৮১
১৫১.০
১৫২.০
৫.৮৯
১৫৬.৩
১৫৭.২
৬.১.০৩
ত্রান্সপোর্ত অমসুং কম্ম্যুনিকেসন
৭.৬০
১৪৬.৪
১৪৬.১
৯.৭৩
১৩৫.৪
১৩৫.৩
৮.৫৯
১৪০.৬
১৪০.৪
৬.১.০৪
পোথানবা অমসুং হরাও কুম্মৈ
১.৩৭
১৫২.৪
১৫৩.৪
২.০৪
১৪২.০
১৪৪.৩
১.৬৮
১৪৬.৫
১৪৮.৩
৬.১.০৫
এজুকেসন
৩.৪৬
১৬২.৫
১৬১.৭
৫.৬২
১৫৫.৭
১৫৬.৪
৪.৪৬
১৫৮.৫
১৫৮.৬
৬.১.০৬
প্রস্নেল ক্যের অমসুং মরী লৈনবশিং
৪.২৫
১৫৬.২
১৫৬.১
৩.৪৭
১৫৮.১
১৫৮.০
৩.৮৯
১৫৭.০
১৫৬.৯
৬
অতোপ্পশিং
২৭.২৬
১৫৪.৩
১৫৪.৫
২৯.৫৩
১৪৬.২
১৪৬.৬
২৮.৩২
১৫০.৪
১৫০.৭
জেনরেল ইন্দেক্স (গ্রুপ পুম্নমক)
১৫৯.৭
১০০.০০
১৫৫.২
১৫৬.৮
১০০.০০
১৫৬.৪
১৫৮.৪
কঞ্জুমর প্রাইস ইন্দেক্স (সি.এফ.পি.আই.)
১৬৩.৮
২৯.৬২
১৬৫.৩
১৬৮.৯
৩৯.০৬
১৬১.৬
১৬৫.৬
খঙজিনগদবা:
১. প্রোভ. : প্রোবিজনেল.
২. সি.এফ.পি.আই. : ‘ চান্না থক্নবশিং’ গ্রুপ্তা য়াওবা সব-গ্রুপ ১২গী মনুংদা , ‘নন-অলকোহোলিক ওইবা থক্নবশিং’ অমসুং ‘শেম-শারবা চান্না থক্নবা, অহাও-অথুমনচিংবা’ য়াওদনা সি.এফ.পি.আই. অসি সব-গ্রুপ ১০দা বেজ তৌবনি।
৩. - : য়ুমকৈগী সি.পি.আই. (রুরেল) অসি য়াওদে।
এনেক্স II
ওক্তোবর ২০২০গী (প্রোবিজনেল) ভারত পুম্বগী চহি-অমদগী-চহি অমগী ইনফ্লেসনগী চাংশিং (%)
(বেজ: ২০১২=১০০)
গ্রুপ কোদ
সব-গ্রুপ কোদ
দেস্ক্রিপসন
রুরেল
অর্বান
কম্বাইন
ওক্তোবর-১৯ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ওক্তোবর-২০
ইন্দেক্স
(প্রোভ.)
ইনফ্লেসনগী চাং
(%)
ওক্তোবর-১৯ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ওক্তোবর-২০
ইন্দেক্স
(প্রোভ.)
ইনফ্লেসনগী চাং
(%)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
(৫)
(৬)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
(৫)
(৬)
১.১.০১
সিরিএলশিং অমসুং মসিগী পোত্থোকশিং
১৪১.০
১৪৫.১
২.৯১
১৪৩.৫
১৪৯.৮
৪.৩৯
১৪১.৮
১৪৬.৬
৩.৩৯
১.১.০২
শা-ঙা
১৬১.৬
১৮৮.৮
১৬.৮৩
১৫৯.৮
১৯৫.৪
২২.২৮
১৬১.০
১৯১.১
১৮.৭০
১.১.০৩
য়েরুম
১৪১.২
১৭১.৬
২১.৫৩
১৪৪.৭
১৭৭.০
২২.৩২
১৪২.৬
১৭৩.৭
২১.৮১
১.১.০৪
শঙ্গোম অমসুং মসিগী পোত্থোকশিং
১৪৬.৫
১৫৩.৮
৪.৯৮
১৪৫.৬
১৫৩.৯
৫.৭০
১৪৬.২
১৫৩.৮
৫.২০
১.১.০৫
থাওশিং অমসুং ফেৎশিং
১২৫.৬
১৪৫.৪
১৫.৭৬
১২১.১
১৩৮.০
১৩.৯৬
১২৩.৯
১৪২.৭
১৫.১৭
১.১.০৬
উহৈশিং
১৪৫.৭
১৪৬.৬
০.৬২
১৫০.৬
১৫০.৭
০.০৭
১৪৮.০
১৪৮.৫
০.৩৪
১.১.০৭
মনা-মশিং
১৭৮.৮
২২১.৮
২৪.০৫
২০৭.২
২৪৮.৩
১৯.৮৪
১৮৮.৪
২৩০.৮
২২.৫১
১.১.০৮
হরাইশিং অমসুং মসিগী পোত্থোকশিং
১৩৩.১
১৫৫.৯
১৭.১৩
১৩১.২
১৫৮.৭
২০.৯৬
১৩২.৫
১৫৬.৮
১৮.৩৪
১.১.০৯
চিনি অমসুং অথুম অহাওশিং
১১৩.৬
১১৪.৮
১.০৬
১১৪.৮
১১৭.২
২.০৯
১১৪.০
১১৫.৬
১.৪০
১.১.১০
মরু-মরাংশিং
১৪৫.৫
১৬১.৯
১১.২৭
১৪৫.২
১৬১.৫
১১.২৩
১৪৫.৪
১৬১.৮
১১.২৮#
১.২.১১
নন-অলকোহোলিক ওইবা থক্নবশিং
১৩৮.৬
১৫০.০
৮.২৩
১৩০.২
১৪১.৫
৮.৬৮
১৩৫.১
১৪৬.৫
৮.৪৪
১.১.১২
শেম-শারবা চান্না থক্নবা, অহাও-অথুমনচিংবা
১৫৭.৪
১৬২.৭
৩.৩৭
১৫৬.৮
১৬৫.১
৫.২৯
১৫৭.১
১৬৩.৮
৪.২৬
১
চান্না থক্নবশিং
১৪৮.৩
১৬৩.৩
১০.১১
১৫১.৯
১৬৭.৪
১০.২০
১৪৯.৬
১৬৪.৮
১০.১৬
২
ক্বা, হিদাক মনা অমসুং নিশাশিং
১৬৬.৩
১৮৩.৫
১০.৩৪
১৬৯.৩
১৮৮.৯
১১.৫৮
১৬৭.১
১৮৪.৯
১০.৬৫
৩.১.০১
ফিরোমশিং
১৫১.৭
১৫৬.৪
৩.১০
১৪৫.৯
১৫১.০
৩.৫০
১৪৯.৪
১৫৪.৩
৩.২৮
৩.১.০২
খোংউপ
১৪৬.৭
১৫১.০
২.৯৩
১৩২.৪
১৩৬.৪
৩.০২
১৪০.৮
১৪৪.৯
২.৯১*
৩
ফিরোমশিং and খোংউপ
১৫১.০
১৫৫.৬
৩.০৫
১৪৩.৯
১৪৮.৮
৩.৪১
১৪৮.২
১৫২.৯
৩.১৭
৪
য়ুমকৈ
-
-
-
১৫৩.০
১৫৮.০
৩.২৭
১৫৩.০
১৫৮.০
৩.২৭
৫
ফ্যুল অমসুং মৈ
১৪৭.৭
১৪৭.৭
০.০০
১২৮.৯
১৩৭.৪
৬.৫৯
১৪০.৬
১৪৩.৮
২.২৮
৬.১.০১
ইমুং-মনুংগী পোৎলম চৈরমশিং
১৫০.৬
১৫২.৭
১.৩৯
১৩৮.৭
১৪৫.১
৪.৬১
১৪৫.০
১৪৯.১
২.৮৩
৬.১.০২
হকশেল
১৫৩.৭
১৬০.৪
৪.৩৬
১৪২.৪
১৫২.০
৬.৭৪
১৪৯.৪
১৫৭.২
৫.২২
৬.১.০৩
ত্রান্সপোর্ত অমসুং কম্ম্যুনিকেসন
১৩১.৭
১৪৬.১
১০.৯৩
১২১.৫
১৩৫.৩
১১.৩৬
১২৬.৩
১৪০.৪
১১.১৬
৬.১.০৪
পোথানবা অমসুং হরাও কুম্মৈ
১৪৮.৭
১৫৩.৪
৩.১৬
১৩৬.২
১৪৪.৩
৫.৯৫
১৪১.৭
১৪৮.৩
৪.৬৬
৬.১.০৫
এজুকেসন
১৬০.৭
১৬১.৭
০.৬২
১৫১.৭
১৫৬.৪
৩.১০
১৫৫.৪
১৫৮.৬
২.০৬
৬.১.০৬
প্রস্নেল ক্যের অমসুং মরী লৈনবশিং
১৪০.৩
১৫৬.১
১১.২৬
১৩৯.৫
১৫৮.০
১৩.২৬
১৪০.০
১৫৬.৯
১২.০৭
৬
অতোপ্পশিং
১৪৫.৭
১৫৪.৫
৬.০৪
১৩৬.০
১৪৬.৬
৭.৭৯
১৪১.০
১৫০.৭
৬.৮৮
জেনরেল ইন্দেক্স (গ্রুপ পুম্নমক)
৭.৬৯
১৪৬.০
১৫৬.৮
৭.৪০
১৪৭.২
১৫৮.৪
৭.৬১
কঞ্জুমর প্রাইস ইন্দেক্স
১১.০৫
১৫১.৯
১৬৮.৯
১১.১৯
১৪৯.১
১৬৫.৬
১১.০৭
খঙজিনগদবা:
১. প্রোভ. : প্রোবিজনেল.
২. - : য়ুমকৈগী সি.পি.আই. (খুঙ্গং) অসি য়াওদে।
এনেক্স III
রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী জেনরেল কঞ্জুমর প্রাইস ইন্দেক্সশিং
(বেজ: ২০১২=১০০)
সিরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.গী মমিং
রুরেল
অর্বান
কম্বাইন
অরুম্বা
সেপ্তেম্বর-২০ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ওক্তোবর-২০ ইন্দেক্স
(প্রোভ.)
অরুম্বা
সেপ্তেম্বর-২০ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ওক্তোবর-২০ ইন্দেক্স
(প্রোভ.)
অরুম্বা
সেপ্তেম্বর-২০ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ওক্তোবর-২০ ইন্দেক্স
(প্রোভ.)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
(৫)
(৬)
(৭)
(৮)
(৯)
(১০)
(১১)
১
আন্ধ্র প্রদেশ
৫.৪০
১৫৭.২
১৬০.০
৩.৬৪
১৫৭.৫
১৬০.৬
৪.৫৮
১৫৭.৩
১৬০.২
২
অরুনাচল প্রদেশ
০.১৪
১৬২.৯
১৬৩.৮
০.০৬
-
-
০.১০
১৬২.৯
১৬৩.৮
৩
অসাম
২.৬৩
১৬৩.৬
১৬৫.৫
০.৭৯
১৬২.৫
১৬৩.৯
১.৭৭
১৬৩.৪
১৬৫.২
৪
বিহার
৮.২১
১৫৬.৪
১৬০.০
১.৬২
১৫৮.০
১৬১.৮
৫.১৪
১৫৬.৬
১৬০.৩
৫
ছত্তিশগর
১.৬৮
১৫৯.০
১৬০.০
১.২২
১৫৫.১
১৫৫.৭
১.৪৬
১৫৭.৫
১৫৮.৩
৬
দিল্লী
০.২৮
১৫১.৮
১৫২.১
৫.৬৪
১৫১.৩
১৫১.১
২.৭৭
১৫১.৩
১৫১.২
৭
গোৱা
০.১৪
১৬০.০
১৬০.৯
০.২৫
১৫৪.৩
১৫৫.৮
০.১৯
১৫৬.৫
১৫৭.৮
৮
গুজরাত
৪.৫৪
১৫৩.০
১৫৪.৪
৬.৮২
১৪৮.৪
১৪৯.৪
৫.৬০
১৫০.৪
১৫১.৬
৯
হরিয়ানা
৩.৩০
১৫২.৯
১৫৪.২
৩.৩৫
১৪৯.৭
১৫০.৩
৩.৩২
১৫১.৪
১৫২.৪
১০
হীমাচল প্রদেশ
১.০৩
১৪৮.৬
১৫০.৪
০.২৬
১৫৪.৫
১৫৫.২
০.৬৭
১৪৯.৭
১৫১.৩
১১
ঝারখন্দ
১.৯৬
১৫৭.৯
১৬০.৯
১.৩৯
১৫৭.৮
১৬০.৬
১.৬৯
১৫৭.৯
১৬০.৮
১২
কর্নাতক
৫.০৯
১৫৮.২
১৬০.৩
৬.৮১
১৬০.০
১৬২.০
৫.৮৯
১৫৯.২
১৬১.২
১৩
কেরেলা
৫.৫০
১৬৫.৩
১৬৬.৬
৩.৪৬
১৬২.৩
১৬২.৭
৪.৫৫
১৬৪.২
১৬৫.২
১৪
মধ্য প্রদেশ
৪.৯৩
১৫৪.২
১৫৬.৩
৩.৯৭
১৫৬.৬
১৫৮.৫
৪.৪৮
১৫৫.২
১৫৭.২
১৫
মহারাস্ত্রা
৮.২৫
১৫৫.৭
১৫৭.৭
১৮.৮৬
১৫০.৭
১৫২.৩
১৩.১৮
১৫২.৪
১৫৪.১
১৬
মনিপুর@
০.২৩
১৮৪.১
১৮২.৮
০.১২
১৭১.৩
১৭১.৯
০.১৮
১৮০.০
১৭৯.৪
১৭
মেঘালয়
০.২৮
১৫৪.৯
১৫৫.০
০.১৫
১৫২.৮
১৫৩.২
০.২২
১৫৪.২
১৫৪.৪
১৮
মিজোরাম
০.০৭
১৫৬.৬
১৫৬.৯
০.১৩
১৫০.৮
১৫২.৬
০.১০
১৫৩.১
১৫৪.৩
১৯
নাগালেন্দ@
০.১৪
১৬৪.৮
১৬৬.০
০.১২
১৫০.৭
১৫১.৩
০.১৩
১৫৮.৮
১৫৯.৮
২০
ওরিশা
২.৯৩
১৬২.৪
১৬৫.৮
১.৩১
১৫৫.০
১৫৫.৫
২.১৮
১৬০.৩
১৬২.৯
২১
পঞ্জাব
৩.৩১
১৫৫.১
১৫৬.৫
৩.০৯
১৪৭.৭
১৪৯.০
৩.২১
১৫১.৮
১৫৩.১
২২
রাজস্থান
৬.৬৩
১৫৪.৮
১৫৬.২
৪.২৩
১৫৫.২
১৫৫.৫
৫.৫১
১৫৪.৯
১৫৬.০
২৩
সিক্কিম
০.০৬
১৬৫.৮
১৬৭.৮
০.০৩
১৫৬.৪
১৫৭.৮
০.০৫
১৬২.৭
১৬৪.৫
২৪
তামিল নাদু
৫.৫৫
১৬০.৭
১৬২.৮
৯.২০
১৬০.৫
১৬২.৫
৭.২৫
১৬০.৬
১৬২.৬
২৫
তেলঙ্গনা
৩.১৬
১৬০.০
১৬২.৬
৪.৪১
১৫৭.০
১৫৯.১
৩.৭৪
১৫৮.৪
১৬০.৭
২৬
ত্রিপুরা
০.৩৫
১৭৬.০
১৭৭.২
০.১৪
১৬০.৭
১৬২.৩
০.২৫
১৭২.১
১৭৩.৪
২৭
উত্তর প্রদেশ
১৪.৮৩
১৫৪.৯
১৫৭.০
৯.৫৪
১৫৬.০
১৫৮.২
১২.৩৭
১৫৫.৩
১৫৭.৪
২৮
উত্তারাখন্দ
১.০৬
১৫৫.২
১৫৬.৯
০.৭৩
১৫২.৬
১৫৪.৭
০.৯১
১৫৪.২
১৫৬.১
২৯
নোংচুও বঙ্গাল
৬.৯৯
১৬২.৩
১৬৫.৯
৭.২০
১৬১.৭
১৬৩.৭
৭.০৯
১৬২.০
১৬৪.৯
৩০
অন্দামান & নিকোবার ইথৎশিং
০.০৫
১৬৮.২
১৭৩.১
০.০৭
১৫৮.৬
১৬১.০
০.০৬
১৬৩.৩
১৬৬.৯
৩১
চন্দিগর
০.০২
১৫৫.৭
১৫৬.৯
০.৩৪
১৪৮.১
১৫০.১
০.১৭
১৪৮.৫
১৫০.৫
৩২
দাদ্রা & নগর হভেলি
০.০২
১৪৩.২
১৪৬.০
০.০৪
১৪৫.০
১৪৭.২
০.০৩
১৪৪.৪
১৪৬.৮
৩৩
দামন & দ্যু
০.০২
১৫৯.৫
১৬০.৯
০.০২
১৪৯.১
১৪৯.৬
০.০২
১৫৫.১
১৫৬.২
৩৪
জম্মু & কাশ্মির*
১.১৪
১৬০.৬
১৬৩.২
০.৭২
১৬১.৯
১৬৩.৬
০.৯৪
১৬১.১
১৬৩.৩
৩৫
লহ্মদ্বীপ
০.০১
১৭০.৬
১৭১.০
০.০১
১৫৮.২
১৬২.০
০.০১
১৬৪.৩
১৬৬.৪
৩৬
পোন্দিচেরী
০.০৮
১৬০.৯
১৬৪.৭
০.২৭
১৫৮.৫
১৫৯.৯
০.১৭
১৫৯.১
১৬১.১
ভারত পুম্বা
১৫৭.৫
১৫৯.৭
১০০.০০
১৫৫.২
১৫৬.৮
১০০.০০
১৫৬.৪
১৫৮.৪
খঙজিনগদবা:
১. প্রোভ. : প্রোবিজনেল.
২-- : এলোকেৎ তৌখ্রিবা সেদ্যুলশিং অদু ৮০%দগী তাবা প্রাইস সেদ্যুলশিংগী রিসিপ্ত তাক্লি অমসুং মরম অসিনা ইন্দেক্সশিং হাপত্রে।
৩.* : রো অসিগী ফিগরশিং অসিনা জম্মু অমসুং কাশমির অমসুং লদাখকী (হান্নগী জম্মু অমসুং কাশমিরগী রাজ্য) অপুনবা য়ুমিয়ন তেরিত্তরীশিংগী প্রাইসশিং অমসুং অরুম্বশিং তাক্লি।
এনেক্স IV
ওক্তোবর ২০২০গী (প্রোবিজনেল) মরু ওইবা রাজ্য/য়ু.তি.গী চহি-অমদগী-চহি অমগী ইনফ্লেসনগী চাংশিং (%)
(বেজ: ২০১২=১০০)
সিরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.গী মমিং
রুরেল
অর্বান
কম্বাইন
ওক্তোবর-১৯ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ওক্তোবর-২০
ইন্দেক্স
(প্রোভ.)
ইনফ্লেসনগী চাং
(%)
ওক্তোবর-১৯ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ওক্তোবর-২০
ইন্দেক্স
(প্রোভ.)
ইনফ্লেসনগী চাং
(%)
ওক্তোবর-১৯ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
(৫)
(৬)
(৭)
(৮)
(৯)
(১০)
(১১)
১
আন্ধ্র প্রদেশ
১৪৪.৮
১৬০.০
১০.৫০
১৪৭.১
১৬০.৬
৯.১৮
১৪৫.৬
১৬০.২
১০.০৩
২
অসাম
১৫১.৭
১৬৫.৫
৯.১০
১৪৯.৪
১৬৩.৯
৯.৭১
১৫১.২
১৬৫.২
৯.২৬
৩
বিহার
১৪৬.৩
১৬০.০
৯.৩৬
১৪৪.৮
১৬১.৮
১১.৭৪
১৪৬.১
১৬০.৩
৯.৭২
৪
ছত্তিশগর
১৪৫.২
১৬০.০
১০.১৯
১৪৫.৫
১৫৫.৭
৭.০১
১৪৫.৩
১৫৮.৩
৮.৯৫
৫
দিল্লী
১৪৮.৯
১৫২.১
২.১৫
১৪৫.৪
১৫১.১
৩.৯২
১৪৫.৬
১৫১.২
৩.৮৫
৬
গুজরাত
১৪৪.৬
১৫৪.৪
৬.৭৮
১৪০.৯
১৪৯.৪
৬.০৩
১৪২.৫
১৫১.৬
৬.৩৯
৭
হরিয়ানা
১৪৫.৪
১৫৪.২
৬.০৫
১৪১.২
১৫০.৩
৬.৪৪
১৪৩.৪
১৫২.৪
৬.২৮
৮
হিমাচল প্রদেশ
১৪৩.৩
১৫০.৪
৪.৯৫
১৪৫.৫
১৫৫.২
৬.৬৭
১৪৩.৭
১৫১.৩
৫.২৯
৯
ঝারখন্দ
১৫০.১
১৬০.৯
৭.২০
১৪৬.৭
১৬০.৬
৯.৪৮
১৪৮.৮
১৬০.৮
৮.০৬
১০
কর্নাতক
১৫০.৫
১৬০.৩
৬.৫১
১৫৩.৩
১৬২.০
৫.৬৮
১৫২.০
১৬১.২
৬.০৫
১১
কেরেলা
১৫৬.৫
১৬৬.৬
৬.৪৫
১৫২.৪
১৬২.৭
৬.৭৬
১৫৫.১
১৬৫.২
৬.৫১
১২
মধ্য প্রদেশ
১৪৫.৬
১৫৬.৩
৭.৩৫
১৪৫.৫
১৫৮.৫
৮.৯৩
১৪৫.৬
১৫৭.২
৭.৯৭
১৩
মহারাস্ত্রা
১৪৭.৯
১৫৭.৭
৬.৬৩
১৪২.০
১৫২.৩
৭.২৫
১৪৪.০
১৫৪.১
৭.০১
১৪
ওরিশা
১৪৯.২
১৬৫.৮
১১.১৩
১৪৪.৫
১৫৫.৫
৭.৬১
১৪৭.৯
১৬২.৯
১০.১৪
১৫
পঞ্জাব
১৪৮.৫
১৫৬.৫
৫.৩৯
১৪০.৪
১৪৯.০
৬.১৩
১৪৪.৯
১৫৩.১
৫.৬৬
১৬
রাজস্থান
১৪৯.৭
১৫৬.২
৪.৩৪
১৪৭.৩
১৫৫.৫
৫.৫৭
১৪৮.৮
১৫৬.০
৪.৮৪
১৭
তামিল নাদু
১৫১.১
১৬২.৮
৭.৭৪
১৫০.১
১৬২.৫
৮.২৬
১৫০.৫
১৬২.৬
৮.০৪
১৮
তেলঙ্গনা
১৪৫.২
১৬২.৬
১১.৯৮
১৪৫.৯
১৫৯.১
৯.০৫
১৪৫.৬
১৬০.৭
১০.৩৭
১৯
উত্তর প্রদেশ
১৪৬.৩
১৫৭.০
৭.৩১
১৪৮.৩
১৫৮.২
৬.৬৮
১৪৭.০
১৫৭.৪
৭.০৭
২০
উত্তারাখন্দ
১৪৪.৯
১৫৬.৯
৮.২৮
১৪৩.২
১৫৪.৭
৮.০৩
১৪৪.৩
১৫৬.১
৮.১৮
২১
নোংচুপ বঙ্গাল
১৫০.৪
১৬৫.৯
১০.৩১
১৪৬.৯
১৬৩.৭
১১.৪৪
১৪৮.৭
১৬৪.৯
১০.৮৯
২২
জম্মু অমসুং কাশ্মির*
১৫৪.৬
১৬৩.২
৫.৫৬
১৫২.৭
১৬৩.৬
৭.১৪
১৫৩.৯
১৬৩.৩
৬.১১
ভারত পুম্বা
১৪৮.৩
১৫৯.৭
৭.৬৯
১৪৬.০
১৫৬.৮
৭.৪০
১৪৭.২
১৫৮.৪
৭.৬১
খঙজিনগদবা:
১. প্রোভ. : প্রোবিজনেল.
২. * : রো অসিগী ফিগরশিং অসিনা জম্মু অমসুং কাশমির অমসুং লদাখকী (হান্নগী জম্মু অমসুং কাশমিরগী রাজ্য) অপুনবা য়ুমিয়ন তেরিত্তরীশিংগী প্রাইসশিং অমসুং অরুম্বশিং তাক্লি।

Ministry of Statistics & Programme Implementation
Consumer Price Index Numbers on Base 2012 =100 for Rural, Urban and Combined for the Month of October 2020
12 NOV 2020 5:41PM by PIB Delhi
The National Statistical Office (NSO), Ministry of Statistics and Programme Implementation (MoSPI) is releasing All India Consumer Price Index (CPI) on Base 2012=100 and corresponding Consumer Food Price Index (CFPI) for Rural (R), Urban (U) and Combined (C) for the month of October 2020 (Provisional) in this press note. CPIs for Sub-Groups and Groups for both All India and all States/UTs are also being released.
2. The Price data are collected from representative and selected 1114 urban markets and 1181 villages covering all States/UTs through personal visits by field staff of Field Operations Division of NSO, MoSPI on a weekly roster. During the month of October 2020, NSO collected prices from 98.1% villages and 97.9% urban markets while the prices reported therein were 84.3% for rural and 89.3% for urban.
3. All India Inflation rates (on point to point basis i.e. current month over same month of last year, i.e., October 2020 over October 2019), based on General Indices and CFPIs are given as follows:
All India Inflation rates (%) based on CPI (General) and CFPI
Indices
Oct. 2020 (Prov.)
Sept. 2020 (Final)
Rural
Urban
Combd.
Rural
Urban
Combd.
CPI (General)
7.69
7.40
7.61
7.36
7.26
7.27
CFPI
11.05
11.19
11.07
10.53
10.94
10.68
Notes: Prov. – Provisional, Combd. - Combined
4. Monthly changes in the General Indices and CFPIs are given below:
Monthly changes (%) in All India CPI (General) and CFPI: Oct. 2020 over Sept. 2020
Indices
Rural
Urban
Combined
Index Value
% Change
Index Value
% Change
Index Value
% Change
Oct.20
Sept.20
Oct.20
Sept.20
Oct.20
Sept.20
CPI (General)
159.7
157.5
1.40
156.8
155.2
1.03
158.4
156.4
1.28
CFPI
163.8
159.6
2.63
168.9
165.3
2.18
165.6
161.6
2.48
Note: Figures of October 2020 are provisional.
5. Price data for CPI are received through web portals, maintained by the National Informatics Centre.
Next date of release: 14th December 2020 (Monday) for November 2020.
List of Annex
Annex
Title
I
All-India General (all-groups), Group and Sub-group level CPI and CFPI numbers for September (Final) and October 2020 (Provisional) for Rural, Urban and Combined
II
All-India inflation rates for General (all-groups), Group and Sub-group level CPI and CFPI numbers for September (Final) and October 2020 (Provisional) for Rural, Urban and Combined
III
General CPI for States for Rural, Urban and Combined for September (Final) and October 2020 (Provisional)
IV
Inflation rates of major States, having population more than 50 lakhs as per population Census 2011, for Rural, Urban and Combined for September (Final) and October 2020 (Provisional)
Annex I
All India Consumer Price Indices
(Base: 2012=100)
Group Code
Sub-group Code
Description
Rural
Urban
Combined
Weights
Sept. 20 Index
(Final)
Oct. 20 Index
(Prov.)
Weights
Sept. 20 Index
(Final)
Oct. 20 Index
(Prov.)
Weights
Sept. 20 Index
(Final)
Oct. 20 Index
(Prov.)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
(12)
1.1.01
Cereals and products
12.35
146.0
145.1
6.59
150.6
149.8
9.67
147.5
146.6
1.1.02
Meat and fish
4.38
186.3
188.8
2.73
193.7
195.4
3.61
188.9
191.1
1.1.03
Egg
0.49
159.2
171.6
0.36
164.8
177.0
0.43
161.4
173.7
1.1.04
Milk and products
7.72
153.6
153.8
5.33
153.7
153.9
6.61
153.6
153.8
1.1.05
Oils and fats
4.21
142.6
145.4
2.81
135.7
138.0
3.56
140.1
142.7
1.1.06
Fruits
2.88
147.2
146.6
2.90
155.7
150.7
2.89
151.2
148.5
1.1.07
Vegetables
7.46
200.6
221.8
4.41
226.0
248.3
6.04
209.2
230.8
1.1.08
Pulses and products
2.95
150.3
155.9
1.73
152.2
158.7
2.38
150.9
156.8
1.1.09
Sugar and Confectionery
1.70
115.3
114.8
0.97
118.1
117.2
1.36
116.2
115.6
1.1.10
Spices
3.11
160.9
161.9
1.79
161.3
161.5
2.50
161.0
161.8
1.2.11
Non-alcoholic beverages
1.37
147.4
150.0
1.13
139.2
141.5
1.26
144.0
146.5
1.1.12
Prepared meals, snacks, sweets etc.
5.56
161.9
162.7
5.54
164.8
165.1
5.55
163.2
163.8
1
Food and beverages
54.18
159.6
163.3
36.29
164.4
167.4
45.86
161.4
164.8
2
Pan, tobacco and intoxicants
3.26
182.7
183.5
1.36
188.7
188.9
2.38
184.3
184.9
3.1.01
Clothing
6.32
155.7
156.4
4.72
150.5
151.0
5.58
153.7
154.3
3.1.02
Footwear
1.04
150.6
151.0
0.85
136.1
136.4
0.95
144.6
144.9
3
Clothing and footwear
7.36
155.0
155.6
5.57
148.3
148.8
6.53
152.3
152.9
4
Housing
-
-
-
21.67
156.5
158.0
10.07
156.5
158.0
5
Fuel and light
7.94
146.8
147.7
5.58
137.1
137.4
6.84
143.1
143.8
6.1.01
Household goods and services
3.75
152.0
152.7
3.87
145.1
145.1
3.80
148.7
149.1
6.1.02
Health
6.83
159.5
160.4
4.81
151.0
152.0
5.89
156.3
157.2
6.1.03
Transport and communication
7.60
146.4
146.1
9.73
135.4
135.3
8.59
140.6
140.4
6.1.04
Recreation and amusement
1.37
152.4
153.4
2.04
142.0
144.3
1.68
146.5
148.3
6.1.05
Education
3.46
162.5
161.7
5.62
155.7
156.4
4.46
158.5
158.6
6.1.06
Personal care and effects
4.25
156.2
156.1
3.47
158.1
158.0
3.89
157.0
156.9
6
Miscellaneous
27.26
154.3
154.5
29.53
146.2
146.6
28.32
150.4
150.7
General Index (All Groups)
100.00
157.5
159.7
100.00
155.2
156.8
100.00
156.4
158.4
Consumer Food Price Index (CFPI)
47.25
159.6
163.8
29.62
165.3
168.9
39.06
161.6
165.6
Notes:
1. Prov. : Provisional.
2. CFPI : Out of 12 sub-groups contained in ‘Food and Beverages’ group, CFPI is based on ten sub-groups, excluding ‘Non-alcoholic beverages’ and ‘Prepared meals, snacks, sweets etc.’.
3. - : CPI (Rural) for housing is not compiled.
Annex II
All India year-on-year inflation rates (%) for October 2020 (Provisional)
(Base: 2012=100)
Group Code
Sub-group Code
Description
Rural
Urban
Combined
Oct. 19 Index
(Final)
Oct. 20
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
Oct. 19 Index
(Final)
Oct. 20
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
Oct. 19 Index
(Final)
Oct. 20
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
(12)
1.1.01
Cereals and products
141.0
145.1
2.91
143.5
149.8
4.39
141.8
146.6
3.39
1.1.02
Meat and fish
161.6
188.8
16.83
159.8
195.4
22.28
161.0
191.1
18.70
1.1.03
Egg
141.2
171.6
21.53
144.7
177.0
22.32
142.6
173.7
21.81
1.1.04
Milk and products
146.5
153.8
4.98
145.6
153.9
5.70
146.2
153.8
5.20
1.1.05
Oils and fats
125.6
145.4
15.76
121.1
138.0
13.96
123.9
142.7
15.17
1.1.06
Fruits
145.7
146.6
0.62
150.6
150.7
0.07
148.0
148.5
0.34
1.1.07
Vegetables
178.8
221.8
24.05
207.2
248.3
19.84
188.4
230.8
22.51
1.1.08
Pulses and products
133.1
155.9
17.13
131.2
158.7
20.96
132.5
156.8
18.34
1.1.09
Sugar and Confectionery
113.6
114.8
1.06
114.8
117.2
2.09
114.0
115.6
1.40
1.1.10
Spices
145.5
161.9
11.27
145.2
161.5
11.23
145.4
161.8
11.28#
1.2.11
Non-alcoholic beverages
138.6
150.0
8.23
130.2
141.5
8.68
135.1
146.5
8.44
1.1.12
Prepared meals, snacks, sweets etc.
157.4
162.7
3.37
156.8
165.1
5.29
157.1
163.8
4.26
1
Food and beverages
148.3
163.3
10.11
151.9
167.4
10.20
149.6
164.8
10.16
2
Pan, tobacco and intoxicants
166.3
183.5
10.34
169.3
188.9
11.58
167.1
184.9
10.65
3.1.01
Clothing
151.7
156.4
3.10
145.9
151.0
3.50
149.4
154.3
3.28
3.1.02
Footwear
146.7
151.0
2.93
132.4
136.4
3.02
140.8
144.9
2.91*
3
Clothing and footwear
151.0
155.6
3.05
143.9
148.8
3.41
148.2
152.9
3.17
4
Housing
-
-
-
153.0
158.0
3.27
153.0
158.0
3.27
5
Fuel and light
147.7
147.7
0.00
128.9
137.4
6.59
140.6
143.8
2.28
6.1.01
Household goods and services
150.6
152.7
1.39
138.7
145.1
4.61
145.0
149.1
2.83
6.1.02
Health
153.7
160.4
4.36
142.4
152.0
6.74
149.4
157.2
5.22
6.1.03
Transport and communication
131.7
146.1
10.93
121.5
135.3
11.36
126.3
140.4
11.16
6.1.04
Recreation and amusement
148.7
153.4
3.16
136.2
144.3
5.95
141.7
148.3
4.66
6.1.05
Education
160.7
161.7
0.62
151.7
156.4
3.10
155.4
158.6
2.06
6.1.06
Personal care and effects
140.3
156.1
11.26
139.5
158.0
13.26
140.0
156.9
12.07
6
Miscellaneous
145.7
154.5
6.04
136.0
146.6
7.79
141.0
150.7
6.88
General Index (All Groups)
148.3
159.7
7.69
146.0
156.8
7.40
147.2
158.4
7.61
Consumer Food Price Index
147.5
163.8
11.05
151.9
168.9
11.19
149.1
165.6
11.07
Notes:
1. Prov. : Provisional.
2. - : CPI (Rural) for housing is not compiled.
3. # : More than those of Rural as well as Urban due to rounding.
4. * : Less than those of Rural as well as Urban due to rounding.
Annex III
State/UT wise General Consumer Price Indices
(Base: 2012=100)
Sl. No.
Name of the State/UT
Rural
Urban
Combined
Weights
Sept. 20 Index
(Final)
Oct. 20 Index
(Prov.)
Weights
Sept. 20 Index
(Final)
Oct. 20 Index
(Prov.)
Weights
Sept. 20 Index
(Final)
Oct. 20 Index
(Prov.)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
1
Andhra Pradesh
5.40
157.2
160.0
3.64
157.5
160.6
4.58
157.3
160.2
2
Arunachal Pradesh
0.14
162.9
163.8
0.06
-
-
0.10
162.9
163.8
3
Assam
2.63
163.6
165.5
0.79
162.5
163.9
1.77
163.4
165.2
4
Bihar
8.21
156.4
160.0
1.62
158.0
161.8
5.14
156.6
160.3
5
Chhattisgarh
1.68
159.0
160.0
1.22
155.1
155.7
1.46
157.5
158.3
6
Delhi
0.28
151.8
152.1
5.64
151.3
151.1
2.77
151.3
151.2
7
Goa
0.14
160.0
160.9
0.25
154.3
155.8
0.19
156.5
157.8
8
Gujarat
4.54
153.0
154.4
6.82
148.4
149.4
5.60
150.4
151.6
9
Haryana
3.30
152.9
154.2
3.35
149.7
150.3
3.32
151.4
152.4
10
Himachal Pradesh
1.03
148.6
150.4
0.26
154.5
155.2
0.67
149.7
151.3
11
Jharkhand
1.96
157.9
160.9
1.39
157.8
160.6
1.69
157.9
160.8
12
Karnataka
5.09
158.2
160.3
6.81
160.0
162.0
5.89
159.2
161.2
13
Kerala
5.50
165.3
166.6
3.46
162.3
162.7
4.55
164.2
165.2
14
Madhya Pradesh
4.93
154.2
156.3
3.97
156.6
158.5
4.48
155.2
157.2
15
Maharashtra
8.25
155.7
157.7
18.86
150.7
152.3
13.18
152.4
154.1
16
Manipur
0.23
184.1
182.8
0.12
171.3
171.9
0.18
180.0
179.4
17
Meghalaya
0.28
154.9
155.0
0.15
152.8
153.2
0.22
154.2
154.4
18
Mizoram
0.07
156.6
156.9
0.13
150.8
152.6
0.10
153.1
154.3
19
Nagaland
0.14
164.8
166.0
0.12
150.7
151.3
0.13
158.8
159.8
20
Odisha
2.93
162.4
165.8
1.31
155.0
155.5
2.18
160.3
162.9
21
Punjab
3.31
155.1
156.5
3.09
147.7
149.0
3.21
151.8
153.1
22
Rajasthan
6.63
154.8
156.2
4.23
155.2
155.5
5.51
154.9
156.0
23
Sikkim
0.06
165.8
167.8
0.03
156.4
157.8
0.05
162.7
164.5
24
Tamil Nadu
5.55
160.7
162.8
9.20
160.5
162.5
7.25
160.6
162.6
25
Telangana
3.16
160.0
162.6
4.41
157.0
159.1
3.74
158.4
160.7
26
Tripura
0.35
176.0
177.2
0.14
160.7
162.3
0.25
172.1
173.4
27
Uttar Pradesh
14.83
154.9
157.0
9.54
156.0
158.2
12.37
155.3
157.4
28
Uttarakhand
1.06
155.2
156.9
0.73
152.6
154.7
0.91
154.2
156.1
29
West Bengal
6.99
162.3
165.9
7.20
161.7
163.7
7.09
162.0
164.9
30
Andaman & Nicobar Islands
0.05
168.2
173.1
0.07
158.6
161.0
0.06
163.3
166.9
31
Chandigarh
0.02
155.7
156.9
0.34
148.1
150.1
0.17
148.5
150.5
32
Dadra & Nagar Haveli
0.02
143.2
146.0
0.04
145.0
147.2
0.03
144.4
146.8
33
Daman & Diu
0.02
159.5
160.9
0.02
149.1
149.6
0.02
155.1
156.2
34
Jammu & Kashmir*
1.14
160.6
163.2
0.72
161.9
163.6
0.94
161.1
163.3
35
Lakshadweep
0.01
170.6
171.0
0.01
158.2
162.0
0.01
164.3
166.4
36
Puducherry
0.08
160.9
164.7
0.27
158.5
159.9
0.17
159.1
161.1
All India
100.00
157.5
159.7
100.00
155.2
156.8
100.00
156.4
158.4
Notes:
1. Prov. : Provisional
2. -- : indicates the receipt of price schedules is less than 80% of allocated schedules and therefore indices are not compiled.
3. * : Figures of this row pertain to the prices and weights of the combined Union Territories of Jammu & Kashmir and Ladakh (erstwhile State of Jammu & Kashmir).
Annex IV
Major State/UT wise year-on-year inflation rates (%) for October 2020 (Provisional)
(Base: 2012=100)
Sl. No.
Name of the State/UT
Rural
Urban
Combined
Oct. 19 Index
(Final)
Oct. 20
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
Oct. 19 Index
(Final)
Oct. 20
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
Oct. 19 Index
(Final)
Oct. 20
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
1
Andhra Pradesh
144.8
160.0
10.50
147.1
160.6
9.18
145.6
160.2
10.03
2
Assam
151.7
165.5
9.10
149.4
163.9
9.71
151.2
165.2
9.26
3
Bihar
146.3
160.0
9.36
144.8
161.8
11.74
146.1
160.3
9.72
4
Chhattisgarh
145.2
160.0
10.19
145.5
155.7
7.01
145.3
158.3
8.95
5
Delhi
148.9
152.1
2.15
145.4
151.1
3.92
145.6
151.2
3.85
6
Gujarat
144.6
154.4
6.78
140.9
149.4
6.03
142.5
151.6
6.39
7
Haryana
145.4
154.2
6.05
141.2
150.3
6.44
143.4
152.4
6.28
8
Himachal Pradesh
143.3
150.4
4.95
145.5
155.2
6.67
143.7
151.3
5.29
9
Jharkhand
150.1
160.9
7.20
146.7
160.6
9.48
148.8
160.8
8.06
10
Karnataka
150.5
160.3
6.51
153.3
162.0
5.68
152.0
161.2
6.05
11
Kerala
156.5
166.6
6.45
152.4
162.7
6.76
155.1
165.2
6.51
12
Madhya Pradesh
145.6
156.3
7.35
145.5
158.5
8.93
145.6
157.2
7.97
13
Maharashtra
147.9
157.7
6.63
142.0
152.3
7.25
144.0
154.1
7.01
14
Odisha
149.2
165.8
11.13
144.5
155.5
7.61
147.9
162.9
10.14
15
Punjab
148.5
156.5
5.39
140.4
149.0
6.13
144.9
153.1
5.66
16
Rajasthan
149.7
156.2
4.34
147.3
155.5
5.57
148.8
156.0
4.84
17
Tamil Nadu
151.1
162.8
7.74
150.1
162.5
8.26
150.5
162.6
8.04
18
Telangana
145.2
162.6
11.98
145.9
159.1
9.05
145.6
160.7
10.37
19
Uttar Pradesh
146.3
157.0
7.31
148.3
158.2
6.68
147.0
157.4
7.07
20
Uttarakhand
144.9
156.9
8.28
143.2
154.7
8.03
144.3
156.1
8.18
21
West Bengal
150.4
165.9
10.31
146.9
163.7
11.44
148.7
164.9
10.89
22
Jammu & Kashmir*
154.6
163.2
5.56
152.7
163.6
7.14
153.9
163.3
6.11
All India
148.3
159.7
7.69
146.0
156.8
7.40
147.2
158.4
7.61
Notes:
1. Prov. : Provisional.
2. * : Figures of this row pertain to the prices and weights of the combined Union Territories of Jammu & Kashmir and Ladakh (erstwhile State of Jammu & Kashmir).