প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়
শীৰ্ষ আলফা (স্বাঃ) নেতা দৃষ্টি ৰাজখোৱাৰ ভাৰতীয় সেনাৰ ওচৰত আত্মসমৰ্পণ
12 NOV 2020 9:59AM by PIB Guwahati
মেঘালয়-অসম-বাংলাদেশ সীমান্তত ভাৰতীয় সেনাৰ চোৰাংচোৱা সংস্থাৰ ক্ষিপ্ৰ আৰু সু পৰিকল্পিত অভিযানত, দুৰ্ধৰ্ষ আলফা (স্বাঃ) নেতা দৃষ্টি ৰাজখোৱাই চাৰি সতীৰ্থ বেদান্ত, য়াছিন অসম, ৰূপজ্যোতি অসম আৰু মিথুন অসমৰ সৈতে বৃহৎ পৰিমাণৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰসহ আত্মসমৰ্পণ কৰে।
নিশ্চিত তথ্যৰ ভিত্তিত যোৱা নটা মাহে অহৰহ অনুসন্ধানৰ মূৰত ভাৰতীয় সেনাই এই সফলতা লাভ কৰে।
দীৰ্ঘদিনে নামনি অসমত কূটাঘাত সংঘটিতৰ সৈতে জড়িত দৃষ্টি ৰাজখোৱা সেনাৰ ৱান্টেড হৈ আছিল। সেয়ে উক্ত আত্মসমৰ্পণ নিষিদ্ধঘোষিত সংগঠনটোৰ বাবে মোক্ষম আঘাত। ইয়াৰ বিপৰীতে এই ঘটনাই অঞ্চলটোত আইন-শৃংখলাজনিত পৰিস্থিতিৰ উন্নয়নৰ সূচনা কৰিলে। ভাৰতীয় সেনাৰ এই অভিযানে অঞ্চলটোত সকলো সময়তে শান্তি আৰু স্বাভাৱিক অৱস্থা বৰ্তাই ৰাখিবলৈ দৃঢ় সংকল্পকে পুনৰ এবাৰ প্ৰতিপন্ন কৰে।

Ministry of Defence
Top ULFA(I) Leader Dirshti Rajkhowa Surrenders to Indian Army
12 NOV 2020 9:59AM by PIB Delhi
In a swift and well planned operation executed by the Indian Army Intelligence Agencies at Meghalaya-Assam- Bangladesh Border, dreaded hardcore ULFA(I) leader, SS Col Drishti Rajkhowa along with four accomplices SS Corporal Vedanta, YasinAsom, RopjyotiAsom and MithunAsom, surrendered, with a huge quantity of arms.
The operation was based on confirmed inputs, which was a result of relentless pursuit over the last nine months.
Drishti Rajkhowa has long been in the wanted list of the ULFA insurgents responsible for their activities in lower Assam. His surrender is a major blow to the underground organisation and heralds a new dawn ushering in peace in the region. By this operation Indian Army again reaffirmed, that at all times, it remains committed in maintaining peace and normalcy in the region.