জল শক্তি মন্ত্রালয়
২শুবা জাতিগী ঈশিংগী এৱার্দ
10 NOV 2020 2:00PM by PIB Imphal
ৱাতর রিসোর্সেস, রিবর দিবলপমেন্ত অমসুং গঙ্গা রিজুবেনেসন, জল শক্তি মিনিস্ত্রীগী দিপার্তমেন্তনা ২শুবা নেস্নেল ৱাতর এৱার্দ (এন.দবল্যু.এ.) ২০১৯গী শিনখ্রে। এৱার্দ য়েন্থোকপগী থৌরম অসি ২০২০গী নবেম্বরগী ১১ অমসুং ১২দা (অয়ুক্কী ১১দগী নুংথিল পুং ১ ফাওবা ভর্চুএল ফম্বাক্তা পাংথোক্কনি। হায়রিবা এৱার্দ অসি মীওই অমা নত্ত্রগনা কাংলুপ অমা মখোয়না ঈশিং থমজিনবা অমসুং ঈশিংগীদমক শিনবা লাংবা অসিদা পীবনি। অদুতসু নত্তনা প্রজাদা ঈশিংগী মরুওইবা অমসুং ঈশিং অসি তুংশিনদুনা ফজনা শিজিন্নবা খংহল্লি। এৱার্দ অসি ফংখ্রবশিং অদুদা ত্রোফী অমসুং শেলগী ওইবা মনা পীগনি।
এন.দবল্যু.এ.না মীওই অমা নত্ত্রগনা কাংলুপ অমনা লৈবাক অসিদা তৌরকপা থবকশিং অসিদা মিয়েং চংলি অমসুং সরকারনা ‘জলসাম্রিধ ভারত’ অসিদা মিয়েং চংলি। থৌরম অসিনা স্তার্ত-অপ তৌনবা অচৌবা খুদোংচাবা অমা পীরি। থৌরম অসিনা মীপুম খুদিংগী ওইনা পীরি অমসুং মখা তাবা থৌরমশিং অসিদা ঈশিংগী ওইবা থবকশিং অসিদা থবক পীরি।
নেস্নেল ৱাতর এৱার্দ ২০১৯ অসি ২০১৯গী সেপ্তেম্বরদা মাইগোব পোরতেল অমসুং সি.জি.দবল্যু.বি.গী খুত্থাংদা হৌদোকখিবনি। ২০১৯গী দিসেম্বর ৩১দা অরোইবা তারিক ওইদুনা য়ারবা এপ্লিকেসন ১১১২ ফংখি। জুরি কম্মিতি অমা শ্রী শাশি শেখর, দি.ও.দবল্যু.আর., আর.দি. অমসুং জি.আর.গী হান্নগী সেক্রেতরীগী মখাদা শেমখি। মায় পাকপা অপুনবা মশিং কেতগরি মখল ১৬তা মদুদি- স্তেককী ওইনা খ্বাইদগী ফবা, দিস্ত্রীক্কী ওইনা খ্বাইদগী ফবা, খুঙ্গংগী ওইনা খ্বাইদগী ফবা, সহরগী ওইনা খ্বাইদগী ফবা, রিসর্স/অনৌবা পুথোকপা/অনৌবা তেক্নোলোজিদা ওইনা খ্বাইদগী ফবা, ইন্সতিত্যুসন্দা ওইনা খ্বাইদগী ফবা, ইন্দস্ত্রীদা ওইনা খ্বাইদগী ফবা অসিনি। হায়রিবা অসিদা কেতগরি খরদি লৈবাক অসিগী তোঙান-তোঙানবা মফমদা পীরি। মায় পাক্লবশিং অসি ত্রোফী অমসুং সাইতেসন ওইনা পীগনি।
অহানবা নুমিৎতা মদুদি ২০২০গী নবেম্বরগী ১১দা ভারতকী ভাইস প্রসিদেন্ত শ্রী এম. ভেঙ্কায়া নাইদুনা অথোইবা অতিথী ওইগনি। মহাক্না এৱার্দ য়েন্থোকপা থৌরম অসি হৌদোক্কনি। ইকাই কুম্নরবা জল শক্তিগী মিনিস্তর শ্রী গাজেন্দ্রি সিংহ শেখৱাৎ, ইকাই কুম্নরবা স্তেতকী জল শক্তিগী মিনিস্তর শ্রী রতন লাল কাতার্য়া অমসুং অতৈ মশক নাইবা কয়া অমশু থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি।
অনিশুবা নুমিৎ হায়বদি ২০২০গী নবেম্বরগী ১২দা এনভাইরোনমেন্ত, ফোরেস্ত অমসুং ক্লাইমেৎ চেন্জগী মিনিস্তর শ্রী প্রকাশ জবাদেকরনা ওইগনি। ইকাই কুম্নরবা জল শক্তিগী মিনিস্তর শ্রী গাজেন্দ্রি সিংহ শেখৱাৎ, ইকাই কুম্নরবা স্তেতকী জল শক্তিগী মিনিস্তর শ্রী রতন লাল কাতার্য়া অমসুং অতৈ মশক নাইবা কয়া অমশু থৌরম অসিদা শরুক য়গনি। মকোক থাংনা চৎলিবা এনভাইরোনমেন্তলিস্ত এনিল জোশী(পদমা এৱার্দি) অসিশু হায়রিবা থৌরম অসিদা মরুওইবা অতিথি ওইনা নুমিৎ অনি অসি শরুক য়াগনি।
নেস্নেল ৱাতর এৱার্দি, দিলিগেৎ অমসুং ভাবকশিংনা ভর্চুএল ওইবা মফম অসিদা শরুক য়াখি। থৌরম অসি বিগ্যাভাৱনগী হোল নম্বর ৫দা শিনগনি। এৱার্দ অসি https://www.facebook.com/mowrrdgr/live. ফেসবুক পেজদা লাইব ওইনা থাদোক্কনি।

Ministry of Jal Shakti
2nd National water Awards
10 NOV 2020 2:00PM by PIB Delhi
Department of Water Resources, River Development and Ganga Rejuvenation, Ministry of Jal Shakti, isorganising the 2ndNational Water Awards(NWAs)for the year 2019. The Award Distribution Ceremony is on 11th& 12th November, 2020 (11 am to 1 pm) through virtual platform.The awards are given to motivate individuals/organizations who are doing commendable work in the field of water resources conservation and management. Also, it strives to create awareness among the people about the importance of water and motivate them to adopt the best water usage practices. The award winners in different categories will be given a citation, trophy and cash prize.
The NWAs focus on the good work and efforts made by individual and organisations across the country, and the government’s vision for the path to ‘JalSamridh Bharat’. The event provides a good opportunity to start-ups as well as leading organisations to engage and deliberate.The event also provides an occasion for all people and organisations to further cement a strong partnership and engender stakeholders’engagement in water resources conservation and management activities.
The National Water Awards 2019 was launched in September, 2019 through MyGov portal and CGWB email. A total of 1112 valid applications were received by the end of deadline i.e. 31st December, 2019. A Jury Committee was constituted under Chairmanship of Shri Shashi Shekhar, Former Secretary, DoWR, RD & GR. Two Screening Committees with members from CGWB and CWC assisted the Jury Committee in studying the applications and selecting the winners. A total of 98 winnerswere selectedin 16 different categories - Best State, Best District, Best Village Panchayat, Best Urban Local Body, Best Research/ Innovation/ New Technology, Best Education/ Mass Awareness effort, Best TV show, Best Newspaper, Best School, Best Institution/ RWA/ Religious Organisation, Best Industry, Best Water Regulatory Authority, Best Water Warrior, Best NGO, Best Water User Association, and Best Industry for CSR Activity. Few of these categories have sub-categories in different zones of the country. The winners will be felicitated with trophies/citation. Except for three categories i.e. ‘Best State’, ‘Best State’ and ‘Best Water Regulatory Authority’, winners from the rest thirteen categories will beawarded cash prizes, too.
On the first day, i.e. 11th November 2020, Shri M. Venkaiah Naidu, Hon’ble Vice President of Indiais the Chief Guest. He willinaugurate the awards distribution ceremony. Hon’bleMinister for Jal Shakti, Shri Gajendra Singh Shekhawat,Hon’ble Minister of State for Jal Shakti, Shri Rattan Lal Kataria,and other dignitaries will also be present on the occasion.
On the second day, i.e. 12th November 2020, Shri Prakash Javadekar, Hon’bleMinister of Environment, Forest and Climate Changewill be the Chief Guest. Hon’ble Minister for Jal Shakti, Shri Gajendra Singh Shekhawat, Hon’ble Minister of State for Jal Shakti, Shri Rattan Lal Kataria, and other dignitaries will also be present.Leading Environmentalist Anil Joshi (Padma Awardee) will also grace the occasion as special guest on both the days.
National Water Awardees, delegates and the audience will be joining LIVE through virtual platform. The event is being organised in Hall No.5 at VigyanBhawan. The award will also be telecast live on the Facebook page https://www.facebook.com/mowrrdgr/live.